Sizi alkışlıyorum..aynen evet bu.bizim üzerimizden daha dogrusu annem üzerinden gösteriyorlar.ben hiç mudahil olmamaya çalışıyorum.annem denge kurmaktan vazgecersem evlatlarım birbirine küser kaygısı içinde.biz çok bagliyiz.ailece duygusal bir yapımız var.Hayır tam tersi hiç konuşmamak. Denge kurmaktan vazgeçmek. Birbirlerne gösteremedikleri tepkiyi sizin üzerinizden gösteriyorlar.
:)) Ay çok güldüm süper fikir..bana kalırsa sürekli şikayet eden Fatma annemi kullanıyor.kendi söylemiyor anneme soylettiriyor.annem kadincagiz kullanıldığının farkında değil.ben buna üzülüyorum.ayse de cekemem kimseyi zerre kadar modunda.aslinda arasa geçmiş olsun dese ne olur ki,iyilik yapmış olur bağlar kuvvetlenir.digeri çok beklentiliyken,aysede çok ben merkezli geliyor.
En son Ayşe anneme küstü..annem şuan çok üzgün.bencede karismamali ama diğerini nasıl susturacak.surekli şikayet ediyor.
İki insan anlaşamıyorsa anlaşamıyordur neden illa iyi olmak zorundalar ki anlamadım siz aradan çıkın ara yapmayı bırakın birşey söyleyene o ikinizin arasındaki mesele siz halledin deyib geçin.İnanın nerden başlayacağımı bilemiyorum.iki gelinimiz var ikisi de özünde iyi insanlar ama birbirinden karakter,fikir,kultur,tarz olarak aynı gibi görünse de farklilar.sohbetleri çok farklı.bana ikisinde de en ilginç gelen şey birisi çok sivri dilli,hosuna gitmeyen şeyi anında söyler testler.digeride abimi aracı olarak tutar.eve gidince abim annemi arar şu konuda ayse size kızdı der filan dikkat etmeye calisiriz.annem ben ikisiylede anlaşsakta,iki elti birbirine zitlar.anlasamiyorlar,cunku ikisinde de bizi kimse ezemez dusuncesi var.idare edelim,hoş gorelim,kusurumuzda olsa birbirimizle uzlasalim demiyorlar.ikiside ben boyleyim beni böyle kabullenin diyorlar.sorun şu ki biri Ayşe diğeri Fatma olsun diyelim.fatma eşya aldı diyelim,ayse bana hayırlı olsun demedi diye anneme anlatıyor.yada fatmanin çocuğu atesleniyor hastalanıyor.Ayşe bana geçmiş olsun demedi diye ağlamaklı anneme anlatıyor.annemde uzulup ayseyi arayip kziim ara Fatma bekler,uzulur diyor.aysede e benimde çocuğum hastalanıyor benim öyle bir beklentim olmuyor herkes onun peşinde pervane olamaz anne arayamam diyor,annem güzel kızım şöyle böyle die ikna ediyor busefer mesaj atıyor.digeride mesaj attı diye bozuluyor.bide Ayşe annemlerden hep uzak tutuyor kendini.ne bilim ayrımcılık yapiliyor Fatma prenses gibi pofpoflanamaz diyor.anliyacaginiz ikisi birbirine takık.haliyle bu bizim gorusmelerimizi bile etkiliyor.biz aynı bizle olduğu gibi hep beraber iyi olalım istiyoruz.birde fatmaya yardım eder çocuğuyla ilgilenirsek,ayse benim cocugumuzu ayirdiniz diyor.inanin ne yapacağımızı sasirdik.ne yaparsak ikizinide memnun edemiyoruz.keske birleştirici,uzlasmaci olsalarda hep birbirlerinin arkasından atmayacagi,sikayet etmeyecekleri mutlu bir ortam olsa.inanin ikiside birbiri hakkında konuşunca ne diyecegimizi şasiriyoruz.ikisinide eşit tutmaya calisiyoruz.annem çok arada kalıyor ne tavsiye edersiniz.???
Haklisiniz ama meselaAnnenizin lafi goturecegini bildigi icin anlatiyor zaten. Anneniz iyi anlassinlar istitor olabilir ama karismamali. Koca insanlari cocuk gibi birbirlerine iyi olsunlar diye bu kadar ugrasilmaz.
Benim eltide gorumcelerle sorun yasamis galiba ne oldugunu bile bilmiyorum. Hicbir aile toplantisina gelmez, gelmezse gelmesin. Birarada olup huzursuzluk olacagina herkes ne istiyorsa onu yapsin. Zorlamayin kimseyi.
Ama bunun düğünü,bayrami,mevlutu var ve hep bir arada oluyoruz özel zamanlarda.ne bileyim davetlere birini çağırırken diğerini de ayirmiyoruz.ama muhakkak bir arada olunca birbirlerinin bi davranışına takılıp içlerinde buyutup mesele yapiorlar.ama davetlere gelmezlerse biz kardeşler olarak birbirimizi goremiyoruz.herkesin kendi ailesi var annemizde toplaniyoruz.iyi olsalar aile baglarimizda kuvvetli olur.cok zor bi durum.aileyi fabrikanın çarkları gibi düşünün bir carkta sıkıntı olunca diğerini de etkiliyor.onlar sorunlu olunca kocaları yani iki kardeşin gorusmeleri bile etkileniyor.İki insan anlaşamıyorsa anlaşamıyordur neden illa iyi olmak zorundalar ki anlamadım siz aradan çıkın ara yapmayı bırakın birşey söyleyene o ikinizin arasındaki mesele siz halledin deyib geçin.
Tamm ikiside gelinleriniz ama bu kadar tepenize çıkarmaya ne gerek vardı?İnanın nerden başlayacağımı bilemiyorum.iki gelinimiz var ikisi de özünde iyi insanlar ama birbirinden karakter,fikir,kultur,tarz olarak aynı gibi görünse de farklilar.sohbetleri çok farklı.bana ikisinde de en ilginç gelen şey birisi çok sivri dilli,hosuna gitmeyen şeyi anında söyler testler.digeride abimi aracı olarak tutar.eve gidince abim annemi arar şu konuda ayse size kızdı der filan dikkat etmeye calisiriz.annem ben ikisiylede anlaşsakta,iki elti birbirine zitlar.anlasamiyorlar,cunku ikisinde de bizi kimse ezemez dusuncesi var.idare edelim,hoş gorelim,kusurumuzda olsa birbirimizle uzlasalim demiyorlar.ikiside ben boyleyim beni böyle kabullenin diyorlar.sorun şu ki biri Ayşe diğeri Fatma olsun diyelim.fatma eşya aldı diyelim,ayse bana hayırlı olsun demedi diye anneme anlatıyor.yada fatmanin çocuğu atesleniyor hastalanıyor.Ayşe bana geçmiş olsun demedi diye ağlamaklı anneme anlatıyor.annemde uzulup ayseyi arayip kziim ara Fatma bekler,uzulur diyor.aysede e benimde çocuğum hastalanıyor benim öyle bir beklentim olmuyor herkes onun peşinde pervane olamaz anne arayamam diyor,annem güzel kızım şöyle böyle die ikna ediyor busefer mesaj atıyor.digeride mesaj attı diye bozuluyor.bide Ayşe annemlerden hep uzak tutuyor kendini.ne bilim ayrımcılık yapiliyor Fatma prenses gibi pofpoflanamaz diyor.anliyacaginiz ikisi birbirine takık.haliyle bu bizim gorusmelerimizi bile etkiliyor.biz aynı bizle olduğu gibi hep beraber iyi olalım istiyoruz.birde fatmaya yardım eder çocuğuyla ilgilenirsek,ayse benim cocugumuzu ayirdiniz diyor.inanin ne yapacağımızı sasirdik.ne yaparsak ikizinide memnun edemiyoruz.keske birleştirici,uzlasmaci olsalarda hep birbirlerinin arkasından atmayacagi,sikayet etmeyecekleri mutlu bir ortam olsa.inanin ikiside birbiri hakkında konuşunca ne diyecegimizi şasiriyoruz.ikisinide eşit tutmaya calisiyoruz.annem çok arada kalıyor ne tavsiye edersiniz.???
İşte tam da öyle bir durumda müdahale etmelisiniz sadece. Her zaman değil. Böyle devam ederse öyle bir durumda müdahale etseniz de kimse sizi dinlemez.Sizi alkışlıyorum..aynen evet bu.bizim üzerimizden daha dogrusu annem üzerinden gösteriyorlar.ben hiç mudahil olmamaya çalışıyorum.annem denge kurmaktan vazgecersem evlatlarım birbirine küser kaygısı içinde.biz çok bagliyiz.ailece duygusal bir yapımız var.
Tepemize mi çıkarmış oluyoruz acaba inanın farkında bile değiliz.fatma konusunda çok haklisiniz.surekli ayseyi diline dolayip annemi ayseye karşı dolduruyor,aysede anneme olan sevgisi saygısı varsada daha çok uzaklaşıp annemle kendi arasına mesafe koyuyor.olan anneme oluyor.Tamm ikiside gelinleriniz ama bu kadar tepenize çıkarmaya ne gerek vardı?
Araya braz mesafe koyun vede anneniz fatmaya ara kendin söyle kizim ben arada kalmak istemem desin, görümce degilim ama bende bir gelinim ve hiç kayinvalideme sorunlarimi taşıdığımi hatirlamiyorum.
İlk defa bir kaynanaya üzüldüm inanın kiTepemize mi çıkarmış oluyoruz acaba inanın farkında bile değiliz.fatma konusunda çok haklisiniz.surekli ayseyi diline dolayip annemi ayseye karşı dolduruyor,aysede anneme olan sevgisi saygısı varsada daha çok uzaklaşıp annemle kendi arasına mesafe koyuyor.olan anneme oluyor.
Fatma çok beklentili ve şikayetçi.ama beklentili olduğu gibi kendiside duyarlı ve yardımsever.anneme çok yardım edip aysenin duyarsizligindan bahsediyor.aysede ciddi umursamaz.kendi hayatını yaşıyor.kendi kontrolünde olsun istiyor herşeyi.ay ne bilim ben iyisiyle kotusuyle ikizinide seviyorum ama şu şikayet ve dedikodular ve soğuk fesat haset esen rüzgarlar bizi uzuyor.fazlami ilgiliyiz acaba diyorum.anneme dedim ki bırak hepsini beraber yemeğe gidelim sende bir nefes al ne halleri varsa gorsunler.İşte tam da öyle bir durumda müdahale etmelisiniz sadece. Her zaman değil. Böyle devam ederse öyle bir durumda müdahale etseniz de kimse sizi dinlemez.
Bütün toplantı ve davetlere her ikisinide çağırırsınız bilerler ki herkes davetli gelen baş üstüne gelmeyenin keyfi bilir yani.Her aile görüşmesinde aileye sonradan katılan gelin damat olmak zorunda mı?Belkide herzaman geldikleri için sorun oluyor...Düğünümde görümcem yüzüme bakmadı sırtını dönüp oturdu hayırlı olsunu geçtim yani doğdu hayırlı olsun deyip gidip görmedim diye konuşmuş alınmış çokta tın ne yaptı ki ne bulsun.Birde benim adım atmam beklendi hiç duymadım bile hatta eşimin ailesine gitmeyi temelli kestim ısrar edilince şimdi rahat etsinler...Herkes yerini değerini nerede ne konuşması gerektiğini bilmeli bilmezse böyle oluyor.Haklisiniz ama mesela
Ama bunun düğünü,bayrami,mevlutu var ve hep bir arada oluyoruz özel zamanlarda.ne bileyim davetlere birini çağırırken diğerini de ayirmiyoruz.ama muhakkak bir arada olunca birbirlerinin bi davranışına takılıp içlerinde buyutup mesele yapiorlar.ama davetlere gelmezlerse biz kardeşler olarak birbirimizi goremiyoruz.herkesin kendi ailesi var annemizde toplaniyoruz.iyi olsalar aile baglarimizda kuvvetli olur.cok zor bi durum.aileyi fabrikanın çarkları gibi düşünün bir carkta sıkıntı olunca diğerini de etkiliyor.onlar sorunlu olunca kocaları yani iki kardeşin gorusmeleri bile etkileniyor.
Tereliye sana Gore biz nerede hata ediyoruz?? Biz birlik beraberliği seviyoruz.abim eşi olmadan gelirse çok uzuluruz.sizin gorumceniz yüzünüze bakmamisya benim hayatımda en yorulduğunu iki gün vardır.ikisinin düğün gününde çok yoruldum.gelin masasında otururken bi ihtiyacın varmı canım diye sordum.ceyiz vermesinde koştum.hala da koşarim.bunlari sorun etmiyorum ama hani çokta tinn diyorsun ya sanırım biz çok değer veriyoruz.gerci bizle iyiler bi birbirlerine takiklar.bize takilsalarda alttan alıyoruz gerçi.hep iyi anlasalim,iyi gecinelim diyoruz empati filan yapıyoruz onları anlamaya çalışıyoruz.bukadar çalışıp cabalarkende bizi uzmeyip iyi olsunlar istiyoruz ama belki de hata ediyoruz bilemedimBütün toplantı ve davetlere her ikisinide çağırırsınız bilerler ki herkes davetli gelen baş üstüne gelmeyenin keyfi bilir yani.Her aile görüşmesinde aileye sonradan katılan gelin damat olmak zorunda mı?Belkide herzaman geldikleri için sorun oluyor...Düğünümde görümcem yüzüme bakmadı sırtını dönüp oturdu hayırlı olsunu geçtim yani doğdu hayırlı olsun deyip gidip görmedim diye konuşmuş alınmış çokta tın ne yaptı ki ne bulsun.Birde benim adım atmam beklendi hiç duymadım bile hatta eşimin ailesine gitmeyi temelli kestim ısrar edilince şimdi rahat etsinler...Herkes yerini değerini nerede ne konuşması gerektiğini bilmeli bilmezse böyle oluyor.
İnanın nerden başlayacağımı bilemiyorum.iki gelinimiz var ikisi de özünde iyi insanlar ama birbirinden karakter,fikir,kultur,tarz olarak aynı gibi görünse de farklilar.sohbetleri çok farklı.bana ikisinde de en ilginç gelen şey birisi çok sivri dilli,hosuna gitmeyen şeyi anında söyler testler.digeride abimi aracı olarak tutar.eve gidince abim annemi arar şu konuda ayse size kızdı der filan dikkat etmeye calisiriz.annem ben ikisiylede anlaşsakta,iki elti birbirine zitlar.anlasamiyorlar,cunku ikisinde de bizi kimse ezemez dusuncesi var.idare edelim,hoş gorelim,kusurumuzda olsa birbirimizle uzlasalim demiyorlar.ikiside ben boyleyim beni böyle kabullenin diyorlar.sorun şu ki biri Ayşe diğeri Fatma olsun diyelim.fatma eşya aldı diyelim,ayse bana hayırlı olsun demedi diye anneme anlatıyor.yada fatmanin çocuğu atesleniyor hastalanıyor.Ayşe bana geçmiş olsun demedi diye ağlamaklı anneme anlatıyor.annemde uzulup ayseyi arayip kziim ara Fatma bekler,uzulur diyor.aysede e benimde çocuğum hastalanıyor benim öyle bir beklentim olmuyor herkes onun peşinde pervane olamaz anne arayamam diyor,annem güzel kızım şöyle böyle die ikna ediyor busefer mesaj atıyor.digeride mesaj attı diye bozuluyor.bide Ayşe annemlerden hep uzak tutuyor kendini.ne bilim ayrımcılık yapiliyor Fatma prenses gibi pofpoflanamaz diyor.anliyacaginiz ikisi birbirine takık.haliyle bu bizim gorusmelerimizi bile etkiliyor.biz aynı bizle olduğu gibi hep beraber iyi olalım istiyoruz.birde fatmaya yardım eder çocuğuyla ilgilenirsek,ayse benim cocugumuzu ayirdiniz diyor.inanin ne yapacağımızı sasirdik.ne yaparsak ikizinide memnun edemiyoruz.keske birleştirici,uzlasmaci olsalarda hep birbirlerinin arkasından atmayacagi,sikayet etmeyecekleri mutlu bir ortam olsa.inanin ikiside birbiri hakkında konuşunca ne diyecegimizi şasiriyoruz.ikisinide eşit tutmaya calisiyoruz.annem çok arada kalıyor ne tavsiye edersiniz.???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?