- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi bluenight06
-
ikisi de sehir dısından gelecekler dolayısla gelen kalacak. eşimde saygı duyuyo kendi annemi ve kız kardesimi yanımda istememe ama annesi sıkıstırmaya başladı yaklasıyo cunku artık dogum...
Ama eltim yeni doğum yaptı. Dedi ki evim müsait değil, o yüzden ilk hafta benim ailem gelecek, kv de ikinci hafta gelsin dedi. Eşi ile birlikte bu konuşmayı yaptılar.
valla ben de kimseye gelmeyin diyememiştim, eşim ailenin küçük çocuğu zaten. O da çekindi.
Allahtan ev müsaitti.
Ama eltim yeni doğum yaptı. Dedi ki evim müsait değil, o yüzden ilk hafta benim ailem gelecek, kv de ikinci hafta gelsin dedi. Eşi ile birlikte bu konuşmayı yaptılar. KV kızdıysa bile bir şey demedi, Mecburen hak verdi.
Ama lohusa kadına en karışmayan kişi bile karışıyor, genlerimizde var :) Bir de ikisi küsse çok zor olur gerçekten sizin için.
O yüzden eşini ikna et, ben de gelmelerini isterim ama ev müsait değil. Ya da herkese iyi ihtimam gösteremem kalabalık olursa, darılırlar falan de.
Vallahi bravo
Eltinizden akıl almaya ihtiyacım var
İkiside gelecek mecbur evlatlarının çocuğu olacak.sen annene söyleyeceksin esinde kendi annesine hastanede gerginlik istemiyoruz.böyle bir günde tartışma cikarcak kadar anlayissiz değillerdir umarım.İkiside gelsin sonra yanında kimin kalmasını istiyorsan o kalsın.
ikisiylede ayrı ayrı konuş onları anladığını ama anlayışada ihtiyacın olduğunu söyle..
arkadaşım doğumdan önce kayınvalidesi ve kayınpederini çağırmıştı.. doğum yaptığı gün yanındaydılar bebeği görüp hemen döndüler aynı gün ailesi geldi.. hem kalabalık olmadı.. hem kimse kırılmadı hemde emzirme doğum sonrası durumlarında kendi ailesi kaldı yanında.. bi taraf anlayışlı olmak zorunda
Birine gel birine gelme diyemezsin ikisinin de torunu. Koca koca insanlar da bi'zahmet doguma gidip seviyesizlesip tartismasin. Tartisani anne demeden direk yollayin olsun bitsin.
xinşALLAH sonra gelecek olan anlayıs gösterir.
bakın ben de doğumumda böyle düşünmüştüm de.
aslında saçma oluyor, bir hafta sonra gelseler, hem çocuğu daha çok severler, evde daha az kişi olacağımdan, hem de daha rahat ederler.
Yani bence gelmek istemeleri saçma :) Sonuçta aynı aileden olmayan bir sürü kişi aynı evde rahat edilmez ki.
Bence eşinizle konuşun, o kayınvalide ile konuşsun.
Benim de doğumumda anneciğim her yemeğimi yaptı, her gelenle ilgilendi, hizmet etti. Kayınvalidem hazır sofraya oturdu.
Şimdiki aklım olsa eşime söylerdim anneni götür bir işe yaradığı yok diye.
Eşinize deyin ki "ben kendim zaten anneme YÜK olacağım, başkası da yük olsun istemiyorum. Ben ayaklanıp işleri yapmaya başlayınca seve seve ağırlar, ilgilenirim"
Çünkü gerçekten gece uykusuzluk, meme başı çatlağı, kabızlık, dikiş sancıları vs insan kendinde olmuyor bir dönem. Kendinizle bile ilgilenemiyorsunuz. Annelere de yazık oluyor, hem size yardım ediyor hem gelenlere hizmet ediyor.
x
canım aynı gün gelsinler ama bir gece kalsınlar en fazla bir arada..
ya benim ilk doğumumda kayınvalidem kaldı yanımda keşke kalmasaydı.. iyice kötü oldum insan kendi evladı olmayınca pek anlamıyor galiba.. herşeyi benden bekledi.. bir çay vermedi gelene gidene.. dikişlerim bebek ev misafir.. insanınn kendi annesine daha çok nazı geçiyo.. aran nasıl kayınvalidenle anlayışla karşılarmı seni
herkese merhabalar,
daha önce kısa da olsa bi konumda bahsetmiştim annem ve kayınvalidem küsler . annem dogumda benle ılgilenecek durumda degil ameliyat oldu ve piskolojik sıkıntıları var. kayınvalidem de bana cok sıkıntı verdi suan cok sükür düzeldi bişeyler ... ama suanki sorunum doguma nasıl ve kimlerin gelecegi. annemi karsıma aldım konustum sen bana bakamayacaksın sonra gelsen gibi ama demedik laf bırakmadı çok üzüldüm. kayınvalidem gelse daha büyük olay annem sorun cıkaracak kesin bu.. eşimle de annesi tartısıp duruyolar. konu çok farklı ama kayınvalidem sureklı laf arasında doguma gelmemi mi istemiyosunuz siz diyomus ...ne olursa olsun dogumda kendi annem ve kız kardesım yanıma olsun istiyorum. aralarında sorun olmasa ikisi de gelsin ama maalesef ... şimdi ne yapıcam bilmiyorum. eşim arıcam doguma giderken doguma griyoruz dicem gelirse gelsin diyo. gelmezse de suc biz de olmasın diyo. ben de dıyorum gelirse ben bebeğime mi sevineyim onlar tartısak mı sıkıntı olacak mı dıye lohusa halimde sıkıntıya gireyim ... sizce ne yapmalıyım? kayınvalidemle konussam mı ? gerci anlayacagını dusunmuyorum olmadık yerden olmadık laflar cıkarıyolar cunku ...mutlulugumuzu yasayamıyoruz eşim de ben de ...
x
canım aynı gün gelsinler ama bir gece kalsınlar en fazla bir arada..
ya benim ilk doğumumda kayınvalidem kaldı yanımda keşke kalmasaydı.. iyice kötü oldum insan kendi evladı olmayınca pek anlamıyor galiba.. herşeyi benden bekledi.. bir çay vermedi gelene gidene.. dikişlerim bebek ev misafir.. insanınn kendi annesine daha çok nazı geçiyo.. aran nasıl kayınvalidenle anlayışla karşılarmı seni
Yani soyle dusun cocugun dogum yapiyor ama sen kayinvalidesi var diye gitmiyosun ya da cocugun gelme diyor garip degil mi cidden:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?