- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
Dönüm noktamız 100lerce saçma insanın bir salona sıkışması yerine eşimle benim uzaklarda balayında tekne turunda, eyfel kulesinde, londrada bir kafede ne bileyim almanyada konserde olsa çeksek resimlerimizi daha güzel olmaz mı? Gelinliği ben başlı başına saçma buluyorum zaten o ayrı bir konuay gelır durumunuz ıyımıs yapın nolcak kı dugun akraba ıcın yapılmıyor bence... Sonradan ozenebıkırsın bızım bı akraba aynı mantıkla dugun yaptrmadı nıkahla evlendı pahalı bı gelınlık dıktırmıstı yazık sadece yarım saat gıyebıldı... bence sacma o halde gelınlık de gıymeyın sac bası masrafı dedıgınıze gre kuafrde ıstemıyrsunuz sıradan bır kıyafet sıradan bır sac ne bıleyım bence evlılık ınsanların hayatında onemlı bı donum noktasıdır byle alelade bı kutlamayla olmamalı basıt kalır
Bu anneler niye hep aynıYok sorunum yok lafın gelişi öyle yazdım :) Annem çok aç gözlü bir tane kızım var diyor ben senin için istiyorum diyor, elin sümüklü kızları bile omzuna kadar bilezikle geziyor diyor, diyorda diyor
Annelerimizin ve babalarımızın arkasından laf ederlermiş , afedersiniz dedikodu yaparlarmış ben kötü kadın damgası yermişim gibi saçma itirazlar alıyoruznisanlinla otur konus, bildiginizi okuyun
eger simdi dediklerini yaparsaniz önünü alamazsiniz ikinizde, bildiginizi okuyun, biz böyle istiyoruz ve böyle olacak deyin
milleti mutlu etmek ve istediklerini yapmak icin mi evleniyormussunuz acaba nedir bu ailelerin tuhafligi hayret
Ay bide sirf ayip olmasin diye cagirilan konu komsunun ikramliklari tabak tabak alip cantalarina dolusturmalari yok mu resmen kiz tarafini erkek tarafina rezil etmek icin calisiyorlar sanki
Size katılıyorum. Biz de eşimle düğün falan istemiyorduk. Ama işte aileler yüzünden yaptık. Her şeyi en uygun olacak şekilde yaptık. Ama yaptık yani bir şeyler işte. Nişan kına falan yapmadık tabi ki. Normal kendi evimizde iki aile yemek yedik ikisinde de. Kına olunca bir de kına yaktılar işte bunun yanında. Her şeyin en uygununu yapın. Çok kötü değil ama yine de ucuz sayılacak şeylerle.Merhaba ben çok aktif olmasam da yıllar önce sorunlarımı benimle aynı sorunu yaşayıp konu açan insanlar sayesinde çözmüştüm ama bu sefer bu sorunum çözülmüyor.
Ben 24 yaşındayım ve evlilik arefesindeyim, ben düğün istemiyorum ve düğünün çok saçma bir adet olduğunu düşünüyorum.Düğüne harcanacak para yerine o parayla ev ve tatil istiyorum ama benden başka herkes karşı bu duruma.Eşim olacak insan doktor ben de bir öğretmenim gelir durumumuz güzel her türlü düğünü yapabiliriz ama şu günlerde yozgat denilen köyümsü bir şehirde bile düğün salonuna 18bin TL para istiyorlar, bu para sadece düğün için daha bunun elbisesi,kuaförü vs vs varda var.Annem tutturmuş şu bileziği almazlarsa olmaz diyor, babam öyle şey mi olur diyor derdimi anlatamıyorum.Annem demiş ki kızım 25bin liralık trabzon bilezik istiyor , bunu duyunca ben de zaten kavga ettim. Kısaca ben sözde adı akraba olupda hayatımda 3-5 kere göreceğim insanlar için düğün yapmak istemiyorum sadece aile arasında bir küçük kutlama istiyorum ama herkes bana karşı muhalefet olmuş durumda, ne yapabilirim de ikna edebilirim ailemi?
Düğün salonu,elbise saç yemek vs her şey giden para ne kadar oldu?Çok guzel bir dügünle evlendim,masraflıda oldu ama bugun olsa yine yapardım,butun es dost akraba bi arada eglenmek çok güzeldi,normal zamanda o kadar insanı bi araya toplamak zor,tabi bu durum akraba ilişkilerine önem verip vermemeklede alakalı,tatil ve eve eninde sonunda sahip olunur,ama ;hadi gel bu ay dügün yapalim denmez,her güzelligi yaşamalı insan hayatında,özellikle o günün gözdesi sizseniz..
Simdi baska bisey anlatirimda kimligim ifsa olur diye cekiniyorum didisinin didisi tirunden bi akrabanin ablamin fugun gunu verdigi mahcubiyet aklima geliyorda saclarim diken diken oluyorAnnelerimizin ve babalarımızın arkasından laf ederlermiş , afedersiniz dedikodu yaparlarmış ben kötü kadın damgası yermişim gibi saçma itirazlar alıyoruz
Düğün zamanı en melek kız annesinin içinden bile alien çıkıyorYok sorunum yok lafın gelişi öyle yazdım :) Annem çok aç gözlü bir tane kızım var diyor ben senin için istiyorum diyor, elin sümüklü kızları bile omzuna kadar bilezikle geziyor diyor, diyorda diyor
Benim gibi düşünen hemcinslerim olduğu için çok sevindim.Ben engel olamadım ama inşallah sen olursun.Fotoğrafcının ve tatil yerinin en güzelini ayarlamanı tavsiye ederim ama elde yalnızca onlar kalıyor.Aynen öyle ben çok gereksiz buluyorum, bana katılmayanlar olacaktır tabi ama bu benim görüşüm , sonuçta eşimle kendi yuvamda olmak veya tatilde sahil kenarında hem güneşlenip hem keyif yapmak varken annemin veya babamın amcasının bilmem neyinin ter kokusunu çekmek, tanımadığım insanların elini öpmek , saçma danslar etmek istemiyorum ama anlatamıyorum.
Annelerimizin ve babalarımızın arkasından laf ederlermiş , afedersiniz dedikodu yaparlarmış ben kötü kadın damgası yermişim gibi saçma itirazlar alıyoruz
8 sene önceydi..10 000 lirayi gecmisti,tam olarak rakamı hatırlamıyorum,ama ceyrek altın 70 liraydı onu biliyorum :) Gelen takı oldugu gibi masraflara gitmisti yani kârda yoktu zararda..Düğün salonu,elbise saç yemek vs her şey giden para ne kadar oldu?
Aynen demi eşim dalış yapıyor ben de yüzmeyi çok severim , tayland'a gitmek istiyoruz, özellikle deniz mahsulleri vs oh mis ama gel gör bize izin vermiyorlar.Size katılıyorum. Biz de eşimle düğün falan istemiyorduk. Ama işte aileler yüzünden yaptık. Her şeyi en uygun olacak şekilde yaptık. Ama yaptık yani bir şeyler işte. Nişan kına falan yapmadık tabi ki. Normal kendi evimizde iki aile yemek yedik ikisinde de. Kına olunca bir de kına yaktılar işte bunun yanında. Her şeyin en uygununu yapın. Çok kötü değil ama yine de ucuz sayılacak şeylerle.
Ama annenizin öyle altın falan gibi istemek gibi şeyler yapmasına kesinlikle izin vermeyin. O sizi dinlemeyip bir şeyler söylerse de onu kırmak pahasına hemen düzeltin. Değerinizin o bileziklerin parasıyla ölçülmesine siz razıysanız hiç sorun değil, ama siz razı değilseniz kimse sizi zorlayamaz. Benim annem de aynen sizinki gibi öldü bitti. Annem teyzem sıkıştırdı beni, sakın altın istemiyorum deme, o senin değerini gösterir bıdı bıdı. Hiç biriniz ağzınızı açıp bir şey söylemeyeceksiniz dedim, karşı tarafa da zaten ben bir şey istemiyorum, siz ne yapmak istiyorsanız onu yapın dedim. Eşimin annesinin elinde biraz para varmış altın için vermiş, eşimle gittik en hafiflerinden olabildiğince fazla ama işçiliği ucuz bilezik aldık. Hem çok az görünmedi hem de çok para etmedi. Düğünden sonra hemen bankaya yatırdık zaten. Sanki ben bilezik mi takıcam.
Yani en istemeyen insanlar bile bir şekilde toplum baskısından dolayı bir şeyler yapıyor. Yapmak zorunda kalırsanız böyle yapabilirsiniz, ama olacak gibiyse de diretin. Ne güzel balayına gidilir o kadar paraylaBenim tek önem verdiğim kısım balayıydı
Aynen öyle bana inanmayanlar var bir de , bir yere gittik bildiğiniz ahır havalandırma bile yok 4bin istediler yemeksizYok artık daha neler yemekli düğünden mi bahsediyorsunuz yoksa? Yozgat gibi yerde o para nedir öyle yahu ben boğazda gündüz kokteyl tarzı yaptık kardeşime 8 bin verdik..İstanbul'da bile bu kadar değil yoksa kimse yapamaz. Ayrıca durumunuz iyiymiş ben olsam bu kadar kalp kırmazdım eşiniz çevresine arkadaşlaeına karşı düğün yapmak istiyor demek ki hayali bu yani düğünle evlenmek ayrıca güzel bşr anı..Hani durumunuz olmasa tamam ama küçük bişeyde yapabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?