Annem ve anne olamayacağımın konusu

AlisVolatPropriis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
921
1.025
113
Merhabalar tekrardan malesef tüm konularım ailemle ilgili. Yaşım 27 ve sizlerden çok şey öğreniyorum, bir konu hakkında daha sizlerin görüşlerini merak ediyorum Eşim azosperm hastası ve tedaviye yeni başladık. Evet anne olamayabilirim ama karalar bağlamıyorum Allahım böyle takdir etmiş diyip kabullenme yetim var. Eşim evlenmeden önce küçükken kanser atlattığını çocuğunun olamayabileceğini söylemişti ve bende beraber mücadele ederiz demistim. Evlendikten sonra ise bu durumu öğrendik. Ne yazık ki aileler de biliyor. Anneme geçen gün bunun benim seçimim olduğunu destek olmayacaksa köstek olmayacağı hakkında son konuşmamı yapıyordum ki bana şöyle dedi: “Bu durumun evlenmeden önce aileler arasında konuşulması gerekirdi, dünürlerimizin bize bunu anlatması lazımdı.” Şok oldum, bu durumun sadece bizi ilgilendirdiğini benim böyle bir problemim olsa sadece eşimle paylaşacağımı gidip kv’me anlatmayacağımı bunun çok saçma olduğunu anlattım, senin oğlunda böyle birşey olsa gidip karşı tarafa anlatır mısın dedim sustu. Bir de herkes benim ne zaman hamile kalıp kalmayacağımı soruyormuş onlara ne diyecekmiş. Bu durumun psikolojisi yetmiyormuş gibi bir de annemle uğraşıyorum Bilmiyorum annemin bu konu hakkındaki düşüncelerini değiştiremem sonuçta ama sizce doğru mu davrandım?

Anneniz de kendine göre haklı, sizde kendinize göre haklısınız. Siz bilip sorun etmediyseniz bu saatten sonra konuşmanın pek bir manası yok zaten. Gereken cevabı verin geçin, her söylenilenin üstünde durmayın.

Gayet de doğru davranmışsınız ve asla da taviz vermeyin. Zaten ailelerin bu çocuk baskısını anlamıyorum. Sonuçta biz de istiyoruz çocuğumuzun olmasını. En çok stres yaşayan biziz, cefasını çeken, tedavi olurken türlü türlü zorluklar çeken biziz ama nedense bunlar hiç ailelerin gözüne gelmiyor. Çok mu zor olunca haber beklemeleri ya da insanlara “onlar da istiyor, gerisi Allah’ın takdiri” demek. Siz üzmeyin kendinizi. Annenize de kulak asmayın. Bu sizin tercihiniz ve kararınızdı, anneniz bile olsa bu karar onu bağlamaz.

annenizin gittiği yol yanlış olsada düşüncesi bir yerde doğru. Şahsen kızım olsa ve damat adayının geçmiş ve hali hazırdaki sağlık sorunlarını bilmek isterdim. İleride olacaklar tabiki bilinemez ama saklamayı da doğru bulmadım ben. İnsanoğlu değişkendir. Bugün olmasada olur dediği şeye yarın deliler gibi üzülebilir.

El alem ne kadar önemli hayatımızda yaaa... Belki evlenmeden önce siz ailenizle paylaşabilirdiniz böyle böyle bir durum var ama benim için sorun değil diye. Ama geçmişe birşey yapamayacağımıza göre umarım annenizde "empati" yapıp doğruyu bulur...

Benim evladım olsaydı bu konuda ona sonuna kadar destek olur yükünü hafifletmeye çalışırdım

Yok eşim aileme kanser atlattığını söylemişti ben de bu durumu anneme söylemiştim ama annem söylemediğimi iddia ediyor

Teşekkür ederim desteğiniz için

benim annemde aynı çevremde aynı sürekli ne zaman dogurmayi düşünüyorsun sorun sen demi esindemi neden hamileliklerinin devamı gelmiyormuş gibi bir sürü şeyler konuşup duruyorlar Allahın işine de karışmaya başladılar artık 5 yıldır susuyorlar onun için kulağınızı tikayin hayatınıza bakin

Benim evladım olsaydı bu konuda ona sonuna kadar destek olur yükünü hafifletmeye çalışırdım
Şimdi yazacaklarım için üzgünüm ama eğer sizden kaynaklı bir sıkıntı olsaydı anneniz böyle yapardı.
Fakat...
Eşinizden dolayı çocuğunuzun olmadığını öğrenince, kendinizi kurban ettiğinizi düşünüyor ve bencillikle sizi korumaya çalışıyor, o insana yakıştırmıyor.
Atladığı nokta, sizde de olabilir, bende de olabilirdi yahu bunun garantisi mi var?
Hiçbir sağlık sıkıntısı yaşamayan çiftlerin bile sebepsiz çocukları olmayabiliyor.

Eşinizle öyle güzel yuvanız, öyle güzel ömrünüz olsun ki dilden dile dolaşan sadece sevginiz olsun, tüm güzel temennilerim sizinle.
İleride çok fazla çocuk düşünürseniz de evlat edinmeyi gündeminize getirebilirsiniz.
Dik duruşunuzu hiç bozmayın ve eşinizi saçma sapan sözlere karşı daima savunun.

Annenize demediniz mi aynı sorun bende olsa kısırlık vs durumum olsa karşı taraf bunu yüzüne vursa ne hissedersin diye? Siz biliyormuşsunuz seçiminizi yapmışsınız millete ne Allah aşkına ya
Bir insanın beni sadece üreme becerim için kabul etmesini ben kabul edemem dedim. Aynı şeyi benim değil kardeşlerim için dusunen insanlara da gardımı alırım dedim yine sustu

Ben kimseye çocuk ne zaman diye bile sormam ki bu onun sınırlarına müdaheledir doğru bulmuyorum ama insanlar öyle değil

Allaha şükür eşimden yana bir sıkıntım yok el üstünde tutar ağzımın içine bakar. Kötü olan da annem bu konuda beni o kadar ağlattı ki ablamda boyle bir sıkıntı çıktı. Buna bağlamak istemiyorum ama işte... güzel dilekleriniz için çoook teşekkür ederim benim kalbimdeki sevgi dünyadaki tüm çocuklara yeter de artar bile

Vazife ediniyorlar kendilerine boş konuşmakta birbirleriyle yarışıyolar çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…