Annem ve Kaynana adayım benimle küs :/

En güzeli nikah bencede. Nikah dan sonra da bir yer tutun yakın arkadaşlar, genç akrabalar yemeğe eğlenmeye gidin en güzeli. Emin ol düğünden birşey anlamayacaksınız. Düğün başladıktan yarım saat sonra salona girersin ilk dansınızı yaparsınız, saçma bir köpük pastayı kesmiş gibi yaparsınız takı merasimi başlar, bitince gelin odasına gidersin sen takıları çıkarıp gelene kadar rahat 2 saat geçer 1 saat sonrada düğün biter giden 18 bin TL olur.

Aynen demi eşim dalış yapıyor ben de yüzmeyi çok severim , tayland'a gitmek istiyoruz, özellikle deniz mahsulleri vs oh mis ama gel gör bize izin vermiyorlar.
Bence yaşınız kaç olmuş artık izin alma zamanı geçmiş. En fazla yapacağın şey kokteyl tarzı yarım saatlik bir nikah olsun derim. Sonrasında taksınlar altınlarını dağılsın herkes. Ama düğün zamanı herkes o kadar çirkinleşiyor ki. Para para para... Gelinlik hevesin yoksa da giyme, al güzel, başka yerlere de giyebileceğin bir elbise onunla nikah yap. Hiç de önem vermeyen insanın içinde falan kalmıyor. Önem veriyor ama başka sebeplerden yapamadıysan içinde kalıyor. Biz aileler memnun olsun diye yaptık. Ama onlar mutlu olmadı, bir sürü kusur bulmuşlar biz düğünden sonra öğrendik Çünkü düğünden soyutladık kendimizi. Görevliye asla sahneye oynamak için falan çağrılmayaağız dedik. Masa masa dolaşmadık hatta, o nasıl oldu bilmiyorum muhabbet arasında unutmuşuz. Muhabbet de ikiniz arasında. İnsanlar düğün günü aç kalır. Biz o masada oturup düğün boyunca yemek yedik Güzel bir gündü, iyi hatırlıyorum şimdi. Çünkü kafama takmadım. Herkesi memnun edeyim falan diye de uğraşmadım. Ancak öyle atlatabiliyorsun.

Kendimi gördüm resmen:) ben de öğretmenim evleneceğim kişi doktor. Ben de düğün istemiyorum ama o hayatımızda bir kere olacak yapalım diyor. Ne gerek var di mi binlerce lira vermeye? Hem tusu kazanmadı daha çok çok yüksek almıyor

Onu ben de yaptım malesef. Bağlamayın diyemedim. Bağladılar, evden çıkıp araya bindim çıkardım.
Bana da kardeşim bağladı birbirimize sırıttık bol bol bağlarken Yengeler teyzeler hayatımda elin parmağını geçmeyecek kadar gördüğüm komşular feryat figan halinde,bi ara ağıt yakıyolardı.Tabbisi ben ölüyo muyum yaaa bu ne böyle diye kalayı bastım ses soluk kesildi.Tamam anam ağlasın anlarımda komşu teyze hayatımda ilk defa gördüğüm komşu sana ne oluyo ?Hatırlayınca sinirim attı.

Çok bencilsin annen istemiş kırma onu sana o kadar fedakar davranmış sen amada paragöz gibisin

Çok bencilsin annen istemiş kırma onu sana o kadar fedakar davranmış sen amada paragöz gibisin
Aammaada paragöz gibilikle ne alakası var? Senin elinde 5 lira var onunla yapmak istediğin şeyi mi yaparsın, yapmak zorunda olduğun şeyi mi ? Konuyu çok benimsedim Millet çiftetelli oynamak istedi diye biz her ay maaşımızın yarısını hiç zevk almadan yaptığımız düğünün kredisine yatırıyoruz.

İki kişilik bı yuva kurabilmek için kaç kişinin rızasını alıyoruz. Dıdısının dıdısıyla uğraşıyoruz. Yok elalem dul musun da düğün yapmadın demesin diye gereksiz bı yığın para harcanıyor. Bı daha hiç giyilmeyecek elbise için o hengamede terle berbat olacak saç makyaj için bı yığın para ödeniyor. Millet iki göbek atsın diye aylarca davetiyesi, gelinliği, arabası, çiçeği, takısı bir yığın masraf daha çift evlenmeden bı yigin masraf borç. Keşke hiç zorlamasalar bı kere evleniyorum zaten diye yıllık borca giriyoruz. Offf ya umarım halledebilirsin. İleride ben de böyle istiyorum

Aynen demi eşim dalış yapıyor ben de yüzmeyi çok severim , tayland'a gitmek istiyoruz, özellikle deniz mahsulleri vs oh mis ama gel gör bize izin vermiyorlar.

Fikriniz çok yerinde. Düğüne cidden çok paralar gidiyor. Peki eğer düğün yapılırsa bunu aileler mi karşılayacak yoksa siz mi?

taylanda ise kesinlikle gidin. Balayı zamanı hatta konuşalım bunu.

Durumuz iyi bnce dugun yapin ilerde pisman olabilirsnz.Hem insan bi kere evleniyor masraf oluyor dogru ama deger bnce.18 bin tl dugun salonlari da var daha uygun olanlari da var.Benim dugunum olmadi ve hep icimde kaldi.O guzel gune dair bir videom bile yok ama yinede sen bilirsin cnm...

Ben de düğün istemeyenlerdendim. Anneciğime kıyamadım. Ama biz orta yolu bulduk.

Limonatalı, pastalı, piyanist şantörlü düğün bana uygun değildi. Cebimden de çok para çıksın istemedim. O yüzden nikah ayrı düğün ayrı yaptık. Nikah dairesinde herkesin davet edildiği bir nikah töreni oldu akşam üstü. Sonrasında da sadece yakın akraba ve yakın arkadaşların davet edildiği yemekli bir düğün. 3 bin liraya mal oldu bize. Müziği arkadaşlarımız yaptı, fotoğrafları arkadaşlarımız çekti. Pek masrafımız olmadı yani.

Belki sizin için de nikah+düğün sorunu çözer.

Yapmasaydım pişman olur muydum, asla olmazdım. Hatta şimdiki aklım olsa muhtemelen yapmazdım.

Kızlar ben yarın nişanlımla konuşacam ailesine rest çeksin , ben de aynısını yapıcam, gurur meselesi haline getirdim başkalarına para harcamak istemiyorum

Sen ne yazdıklarınız farkındamsın
Paragöz olmadığını ispatlamak için düğünü erkek tarafının yapması gerektiğini bir dini buyruk gibi kabul etmen, nişanlıyken bayramlarda boynuzuna bilezikler takılmış koç istemen, eşinin ailesi sana ev vermiyor diye onlarla görüşmeyeceğini söylemen, 20 tane de Trabzon burması (ne olduğunu bilmiyorum bunun ama önemli bir şey) istemen gerekiyor. Ayrıca gelinliğin de tabi ki en iyi marka ve özel dikim olacak. 5 provadan az gidersen kıymeti olmaz.

Istanbulda bile 18 bin pahalı. Siz yozgat diyosunuz. Biraz daha arastirin normal bi yerin asla 18 bin tutacağını sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…