Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annenizden umidi kesin bu denli manupulatif biri zaten doktora gidip tesavi olmaz ama sizin dusunce kaliplariniz cok yanlis kendinize oncelik verin cocuklarinizira bu dongunun icine hapsetmeyin bu dinamiklerle buyutmeyin hemen terapiye baslayinYa mesela herkes gibi evinde oturamadı mesela hiç gün yapmadı. Yada önce ben demedi bizi büyüttü dişlerini yaptırmadı neden biz varız diye yani biz olmasaydık yada işe yarayan evlatlar olsaydık bütün bunları yapabilirdi diye düşünüyorum
Hah hiç şaşırmadım. Hemen bir psikolog randevusu tavsiye ederim.Küçükken kendi teyzeleriyle kavga ederdi o zamanlar ev telefonu var. Beni arattırır biz annemin arkasındayız kimse anneme birşey yapamaz dedirtirdi
Çok zor gerçekten sürekli böyle yaşamakHemen hemen aynı problemleri bende yaşadım annemle, ailemle çok güzel manipüle ediyorlar bekarken bende herşeylerine tamam der her istediklerini son parama kadar harcadım. Evlendikten sonra her istedikleri olmayınca düşman kesildiler akıllandım bende şuan görüşmüyorum hiçbiriyle tüm sebebi kendileri.
Bence siz 10 yıl bile çocukluk yaşamadınız. Anneniz usta bir manipülatör. Terapi alın daha geç olmadan. 30 yaş olmuşsunuz hala gözünüz kapalı.30 senem bu şekilde geçti hadi 10 yılı çocukluk diyelim 20 senem bu şekilde geçti.
Mesela birde şey huyu var siz bana deli demek istediniz. Siz bana şunu demek istediniz. Geçen ay yufka ekmek yaptık ekmek bitti sacın üstüne börek attık başında ben varım. Yanımda gelin, kardeşim, eşim var diğer komşularda dişarda saç birden alev aldı ve börek lerin bir kısmı yandı diğerlerini kurtardım. Gelip sacı ters çevirdi senin kocanın elini bırakıp ayağını öpmem lazım senin gibi beceriksizi kendine kadın yaptı. Sana iyi dayanıyor daha neler neler.Bence siz 10 yıl bile çocukluk yaşamadınız. Anneniz usta bir manipülatör. Terapi alın daha geç olmadan. 30 yaş olmuşsunuz hala gözünüz kapalı.
Öyle yapacağım artık. Yani inanın yediğim dayakları bir anlatsam roman olur. Mesela bir kere işten çıktı. Eve geldi bana çatıyor bende bak bu tavrın yüzünden işinden bile oldun yapma dedim. Sandalyeyi üstümde kırana kadar dövdü ben istifa ettim ben resti çektim diyeDünyaya çocuk getiriyorsan zaten bakmak görevin.Yok yedirdim icirdim büyüttüm falan filan bunlar edilecek sözler ve çocuğu altında bırakacağın iyilikler değil.Anneligin bir bölümü de bu zaten.Bazı kadınlar daha zor şartlarda hayat yaşayabiliyor ama bunun sebebi çocuk değil ve acısını ondan çıkaramazsin.Maalesef ki anneniz hayatının zorluklarının acısını sizden çıkarmış.Fabrikalarda, iş yerlerinde insani olmayan şartlarda çalışan o kadar kadın var ki yani tek anneniz çekmiyor bu hayatın yükünü.Ama gün sonunda çocuklarıyla gül gibi gibi ilgileniyorlar.Yani siz yok annem bize baktı büyüttü,yok kimsesi yoktu,babam ilgisizdi falan filan diye aldığınız manevî yuklerinizi atın bi.Tamam ilgilenin ama ne kendini ne eşini ne yavrunu annen için ezme ,ikinci plana atma.Seni manipüle etmesine izin verme.
Bizi temizliğe giderek büyüttü ve gerçekten ben ondan başka arkadaş bilmedim. Herşeyimdi haksız olsam bile özür dilerdim halada öyle galibaçok çekti diyorum ne bileyim beynime asla kabul ettiremiyorum. En ufak para geçse elime ona birşey alıyorum çok değerli şeyler değil ama mutlu olsun istiyorum.
Küçükken o mutlu olsun diye mektuplar yazardım boş olan krem kutusunun içine koyardım dolu olanı alırdım aynanın önünden açıp okuyup mutlu olsun diye. Üzerine pullar koyardım harçlığımla zarf ve parşömen kağıdı alırdım ne bileyim çokta hatalarım olmuştur tabiki
Öyle ama gerçekten bizim yüzümüzden kadınlığını yaşamadı![]()
Öncelikle bir anne evlatlarına zorluklarla baktı diye evlatlar ona borçlu değildir. Sizi dünyaya getirdiği için ve anneniz olduğu için size zaten bakmak zorundaydı. Dünyaya gelmeyi siz seçmediniz ve olan hicbirsey sizin suçunuz değil. Sizi o kadar güzel manipule etmiş ki sırf sizi büyüttüğü için hayat boyu köle olmak zorunda hissediyorsunuz ve bunu yapmazsanız başınıza kötü şeyler gelecek zannediyorsunuz. Psikolojinizi alt üst etmiş kadın. Dünyanın en iyi annesi falan değil yani çocukken yaşadıklarınız aşikar. Anne babaya karşı sorumluluklarimiz görevlerimiz elbette var ama sizinki kölelik bekliyor ve size de bunun normal olduğunu öyle bir işlemiş ki pes diyorum. Narsistin teki maalesef anneniz ve sevilmeme nedenleri az çok belliMesela şuan annemin yanında değilim diye çocuğumun kötü bir hastalığı çıkacak allah beni cezalandıracak diye korkuyorum. Yada karnımdaki bebeğe birşey olacak diye korkuyorum. Bu arada 9 haftalık hamileyim ve ilk defa tedavisiz kendiliğinden hamile kaldım
Ya mesela herkes gibi evinde oturamadı mesela hiç gün yapmadı. Yada önce ben demedi bizi büyüttü dişlerini yaptırmadı neden biz varız diye yani biz olmasaydık yada işe yarayan evlatlar olsaydık bütün bunları yapabilirdi diye düşünüyorum
Daha iki senedir yaz temizliğini kendi yaptı oda ben yardıma gittim. Yoksa asla yapmaz. Misafir gelecekse sadece yemekleri yapar geri kalan herşey ama herşey bende. Bir kahve yaptiğini bilmem misafireÖncelikle bir anne evlatlarına zorluklarla baktı diye evlatlar ona borçlu değildir. Sizi dünyaya getirdiği için ve anneniz olduğu için size zaten bakmak zorundaydı. Dünyaya gelmeyi siz seçmediniz ve olan hicbirsey sizin suçunuz değil. Sizi o kadar güzel manipule etmiş ki sırf sizi büyüttüğü için hayat boyu köle olmak zorunda hissediyorsunuz ve bunu yapmazsanız başınıza kötü şeyler gelecek zannediyorsunuz. Psikolojinizi alt üst etmiş kadın. Dünyanın en iyi annesi falan değil yani çocukken yaşadıklarınız aşikar. Anne babaya karşı sorumluluklarimiz görevlerimiz elbette var ama sizinki kölelik bekliyor ve size de bunun normal olduğunu öyle bir işlemiş ki pes diyorum. Narsistin teki maalesef anneniz ve sevilmeme nedenleri az çok belli
Daha iki senedir yaz temizliğini kendi yaptı oda ben yardıma gittim. Yoksa asla yapmaz. Misafir gelecekse sadece yemekleri yapar geri kalan herşey ama herşey bende. Bir kahve yaptiğini bilmem misafireÖncelikle bir anne evlatlarına zorluklarla baktı diye evlatlar ona borçlu değildir. Sizi dünyaya getirdiği için ve anneniz olduğu için size zaten bakmak zorundaydı. Dünyaya gelmeyi siz seçmediniz ve olan hicbirsey sizin suçunuz değil. Sizi o kadar güzel manipule etmiş ki sırf sizi büyüttüğü için hayat boyu köle olmak zorunda hissediyorsunuz ve bunu yapmazsanız başınıza kötü şeyler gelecek zannediyorsunuz. Psikolojinizi alt üst etmiş kadın. Dünyanın en iyi annesi falan değil yani çocukken yaşadıklarınız aşikar. Anne babaya karşı sorumluluklarimiz görevlerimiz elbette var ama sizinki kölelik bekliyor ve size de bunun normal olduğunu öyle bir işlemiş ki pes diyorum. Narsistin teki maalesef anneniz ve sevilmeme nedenleri az çok belli
Yaaa bir anne olarak gördüğünüz şiddete, çocukluğunuza çok üzüldümÖyle yapacağım artık. Yani inanın yediğim dayakları bir anlatsam roman olur. Mesela bir kere işten çıktı. Eve geldi bana çatıyor bende bak bu tavrın yüzünden işinden bile oldun yapma dedim. Sandalyeyi üstümde kırana kadar dövdü ben istifa ettim ben resti çektim diye
Bekarken hepimiz bir şekilde yaptık ama artık kendi eviniz çocuğunuz var. Bir de hamilesiniz. Önceliğimiz evimiz ve çocuklarımız. Anlamadigimi zannetmeyin ben de sorunlar içinde buyudum ve evin hep idare edeni herseyi toparlayani araya gireni sorun çözeni herseyi bendim. Evlenince o önceki psikolojik destek alırken konuştuklarımızı sık sık düşünüyorum. Adım adım kendi evime ve eşime öncelik verdim. Hala Bi elim üstlerinde olsa da şu an öncelik artık bebeğim. Stresim ona yansır diye korkuyorum. Tutunma evresinde sizinki de mesela. İlk 3 ay önemli biliyorsunuz. Bi evladınız daha var ondan kıymetli hiç kimse yok değil mi? Onları düşünerek adım adım sınır koyun ve imkanınız varsa bunu psikolojik destekle beraber yapın. Size dua ediyorum Rabbim zorunuzu kolaylaştırsın güzel kapılar açsınDaha iki senedir yaz temizliğini kendi yaptı oda ben yardıma gittim. Yoksa asla yapmaz. Misafir gelecekse sadece yemekleri yapar geri kalan herşey ama herşey bende. Bir kahve yaptiğini bilmem misafire
Sizi dünyaya o getirmek istedi, siz illa gelelim demediniz her anne doğurduğuna bakmak sevgi vermek zorunda bunu unutmayınÖyle ama gerçekten bizim yüzümüzden kadınlığını yaşamadı![]()
Hanımefendi İngilizcede "messed ip" diye bir kalıp vardır ya, anneniz size tam olarak bunu yapmış. Mahvetmiş sizi. Bir çocuk, bir evlat, annesi hiç gün yapamadı diye suçlu hissetmez, hissettirilemez. Dünyaya gelmeyi siz secmediniz. Anneniz rahat rahat güne gitmek, parasını sadece kendisine harcamak istiyorduysa çocuk yapmayacaktı. Sizi dogurmayi o seçti. Bunu unutmayın.Ya mesela herkes gibi evinde oturamadı mesela hiç gün yapmadı. Yada önce ben demedi bizi büyüttü dişlerini yaptırmadı neden biz varız diye yani biz olmasaydık yada işe yarayan evlatlar olsaydık bütün bunları yapabilirdi diye düşünüyorum
Öyle olduk galiba ve üç kardeşten aşırı özgüvensiz oldukHanımefendi İngilizcede "messed ip" diye bir kalıp vardır ya, anneniz size tam olarak bunu yapmış. Mahvetmiş sizi. Bir çocuk, bir evlat, annesi hiç gün yapamadı diye suçlu hissetmez, hissettirilemez. Dünyaya gelmeyi siz secmediniz. Anneniz rahat rahat güne gitmek, parasını sadece kendisine harcamak istiyorduysa çocuk yapmayacaktı. Sizi dogurmayi o seçti. Bunu unutmayın.