Annem Ve Huyları :(

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba. Annemin bazı huylarından bahsetmek istiyorum. Birincisi ,annem çok cimri bir kadın.Ben 18 yaşındayım. Küçüklüğümde bisikletimi dışarı çıkarmam yasaktı mesela. Başka çocuklar bisikletime zarar verir,çizer diye. Daha düne kadar telefonumu dışarı çıkarmam da yasaktı. Aman birisi çizer,düşürür vs. diye. Annemin malı inanılmaz kıymetlidir. Daha buna benzer bir sürü örnek yaşadım. Hala da devam ediyor bu tutumu.
İkinci kötü huyu ise şu; annem bir yörenin ( o yörenin ismini vermiyorum polemik olmaması için) insanlarını hiç sevmiyor ve sürekli bana o yöreden bir insanla evlenmememi tembihliyor. Yahu sürekli bu konuyu açıyor ben daha 18 yaşındayım. Edineceğim erkek arkadaşın bile o yöreden olmasını asla istemiyor. İlk erkek arkadaşımla evleneceğim diye bir kural yok neticede,değil mi? İleride annemin sevmediği yöreden biriyle çıkarsam vay halime. Yörenin ne önemi var önemli olan insan olmak. Takmış bir şeye sakız gibi sürekli onu söylüyor.
Yardımcı olur musunuz bana?

Cimrilik için bi şey diyemem açıkçası bu huy bu saatten sonra değişmez sanki. Yöre konusuna gelince de annen bu kadar bu işi dillendiriyorsa senin o yöreden evlenmen muhtemel kim ne kadar büyük konuşuyorsa başına gelir. Benim dayım da şuralılara asla kız vermem der verenleri de çok eleştirirdi velhasıl kızı da oradan biriyle evlendi :halay:

Benim ailemde yöre konusunda takıntılı.
Ben karadenizliyim,anadolulu yahut egeli ya da başka yöreli birini kesinlikl istemediler. Ya karadeniz ya karadeniz dediler.allaha şükür ki sevdiğim adam karadenizli. Ama tabi başka yöre olsaydı ayrılmak zorunda kalırdım.

Cimrilik için bi şey diyemem açıkçası bu huy bu saatten sonra değişmez sanki. Yöre konusuna gelince de annen bu kadar bu işi dillendiriyorsa senin o yöreden evlenmen muhtemel kim ne kadar büyük konuşuyorsa başına gelir. Benim dayım da şuralılara asla kız vermem der verenleri de çok eleştirirdi velhasıl kızı da oradan biriyle evlendi :halay:

Katılıyorum bu konuda bizim de bir akrabamız aynısı geldi başına kızını asla dışarı vermeyecekti ama evlendi 1 ay sonra başka şehre gittiler 22 yıl oldu düşün büyük konuşmamak gerek :)

Evet kesinlikle buna ben de inanıyorum. Büyük konuşursan başına gelir.

cimrilik en berbat huy. değişmez. artık görmemeye çalış.

memleket yobazlığı benim ailemde de var. zamanında he he dedim. şimdi hem memleket hem de mezhep olarak asla onaylamadıkları biri ile beraberim. yani kader kısmet. şimdiden bişey demek olmaz. he he de geç.

Benim annem de yıllarca bir yöreyi kötüledi kötüledi, kadına az daha yabancı damat getirecektim.
Ki hala öyle bir isteğim var.
Paşa paşa da kabul etmek zorunda, kimi getirdiysem.
Herkes kendi kocasını kendi seçsin, benim düşüncem bu yönde.
Ayrıca annenden bu kadar şikayetçiysen dersaneye git, başka şehirde univeriste kazan.
Başka yolu yok yani kurtulmanin

Back
X