Annem ve elalem

Namastee3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
64
66
3
29
Selam kızlar
Daha önce bi konumda yurtdisindan turkiyeye kesin dönüş yapacağımdan bahsetmiştim. Su an bulunduğumuz ülkede 3 yıldır erkek arkadaşımla yaşıyorum annemin haberi var, babam da biliyor ama bilmiyormus gibi yapıyor yani bu konu üzerine konuşmadık ve bugüne kadar da hiç bir sorun çıkmamıştı ta ki geçen gün annem beni arayana kadar. Kısaca özetlemek gerekirse "orada istediğin gibi yaşadın özgürdün buraya geldiğinde öyle olacağını bekleme, milletin arkamızdan konuşmasını istemiyorum buraya geldiğinde birlikte yaşamak gibi bi planınız olmasın elalemi konuşturma, evlenmeden öyle bir şeyi kabul edemeyiz baban da ben de" açıkçası cok şaşırdım çünkü bu onu rahatsız ettiği için değil sadece elalem ne der düşüncesiyle böyle bi sey söyledi ki kendisi erkek arkadaşımı çok da sever. Yani 3 senedir sorun yoktu şimdi sorun oldu. Erkek arkadaşıma söylediğimde inanmadı bile bana merak etme ikna ederiz falan deyip duruyor Türkiyede işler nasıl yürüyor bilmediği için. Daha önce 2 ayrı sefer evlenmek istediğini söylemişti yine benim dönme muhabbetim olduğunda, ben erken diye istemedim ki hala çok erken olduğunu düşünüyorum. Bu sefer annemler böyle böyle diyor evlenmeden aynı evde yaşayamazsın diyorlar dediğimde evlenme konusunu bile açmadı, sorduğumda sen zaten istemiyorsun deyip konuyu kapattı ben de ustelemedim, kendim de zaten çok kararsızım bu konuda. Asıl istedigim annemlerin ikna olması ama çok kesin konuştu nasıl ikna ederim bilemiyorum. İkimizin iki ayrı ev açması da bir seçenek ama ben çok sıcak bakmıyorum hem maddi olarak boşuna zorlanicaz iki ev kirası, eşyası artı köpeğin masrafları hem de onun dilini vs bilmediği bi ülkede kendi başına yasamasi çok saçma olur ve sıkılır diye düşünüyorum. O da bana sürekli dönme işini sen çıkardın burada ne güzel yaşıyorduk deyip duruyor ama ben böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim. İşin içinden çıkamadım fikirlerinizi bekliyorum

1. Buraya dönmeniz için mecburiyet yoksa dönmeyin. Mok gibi bi yer oldu burası, hiç gerek yok. Böylece ortada sorun kalmaz.

2. 33 yaşındayım, yaklaşık 7 yıllık evliyim hala annemin elalem argümanlarıyla savaşıyorum dönem dönem. Bitmez o elalem mevzuları maalesef.

Son düzenleme:
Elalem kısmını geçiyorum
Çünkü beni hiç birzaman ilgilendirmemişlerdir
Fakat merak ediyorum
3 yıldır aynı evi paylaştığınız biri ile neden evliliği düşünmüyorsunuz? 3 yıl çok uzun bir süre. Bazı evlilikler bile okadar sürmüyor. Tam olarak neyden emin değilsiniz veya ne olması gerekiyor.
İlerde kızlarım beraber yaşiyoruz ama evlenmeyi düşünmüyoruz deseler nasıl tepki veriririm yada ne düşünmem gerekir şuan kestiremedim.

Sırf türkiyeye dönüyorsunuz ve beraber yaşamaya devam edebilin diye evlilik konusunu tekrar açmamasını takdir ettim. Beraber yaşamayı istemek evlilik için en büyük etken olmamalı bence.

Türkiye’ye dönmek zorunluysa farklı bir şehir düşünebilirsiniz bence. Annenize hak vermesem de endişelerini anlıyorum, sizin de o malum elalem tarafından üzülmemenizi istediği için böyle konuşuyor olabilir. Evlilik meselesine gelince, kendinizi hazır hissetmediğiniz bir evliliği kesinlikle yapmayın. Elalem yargılamayı, akıl vermeyi çok iyi bilir ama başın sıkışınca hiçbirinin yardımı dokunmaz.

Bence dügün yapmayın sadece nıkah yapın. Yıne boyle kendı duzenınız olsun aynı evde kalın elalem gıbı dugun yapma esya alma. Sonucta yanlıslıklada bır cocugunuz olsa dusunmuyor olabılırsınız ama boyle bır ıhtımal var gereklı yanı.youtubede merve dıye bır kız var yabancı esı yasıda kucuk cok modern bır kız esı ıle kucuk bır evde yasıyorlar avusturyada ama nıkah yaptılr yanı kucuk bır dugunde yaptılar. Ailene katılıyorum Türkıyede olacaksanız kafamız rahat olsun dersenız nıkah sart. Yanı beledıyeye gıdıp ıkı gununuzu alıyor ımza atıyorsunuz bu kadar. Bence cekınmeyın atın ımzaları😁

Bana göre anneniz yanlış düşünüyor ama yine de anlıyorum.
Orada sevgilinizle beraber yaşıyorsunuz, bu aileniz için sorun değil belli ki. Ama kendi hayatı yerine başkalarıyla uğraşan cahiller yüzünden aileniz zor durumda kalmak istemiyor.
"Bu ikiyüzlülük mü" derseniz bence öyle. Ama buna toplum zorluyor maalesef.

Dönme mecburiyetiniz yoksa dönmeyin.
Dönecekseniz ve çevreniz kaldırmayacaksa ayrı evlerde oturun.
Maddi açıdan mantıksız biliyorum. Ben de bu toplum dayatmalarına en çok karşı çıkanlardan biriyim. Ama böyle bir durumda kalsam ailemi kırmaz ayrı otururdum.

Annenin yerinde olsam öncesinde de kabullenemezdim sanırım. 3 yıldır birlikte yaşama özgürlüğünüz var ise evlenince Mutlu olmazsanız çok sıkıntı olmadan boşanırsınız da. Katolik nikahımı kıycaksınızsanki. Çevre baskısı anneni babanı zorda bırakıcak demek ki. zorlamanın alemi yok diye düşünüyorum. Ayrıca 3 yıldır yaşıyorsanız evlenmeniz neyi değiştirecek onu da anlamadım

1. Buraya dönmeniz için mecburiyet yoksa dönmeyin. Mok gibi bi yer oldu burası, hiç gerek yok. Böylece ortada sorun kalmaz.

2. 33 yaşındayım, yaklaşık 7 yıllık evliyim hala annemin elalem argümanlarıyla savaşıyorum dönem dönem. Bitmez o elalem mevzuları maalesef.
Yav sorma oruc tutmuyorum diye elalem ne der diyor :(

Selam kızlar
Daha önce bi konumda yurtdisindan turkiyeye kesin dönüş yapacağımdan bahsetmiştim. Su an bulunduğumuz ülkede 3 yıldır erkek arkadaşımla yaşıyorum annemin haberi var, babam da biliyor ama bilmiyormus gibi yapıyor yani bu konu üzerine konuşmadık ve bugüne kadar da hiç bir sorun çıkmamıştı ta ki geçen gün annem beni arayana kadar. Kısaca özetlemek gerekirse "orada istediğin gibi yaşadın özgürdün buraya geldiğinde öyle olacağını bekleme, milletin arkamızdan konuşmasını istemiyorum buraya geldiğinde birlikte yaşamak gibi bi planınız olmasın elalemi konuşturma, evlenmeden öyle bir şeyi kabul edemeyiz baban da ben de" açıkçası cok şaşırdım çünkü bu onu rahatsız ettiği için değil sadece elalem ne der düşüncesiyle böyle bi sey söyledi ki kendisi erkek arkadaşımı çok da sever. Yani 3 senedir sorun yoktu şimdi sorun oldu. Erkek arkadaşıma söylediğimde inanmadı bile bana merak etme ikna ederiz falan deyip duruyor Türkiyede işler nasıl yürüyor bilmediği için. Daha önce 2 ayrı sefer evlenmek istediğini söylemişti yine benim dönme muhabbetim olduğunda, ben erken diye istemedim ki hala çok erken olduğunu düşünüyorum. Bu sefer annemler böyle böyle diyor evlenmeden aynı evde yaşayamazsın diyorlar dediğimde evlenme konusunu bile açmadı, sorduğumda sen zaten istemiyorsun deyip konuyu kapattı ben de ustelemedim, kendim de zaten çok kararsızım bu konuda. Asıl istedigim annemlerin ikna olması ama çok kesin konuştu nasıl ikna ederim bilemiyorum. İkimizin iki ayrı ev açması da bir seçenek ama ben çok sıcak bakmıyorum hem maddi olarak boşuna zorlanicaz iki ev kirası, eşyası artı köpeğin masrafları hem de onun dilini vs bilmediği bi ülkede kendi başına yasamasi çok saçma olur ve sıkılır diye düşünüyorum. O da bana sürekli dönme işini sen çıkardın burada ne güzel yaşıyorduk deyip duruyor ama ben böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim. İşin içinden çıkamadım fikirlerinizi bekliyorum
Madem öyle evlendi deyiversinler millete:KK49: şimdi anlamadığım birkaç nokta var, sanırım sevgiliniz yabancı ve sizin için türkiye ye gelecek. Öyleyse evlilik düşünmediğiniz adamı neden buralara sürülüyorsunuz. Bir diğeri de annenizin tepkisine neden şaşırıyorsunuz ki türkiye üç senede ne kadar değişmiş olabilirdi bu konuda bıraktığınız gibi duruyor işte ki annenizin tavrını babanızın sizinle bu konuda yüz-göz olmamasından zaten anlamanız gerekmez miydi. O kadar normal yada olumlu bakılsa babanızda bilmezden gelmezdi.

Kac yaşındasınız? Bi önceki konunuzda işinizin olmadığını ve ailenizle yaşayacağınızı yazmıssınız. Şimdi sevgilim de gelcek iki ayrı ev tutmak saçma olur diyorsunuz. Sevgiliniz yabancı ve sizin icin oradaki işini düzenini bırakıp türkiye ye mi yerleşecek?

Selam kızlar
Belki yuhalanıcam ama siz kac yasındasınız bu sizin hayatınız sizin kararınız ve sizin mutlu olmanız lazım

Siz zaten 3 yıldır birlikte yaşıyorsunuz bunun evlilikten bir farkı yok ki, evlilik dediğin bir imzadan ibaret olacak . Hem 3 yıl birini tanımak için yeterli bir süredir.

Ben bir yerde annenize hak veriyorum. 3 sene zaten berabersiniz. Birlikte gidip başka ülkeye yerleşip (ve avrupada doğup büyüyen birisi için Türkiye e yerleşmek o kadar da kolay değil) beraber yaşamaya göze alıyorsunuz, ama evliliğe gelince yok. Aslinda istediğiniz gibi yaşayın derim. Ama bunu yapsanız annenizi ve babanizi epey karşıniza alacaksınız ve bu 3 sene icinde hala emin olmadığınız bir insan için değer mi orasi muamma. Birde eklemek isteyen: dua edin Türkiye e yerlesmek iyi bir fikir olsun, yoksa erkek arkadaşınız bunu size bağlayacagi şimdiden belli

Neden dönüyorsunuz? Burası böyle. Aileniz bir şey demese kaldığınız apartman mahalleli evli olmadığınızı öğrendiğinde sıkıntı çıkarabilir. Birlikte yaşayan arkadaşlarım tek kalacağız diye ev tuttu ancak o şekilde ev sahipleri kiraya vermeyi kabul ediyor. Sonra sevgililerini çağırıyorlar. Yine de kaç defa apartmanda rahat vermedikleri için ev değiştiren arkadaşım oldu. Aileniz o konuda haklı malesef. Mecbur değilseniz dönmeyin.

Erkek arkadaşınız Türkiye de ne yapacak? Yani işi var mı, çalışıyor mu hali hazırda. Erkek arkadaşınızla ayrı ev tutup, babanızın eline bakmayı düşünüyorsanız bu şekilde karışır tabi. Her 2nizin de maddi özgürlüğü varsa, durum değişir otomatikmen. Elalem boşa çıkar

Back
X