Annem ve gelinleri

:)) Ay çok hoşsunuz..

Çok güzel yazmissiniz tesekkur ederim.

belli yasa gelmis yuva kurmus insanlar kv ve görümce olarak karismayin. abinizinda ayse fatma suna kirildi dikkat edin diye arayip yonlendirmesi hos degil bence ne siz gelinleri ne de abiniz sizi yonlendirsin. ikili iliskiler arasina girip duzelteyim derken sarpa sarar bu durumda

Tek hatanız bence arada kalmanız gerek yok birbirlerini sevip iyi anlaşmak zorunda değiller bunu sizde sağlamak zorunda değilsiniz bakın biri annenize küsmüş bile ne gerek var...Benim tın dediğim insanlar eşimin ailesi yoksa bana gerçekten değer veren gerçekten seven her insan benim canımın içidir yani kolu komşu tanıdık akraba farketmez...

Evet abim yonlendirdiğinde annem çok yipraniyor.o konuda neyapsin peki? Abime bana böyle bir dönüş yapmami desin.bazen ben arayıp abi annem çok üzülüyor böyle arayıp söyleme demek istiyorum ozamnda e nasıl birbirinin hoslanmadiklari durumları bileceklerki diyorum.hep uzak duruyorum.karismamaya çalışıyorum.ama abimin arayıp söylemesini direk Ayşe diyormuş.ben söylersem yuzgoz oluruz sen söyle diye.buraya derdini açarken şöyle bir durumu anlamış oldum aslında.ayse abimi yönetiyor,fatma ise annemi yönetiyor.

Aman gelinin mi var derdin var
İki gelinin mi var daha büyük derdin var
Buralarda takıla takıla gelin kısmından da tırstım bir gelin olarak

Herseyin cok icindesiniz annenizde laf goturup getirmesin. Bana anlatmayin boyle seyleri tansiyonum oynuyor filan desin. Sorun kalmaz
aynen.
Anne surekli ara bulmaya calismasin. O ne oyle ilkokul cocugu gibi, sanki ogretmene sikayet ediyor...

Bir de sizin gelinler hicbir seyi idare etmeyi bilmiyor. Ota çope anne aratilip anan oyle yapmasin boyle demesin denmez... Sanki ortada "uyarilacak derecede" ne var ki?

Valla bilemiyorum. Bana oglum oyle yapsa bana bak biz size her saniye oyle davranmayin boyle soylemeyin demiyorsak sizin ne haddinize, begenmiyorsaniz gorusmeyin derim! Tabi eger ortada coook onemli bir kirici laf soz vs yoksa.

Her insanin dusunceleri istekleri var. Oldu o zaman annenin agzini bantlayalim, hic olur mu yani...

Abinin hanımın gazına gelip anne ayşe fatma şuna kızdı denmez, anneye had mi bildiriyo ne saygısızlık benim annem olsa direk gelini arar bi sıkıntın varsa direk beni ara ne oğluma söylüyosun diye atar yapar, bu arada bende görümceyim aileyi bi arada tutmak bize düşüyo ondan oluyo biraz

Ayşe bna fena geldi valla ben olsam ayşenin canı cehenneme derimayse fatmayı cekemiyor gbi o yanaşsa fatmada sıkınti olmicak.bence sız ortayı bulmaya calışmayn koskoca insanlar bence annen ogullarıni ve torunlarıni düsünsün annen yapıcı ondan ikiside böyle istedklerini yaptrmaya çalisıyolar

Annenize söyleyin karışmasın. O ne öyle ilkokul çocukları ve öğretmenleri gibi. Hangisi ararsa arasın kızım beni karıştırmayın, kendi aranızda halledin desin. Yoksa kabak onun başına patlayacak.

Ben olsam ikisiyle de gorusmem, hafta da bir ogullarimla gorusurum.. oh ne guzel once cocuklarimi buyuteyim sonra da gelinlerimi, dunyaya insan kahri cekmeye mi geldiniz? Yesinler birbirlerini ete para vermezler :)

Karışmayın. Annenizin görevi koca iki insanın aradını bulmak mı?
Bırakın ne halt ediyorlarsa etsinler. Annenizi aradıklarında, ben karışmam siz kendiniz halkedin desin.
Yapılacak tek şey adaletli olmak. Gerisi eltilerin sorunu. Annenizi yiyip bitireceklerine Bırakın birbirlerini yesinler.

Bırakın kendi hallerine nasıl biliyolarsa öyle davransınlar.
Benimde canımı sıkan mevzular oluyo hemde ciddi anlamda desem haklıyım yani ama ne kv ne görümceye gidip söyleniyorum.Aslında konuyu okuyunca keşke bende yapsaymışım dedim ama:)))))

Bide şöyle bi durum var yarın herkes iyi olur kötü sen olursun diye bi laf varya ondan uzak durmak en iyisi.yarın bi bakmışsın ara bozan laf getir götür konumuna düşmüşsünüz

ne halleri varsa görsünler.asla ve asla karışmayın.ne anneniz ne de siz.
iki gün sonra onlar iyi olur,annenizle siz kötü olursunuz.

yıllar yıllar önce,elticiğim,bana kayınpederimiz hakkında dert yanarken,bir cümle söylemiştim.sonradan,bu cümle büyüdü de büyüdü.eltimin söyledikleri ve yaptıkları,(hakarete varan)unutuldu.o olaydan sonra asla ikili ilişkilere karışmam.karı koca da olsa,kaynana gelin de olsa tek laf etmem.

not:kayınvalideyim.

Katiliyorum arkadaslara.
Karismayin sakın ola.
Gun gelir Ayse ve Fatma birlik olup size cephe alir.
Arada siz kotu olursunuz

Çok sağolun okadar haklisiniz ki.tesbitleriniz doğru.

neden ara buluculuk yapıyorsunuz...
koskoca iki insan size gelince biri çat diye söylüyor biri kardeşinizden haber gönderiyor ama işlerine gelmedigin de annenizi ortaya alıyorlar
kusura bakmayın ama kullanılıyorsunuz .
direk söyleyin bir birinizle muhattap olun kozunuzu kendi aranızda paylaşın demek gerekiyor.
aynı bina da mı oturuyorsunuz ki görüşürken bir arada oluyorsunuz.
kim nezaman isterse ozaman gelsin
son birşey kardeşinize de hayran kalfım ona kırıldı buna kızdı diyip arama çabası taktir gerektirir cinsten ama ben edemeyecegim

Bence bu herkes herkesle iyi oldun tavrındaki kişiler (siz ve anneniz) tamamen iyi niyetli de olsalar adil olamıyorlar. Ne yaşandı bilmiyorum, ama diyelim ciddi bir durum var be ayşe haklı fatma haksız. Araları iyi olsun kopmasınlar diye ikisine de sen haklısın veya ikisine de sen haksızsın deniyor genelde. Sonuçta haklı olanın hakkı yeniyor yani. Muhakkak sizde de ufak ufak böyle adil olmayan durumlar oluşuyordur.
Zamanla bu durumlar birikecek ve siz kötü olacaksınız. Hatta bir arkadaş yazmış ya, siz kötü kv olun onlar birbirine sarılır o zaman diye. Onu bile yaşayabilirsiniz. O yüzden bu amacınızdan vazgeçin. Siz kendi davetinizi yapın, gelmek isteyen buyursun gelsin. Sizi davet ederlerse icabet edin, ama fatmayı da çağıralım falan demeyin mesela. Zamanla tüm ilişkiler oturur ama siz ilişkileri domine eden konumunda oldukça hem oturmaz bir şeyler, hem günün sonunda olan size olur.

Not; gelinim ve beniö kv tam sizin anneniz kafasında. 2 gelini kavga eder, ara bulcam diye dört döner. Sonra gelir 3. Gelin olarak bana patlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…