annem ve kayınvalidemin doguma gelmesi...

ikisi de sehir dısından gelecekler dolayısla gelen kalacak. eşimde saygı duyuyo kendi annemi ve kız kardesimi yanımda istememe ama annesi sıkıstırmaya başladı yaklasıyo cunku artık dogum...

Bence eşinizle konuşun, o kayınvalide ile konuşsun.
Benim de doğumumda anneciğim her yemeğimi yaptı, her gelenle ilgilendi, hizmet etti. Kayınvalidem hazır sofraya oturdu.

Şimdiki aklım olsa eşime söylerdim anneni götür bir işe yaradığı yok diye.

Eşinize deyin ki "ben kendim zaten anneme YÜK olacağım, başkası da yük olsun istemiyorum. Ben ayaklanıp işleri yapmaya başlayınca seve seve ağırlar, ilgilenirim"

Çünkü gerçekten gece uykusuzluk, meme başı çatlağı, kabızlık, dikiş sancıları vs insan kendinde olmuyor bir dönem. Kendinizle bile ilgilenemiyorsunuz. Annelere de yazık oluyor, hem size yardım ediyor hem gelenlere hizmet ediyor.

doğum öncesi ikisinide al karşına konuş bence sorunları halledin o günde tatsızlık çıkmamış olur

İkiside gelecek mecbur evlatlarının çocuğu olacak.sen annene söyleyeceksin esinde kendi annesine hastanede gerginlik istemiyoruz.böyle bir günde tartışma cikarcak kadar anlayissiz değillerdir umarım.İkiside gelsin sonra yanında kimin kalmasını istiyorsan o kalsın.

en mantıklısı zaten o ama soyledigimizde tepkileri farklı oluyo. kayınvalidem görümcemin dogumuna kendısı gitti haklı olrak kızı sonucta burdan bile empati kurmaları gerek ama bilmiyorum ne yapacagız. evim de müsait degil aslında . doguma kadar ınsALLAH kendiliğinden düzelir de bi de bu stresi yasamam.

Birine gel birine gelme diyemezsin ikisinin de torunu. Koca koca insanlar da bi'zahmet doguma gidip seviyesizlesip tartismasin. Tartisani anne demeden direk yollayin olsun bitsin.

Vallahi bravo
Eltinizden akıl almaya ihtiyacım var

Valla ben de şok oldum.
Çünkü biz bazen çok abartıyoruz. Acaba böyle dersem darılırlar mı diye. Ama işte düzgünce anlatınca ve karı-koca aynı fikirde olunca birbirini destekleyince herkes anlayışlı olmak zorunda kalıyor.

Başka bir zaman da yine eşimin abisine gittik. Evde bir tadilat işi vardı. Eltim dedi ki sadece goha ve eşi yatılı kalabilir, diğerlerine yerim yok :) (Biz şehir dışından gelmiştik) Herkes tamam dedi, ama eminim bizde olsa eşim aman yer yatağı yapalım aman şöyle yapalım deyip en doğru çözüm olan "herkes evine"yi söyletmezdi.

ikisiylede ayrı ayrı konuş onları anladığını ama anlayışada ihtiyacın olduğunu söyle..
arkadaşım doğumdan önce kayınvalidesi ve kayınpederini çağırmıştı.. doğum yaptığı gün yanındaydılar bebeği görüp hemen döndüler aynı gün ailesi geldi.. hem kalabalık olmadı.. hem kimse kırılmadı hemde emzirme doğum sonrası durumlarında kendi ailesi kaldı yanında.. bi taraf anlayışlı olmak zorunda

gelen kalacak canım sehir dısından gelecekler hastaneden gidecekleri bi durum yok maalesef. birinin evi burda olsa neyse de ..

inşALLAH sonra gelecek olan anlayıs gösterir.

Birine gel birine gelme diyemezsin ikisinin de torunu. Koca koca insanlar da bi'zahmet doguma gidip seviyesizlesip tartismasin. Tartisani anne demeden direk yollayin olsun bitsin.

bakın ben de doğumumda böyle düşünmüştüm de.
aslında saçma oluyor, bir hafta sonra gelseler, hem çocuğu daha çok severler, evde daha az kişi olacağımdan, hem de daha rahat ederler.
Yani bence gelmek istemeleri saçma :) Sonuçta aynı aileden olmayan bir sürü kişi aynı evde rahat edilmez ki.

bı yakın arkadas kuzen falan bırını ayarla o gun yanında olacak olan kımseyede haber verme dogumhaneye yanlız gırıyorsun nasılsa cıkınca sana yardımcı olacak bırı olsun yanında yeter e esınde var zaten.sen sakınce yap dogumunu bıtır al kucagına bebegını hayırlısyla sonra haber verırısınız acil doguma aldılar panıkden kımseyı arayamadık dersınız.onlarda bu arada sızın derdınızıe duserler kavgayı belkı surdurmezler yada eve cıkarken ararsınız yanı oanda ıkısının kavgasını cekerım basederım gıbı dusunmeyın sakın o psikolojınızle su ankı oyle farklı olacakki.
allah korusun bıde sutun gelmez aman aman sen en ıyısı azıcık aşım ağrısız başım de yanlız gıt

inşALLAH sonra gelecek olan anlayıs gösterir.
x
canım aynı gün gelsinler ama bir gece kalsınlar en fazla bir arada..
ya benim ilk doğumumda kayınvalidem kaldı yanımda keşke kalmasaydı.. iyice kötü oldum insan kendi evladı olmayınca pek anlamıyor galiba.. herşeyi benden bekledi.. bir çay vermedi gelene gidene.. dikişlerim bebek ev misafir.. insanınn kendi annesine daha çok nazı geçiyo.. aran nasıl kayınvalidenle anlayışla karşılarmı seni

Yani soyle dusun cocugun dogum yapiyor ama sen kayinvalidesi var diye gitmiyosun ya da cocugun gelme diyor garip degil mi cidden:/

Ben atlamisim sanirim iki tarafta yatili kalmayi mi istiyor yoksa hastane sonrasi gidecek mi bi'taraf?

aynen öyle ..çok tesekkür ederim yorumlarınız için... benım sıkıntım annem de benle ilgilenemeyecek ameliyatından dolayı buna ragmen piskolojik baskı yapıyo ben dogumad kızımın yanında olamayacak mıyım diye yardımı olmayacak dogru duzgun ama yanımda olacak tamamen kendı bencıllıgı.o yuzden kız kardesım gelecek ev işlerinde yardımcı olmak için . eşimde benle ilgilenecek bu durumda. kayınvalidem oturmaz oyle sımdı bıle hamıleyım dıye bısey yaptırmıyo hakkını o konuda yıyemem .cıkar yolum yok gıbı geliyo. bu gidişle ıkısı de gelecek ..sıkıntı cıkarsa da sonrasında o lohusa halımle sanırım bırılerıyle aram bozulacak onu da hıc ıstemıyorum.

İlk gün!!!!!
İnanmıyorum gerçekten vicdansızlık bu ama.
Analayış falan durumu değil ki. İnsan kim olsa yardım eder.

Kusse kusler ne olcak yani konusmazlar olur biter
Saç başa gircek değillerdi koca yaşını başını almış kadınlar

Bence annenle konuş kv ne laf atarsa atsın cvp verip muhatap olmasın
Esinde annesiyle konuşsun oldu bitti

kayınvalidem suanda hiç bi iş yaptırmıyo bana hakkını yıyemem ama dogumda nasıl olur bilmiyorum . oturacagını sanmıyorum ama annem le olursa yarısa girip o yapmıyo ben de yapmam derler mi birbirlerine bilmiyorum... ikisi de biraz cocuk gibi acıkcası ... mantık cercevesınde bakamıyolar bazı durumlarda.

Gününü söyledinizmi bilmiyorum ama eğer söylemediyseniz ileri bir tarih söyleyin doğum günü annenizi kardeşinizi çağırın süpriz yaptı bebek bende annemi aradım geldi dersiniz anacım tek başıma doğurdum kimseciklerimde yoktuüzülüyordum ama böyle duydukça aman en azından kırgınlığım kızgınlığımda yok kimselere diyorum ilk kızımda gelen kvalideciğim o doğurmuşcasına yataga kurulup horul horulll uyuması onun horlamasından ben uyumadım arada tekmiklemesi yokmu yaaa hastabakıcı bezimi değiştirirken uygunsuz yerimi görecem diye kendini parçalaması beni çileden çıkardı eve gidincede oyyyy anam ne yorulmuşum beee deyipde kendini koltuğun üzerine 2 -80 atıp yatması evin bütün işlerini eşime ve kayınpedere yaptırmasından dolayı aldığım dersden ötürü şu gün sezeryan ameliyatım diyorum onlara duyurmuyorum zaten tesadüfmüdür nedir sezeryan tarihindende erken doğdu çoçuklarım

Yani soyle dusun cocugun dogum yapiyor ama sen kayinvalidesi var diye gitmiyosun ya da cocugun gelme diyor garip degil mi cidden:/

Gelme demiyor.
Evim herkesi almaya müsait değil, bir hafta sonra gelin daha iyi olur diyor.

Sonuçta burada en çok düşünülmesi gereken bebek değil mi. Şimdi yeni anne onunla ilgilenecek, kendine özel alana ihtiyaç duyacak. Sürekli yatak odasında da duramaz ki. Böyle bir durumda evde insan dolu, çocuk ağlıyor, anne tecrübesiz, 10 kafadan ayrı ses çıkıyor. Bu mu normal.

Ben sizi anlıyorum elbette ama doğum yapan kadın için hayat bebekten ibaretken o aşamada hem kırılmaya çok müsait oluyor hem kırmaya. Ne gerek var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…