- 30 Ocak 2009
- 1.222
- 580
- 323
- 41
- Konu Sahibi bluenight06
-
aynen yatağını bile ben topladım.. hoş sadece bana böle değil eltimede aynı... kadın doğumdan geldi bi gittik ki bulaşık makinasını boşaltıyor kaynanam içerde uyuyor o doğurmuş sanki mahvoldum tüm gece diyor..İlk gün!!!!!
İnanmıyorum gerçekten vicdansızlık bu ama.
Analayış falan durumu değil ki. İnsan kim olsa yardım eder.
Yani soyle dusun cocugun dogum yapiyor ama sen kayinvalidesi var diye gitmiyosun ya da cocugun gelme diyor garip degil mi cidden:/
Ben atlamisim sanirim iki tarafta yatili kalmayi mi istiyor yoksa hastane sonrasi gidecek mi bi'taraf?
aynen yatağını bile ben topladım.. hoş sadece bana böle değil eltimede aynı... kadın doğumdan geldi bi gittik ki bulaşık makinasını boşaltıyor kaynanam içerde uyuyor o doğurmuş sanki mahvoldum tüm gece diyor..
fıtratı bu yani.. benimkilerde o yanımda diye rahatlar güya.. ikincide kimseyi istemiyorum dedim.. ama yine geldi güya hayırlı olsuna eve geldiğim 2. gün grip hasta ateşli... bi gittim beşiğin başında girmiş lohusa yatağıma uyuyor.. ne diyim..
ya açıkçası o zamanlarda insan kendine yardım edecek birini arıyor.. annen ameliyatlıysa kayınvaliden daha çok makbule geçer.. ama anne yüreği seni doğumda yanlız bırakamaz.. en iyisi aralarındaki problemi aşmak.. torun hatrına.. bunuda tatlı dil halleder sanki..kayınvalidem suanda hiç bi iş yaptırmıyo bana hakkını yıyemem ama dogumda nasıl olur bilmiyorum . oturacagını sanmıyorum ama annem le olursa yarısa girip o yapmıyo ben de yapmam derler mi birbirlerine bilmiyorum... ikisi de biraz cocuk gibi acıkcası ... mantık cercevesınde bakamıyolar bazı durumlarda.
aynen yatağını bile ben topladım.. hoş sadece bana böle değil eltimede aynı... kadın doğumdan geldi bi gittik ki bulaşık makinasını boşaltıyor kaynanam içerde uyuyor o doğurmuş sanki mahvoldum tüm gece diyor..
fıtratı bu yani.. benimkilerde o yanımda diye rahatlar güya.. ikincide kimseyi istemiyorum dedim.. ama yine geldi güya hayırlı olsuna eve geldiğim 2. gün grip hasta ateşli... bi gittim beşiğin başında girmiş lohusa yatağıma uyuyor.. ne diyim..
Gelme demiyor.
Evim herkesi almaya müsait değil, bir hafta sonra gelin daha iyi olur diyor.
Sonuçta burada en çok düşünülmesi gereken bebek değil mi. Şimdi yeni anne onunla ilgilenecek, kendine özel alana ihtiyaç duyacak. Sürekli yatak odasında da duramaz ki. Böyle bir durumda evde insan dolu, çocuk ağlıyor, anne tecrübesiz, 10 kafadan ayrı ses çıkıyor. Bu mu normal.
Ben sizi anlıyorum elbette ama doğum yapan kadın için hayat bebekten ibaretken o aşamada hem kırılmaya çok müsait oluyor hem kırmaya. Ne gerek var.
Kendinizi sıkıntıya sokmayin siz bebisinizle ilgilenin
Şok oldum gerçekten.
Yok valla hakkını yiyemem annem ve kv de geldi. Başka bir sürü misafir de. Kv ve annem ekip olup birlikte halletiler bütün işleri.
Ufak tefek olaylar da oldu da onları da görmemek gerek bu koşullarda.
ikisi de sehir dısından gelecekler dolayısla gelen kalacak. eşimde saygı duyuyo kendi annemi ve kız kardesimi yanımda istememe ama annesi sıkıstırmaya başladı yaklasıyo cunku artık dogum...
Ben yanlis anlamisim kusura bakmayin ben anliyorum ki hastaneye gelecek ikisi de ayni anda. (Isyerinde olunca yarim yamalak anlamisim)Evde iki tarafta sikinti zaten haklisiniz. Bana kalirsa ailelerden biri icin bile bir hafta fazladir. Anne zaten bir korkar iki korkar ama tek basina yetebilir bebegine.
çok kötü ya... üzüldüm söylediklrinize. ALLAH biraz vicdan merhamet versin insanlara.
yani ne bileyim artık takılmıyorum.. sadece bu sefer sakin olmaya ihtiyacım var... kalabalık korkutuyor beni.. ilk doğumda annem çalışıyordu emekli olmamıştı ikincide şükür o yanımdaydı.. şimdi korktuğum eşimin gece nöbetlerinde kayınvalidemlerin gelip kalmak istemeleri.. çünkü hem üç çocuğa hem onlara bakmak zorunda kalmayım diyorum.. tek kalayım sabaha kadar oturayim ama onlar kalırsa hem onlara hizmet etmek hem çocuklara bakmak zor olur benim için çokkŞok oldum gerçekten.
Yok valla hakkını yiyemem annem ve kv de geldi. Başka bir sürü misafir de. Kv ve annem ekip olup birlikte halletiler bütün işleri.
Ufak tefek olaylar da oldu da onları da görmemek gerek bu koşullarda.
çok şanslısınız ne guzel atlatmıssınız.
Ama evim müsaitti.
O kalabalıkta kendime özel alanım vardı.
Misafirler farklı yerde ağırlanıyordu. Ben canım isterse yanlarına geçiyordum 10 dakika falan.
Gelen kişi benim salonu gördü, çok nadir de bebeği yani :)
Bu arada Kv ve annem genelde mutfaktaydılar; kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği organizasyonlarını düzenlediler.
Yine de bana da karışmayı ihmal etmediler tabi.
O sıcakta patik giydirmeye kalkmalar, yok su içilmezmiş deyip su bile vermemeler, yok bu bebek doymuyor hemen yapalımlar.
Onlar olmazsa olmaz tabi ki :)
Şu an gülüp geçtiğim şeyler lohusalıkta sorun olabiliyor ama, bir çok ailede bunun yarası kalıyor.
Ben o yüzden anlaşamayan iki insanı aynı eve koymayın diyorum.
Önce kendini üzmemen gerek farkındasın dimi canım? Sakın böyle şeyleri stres yapman kendine. Kız kardeşin kaç yaşında? Seçim yapman gereken yerlerde kızkardeşini seçerek arada kalmaktan kurtulabilirsin.kestirip atamıyorum öyle eşim cok üzülüyo ben rest cekersem de onun da en mutl ugunu en dogru seyi yapmak istiyorum ama karar veremiyorum kimseyi üzmeden nasıl atlatırım bu dogumu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?