Annem ve Kaynana adayım benimle küs :/

Konu sahibi sana hak veriyorum ben de aynı fikirlere sahibim seninle.
Ancak şöyle bak olaya.
Zaten evleneceğin insan doktor sen öğretmensin yani güzel bi geliriniz var.
İnsanları kırmaya değmez bence.Ha ne yaparsın gider her şeyin en uygununu yaparsın.
Şimdi 5 bin liraya da gelinlik var bin liraya da.
Bin liraya gelin saçı yapan kuaför de var 150 liraya yapan da var.
Kısaca insanları kırmadan çok da para harcamadan yaparsın bu işi.
Mesela gelinlik takıntın yoksa insanlardan ödünç isteyebilirsin veya 2.el gelinlik alırsın daha elbisemsi sade bir şey alırsın.
Saç makyaj olayını da becerikliysen evde kendin bile halledebilirsin veya yardım iste eşten dosttan.
Salon olarak da git o ahır gibi dediğin salonu tut sağlam pazarlık yapın binin adamın tepesine 3bine kadar indirir onu.
Yani kısaca her şeyiyle fazla fazla toplam 10 bine halledersin bu işi.Hatta kına gecesi filan olmazsa daha da ucuza çıkar.
Gelin arabası süsletmeyin mesela.Tanıdığınız arkadaşınız varsa fotoğraftan anlayan ona çektirin ne bileyim bunun gibi detaylar işte.
Damat gidip berbere damat traşı adı altında para bayılmasın mesela kendi olsun traşını filan.
Kalan parayla da gidersiniz gene tatile geliriniz var çok şükür yani.

Çok güzel bir ortamda, acık havada, yemekli, eğlenceli, yaklaşık 1500 kişinin olduğu Harika bir dügünüm oldu. Çok güzel geçti. İyi ki yapmışız.
Durumunuz varsa yapın. Borç harca girecekseniz de çok abartmayın

Biz de eşimle çok uğraştık. En azından yemekli yapmayın yazık günah size, çok masraf olur diye. Üstelik biz bize vermelerini de istemedik harcayacakları parayı,aldıkları altınları. Ama kimseyi ikna da edemedik. Büyükleri bu konuda ikna etmek çok zor. Bi de ben düğünlerden nefret ederim...nihayetinde onların dediği oldu ben de düğünde çılgınlar gibi eğlendim, napıyım madem öyle dedim kaçarın yok gibi konu sahibi. Hemşerim sayılırsın, bilirim ordaki insanların mantığını, kessen böyle bi fikri kabul ettiremezsin

Milleti eğlendirdirmek için borca girmek banada hep saçma gelir. Onlar gider sen Borçla yıllarca ugrasirsin. Yap bir nikah çağır herkesi sonra doğru yurt dışı balayisi oh mis. Ne ya öyle davul zurna veya lüks yemekler olmadan evlilik olmuyormuymus. Borcun olmasın bak nasıl mutlu huzurlu oluyo insan. Birde gelenek diye yutturduklari tamamen ticari ve gosteris icin düğün yapican sonra borçtan birbirini ye dur. Çok mantiklisiniz böyle devam bence

Düğünde gelinle damat davetlidir, aileleri ev sahibi.
Maalesef ülkemizde böyle.
O sebeple anne babaların istediği gibi oluyor her şey, adam yerine koyup da soran olmuyor çifte.
Ciddi anlamda güzel bir düğünüm oldu, eşim bir ev parası harcadı.
Ama dönüp baktığımda hayatımdaki en güzel günler balayıma ait, düğünü doğru düzgün hatırlamıyorum bile...

haklısın valla bencede dugun cok gereksız sade bı nıkah en guzelı..zaman varsa ıkna etmeye bak.bende yozgatlıyım buarada .bızım kızlar hep şatafata karşı galıba.mutluluklar dılıyorum bu arada

sensin köyümsü şehir.

şaka bi yana sizinle aynı fikirdeyim; yazık günah neler yapılır o parayla. harcamayacaksan bile at kenarda dursun demi. sırf gösteriş diye tanımadığım insanları eğlendiremem.

umarım çözersiniz ve istediğiniz şekilde evlenirsiniz

Aileniz illa dugun istiyorlarsa 18bin tlyi kendi ceplerinden versinler ve yapsınlar. Kendim odeyecek olsam ben dugun yapmazdim sahsen. Dugune kim merakliysa o odesin butun masraflari, sizde gider eglenirsiniz.

Sana kocaman sarılmak istiyorum konu sahibi. Aynı şeyleri düşünüyorum. Düğün dünyanın en gereksiz şeyi. Parasını da geçtim onun o koşuşturması tantanası her iki aileyi her misafiri memnun etmeye uğraşmak düğünde çıkması muhtemel kavgalar tartışmalar tatsızlıklar.... Hiç gerek yok böyle şeylere. Kararınızın arkasında olun bence. Mutluluklar!

Elazig da hem kir düğün salonu gayette güzel bir yerde 600 kişilik hem yemekli bor salonları 12 bine anlaştı kuzenim Yozgatta 18 bin olmasına çok şaşırdım

Yuh hepsi soygun resmen bence
Hic düğün olmasın daha iyi

Aileniz illa dugun istiyorlarsa 18bin tlyi kendi ceplerinden versinler ve yapsınlar. Kendim odeyecek olsam ben dugun yapmazdim sahsen. Dugune kim merakliysa o odesin butun masraflari, sizde gider eglenirsiniz.

En mantıklisi bu bence de valla

Soyle annenlere ve kv'ye. Siz ödeyeceksiniz herşeyi kabul ediyorum hersey istediğiniz gibi olsun de bakalim sonuç ne olacak.

Bende sizin gibi düşünüyordum her zaman. Taa ki nişanlıma rastlayana kadar.
Kv adayı büyük oğluna düğün yapmış küçük oğluna da( nişanlım):" bir sade nikah yaparız yoruldum abinin düğününde" demiş.
Bunu demesi ağrıma gitti nedense.
Vazgeçtim bende bu düşünceden.
Şimdi her şeye çok sıcak bakıyorum. Düğün, kına, gelinlik. Çalsın davullar!

En mantıklisi bu bence de valla

Soyle annenlere ve kv'ye. Siz ödeyeceksiniz herşeyi kabul ediyorum hersey istediğiniz gibi olsun de bakalim sonuç ne olacak.

Düğün diye bu kadar ısrar kıyamet koparıyorlarsa kendılerı ödesinler tabi ki. Ha yok cebinden 5 kuruş cıkmıyorsa da susarsın. İsteyen istediğini yapar.
Dediğim gibi ben düğün istemıyordum ve cebımden cıkcak olsa hayatta yapmazdım. Bizım aileler dugunu cok istıyorlardı, ve yaptılar. Düğün için eşim ve benden hiç para cıkmadı gittik eglendık, takılanların hepsıde bıze kaldı. Mantıklısı budur. Karşıdan boş boş konuşmayla olmuyor. O düğünün masrafını borcunu cekıyor sonra cıftler.

Kimseyi ikna etmeyin, canınız ne istiyosa onu yapın. Maldivler vs gibi cennet gibi bi yere balayına gidin o parayla, düğünün herkesi mutlu etmeyeceğin ve parayı çöpe atmak olduğu konularında hemfikirim seninle. Herkesi aynı şeyi yapmaya zorlamak kadar saçma birşey yok. Sizin hayatınız sizin evliliğiniz, 3 saatlik gereksiz bir kalabalıkla zorlama bir düğün mü, güzel bir yerde sevdiğimle balayı mı sorusuna cevabım her zaman ikinci şık.

Annende keyflne göre hareket etsin doğumdan sonra toruna bakmasın oda bencil davransın madem ki sen annenin isteğini kabul etmiyorsun herkes keyfi ne istiyorsa öyle davransın kimse fedar olmasını beklemesin

Aferin kız sana! Hayatının her alanında böyle gerçekçi ve mantıklıysan sırtın yere gelmez valla.. o eski kafaları ikna edeceksin başka yolu yok!

ben sizin yerinizde olsam ailelerin gönlünü hoş tutmaya çalışırdım. yoksa en güzel günleriniz böyle zehir olur. siz maddi açıdan düğünü saçma buluyorsunuz anladığım kadarıyla ve 18 bin gerçekten çok. Yozgat gibi bir yerde bence çok çok düşük meblağaya halledilebilir. yemekli olması veya lüks olması şart değil. ben büyük şehirdeyim. yemeksiz en güzel yeri 5 bine bulabiliriz yani.

sade bir nikah yaptım gelmenize gerek yok dediğim halde ablam eniştem ve kardeşim geldi (3) 2 de biz etti beş bir de benim arkadaşım etti 6

nikaha elbise almasak dedim eşim o kadar abartma dedi bir elbise aldık ayakkabım vardı gerek yok dedim meğer onları memlekette unutmuşum spor ayakkabılarla gittim

kuaför rahatlığıma hayran olup iki kişiden sadece 150 tl aldı bir gün önce gece bulmuştum onu da

nikahtan sonra yemek yedik gezdik eğlendik... hayatım boyunca unutmayacağım bir gündü her zaman hayalini kurduğum gibi

yazın kayınvalide vs.. el öpmeye gittik takmak isteyen takısını taktı bankada ki birikmişi de yedik ohhh miss direk kara geçtik

benden bir kaç ay önce bir arkadaşım evlenmişti çok stresli bir süreç dedi bana neden stres oluyorsun ne yaparsan yap muhakkak bir eksik çıkar bence anın tadını çıkar dedim kaç kere evlendin dedi çenemi açmadım... bende evlendim hiçte stres olmadım hayır en mutlu olacağın anda neden bu kadar stres olur insanlar anlamam

Düğünü istiyorsanız tüm masrafları siz karşılayın çünkü ben istemiyorum diyerek bu baskıdan kurulmuştum ben. Bizimkilerde de eşimin ailesinde de öyle bir bütçe olmadığından susuverdiler. Ben size katılıyorum çok saçma istemediğiniz birşey için zorlanmanız

kutlama yapılacak yeri ayarla. davetiye varsa gelmesini istedikleri ver. davetiyeyoksa telefonla haber ver. gelen gelsin gelmeyen gelmesin. hiç bi anne evladına düğün yapmıyo diye küsemez. küserse sorgularım ben o anneliği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…