Hepinize merhaba kızlar. Konu annem dünyanın en iyi annesidir diyebilirim fedakarlık açısından. Yıllarca çalıştı çabaladı bizi büyüttü.
Ailesi bir türlü annemi sevemedi ama biz hep arkasındaydık her zaman gerektiğinde annem için bütün ailesini karşıma aldım. Baba tarafındada sevilmedi farklı bir yerden gelin gelmiş kültür çatışması vs. Ama yine ezdirmedik hatta geçen halam annemi azarladı diye resmen saçına yapışıyordum zor ayırdılar. Bunları konuyu daha iyi anlamanız için yazıyorum.
Annemin iki tane kötü huyu var birincisi hep benim dediğim olsun ister. İkincisi herşeye ama herşeye küser burda anlatmadığım anlatsam roman olacak şeyler var. Küçük bir örnek vereyim bekarım daha ramazan ayı davul fırınları bilirsiniz klipsi var açar bakarsınız, işte ekmek yaptı pişmişmi diye bak dedi bakarken klips elimde kaldı. Ben o ekmeği yemeyeyim diye bilerek bozdun dedi beni dövdü.
Bekarken çalışmıyordum ama eşşek gibi evin her işini pazarı marketi dahil hep bendeydi bir masrafım vardı ağda param senin ağda paranı benim kocam ( babam) ödemek zorunda değil dedi dövdü.
Asıl meseleye gelelim yarın kolonoskopi olacak ben gideceğim yanında 2.5 yaşındaki oğlum rahatsız ile doktora götürmek lazım. Hadi neyse dedim cumaya randevu aldım , meğerse cuma günü de sonuç almak için gidecekmiş biz götirecekmişiz. Erkek kardeşlerim ve babam diğer hastane ziyaretleri için bütün izinlerini kullandılar asla izin alamazlar.
Bu küstü amcasının kızını aramış benim başımda dur diye ve bir gece orda kalacakmış. Yani akıl alır gibi değil ben çocuğumun randevusunu erteliyorum ama iki gün üst üste gitmedim diye bana bunu yapıyor.
Ha şunuda dedim ikimiz aynı ile gideceğiz gel senide götürelim onada yok diyor. Şimdi herkese yayar benim çocukların bana bakmıyor vs vs. Ailesi kendini adam yerine almaz ama bizi ararlar nadıl evlatsınız nutukları çekmeye.
Ha birde şu dikkatimi çekiyor bugünlerde sürekli ben babandan bıktım yıllarca pasif kaşdı beni korumadı. Ben boşanmak istiyorum falan diyor yani saygı duyarım ama anne biz senin hep yanındaydık diyorum. Hayır sizde benim yanımda değilsiniz diyor kafayı yiycem gerçekten kızlar, elimi asla çekmedim üstünden evlensem bile her işini yapmaya çalıştım ama yok asla tatmin olmuyor aşırı derece inkarcı kafayı yiycem artık. Mesele kolonoskopiye gitmememm değil ona gidiyorum ama birgün sonra sonuç almaya gitmiyorum diye kolonoskopiye de gelmemi istemiyor