Annem ve gelinleri

Hayır tam tersi hiç konuşmamak. Denge kurmaktan vazgeçmek. Birbirlerne gösteremedikleri tepkiyi sizin üzerinizden gösteriyorlar.
Sizi alkışlıyorum..aynen evet bu.bizim üzerimizden daha dogrusu annem üzerinden gösteriyorlar.ben hiç mudahil olmamaya çalışıyorum.annem denge kurmaktan vazgecersem evlatlarım birbirine küser kaygısı içinde.biz çok bagliyiz.ailece duygusal bir yapımız var.

Annenizin lafi goturecegini bildigi icin anlatiyor zaten. Anneniz iyi anlassinlar istitor olabilir ama karismamali. Koca insanlari cocuk gibi birbirlerine iyi olsunlar diye bu kadar ugrasilmaz.
Benim eltide gorumcelerle sorun yasamis galiba ne oldugunu bile bilmiyorum. Hicbir aile toplantisina gelmez, gelmezse gelmesin. Birarada olup huzursuzluk olacagina herkes ne istiyorsa onu yapsin. Zorlamayin kimseyi.

En son Ayşe anneme küstü..annem şuan çok üzgün.bencede karismamali ama diğerini nasıl susturacak.surekli şikayet ediyor.

Küserse küssün. Annenin vicdani rahat ise hiiç takmasin. Bu ne ya ilkokulda öğretmene şikayet eder gibi. Birazda annen "ben böyleyim, beni böyle sevin" desin. Yoksa böyle anneni parmaklarinda oynatirlar.

Bir daha annene karşi diğer eltiyi şikayet ettiklerinde, annen "ben duymak istemiyorum. Ikinizde yetişkinsiniz, kendi aranizda çozün" deyip derhal konuyu kapatsin.

İki insan anlaşamıyorsa anlaşamıyordur neden illa iyi olmak zorundalar ki anlamadım siz aradan çıkın ara yapmayı bırakın birşey söyleyene o ikinizin arasındaki mesele siz halledin deyib geçin.

Haklisiniz ama mesela
İki insan anlaşamıyorsa anlaşamıyordur neden illa iyi olmak zorundalar ki anlamadım siz aradan çıkın ara yapmayı bırakın birşey söyleyene o ikinizin arasındaki mesele siz halledin deyib geçin.
Ama bunun düğünü,bayrami,mevlutu var ve hep bir arada oluyoruz özel zamanlarda.ne bileyim davetlere birini çağırırken diğerini de ayirmiyoruz.ama muhakkak bir arada olunca birbirlerinin bi davranışına takılıp içlerinde buyutup mesele yapiorlar.ama davetlere gelmezlerse biz kardeşler olarak birbirimizi goremiyoruz.herkesin kendi ailesi var annemizde toplaniyoruz.iyi olsalar aile baglarimizda kuvvetli olur.cok zor bi durum.aileyi fabrikanın çarkları gibi düşünün bir carkta sıkıntı olunca diğerini de etkiliyor.onlar sorunlu olunca kocaları yani iki kardeşin gorusmeleri bile etkileniyor.

Yapacak bişey yok ki anneniz karıştığında daha da kötü oluyor anlaşılan arada birde anneniz kalıyor. İkisi de yarış halinde anlaşılan. Siz aile bağları kopmasın istiyorsunuz ama ite kaka ne kadar olabilir ki.

Tamm ikiside gelinleriniz ama bu kadar tepenize çıkarmaya ne gerek vardı?
Araya braz mesafe koyun vede anneniz fatmaya ara kendin söyle kizim ben arada kalmak istemem desin, görümce degilim ama bende bir gelinim ve hiç kayinvalideme sorunlarimi taşıdığımi hatirlamiyorum.

İşte tam da öyle bir durumda müdahale etmelisiniz sadece. Her zaman değil. Böyle devam ederse öyle bir durumda müdahale etseniz de kimse sizi dinlemez.

Tepemize mi çıkarmış oluyoruz acaba inanın farkında bile değiliz.fatma konusunda çok haklisiniz.surekli ayseyi diline dolayip annemi ayseye karşı dolduruyor,aysede anneme olan sevgisi saygısı varsada daha çok uzaklaşıp annemle kendi arasına mesafe koyuyor.olan anneme oluyor.

İlk defa bir kaynanaya üzüldüm inanın ki
Bizim oralarda bir soz vardır
"Kuma gemisi yürür ama elti gemisi yürümez"diye bundan demekki.
Anneniz yakın davranmis buda sömürüldu belki de,ama onlari ya kendi haline bırakın yada aralarini bulmak için kendinizi yipratin size kalmış tabi. Allah kolaylık versin

İşte tam da öyle bir durumda müdahale etmelisiniz sadece. Her zaman değil. Böyle devam ederse öyle bir durumda müdahale etseniz de kimse sizi dinlemez.
Fatma çok beklentili ve şikayetçi.ama beklentili olduğu gibi kendiside duyarlı ve yardımsever.anneme çok yardım edip aysenin duyarsizligindan bahsediyor.aysede ciddi umursamaz.kendi hayatını yaşıyor.kendi kontrolünde olsun istiyor herşeyi.ay ne bilim ben iyisiyle kotusuyle ikizinide seviyorum ama şu şikayet ve dedikodular ve soğuk fesat haset esen rüzgarlar bizi uzuyor.fazlami ilgiliyiz acaba diyorum.anneme dedim ki bırak hepsini beraber yemeğe gidelim sende bir nefes al ne halleri varsa gorsunler.

Bütün toplantı ve davetlere her ikisinide çağırırsınız bilerler ki herkes davetli gelen baş üstüne gelmeyenin keyfi bilir yani.Her aile görüşmesinde aileye sonradan katılan gelin damat olmak zorunda mı?Belkide herzaman geldikleri için sorun oluyor...Düğünümde görümcem yüzüme bakmadı sırtını dönüp oturdu hayırlı olsunu geçtim yani doğdu hayırlı olsun deyip gidip görmedim diye konuşmuş alınmış çokta tın ne yaptı ki ne bulsun.Birde benim adım atmam beklendi hiç duymadım bile hatta eşimin ailesine gitmeyi temelli kestim ısrar edilince şimdi rahat etsinler...Herkes yerini değerini nerede ne konuşması gerektiğini bilmeli bilmezse böyle oluyor.

Ayse arayip fatmayi sikayet ediyorsa annenizin yerinde olsam "kizim ben ikinizi de seviyorum ama aranizdaki problemlere karismak istemiyorum, fatmanin telefonu var ara problemlerinizi halledin. Aramam diyorsan cagirayim gelin benim evimde konusun sorunlari halledin " desin.. Araya girmesin anneniz iliskilerine karismayin kendi kendilerine halletsinler..

Tereliye sana Gore biz nerede hata ediyoruz?? Biz birlik beraberliği seviyoruz.abim eşi olmadan gelirse çok uzuluruz.sizin gorumceniz yüzünüze bakmamisya benim hayatımda en yorulduğunu iki gün vardır.ikisinin düğün gününde çok yoruldum.gelin masasında otururken bi ihtiyacın varmı canım diye sordum.ceyiz vermesinde koştum.hala da koşarim.bunlari sorun etmiyorum ama hani çokta tinn diyorsun ya sanırım biz çok değer veriyoruz.gerci bizle iyiler bi birbirlerine takiklar.bize takilsalarda alttan alıyoruz gerçi.hep iyi anlasalim,iyi gecinelim diyoruz empati filan yapıyoruz onları anlamaya çalışıyoruz.bukadar çalışıp cabalarkende bizi uzmeyip iyi olsunlar istiyoruz ama belki de hata ediyoruz bilemedim

Anneniz araya biraz mesafe koysun. Gerekirse biraz sert çıksın. Çocuk değilsiniz kızım ben de arada kalıyorum kendi aranızda halledin desin. Yok hayırlı olsun demedin yok geçmiş olsun demedin ilkokulda gibi. Üzüldüm anneye o da siz de sınır koyun araya laf taşıyor gibi olmayın. Anlaşmak birbirlerini sevmek zorunda değiller.

Anneniz iyi niyetli; ara bulucu halinden vazgeçsin; Kayınvalidelikten kaynanalık sürümüne geçiş yapsın; şuraya yazıyorum Ayşe ve Fatma ayrılmaz ikili olur kaynana derdinden
Şaka bir yana bırakın ne mesafede durmak istiyorlarsa öyle kalsınlar. Samimi olmak zorunda değiller. Arada saygı olması yeterli değil mi?Siz de ara bulmak zorunda kalmazsınız.

Herkesi kendi haline birakmak ve karismamak en iyisi. Annenize dert yaniyolarsa anneniz de bisey yapmasin aramasin sormasin. Cunku boyle uzulen annen oluyor sizede yazik. Hem su ara yapma fikri sacma cunku nereye kadar ara yapabilirsiniz ki biyerde mutlaka patlak verecektir..

Benim kaynanam da boyle hep ara yapmaya calisir. Iyi olun istiyorum der ama iyi olmak goreceli bir kavram bana gore iyi oturup sohbet edebilecegin mantikli bir insandir. Ama eltime gore iyi her isine koşan ve her dedigini yapan kisidir.

Sizin gelinlerinizinde boyle zit olduklarini dusunursek icinden cikamazsiniz kimseyi mutlu etmeye calismayin aarada kalirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…