• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem ve düğün takı mevzuları

Eniştem geçen sene annesine para yollamıştı, annem şimdi ona takmış yolluyordur hala ablana söylemiyordur diyor . Özetle eniştemin sürekli ailesine para gönderip ablamın parasıyla geçindiğini ima ediyor ki böyle bir şey yok ben şahidim eniştemin ablama bir şey ödetmediğine.

Babaannemde ayni boyleydi. Sonra noldu biliyo musun? Halama yaptirdigi yatirimlarla, altinlarla enistem iflas ettiğinde borc girtlagi gecmeden kapattilar.halamda karisma etme derdi bu olaydan sonra teşekkür ettiler. İflastan en kolay sıyrılıp ise devam eden enistem oldu. Bana ibretlik gelmisti bu olay. Cunku banada cok itici geliyordi parasina altinina karışması

Yeni model kız annesi ..

Var bunlardan çok Hemde..

Kendileri 1.sıradan boşanma sebebi olurlar..

Bazen Allah erkeklere de sabır versin diyorum

Mesafe koyarak olmaz, yine kurar konusur annen.
bu seferde esin mesafe koyduruyo, seni yonetiyor sanar.
Annelerde senaryolar hic bitmez.
Dinleyip kafaya takmamaya, esine yansitmamaya calisican.
Baska caresi yok.

Üç beş altınla hayat garantisi mi olur allah aşkına.. ya malesef evlilik işleri böyle aileler haddini çoğu zaman aşıyor gerekli tepkiyi gösterince susuyorlar göstermezsen yandın..

Kızlar selam az önce ablamla konuştuk içim şişti biraz.. Düğünde takılan takıları eniştem ablama vermişti altınlar senin nasıl istersen öyle harca diye. Düğün ev masrafları içinde hep taksitle borçla aldılar. Eniştem ablamı hiç bir şeye zorlamadı ama ablam enişteme yardım etmek istedi babası vefat etmiş kendi kendini evlendiricek diye . Evlendiler taksitleri beraber ödüyorlar her ay. Ablam da her ay her ay maaşımızdan taksit yatıracağımıza altınları bozup komple kapatalım taksitleri sonra maaşımızı biriktirriz demiş ve bozmuş altınlarını. Annem ablama altınları ne yaptığını sormuş babamın işi için borç isteyecekmiş sanırım, ablam bozduğunu söyleyince kıyameti koparmış kocanın sözünden çıkmıyosun onun sorumluluğunu üstleniyorsun bu adam seni boşasa elinde avucunda ne olacak salak mısın sen kendini garantiye almıyorsun falan demiş baya tartışmışlar. Malum yaza doğru benim de bir aksilik çıkmazsa söz nişan vs düşünüyoruz. Bütün bunlar başıma gelecekmiş gibi geliyor. Sizce bu konularda bir mesafe koymak mümkün mü? ne bileyim çok ayıp değil mi bunları sormak ne yaptın ne ettin altınlarını vs diye. İkidebir akıl veriyor zaten kocanı çok alttan alıyorsun her dediğini yapıyorsun bilmem ne diye.Ablamla eniştem gayet mutlu bu arada bir sorunları yok ama annem sürekli böyle akıl verme peşinde. Aynı şeyleri yaşamayı hiç istemiyorum rabbim mecbur etmesin de aynı şehirde kalmayalım inşallah. ama eminim annem benim eşimle iligli de konuşacak ablam böyle yaptı diye benim merasimlerde btün masrafları karşı tarafa yıkmaya çalışacak. Annem vakti zamnında babam için çok şey yaptı çok mutlu bir evlilikleri yok açıkçası hala da yapıyor komik bir şekilde babamın haberi olmadan babam için borç istiyor ablamdan ama ablama tutup yapma etme diyor. Velhasıl kelam içim şişti annemin eşime laf etmesini eşimle olan ilişkime müdahale etmesini hiç istemem açıkçası :/ bu nasıl engellenir az görüşmekten başka bilmiyorum.
annen baban cok haklı o kadınındır her zaman bi garantidir insan kendine asla deger bicmez ne 10 bilezil ne 100 bilezik ama kadın evlenirken ve bosanırken erkekten her zaman daha kaybeder psikolojık vs cevre baskısı hersey o takıları bozdugunada cok pisman olucak cok gördük böyle kocasına yediren iciren maaslı memur hatunları kız babaları damata is acar damat kaynananın kaynatanın suratına bakmaz

Hiçbir anne kızının kötülüğünü istemez vardır bir bildigi .kaldiki daha sözlü yada nişanlı bile değilsiniz takilmayin bence şimdiden böyle konulara :KK14:

Evlendikten sonra tuhaf annenin akıl vermesi bunlar hep bekarken yapılır veya engel olunur , sonrası
huzursuzluk olur dengeyi annen tutturamamış sanırım annen bu huyunu sürdürecek sen asla nişanlına bundan söz etme bir gıcıklanırsa ana evine dahi ayak atmaz seninde zoruna gider sürekli aileni öv el üstünde tutu erkeklerin taktiği bu haberin olsun

Kızlar selam az önce ablamla konuştuk içim şişti biraz.. Düğünde takılan takıları eniştem ablama vermişti altınlar senin nasıl istersen öyle harca diye. Düğün ev masrafları içinde hep taksitle borçla aldılar. Eniştem ablamı hiç bir şeye zorlamadı ama ablam enişteme yardım etmek istedi babası vefat etmiş kendi kendini evlendiricek diye . Evlendiler taksitleri beraber ödüyorlar her ay. Ablam da her ay her ay maaşımızdan taksit yatıracağımıza altınları bozup komple kapatalım taksitleri sonra maaşımızı biriktirriz demiş ve bozmuş altınlarını. Annem ablama altınları ne yaptığını sormuş babamın işi için borç isteyecekmiş sanırım, ablam bozduğunu söyleyince kıyameti koparmış kocanın sözünden çıkmıyosun onun sorumluluğunu üstleniyorsun bu adam seni boşasa elinde avucunda ne olacak salak mısın sen kendini garantiye almıyorsun falan demiş baya tartışmışlar. Malum yaza doğru benim de bir aksilik çıkmazsa söz nişan vs düşünüyoruz. Bütün bunlar başıma gelecekmiş gibi geliyor. Sizce bu konularda bir mesafe koymak mümkün mü? ne bileyim çok ayıp değil mi bunları sormak ne yaptın ne ettin altınlarını vs diye. İkidebir akıl veriyor zaten kocanı çok alttan alıyorsun her dediğini yapıyorsun bilmem ne diye.Ablamla eniştem gayet mutlu bu arada bir sorunları yok ama annem sürekli böyle akıl verme peşinde. Aynı şeyleri yaşamayı hiç istemiyorum rabbim mecbur etmesin de aynı şehirde kalmayalım inşallah. ama eminim annem benim eşimle iligli de konuşacak ablam böyle yaptı diye benim merasimlerde btün masrafları karşı tarafa yıkmaya çalışacak. Annem vakti zamnında babam için çok şey yaptı çok mutlu bir evlilikleri yok açıkçası hala da yapıyor komik bir şekilde babamın haberi olmadan babam için borç istiyor ablamdan ama ablama tutup yapma etme diyor. Velhasıl kelam içim şişti annemin eşime laf etmesini eşimle olan ilişkime müdahale etmesini hiç istemem açıkçası :/ bu nasıl engellenir az görüşmekten başka bilmiyorum.

Anneniz ortada kalmanızdan falan dem vurmuş ama sonuçta altınları babanızın işi için istemiş. Yine boşansa ortada kalacaktı ablanız yani. Anneniz altınlaraçökemediği için laf ediyordur. :KK14:
Altınlarınızın akibetinden annenizin haberi olmasın. Bozduk deyin harcadık deyin.

bir meslek sahibi olmak zaten altın bileziğin kendisidir, ayrıca ayrılırsak diye düğünde takılan takıları saklamanın ne anlamı varmış kendi kocası dardayken insanın? Zaten her ay ödenicen olan borçtan ablanda etkilenicek sonuçta karı kocalar aynı evdeler yani geçimleri bir.Bunları sor annene söyle. Sonra da açık açık deki banabu kadar karışma zamanı gelince, aynı mantıkla düşünmediğimiz ortada de.Olsun bitsin.

Cok fazla karistirtma bence her erkek bir olacak diye bir kaide yok senin esin belkide cok sinirlenecek bu duruma hem sende ikisinin arasinda kalmak zorunda kalacaksin bastan herseye tamam oyle yapayim deme tamam Annendir o senin saygi duymak lazım asla be saygini nede sevgini eksik et ama evlilik cok farkli bir kurum öyle basta karistirirsan sonra cok üzülürsun o_O

Benim annemin de benzer girişimleri oldu, gerçi senin ablanınki kadar değil.

Ama ben aile hayatımla ilgili ketum bir insan olduğumdan susturdum annemi. Şimdi hiç sormaz.

Evlenmeden önce de 'Karı kocanın işine karışılmaz' , 'Evli insanlar dışardakinin sözüne bakmamalı' gibi alttan alttan anneme fikirlerimi söylüyordum.

benımkılerde sorar bazen ama ben bılırım ıyı nıyetten, mesela ev alacagız pesınat aılemden gerısı kredı yarı yarıya tekabul edıyor hemen hemen, gecen babam aylık odememızı sordu eee bebıste gelecek -esım ozel sektorde calısıyor- ılk evlılıgınden oglu var esımın onun masrafları var falan fılan... adam yetmezse paranız bız destek atarız dedı...
esım bunu duydu nasıl gecınceksınız dıye mı soruyor dedı??
bende adam ıyı nıyetınden soruyor, sonucta elımızde pek bırsey kalmayacak yetmezse detsek atarız dıye dedı dedım, sustu..
ama ben bu ıyı nıyetten bıle rahatsız oluyorum bazen, onlar elınden gelenı fazlasıyla yapıyorlar, esımın bırıkmısı yok-aılesının katkı saglayacak durumu yok, esımde bazen ıstem dısı rahatsız oluyor (kendınce haklı ama napalım desteksızde olmuyor bırseyler)
ama sızınkılerın kı farklı bır durum, resmen hesap soruyorlar sıze..
bızde altınların ufak bır kısmını bozdurduk borc odedık, gerısı duruyor ve ben onlara dokunmayacagım, kötu gunde lazım olur dursun bır kosede cunku gıden gelmıyor gerı... ama bozduracak olsaydım da bunun ıcın aıleme hesap vermezdım yanii... ki alem herseyımızı yaptı bızım, o altınlar benden cok onların hakkıydı (dugun kına hep aılem ustlendı, nıkah masrafları-balayı-gelınlık-damatlık vs de bız ortak odedık, esımın aılesınden gelen sadece dugunde takılan set ve takılar)

bu yaştan sonra anneni değiştiremezsin .onunla görüşmeme gibi bir şey de yapma senin en iyi yapacağın şey şu olacak annen ne derse desin tamam diyip kendi önüne bakacaksın. önemli olan annenin konuşması yada söyledikleri değil senin bunun ne kadarını kocana ve evliliğine yansıtacağın.onun söylediklerini önemsemez kocanla ilişkini de annenin yorumları üzerine kurmazsan mutlu olur rahat edersin

Sizi doğuran anneniz ile az görüşmek mi :KK57::KK57::KK57:
Orada durun bakalım biraz bence,kadın sizi düşünüyor neticesinde,
Ana bu ana fikir versin ne var git boşan mı diyor sanki sadece sıksa fikirlerini beyan ediyor,
Yapın veya yapmayın o sizi bağlar ,

Back
X