Annem ve Ailesi

Ne duruyorsun, fırsatını bulduğun an vur yüzlerine çirkin geçmişlerini, aç eski defterleri. Kavga et, büyük olay çıksın. Ne anne ne baba dinle. Ancak böyle kurtulursun. Yoksa bunlar seni yerde kapar gökte yer. Dayın bunları yaptıysa o teyzen neler yapar bi düşün.işi gücü olan, iyi maaş alan kızı kaçırmak istemez. Sağlam bir cıngart çıkarıp hepsiyle bağı kopartman lazım.

Öyle deme, ben memurum, yılda 21 gün yıllık iznim var. Öğretmenin 2 ay yaz tatili var, yarım gün eğitim yapan okulda çalışırsa günün diğer yarısı off. Hem para getirir, hem daha güzel hizmet eder kocaya kaynanaya. Öğretmen kızlar kendini kollasın, açıkgöz teyzeler her yerde.

Taciz eden, hırsızlık yapan, zilzurna sarhoş gezen dayı hakkında Kuranı Kerim' de daha fena şeyler yazıyor ama.Müslüman uyanık olacak efendim.

Yok böyle bir şey zaten. Senin akrabaların gibi insanlarla görüşmezsen sevaba bile girersin. Niye? Çünkü daha kaliteli bir hayatın olur, huzurlu olursun, kalbin kirlenmez. İçinde iyi şeyler korundukça hep iyilik yaparsın.

Anne sevgisine ÇOK ihtiyacim var kopamıyorum. Bir taraftan da resmiyet koymam lazim biliyorum.Annem bana anne olarak veremediklerini maddi yonden vermeye calisiyor hep.Surekli bir seyler alarak,bebi bir yerlere götürerek. Sonrasi yok.
Canım, çok özür dilerim, biraz haddimi aşacağım ama dayanamadım. Annen seni sevmiyor zaten. O ailesini seviyor, pislik torbası kardeşlerini seviyor. Seni de seviyor ama önceliği her zaman onlar. Sen ve onlar uçurumun kenarında olsanız, annenin 1 seçenek hakkı olsa annen onları kurtarır. Çok özür dilerim, ama bu durumu artık kabullenmen lazım. Yoksa kalkıp kendi hayatını yaşayamayacaksın, korkarım o çirkef aileye kurban gideceksin.

Zaten maas ele gitmesin diye de acik acik soylemis.

Ben gorusmem de onlar beni bulmasinlar.

Taciz eden, hırsızlık yapan, zilzurna sarhoş gezen dayı hakkında Kuranı Kerim' de daha fena şeyler yazıyor ama.Müslüman uyanık olacak efendim.
Ben dayimla cocukken arkadastom.Cok severdim onu.aramizda bir yas vardi.Ama bes yasinda bile ona dayi derdim.O da beni severdi.Oynardik,bisiklete binerdik.fotografimiz bile var.Ama sonra ne olduysa o donem dayimi taniyamadim.Ben 17 o 18 yasindaydi.O anki aklimla her gece yasadigim olayi unutmaya calistim.Eski dayim olarak hafizama kazinmasini istiyordum.Hoc bir sey olmamis gibi davraniyordum.Her seyim caliniyor bir de tacize ugruyordum.Simdiki karisi o zamanki sevgilisi ikisi de liseye gidiyordu.Cok fenaydi.Odama gelir. Her seyimi karistirirdi.Hep bir seyleri eksilirdi.Odami temizlemeye gelme bahanesiyle gorerdi.Rahmetli anneannem evin isini gucunu yapiyor diye bir sey demezdi.Kiz sanki bizim wvde yasiyordu.Kimse sesini cikarmazdi.Okula bile gitmiyordu.O kadin su an sadece benim esyalarimi degil herkesin bir seylerini cala cala bugunlere geldi dayimla.Otwki dayimin evine istwdigi gibi girer.Rahmetli anneannem hastaydi,onun evinden bir setleri gotururdu.Inanin evinde elektrikten tasarruf etmek ocin anneannemin evindeki girinda pisiridi yemegi.Yeni dogan bebegine odundan tasarruf etmek icin sobayi yakmadi.Cocuk olumden dondu.Asiri paraya duskum.Dayimi bu insan bozdu.ailesi de ses çıkarmadı. Taciz olayinin hic bir hakli sebebi olamaz.Anneme anlattigimda belki oara aramistie dedi.Ayiptir soylemeai benim bacak aramda paranin ne isi olur.Ya da kalcamda ne gezer.Keske göğüs aramda arasaydi diyerek rahatlatacagim kendimi neredeyse.
Dayim sonra duzeldi gibi.Bana ywgenim diyor .Eski dayim gibi davraniyor.Ama yasananlar degismiyor.Dayimdan ben bir zarar gorduysem ailesi on zarar gordu.Ama her seyi unuturum da annemin sessiz kalmasini unutamam.Zaten ortaligi atese vermesine gerek yoktu.Ama beni anladigini soyleseydi.Yasadiklarimin zor olduguna inansaydi.Tutup kolumdan psikolaga goturseydi.Dayimin lafini bir daha etmeseyfi.ona tavir alsaydi.Beni onla yanyana getirmeseydi.Zaten yillar sonra soyledim anneme.Gecmisti ve bir sey yapamazdi ama en azindan benim psikolojimin duzelmesine yardim edebilirdi.

Hee seferinde de o kardeslerinden ağiŕ darbe yiyor.Ama pes etmiyor.Psikolojisini anlayamiyorum.ama kendine iskence ediyor.Annem boyle giderse onu kardeslwri bitirwcek.

Aynen aynen.Meslegimi sevdigim icin seçtim Tatil icin degil.Ama bizim oralarda ogretmen kiza, bilmem kac donum tarla ve bilmem kac tane ev gozuyle bakilir .Aileler meslegine bakar.wdebine bakmaz.Ogretmenmis.Tamam.
Ben o yuzden oradan kimseyle gorusmuyorum.Bir kisiyle gorustum.bana melek diye tanittilar.reddettim diye isitmedigim laf kalmadi.Aramizi yapmaya cakisan da annemin hacca gitmis teyzesiydi.
Cocuk benim nisanlimdan ayrilmama bile ses etmemis de, cok iyiymis de,gul gibiymis de , cocuk benim yanima geldiginde ben onun parasini yemisim de(gorusmek icin geldi.Yemek yedik.cay ictik.parasini vermek istedim.kabul etmedi.)Insallahh ickici kumarci birisini bulurmusum da...Benim niyetim onun gonlunu kirmakmis da..Ben zaten baska birini bulmusum da onu satmisim da...Ya var yaa..Neler neler yaaa...
Sonuc olarak tovbe ettim.

Bak sen paşaya, lütfetmiş de nişan bozmuş kız kabul etmiş. Ahahahhahahahgsa kendilerini ne sanıyor nerde görüyorlar bunlar yahu.

Hee seferinde de o kardeslerinden ağiŕ darbe yiyor.Ama pes etmiyor.Psikolojisini anlayamiyorum.ama kendine iskence ediyor.Annem boyle giderse onu kardeslwri bitirwcek.
Üzgünüm annen için yapabileceğin birşey kalmamış. Herkes seçimlerinin sonuçlarına katlanır. Ama onun seçimlerinin sonuçlarına sen katlanmamalısın. Sen kendi seçimlerinin sonuçlarına talip olmalısın.

Anneme anlattigimda belki oara aramistie dedi
Kızı, kardeşi tarafından tacize uğramış; annen hanfendi hala kardeşini aklamanın peşinde. O kadar çaresiz ki hırsızlıkla cinsel taciz arasında seçim yapmak zorunda kalmış.

Dayimi bu insan bozdu.
Dayının bozulacağı varmış. Kusura bakma, kendisi ve ailesi ne ki, onların içine giren kadın ne olsun. Belki dayın yengeni bozdu? Belki birbirlerini buldular?

Bence de unutma. Unutma ki, dahs fazla zarar görme.

Unutmuyorum..Unuttugumu sandigimda da kabuslarimdaydi.Ruyalarim bilincyuzune cikardi.Terapistim sagolsun.

Benimkiler de böyle her iki taraf. Baba tarafıyla komple görüşmüyoruz. Babamda görüşmüyor, o derece. Anne tarafımda size ek herşeyin en iyisini kendileri bilir. Ama herşeyin. Lanet ettirirler. Eşime de takıklar, nefes alsa nasıl nefes aldı tüm havayı yuttu diyecekler. Çay getirirsin niye küçük bardak der, büyükte getirirsin ben öküz müyüm büyük bardak der ,kupa verirsin kupa da içilmez diye nutuk atar ,biri başlar hepsi devam ettirir. Yürürsün bam bam yürüme ,oturursun anca otur. 33 yaşındayım yeter artık lan diye bağırdım geçen gün annem diyor ki ben 33 yaşında hergün evi dipbucak temizlerdim sen anca otur. İyi b.k yedin şimdi kolun kalkmıyor dedim 3 gün küstü. Ta Kanada daki dayımı aramış bana kötü davranıyor diye Hele birde 2 yaşında kızım var ,onun bakımıyla ilgili ne savaşlar. Tanrım sen değiştiremeyeceğim şeylere dayanma gücü ver diye dua ediyorum artık. Teyzeme ekmek bıçağı gösterip bunu sana saplarım demişliğim var öyle sinir bozucu bir durum.

Tek çare uzaklaşmak bence ki yakın zamanda yapacağım bunu

Valla zor.Mesafe koymak da yetmiyor.Bir yerlerden buluyorlar seni.
Kendime bakiyorum,tatilimi yapiyorum,yalniz yasiyorum diye neler soyluyorlar.Calisiyorsun tabi yaoarsin.Calisiyorsun tabi gezersin. OH NE GÜZEL. Biz de tek maasla gecinelim.
Bizim zamanimizda sizinki gibi imkanlar yoktu.Bizim anamiz babamiz soyleydi .
Neler neler.
Tatile cikicam yarin.annem diyor ki;sizin yuzunuzden tatil yuzu goremedim.E git sen de paran var pulun var.Ben evlenmeden olmazmis.Giderayak bir suru laf soyledi.
Ona kalsa benim evim yokmus falan filan.Ben dedim yillarimi borc ödeyerek geciremem.Tatil yapmak,gezmek tozmak istiyorum dedim.zamani gelince evimi de alirim dedim.

Ya bak aklima geldikce cildiriyorum.yine annemin teyze kizi bana neyun var diye sordu.Ben de arabam var dedim.
Senin gjbi kac yillik ogretmenin hem evi hem arabasi olmasi lazim dedi.Beni yerercesine.
Ya o kadar sasirdim ki.Aliskin degilim biyle seylere.Ne tepki verecegimi bilemedim.Istesem alirim ama istemiyirum dedim.Kadin takti bana.Yok olacakmis illa ki...G.zekali kadin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…