Aynen öyle. Kimseyi begenmiyormusum.Arsizmisim..Korkarim yakinda adimi da cikarirlar.Namus olayina bile girerler.bir sey mi var da evlenmiyor bu diye.Acaba korkuyor mu diye...Koca kahri cekmiyorsun, ustune bir de maasini catir catir yiyorsun diye kiskaniyorlar. Evlenene altin madalya takiyorlar sanki
Valla zor.Mesafe koymak da yetmiyor.Bir yerlerden buluyorlar seni.
Kendime bakiyorum,tatilimi yapiyorum,yalniz yasiyorum diye neler soyluyorlar.Calisiyorsun tabi yaoarsin.Calisiyorsun tabi gezersin. OH NE GÜZEL. Biz de tek maasla gecinelim.
Bizim zamanimizda sizinki gibi imkanlar yoktu.Bizim anamiz babamiz soyleydi .
Neler neler.
Tatile cikicam yarin.annem diyor ki;sizin yuzunuzden tatil yuzu goremedim.E git sen de paran var pulun var.Ben evlenmeden olmazmis.Giderayak bir suru laf soyledi.
Ona kalsa benim evim yokmus falan filan.Ben dedim yillarimi borc ödeyerek geciremem.Tatil yapmak,gezmek tozmak istiyorum dedim.zamani gelince evimi de alirim dedim.
Ya bak aklima geldikce cildiriyorum.yine annemin teyze kizi bana neyun var diye sordu.Ben de arabam var dedim.
Senin gjbi kac yillik ogretmenin hem evi hem arabasi olmasi lazim dedi.Beni yerercesine.
Ya o kadar sasirdim ki.Aliskin degilim biyle seylere.Ne tepki verecegimi bilemedim.Istesem alirim ama istemiyirum dedim.Kadin takti bana.Yok olacakmis illa ki...G.zekali kadin.
Aynen öyle. Kimseyi begenmiyormusum.Arsizmisim..Korkarim yakinda adimi da cikarirlar.Namus olayina bile girerler.bir sey mi var da evlenmiyor bu diye.Acaba korkuyor mu diye...
Tabi tabi. Ev de al. İpsiz sapsız bir akrabayla baş göz ederler, sülaleyi doyurursun. Akbaba gibiler len, dans ediyorlar tepende resmen; düşsen didik didik yiyecekler. Allah koru yarabbim.Ya bak aklima geldikce cildiriyorum.yine annemin teyze kizi bana neyun var diye sordu.Ben de arabam var dedim.
Senin gjbi kac yillik ogretmenin hem evi hem arabasi olmasi lazim dedi.Beni yerercesine.
Ya o kadar sasirdim ki.Aliskin degilim biyle seylere.Ne tepki verecegimi bilemedim.Istesem alirim ama istemiyirum dedim.Kadin takti bana.Yok olacakmis illa ki...G.zekali kadin.
Halbuki dayılarının teyzelerinin ayaklarına paspas emrine amade olsa ne sever kızını ne sever bir bilsen.annen senin mutlu olacağın bir şey yapmandan bile rahatsız, bu çok üzücü. kızım o kadar çalıştı didindi şimdi bir oh çeksin demiyor. yazık gerçekten. halbuki sana anne gibi anne olsa beraber çıksanız tatillere. ne güzel olurdu. tamamen kendisine yapıyor aslında annen
Ev alırsanda der ki biz yıllarca kirada süründük, senin gibi evimiz olmadı. Teyzelerinde der ev aldı havaya girdi. Pahalı alsan ooo çok kazanıyor ev mev alıyor ailesine yardım etmiyor. Ucuz alsan cimri ,oturduğu yere bile para vermiyor,parayı çar çur etti. Yani bacım öz annem teyzem gibi hayal edebiliyorum durumunuValla zor.Mesafe koymak da yetmiyor.Bir yerlerden buluyorlar seni.
Kendime bakiyorum,tatilimi yapiyorum,yalniz yasiyorum diye neler soyluyorlar.Calisiyorsun tabi yaoarsin.Calisiyorsun tabi gezersin. OH NE GÜZEL. Biz de tek maasla gecinelim.
Bizim zamanimizda sizinki gibi imkanlar yoktu.Bizim anamiz babamiz soyleydi .
Neler neler.
Tatile cikicam yarin.annem diyor ki;sizin yuzunuzden tatil yuzu goremedim.E git sen de paran var pulun var.Ben evlenmeden olmazmis.Giderayak bir suru laf soyledi.
Ona kalsa benim evim yokmus falan filan.Ben dedim yillarimi borc ödeyerek geciremem.Tatil yapmak,gezmek tozmak istiyorum dedim.zamani gelince evimi de alirim dedim.
Ben yalniz yasiyorim.Farkli bir sehirde.Karantina doneminde geldim.Ama sanirsam hata yaptim.Ama olsun.Bu surecin bana cok faydasi oldu.Kendimi kesfettim.Zorluklarla mucadele etmeyi ogrendim.Annem benim uretken hallerimden azicik.da olsa ders aldi.Evet eksikleri var ,hatalari var ama bir seyler de katmak icim zorluyor kendini.Onu seviyorum.Ama bu dusuncede oldugu surece resmiyet koymam gerektigini de biliyorum.Soyledikleriniz de haklisiniz.Annem eglence ve tatil anlayisi ailesinin yanina gitmek.O curcunanun icinde kendini mutlu hissediyor.Bir sey diyemem.Ihmal edildim,ywterince sevilmedim,degersiz hissedildim,istismar edildim..Kabul.Annem beni koruyamadi .o da kabul..Ama ben kendimin arkasindayim..Once Allah sonra ben kendime yeterim.en azından annene uyup evde durmuyorsun, basıp tatiline gidiyorsun. çok sevindim.
burada anlattığından senin biraz pasif biri olduğunu sanmıştım ne yalan söyleyeyim ama okudukça öyle olmadığını daha iyi anladım. annen senin mutlu olacağın bir şey yapmandan bile rahatsız, bu çok üzücü. kızım o kadar çalıştı didindi şimdi bir oh çeksin demiyor. yazık gerçekten. halbuki sana anne gibi anne olsa beraber çıksanız tatillere. ne güzel olurdu. tamamen kendisine yapıyor aslında annen.
teyzen 1960da kalmış herhaldebu zamanda tek öğretmen maaşıyla hem ev hem araba alındığı nerede görülmüş ya? çoluk çocuk da yoksa niye 20 yılını bankaya bağlayasın ki? ama onların derdi senin mutlu olman belli ki. dört yandan kuşatılmışsın valla yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?