Annem ve bitmek bilmeyen dertleri

Bekarken hepimiz bir şekilde yaptık ama artık kendi eviniz çocuğunuz var. Bir de hamilesiniz. Önceliğimiz evimiz ve çocuklarımız. Anlamadigimi zannetmeyin ben de sorunlar içinde buyudum ve evin hep idare edeni herseyi toparlayani araya gireni sorun çözeni herseyi bendim. Evlenince o önceki psikolojik destek alırken konuştuklarımızı sık sık düşünüyorum. Adım adım kendi evime ve eşime öncelik verdim. Hala Bi elim üstlerinde olsa da şu an öncelik artık bebeğim. Stresim ona yansır diye korkuyorum. Tutunma evresinde sizinki de mesela. İlk 3 ay önemli biliyorsunuz. Bi evladınız daha var ondan kıymetli hiç kimse yok değil mi? Onları düşünerek adım adım sınır koyun ve imkanınız varsa bunu psikolojik destekle beraber yapın. Size dua ediyorum Rabbim zorunuzu kolaylaştırsın güzel kapılar açsın
Çok teşekkür ederim Rabbim sağlıkla kıcağınıza almayı nasib etsin inşallah ❤

Döven anne nasıl fedakar olabilir. Belki siz farkında değilsiniz ama annenizin tuhaflıklarını ne kendi ailesi ne de babanızın ailesi çekmek zorunda değil.
Anneniz normal davranmıyor.

Babam koloniskobi oldu. O gün benim çocukların randevusu vardı. Yetişemezsem gelemem dedim. Kimsenin sesi çıkmadı. Eşim kıyamadı izin aldı. Önce kendi hastane işimizi hallettik, sonra çocukları okula bırakıp babamı doktora götürdük. Yapacak bir şey yok. Herkes önceliği kendi çocuğuna verecek. Üstelik sonuç Cuma değil , Pazartesi gösterilse de olabilir. Siz niye çocuğun randevusuna sürekli erteleyesiniz.

Mesela şuan annemin yanında değilim diye çocuğumun kötü bir hastalığı çıkacak allah beni cezalandıracak diye korkuyorum. Yada karnımdaki bebeğe birşey olacak diye korkuyorum. Bu arada 9 haftalık hamileyim ve ilk defa tedavisiz kendiliğinden hamile kaldım
Çok garip bir tanrı algisi... Allah merhametlidir neden size kötü birşey olsun ki. Velev ki Allah korusun kötü birşey başınıza gelse de bunun sebebi annenize olan bu davranışınız olmayacaktır.

Benim anlamadığım kolonoskopi sonrası yatış verdilerse sonraki gün sonuç almaya gidilmez ki, zaten yatış verilmis sonucu verip ya tedaviye alırlar ya da ilaç vs ile gönderirler. Siz yatıya mi kalmayı planlamadiginiz için küstü?

Okudukça şaşırdım. Gerçekten herkes anne olmamalı. Herkes annelik vasfını kaldıramıyor. Doğurunca da anne olunmuyor. Kadının çocuğunda bıraktığı travmalara bakın. Ne diyeyim, Allah islah etsin.

Çok garip bir tanrı algisi... Allah merhametlidir neden size kötü birşey olsun ki. Velev ki Allah korusun kötü birşey başınıza gelse de bunun sebebi annenize olan bu davranışınız olmayacaktır.

Benim anlamadığım kolonoskopi sonrası yatış verdilerse sonraki gün sonuç almaya gidilmez ki, zaten yatış verilmis sonucu verip ya tedaviye alırlar ya da ilaç vs ile gönderirler. Siz yatıya mi kalmayı planlamadiginiz için küstü?
Hayır yatış verilmeyecek il'de kolonoskopi olup ilçeye gelecek aynı gün. Ben yanında olacağım zaten ama cuma günüde sonuç almaya beraber gitmediğim için küstü

Öyle ama gerçekten bizim yüzümüzden kadınlığını yaşamadı :(
Sizin yüzünüzden değil doğurduysa bakmasını da bilecek tabi sizin ne suçunuz var siz de annesiniz yarın bir gün çocuğunuza yaptığınız her fedakarlığı onun yüzünden mi diyeceksiniz bu nasıl bir bakış açısı böyle

Ya mesela herkes gibi evinde oturamadı mesela hiç gün yapmadı. Yada önce ben demedi bizi büyüttü dişlerini yaptırmadı neden biz varız diye yani biz olmasaydık yada işe yarayan evlatlar olsaydık bütün bunları yapabilirdi diye düşünüyorum
Bende yıllardır çalışıyorum bir tek çalışan sizin anneniz değil bu mantıkla kendisini döven annesine hatalı annesine herkes kul köle olsun sırf görevini yaptı çalıştı diye

Öyle ama gerçekten bizim yüzümüzden kadınlığını yaşamadı :(
Nasıl yani? O babanız yüzünden olmasın.

Sizin, kurban psikolojisine de girmeniz an meselesi..

Anneniz iyi bir anne olsaydı size kıyamaz, vurmazdı.

Ailece hiç sağlıklı ilişkiniz yok.

Hepinize merhaba kızlar. Konu annem dünyanın en iyi annesidir diyebilirim fedakarlık açısından. Yıllarca çalıştı çabaladı bizi büyüttü.
Ailesi bir türlü annemi sevemedi ama biz hep arkasındaydık her zaman gerektiğinde annem için bütün ailesini karşıma aldım. Baba tarafındada sevilmedi farklı bir yerden gelin gelmiş kültür çatışması vs. Ama yine ezdirmedik hatta geçen halam annemi azarladı diye resmen saçına yapışıyordum zor ayırdılar. Bunları konuyu daha iyi anlamanız için yazıyorum.
Annemin iki tane kötü huyu var birincisi hep benim dediğim olsun ister. İkincisi herşeye ama herşeye küser burda anlatmadığım anlatsam roman olacak şeyler var. Küçük bir örnek vereyim bekarım daha ramazan ayı davul fırınları bilirsiniz klipsi var açar bakarsınız, işte ekmek yaptı pişmişmi diye bak dedi bakarken klips elimde kaldı. Ben o ekmeği yemeyeyim diye bilerek bozdun dedi beni dövdü.
Bekarken çalışmıyordum ama eşşek gibi evin her işini pazarı marketi dahil hep bendeydi bir masrafım vardı ağda param senin ağda paranı benim kocam ( babam) ödemek zorunda değil dedi dövdü.
Asıl meseleye gelelim yarın kolonoskopi olacak ben gideceğim yanında 2.5 yaşındaki oğlum rahatsız ile doktora götürmek lazım. Hadi neyse dedim cumaya randevu aldım , meğerse cuma günü de sonuç almak için gidecekmiş biz götirecekmişiz. Erkek kardeşlerim ve babam diğer hastane ziyaretleri için bütün izinlerini kullandılar asla izin alamazlar.
Bu küstü amcasının kızını aramış benim başımda dur diye ve bir gece orda kalacakmış. Yani akıl alır gibi değil ben çocuğumun randevusunu erteliyorum ama iki gün üst üste gitmedim diye bana bunu yapıyor.
Ha şunuda dedim ikimiz aynı ile gideceğiz gel senide götürelim onada yok diyor. Şimdi herkese yayar benim çocukların bana bakmıyor vs vs. Ailesi kendini adam yerine almaz ama bizi ararlar nadıl evlatsınız nutukları çekmeye.
Ha birde şu dikkatimi çekiyor bugünlerde sürekli ben babandan bıktım yıllarca pasif kaşdı beni korumadı. Ben boşanmak istiyorum falan diyor yani saygı duyarım ama anne biz senin hep yanındaydık diyorum. Hayır sizde benim yanımda değilsiniz diyor kafayı yiycem gerçekten kızlar, elimi asla çekmedim üstünden evlensem bile her işini yapmaya çalıştım ama yok asla tatmin olmuyor aşırı derece inkarcı kafayı yiycem artık. Mesele kolonoskopiye gitmememm değil ona gidiyorum ama birgün sonra sonuç almaya gitmiyorum diye kolonoskopiye de gelmemi istemiyor
Annen seni çok iyi manipüle etmiş burdakiler ne dese de savunmaya devam ediceksin sen elinden geleni yapmışsın millete sikayet ederse de etsin seni aradıklarında sende durumu anlat hem hamilesin hem küçük çocuğun var birazda kendini çocuklarını düşün

Maalesef anneniz iyi bir anne değil. Sizi ve kardeşlerinizi dünyaya getirmeyi kendisi seçti bu sizin kararınız değildi. Kök aileden uzaklaşıp çekirdek ailenize dönme zamanınız gelmiş. Anneniz için zaten elinizden geleni yapmışsınız yanında olamadınız diye evren sizi çocuklarınız ile cezalandıracak değil.

Hepinize merhaba kızlar. Konu annem dünyanın en iyi annesidir diyebilirim fedakarlık açısından. Yıllarca çalıştı çabaladı bizi büyüttü.
Ailesi bir türlü annemi sevemedi ama biz hep arkasındaydık her zaman gerektiğinde annem için bütün ailesini karşıma aldım. Baba tarafındada sevilmedi farklı bir yerden gelin gelmiş kültür çatışması vs. Ama yine ezdirmedik hatta geçen halam annemi azarladı diye resmen saçına yapışıyordum zor ayırdılar. Bunları konuyu daha iyi anlamanız için yazıyorum.
Annemin iki tane kötü huyu var birincisi hep benim dediğim olsun ister. İkincisi herşeye ama herşeye küser burda anlatmadığım anlatsam roman olacak şeyler var. Küçük bir örnek vereyim bekarım daha ramazan ayı davul fırınları bilirsiniz klipsi var açar bakarsınız, işte ekmek yaptı pişmişmi diye bak dedi bakarken klips elimde kaldı. Ben o ekmeği yemeyeyim diye bilerek bozdun dedi beni dövdü.
Bekarken çalışmıyordum ama eşşek gibi evin her işini pazarı marketi dahil hep bendeydi bir masrafım vardı ağda param senin ağda paranı benim kocam ( babam) ödemek zorunda değil dedi dövdü.
Asıl meseleye gelelim yarın kolonoskopi olacak ben gideceğim yanında 2.5 yaşındaki oğlum rahatsız ile doktora götürmek lazım. Hadi neyse dedim cumaya randevu aldım , meğerse cuma günü de sonuç almak için gidecekmiş biz götirecekmişiz. Erkek kardeşlerim ve babam diğer hastane ziyaretleri için bütün izinlerini kullandılar asla izin alamazlar.
Bu küstü amcasının kızını aramış benim başımda dur diye ve bir gece orda kalacakmış. Yani akıl alır gibi değil ben çocuğumun randevusunu erteliyorum ama iki gün üst üste gitmedim diye bana bunu yapıyor.
Ha şunuda dedim ikimiz aynı ile gideceğiz gel senide götürelim onada yok diyor. Şimdi herkese yayar benim çocukların bana bakmıyor vs vs. Ailesi kendini adam yerine almaz ama bizi ararlar nadıl evlatsınız nutukları çekmeye.
Ha birde şu dikkatimi çekiyor bugünlerde sürekli ben babandan bıktım yıllarca pasif kaşdı beni korumadı. Ben boşanmak istiyorum falan diyor yani saygı duyarım ama anne biz senin hep yanındaydık diyorum. Hayır sizde benim yanımda değilsiniz diyor kafayı yiycem gerçekten kızlar, elimi asla çekmedim üstünden evlensem bile her işini yapmaya çalıştım ama yok asla tatmin olmuyor aşırı derece inkarcı kafayı yiycem artık. Mesele kolonoskopiye gitmememm değil ona gidiyorum ama birgün sonra sonuç almaya gitmiyorum diye kolonoskopiye de gelmemi istemiyor
Annenize annelik yapmaktan vaz geçin.

Bu mu iyi anne ? Kusura bakmayın ama anneniniz öyle çok iyi de değilmiş..
Bencil ve baskıcı biriymiş..
Fena halse sindirilmiş ve mobinge maruz kalmışsınız.
Size kendini iyi anne gibi takdim etmiş ve böyle bastırmış.
Sizin için kadınlığını yaşamadı ne demek, derdi kadınlıksa madem çocuk sahibi olmasaymış.
Yaptığı çocuğa tabi ki bakacak..

Annen dünyanın en iyi annesi değil hatta bazen iyi bile değil malesef.

İyi bir anne torununu heba etmez. İyi bir anne çocuğuna ağda parasının lafını bile edemez
İyi bir anne çocuğunu ota boka dövmez

Kendinizi geri çekin, biraz kendi haline bırakın kıymetinizi bilir belki. Bilmezsede kendi bilir yapacak birşey yok

Küçükken kendi teyzeleriyle kavga ederdi o zamanlar ev telefonu var. Beni arattırır biz annemin arkasındayız kimse anneme birşey yapamaz dedirtirdi
Gerçekten sizi çok fena bastırmış ve psikolojik olarak tüketmiş.
Bu iyi bir anne değil, iyi anne çocuğuna kol kanat gerer kimsenin önüne atmaz..
Gerçekten üzüldüm size, bir de inandırmış sizi iyi anne olduğuna..

Gerçekten sizi çok fena bastırmış ve psikolojik olarak tüketmiş.
Bu iyi bir anne değil, iyi anne çocuğuna kol kanat gerer kimsenin önüne atmaz..
Gerçekten üzüldüm size, bir de inandırmış sizi iyi anne olduğuna..
Sürekli diken üstünde büyüdük. Sizin yapacağınız bir hata benim ve babanızın ailesini sevindirir derdi hata yapmadık hiç. Mesela birgün köydeyiz annemin amcası geldi bende ergenim o aralar birşey dedi of ya dedim içeri girdim arkam dönük saçımdan tutup banyoya kadar sürükledi. Sesim çıkarsa daha fazla döverdi sonra viledanın sapıyla defalarca vurdu neden onu küçük düşürdüm of dedim itiraz ettim diye. Bende kalktım saçımı topladım elimi yüzümü yıkadım gittim özür diledim bir daha yapmam dedim

Annen dünyanın en iyi annesi değil hatta bazen iyi bile değil malesef.

İyi bir anne torununu heba etmez. İyi bir anne çocuğuna ağda parasının lafını bile edemez
İyi bir anne çocuğunu ota boka dövmez

Kendinizi geri çekin, biraz kendi haline bırakın kıymetinizi bilir belki. Bilmezsede kendi bilir yapacak birşey yok
Ya en çok o zoruma gidiyor kendime kıyafet almazdım yemin ederim onun pörsümüşlerini giyerdim. Canım birşey istese söylemezdim çalışmıyorum haketmiyorum diye. Çalışmıyorum diye evde sobaya atılacak odunları kırardım, çuval çuval kömür sırtlayıp taşır poşetlerdim. Günlerce depresyona girer kimseyle konuşmazdı tedavi kabul etmezdi banyo ysptırırdım hepsinin uyıyacağı yatağa varana kadar hazırlardım, banyoya girecekler iç çamaşırına giyeceği eşohmana kadar hazırlardım

Sen aşırı derecede manipule olmussun kadinin iyi annelikle uzaktan yakindan alakasi yok. Ayrica kadinligini yasayamadi ne demek onun kadinliginin derdi evlat olarak sana mi düştü? Anne dogurdugu çocuğuna bakmak zorunda bu bi fedakarlik degil. Aklini basina toplayip kendini ezdirme bu kadar bak cocugun da varmış. Terapi almalisin imkan varsa. Annenle ilgili ciddi sınır problemin oldugunu düşünduruyor yazdiklarin

Nasıl yani? O babanız yüzünden olmasın.

Sizin, kurban psikolojisine de girmeniz an meselesi..

Anneniz iyi bir anne olsaydı size kıyamaz, vurmazdı.

Ailece hiç sağlıklı ilişkiniz yok.
Şuan çok pişman olduğunu söylüyor ama fayda edermi geride kimseye çıt diyemeyen üç çocuk bıraktı.

Sen aşırı derecede manipule olmussun kadinin iyi annelikle uzaktan yakindan alakasi yok. Ayrica kadinligini yasayamadi ne demek onun kadinliginin derdi evlat olarak sana mi düştü? Anne dogurdugu çocuğuna bakmak zorunda bu bi fedakarlik degil. Aklini basina toplayip kendini ezdirme bu kadar bak cocugun da varmış. Terapi almalisin imkan varsa. Annenle ilgili ciddi sınır problemin oldugunu düşünduruyor yazdiklarin
Evet bazen diyorum benim anneme olan düşkünlüğüm bir erkekte olsa kadın kesin boşanırdı bakın en ufak bir eleştiride deliriyorum annemi korumak benim görevim sanki. Mesela geçen Halama senin parmağını kırarım dedim. Ki gerçektende kırardım bu duruma engel olamıyorum kendimi frenleyemiyorum

Back
X