Annem ve altin meselesi ?

Belki onlara sorsaniz onlar hakli bilmiyorum hala su durumda haklimiyim . Ama ben para biriktirmisken neden ihtiyacim olan seyi kendim karsilamak zorundayim ve biriktirdigim parayi almak onlarin parasini aliyomus gibi gozukuyo bilmiyorum

Kendini biriktirin, vermeniz hata olmus

Evet kendisi muhendis . Aylik 1 2 veriyo iste simdi . Ama bizim o maddi sıkıntı çektiğimiz donemlerde bi eli yagda bi eli balda annem maasini son kurusuna kadar ona gönderiyodu
Babamda o sira çalışmıyodu . Ama yine de en iyi evlat o
Canım benim, canını sıkmak istemiyorum ama abin evlenirken belki herşey dört dörtlük alınacak, sana da evlenirken başının çaresine bak, bizim borcumuz var diyecekler... Bunları çok duyduk biz. Sen yine aylık ailene desteğini çık ama birikimini kendin yap, maaşını az söyle, ne kadar paran olduğunu da sakın söyleme.

Calisan kadinsin neden annen biriktirsin senin parani ayrica bu devirde altin alip evde birikgirmekmi kaldi banka hesabinizda altin olarak biriktirin sonra calindi derlerse gorursunuz eli bos ortada kalirsiniz bankadaki hesabiniza kimse dokunamaz zaten

Çok üzücü..buram buram ayrımcılık bu. Giden para altın gelirmi bilemem bundan sonrasına sahip çıkın.

Abim ve ben altin alip anneme veriyoruz bize biriktirmesi icin altin alip veriyoruz . Simdiye kadar 4 5 bin lira para biriktirmisimdir . Ama annem diye bunun hesabini tutmadım . Bizden habersiz amcama 5 altin borc vermisler ve aylardir gelmedi . Suan benim 4 bin lira kadar paraya ihtiyacim var . Ama bunun icin ben isten gelecek parayi bekliyorum kimse al altinini veriyim demedi . Hatta annem sanki ne verdin 2 tane aldin al altinlari veriyim dedi lutfetmis gibi .sanki kendi parasiymis gibi . Bende " benim bu ay aldigim altini bana verirmisin ben kendim biriktircem bundan sonra hesabimi bilmek istiyorum yarin bi gun abim evlense biriktirdigim para ona gitcek" dedim . Annem al altinlarini da paranimi yedik senin sen ne bicim evlatsin bi kurusun gecmesin bundan sonra . Babam gelip aylik verdigin en fazla bin lira para bu ev neyle geciniyo ben buluyorum para ben gecindiriyorum dedi . Bende ne kadar nankorsunuz bin lira az para mi dedim . Yapmak zorundasiniz dedi . Ailem beni okutmadi bana maddi bi para olarak bi emek vermediler ben calisip yaptim bu zamanaa kadar herseyi ama abimi okuttularda para doktuler . Simdi ben kotu evlat oldum sizce haksizmiyim ?
Tirnagin varsa basini kasi gülüm bu hayat böyle

Anne babanızda olsa kendi paranızın hesabını kendiniz tutmalısınız ki dediginiz doğru yrn abiniz evlense ona gidecek sizin birikiminizde. Yada size sizin birikiminizle düğün yapılacak biz yaptık denecek hoş değil . Anne baba cik kıymetlidir ama hesabınızı bilin

Resmen ayrımcılık yapıyorlar bir de üste çıkmaya çalışıyolar. Canım sen kendi hesabında biriktirsene altını. Versen de kötüsün vermesen de. 2 tane de olsa altın senin altının. Sonra da kız evlada kalırlar ama. Boşver sen birikimini yap düzenini kur. Kadir kıymet bilmeyen insan ana baba da olsa bir yere kadar çekilir

Siz kotu degilsiniz insanlar sizi kullanamayinca cemkiriyorlar size

Haksız olduğunuz konu çalışmaya aklınız yeterken biriktirmeye yetmezmiş gibi annenize parayı saymak.. hiç sorun olmasa bile abinizle hesap karışacak yengenin koluna takılanlar benim paramla alındı diyeceksiniz gözünüze batacak.

Evet zorundaymisim . Ama onlarin benim uzerimde maddi bi emegi gercekten yok hemsireyim lise mezunu staj paramla abime harclik gonderdigimi elektrik faturasi yatirdigimi ve kis gunu montsuz gezdigimi bilirim ama ne annem ne babam al abine 5 kurus eksik gonderelim bunu da sen al diyen insanlar olmadi . Abim kendi tek basina bi evde yasarken universtede benim harcimi yatirmadiklari icin ben okuyamadim ama zorundaymışım

Onlara altin vermen hataydi. Bundan sonra o eve bir kurus bile harcama. Kendine harca. Para isterlerse gitsin kiymetli abinden istesinler. O vermez tabiki, bunuda biliyorlar. Buldular sömürcek bir evladi.

Ve baban "ben bu evi geçindiriyorum" demesi tam komedi. Ya kim geçindirecekti? Bakkalci mehmet amcami? Bende bir anneyim ve ister kizim 50 yasinda olsun, bu evin sorumlusu beni, gecindiren benim. Nefret ediyorum cocuklari sigorta olarak gören zihniyetten.

Abim ve ben altin alip anneme veriyoruz bize biriktirmesi icin altin alip veriyoruz . Simdiye kadar 4 5 bin lira para biriktirmisimdir . Ama annem diye bunun hesabini tutmadım . Bizden habersiz amcama 5 altin borc vermisler ve aylardir gelmedi . Suan benim 4 bin lira kadar paraya ihtiyacim var . Ama bunun icin ben isten gelecek parayi bekliyorum kimse al altinini veriyim demedi . Hatta annem sanki ne verdin 2 tane aldin al altinlari veriyim dedi lutfetmis gibi .sanki kendi parasiymis gibi . Bende " benim bu ay aldigim altini bana verirmisin ben kendim biriktircem bundan sonra hesabimi bilmek istiyorum yarin bi gun abim evlense biriktirdigim para ona gitcek" dedim . Annem al altinlarini da paranimi yedik senin sen ne bicim evlatsin bi kurusun gecmesin bundan sonra . Babam gelip aylik verdigin en fazla bin lira para bu ev neyle geciniyo ben buluyorum para ben gecindiriyorum dedi . Bende ne kadar nankorsunuz bin lira az para mi dedim . Yapmak zorundasiniz dedi . Ailem beni okutmadi bana maddi bi para olarak bi emek vermediler ben calisip yaptim bu zamanaa kadar herseyi ama abimi okuttularda para doktuler . Simdi ben kotu evlat oldum sizce haksizmiyim ?

kesinlikle cok haklısın bazı aileler böyle nankör iste. ve cok erkekci oluyorlar misal benim erkek kardesimle ben aynı lisedeydim aramizda 1 yas var annem ona harclık verir bana vermezdi neymiş o erkekmiş. sonra ne oldu liseden sonra calısma hayatına basladm. kazandıgımı ellerine saydım dügünüm olurken bir kazık yedim bana kiz tarafından 1 kurus gelmedi herkese altını bize vereceksiniz salonda takılmayacak demişler ben bunu dügunde takı takılacak zaman ögrendim aglamamak icin kendimi zor tuttum. sonra okadar calıstm okadar para verdim yemin ederim dolmuş parami ve yemek paramı alır gerisini verirdim. sonra kac kuruş verdin ki oldum. Annen bile olsa nankörler biz size baktım sende vermek zorundaymışsın gibi bende evlendim bende anne oldum. Ama diyorum ben annem gibi bir anne olmaycagım ayrım yok eşit cocuklarım büyüsün 1 kuruşunda gözüm olmaz asla ben anneysem cocuguma bakmak zorundayım yaşı kac olursa olsun. sizi cok iyi anlıyorum sabır diliyorum

Son düzenleme:
Altın hesabi aç telefonuna internet bankacılığı indir hesabindan artani gram altın al kimse çalamaz alamaz dokunamaz.

Back
X