Annem ve bitmek bilmeyen dertleri

Ya mesela herkes gibi evinde oturamadı mesela hiç gün yapmadı. Yada önce ben demedi bizi büyüttü dişlerini yaptırmadı neden biz varız diye yani biz olmasaydık yada işe yarayan evlatlar olsaydık bütün bunları yapabilirdi diye düşünüyorum
Annenizden umidi kesin bu denli manupulatif biri zaten doktora gidip tesavi olmaz ama sizin dusunce kaliplariniz cok yanlis kendinize oncelik verin cocuklarinizira bu dongunun icine hapsetmeyin bu dinamiklerle buyutmeyin hemen terapiye baslayin

Hemen hemen aynı problemleri bende yaşadım annemle, ailemle çok güzel manipüle ediyorlar bekarken bende herşeylerine tamam der her istediklerini son parama kadar harcadım. Evlendikten sonra her istedikleri olmayınca düşman kesildiler akıllandım bende şuan görüşmüyorum hiçbiriyle tüm sebebi kendileri.

Hemen hemen aynı problemleri bende yaşadım annemle, ailemle çok güzel manipüle ediyorlar bekarken bende herşeylerine tamam der her istediklerini son parama kadar harcadım. Evlendikten sonra her istedikleri olmayınca düşman kesildiler akıllandım bende şuan görüşmüyorum hiçbiriyle tüm sebebi kendileri.
Çok zor gerçekten sürekli böyle yaşamak

30 senem bu şekilde geçti hadi 10 yılı çocukluk diyelim 20 senem bu şekilde geçti.
Bence siz 10 yıl bile çocukluk yaşamadınız. Anneniz usta bir manipülatör. Terapi alın daha geç olmadan. 30 yaş olmuşsunuz hala gözünüz kapalı.

Dünyaya çocuk getiriyorsan zaten bakmak görevin.Yok yedirdim icirdim büyüttüm falan filan bunlar edilecek sözler ve çocuğu altında bırakacağın iyilikler değil.Anneligin bir bölümü de bu zaten.Bazı kadınlar daha zor şartlarda hayat yaşayabiliyor ama bunun sebebi çocuk değil ve acısını ondan çıkaramazsin.Maalesef ki anneniz hayatının zorluklarının acısını sizden çıkarmış.Fabrikalarda, iş yerlerinde insani olmayan şartlarda çalışan o kadar kadın var ki yani tek anneniz çekmiyor bu hayatın yükünü.Ama gün sonunda çocuklarıyla gül gibi gibi ilgileniyorlar.Yani siz yok annem bize baktı büyüttü,yok kimsesi yoktu,babam ilgisizdi falan filan diye aldığınız manevî yuklerinizi atın bi.Tamam ilgilenin ama ne kendini ne eşini ne yavrunu annen için ezme ,ikinci plana atma.Seni manipüle etmesine izin verme.

Bence siz 10 yıl bile çocukluk yaşamadınız. Anneniz usta bir manipülatör. Terapi alın daha geç olmadan. 30 yaş olmuşsunuz hala gözünüz kapalı.
Mesela birde şey huyu var siz bana deli demek istediniz. Siz bana şunu demek istediniz. Geçen ay yufka ekmek yaptık ekmek bitti sacın üstüne börek attık başında ben varım. Yanımda gelin, kardeşim, eşim var diğer komşularda dişarda saç birden alev aldı ve börek lerin bir kısmı yandı diğerlerini kurtardım. Gelip sacı ters çevirdi senin kocanın elini bırakıp ayağını öpmem lazım senin gibi beceriksizi kendine kadın yaptı. Sana iyi dayanıyor daha neler neler.

Dünyaya çocuk getiriyorsan zaten bakmak görevin.Yok yedirdim icirdim büyüttüm falan filan bunlar edilecek sözler ve çocuğu altında bırakacağın iyilikler değil.Anneligin bir bölümü de bu zaten.Bazı kadınlar daha zor şartlarda hayat yaşayabiliyor ama bunun sebebi çocuk değil ve acısını ondan çıkaramazsin.Maalesef ki anneniz hayatının zorluklarının acısını sizden çıkarmış.Fabrikalarda, iş yerlerinde insani olmayan şartlarda çalışan o kadar kadın var ki yani tek anneniz çekmiyor bu hayatın yükünü.Ama gün sonunda çocuklarıyla gül gibi gibi ilgileniyorlar.Yani siz yok annem bize baktı büyüttü,yok kimsesi yoktu,babam ilgisizdi falan filan diye aldığınız manevî yuklerinizi atın bi.Tamam ilgilenin ama ne kendini ne eşini ne yavrunu annen için ezme ,ikinci plana atma.Seni manipüle etmesine izin verme.
Öyle yapacağım artık. Yani inanın yediğim dayakları bir anlatsam roman olur. Mesela bir kere işten çıktı. Eve geldi bana çatıyor bende bak bu tavrın yüzünden işinden bile oldun yapma dedim. Sandalyeyi üstümde kırana kadar dövdü ben istifa ettim ben resti çektim diye

Bizi temizliğe giderek büyüttü ve gerçekten ben ondan başka arkadaş bilmedim. Herşeyimdi haksız olsam bile özür dilerdim halada öyle galiba :( çok çekti diyorum ne bileyim beynime asla kabul ettiremiyorum. En ufak para geçse elime ona birşey alıyorum çok değerli şeyler değil ama mutlu olsun istiyorum.
Küçükken o mutlu olsun diye mektuplar yazardım boş olan krem kutusunun içine koyardım dolu olanı alırdım aynanın önünden açıp okuyup mutlu olsun diye. Üzerine pullar koyardım harçlığımla zarf ve parşömen kağıdı alırdım ne bileyim çokta hatalarım olmuştur tabiki

Öyle ama gerçekten bizim yüzümüzden kadınlığını yaşamadı :(

Mesela şuan annemin yanında değilim diye çocuğumun kötü bir hastalığı çıkacak allah beni cezalandıracak diye korkuyorum. Yada karnımdaki bebeğe birşey olacak diye korkuyorum. Bu arada 9 haftalık hamileyim ve ilk defa tedavisiz kendiliğinden hamile kaldım
Öncelikle bir anne evlatlarına zorluklarla baktı diye evlatlar ona borçlu değildir. Sizi dünyaya getirdiği için ve anneniz olduğu için size zaten bakmak zorundaydı. Dünyaya gelmeyi siz seçmediniz ve olan hicbirsey sizin suçunuz değil. Sizi o kadar güzel manipule etmiş ki sırf sizi büyüttüğü için hayat boyu köle olmak zorunda hissediyorsunuz ve bunu yapmazsanız başınıza kötü şeyler gelecek zannediyorsunuz. Psikolojinizi alt üst etmiş kadın. Dünyanın en iyi annesi falan değil yani çocukken yaşadıklarınız aşikar. Anne babaya karşı sorumluluklarimiz görevlerimiz elbette var ama sizinki kölelik bekliyor ve size de bunun normal olduğunu öyle bir işlemiş ki pes diyorum. Narsistin teki maalesef anneniz ve sevilmeme nedenleri az çok belli

Ya mesela herkes gibi evinde oturamadı mesela hiç gün yapmadı. Yada önce ben demedi bizi büyüttü dişlerini yaptırmadı neden biz varız diye yani biz olmasaydık yada işe yarayan evlatlar olsaydık bütün bunları yapabilirdi diye düşünüyorum

Doğurmasaydı o zaman. Onun seçimiydi sizi dünyaya getirmek. Anne olan oydu. Maddi imkanlarına baksaydı. Ben bu parayla bu çocuklara bakabilir miyim deseydi.
Yaşınız 29. 30 sene önce doğum kontrol yöntemlerine ulaşmak zor değildi.
Siz çocuktunuz. Hala da annenizin çocuğusunuz. Annesi değilsiniz.
37 yaşımdayım ben de hiç gün yapmadım. 5000 kişilik fabrika ortamında erkeklerin arasında tek kadın olarak çalışıyorum. Vardiyalıydım hamileyim diye gündüze döndüm. Temizlik yapmıyorum ama sabah 5.30da evden çıkıyorum 🥹 hiç kimsenin hayatı kolay değil.
2. Çocuğuma hamileyim ama her gün düşünüyorum bu çocuklara iyi bir gelecek sağlayabilecek miyim diye. Kreş paralarına gideceğim tatillerin hayalini de kurduğum olmuyor değil 🥲 ama bunu gidip oğlumun başına kakmam. Ben istedim. Böyle hayat yaşamayı ben seçtim.

Öncelikle bir anne evlatlarına zorluklarla baktı diye evlatlar ona borçlu değildir. Sizi dünyaya getirdiği için ve anneniz olduğu için size zaten bakmak zorundaydı. Dünyaya gelmeyi siz seçmediniz ve olan hicbirsey sizin suçunuz değil. Sizi o kadar güzel manipule etmiş ki sırf sizi büyüttüğü için hayat boyu köle olmak zorunda hissediyorsunuz ve bunu yapmazsanız başınıza kötü şeyler gelecek zannediyorsunuz. Psikolojinizi alt üst etmiş kadın. Dünyanın en iyi annesi falan değil yani çocukken yaşadıklarınız aşikar. Anne babaya karşı sorumluluklarimiz görevlerimiz elbette var ama sizinki kölelik bekliyor ve size de bunun normal olduğunu öyle bir işlemiş ki pes diyorum. Narsistin teki maalesef anneniz ve sevilmeme nedenleri az çok belli
Daha iki senedir yaz temizliğini kendi yaptı oda ben yardıma gittim. Yoksa asla yapmaz. Misafir gelecekse sadece yemekleri yapar geri kalan herşey ama herşey bende. Bir kahve yaptiğini bilmem misafire

Daha iki senedir yaz temizliğini kendi yaptı oda ben yardıma gittim. Yoksa asla yapmaz. Misafir gelecekse sadece yemekleri yapar geri kalan herşey ama herşey bende. Bir kahve yaptiğini bilmem misafire

Bence annenizi artık Bi kenara bırakın ve siz çocuklarınızla sağlıklı bir bağ nasıl kurabilirim diye düşünün. Kendi hayatınıza yön verin. Psikolojik destek alın kendinizi düzeltin ki çocuklarınıza istemeden aynı şeyleri siz de yapmayın. Artık derdiniz bu olsun. Anneniz bu yaştan sonra değişmeyecek. Bi dönem ailevi sorunlar yüzünden psikolojik destek almıştım. Bana Dr un söylediği şeyler tokat gibi gelmişti. Dedi ki sen yokken de onların bir hayatı vardı ve bir şekilde yaşıyorlardı değil mi? Evet dedim. Peki sen olmasaydın yaşayamazlar miydi sence? Hayır, yine devam ediyor olacaklardı hayatlarına. SEN ONLARIN EBEVEYNİ DEĞİLSİN, ONLAR SENIN EBEVEYNİN. Bırak onlar gereken sorumluluğu kendileri alsın. Herseyi sen çözmek zorunda değilsin dedi. Siz de değilsiniz. Beni bu cümleler kendime getirmişti. Umarım sizde de Bi uyanış yaratır. Artık kendinizi ve evlatlarınızı düşünün 🤗

Öyle yapacağım artık. Yani inanın yediğim dayakları bir anlatsam roman olur. Mesela bir kere işten çıktı. Eve geldi bana çatıyor bende bak bu tavrın yüzünden işinden bile oldun yapma dedim. Sandalyeyi üstümde kırana kadar dövdü ben istifa ettim ben resti çektim diye
Yaaa bir anne olarak gördüğünüz şiddete, çocukluğunuza çok üzüldüm 🥺fiziksel şiddet bitmiş duygusal şiddeti devam ediyor.O zaman çocuktunuz belki birşey yapamazdıniz.Hayatın zorluklarının tüm acısını sizlerden çıkarmış.Niye sevilmedigide aşikar bir kadınmış.Artık yetişkin bir kadınsın seni daha fazla üzmesine yıpratmasina izin verme.Annesin sende artı birde hamilelik, çocuklarının hakkına girme.Bu yaştan sonra annen değişmez ama sen artık sınırlarını çiz.İnsanlara da kötülerse kötülesin biri dedi diye kötü olmayacaksın.İnan insanlar kimin ne olduğunu çok iyi biliyor.

Bekarken hepimiz bir şekilde yaptık ama artık kendi eviniz çocuğunuz var. Bir de hamilesiniz. Önceliğimiz evimiz ve çocuklarımız. Anlamadigimi zannetmeyin ben de sorunlar içinde buyudum ve evin hep idare edeni herseyi toparlayani araya gireni sorun çözeni herseyi bendim. Evlenince o önceki psikolojik destek alırken konuştuklarımızı sık sık düşünüyorum. Adım adım kendi evime ve eşime öncelik verdim. Hala Bi elim üstlerinde olsa da şu an öncelik artık bebeğim. Stresim ona yansır diye korkuyorum. Tutunma evresinde sizinki de mesela. İlk 3 ay önemli biliyorsunuz. Bi evladınız daha var ondan kıymetli hiç kimse yok değil mi? Onları düşünerek adım adım sınır koyun ve imkanınız varsa bunu psikolojik destekle beraber yapın. Size dua ediyorum Rabbim zorunuzu kolaylaştırsın güzel kapılar açsın

Hanımefendi İngilizcede "messed ip" diye bir kalıp vardır ya, anneniz size tam olarak bunu yapmış. Mahvetmiş sizi. Bir çocuk, bir evlat, annesi hiç gün yapamadı diye suçlu hissetmez, hissettirilemez. Dünyaya gelmeyi siz secmediniz. Anneniz rahat rahat güne gitmek, parasını sadece kendisine harcamak istiyorduysa çocuk yapmayacaktı. Sizi dogurmayi o seçti. Bunu unutmayın.

Hanımefendi İngilizcede "messed ip" diye bir kalıp vardır ya, anneniz size tam olarak bunu yapmış. Mahvetmiş sizi. Bir çocuk, bir evlat, annesi hiç gün yapamadı diye suçlu hissetmez, hissettirilemez. Dünyaya gelmeyi siz secmediniz. Anneniz rahat rahat güne gitmek, parasını sadece kendisine harcamak istiyorduysa çocuk yapmayacaktı. Sizi dogurmayi o seçti. Bunu unutmayın.
Öyle olduk galiba ve üç kardeşten aşırı özgüvensiz olduk:(

Back
X