Annem ve kızım

Ben farklı düşünüyorum ve farklı davrandım.
70 gün önce sezeryanla doğum yaptım. Refakatçi eşim durdu. Annem gündüz geldi. Akşamına “Evine git dinlen” dedim.
Kızım olalıdan beri annem torununu bir kaç kere sadece sevmeye geldi. Ben 2-3 güne bir kızımı onun yanına götürüyorum. Ne kendi, ne kızımın bakımında annemden yardım istemedim. Annem 67 yaşında. Beni büyütmüş. Bu yaştan sonra onu yormaya kıyamıyorum.

Görümcem baska bir şehirde yaşıyor. Doğum için buradaydı. Eskisi gibi bir bağ hissetmiyorum artık anneme karşı

Sonuçta anneniz
Oracıkta " ne oluyor, neden böyle davranıyorsun ?" Diye sormanız gerekiyordu

gitmek isteyene neden diye niye sorsun ki
yada 10 gün boyunca aramamış mesela neden diye bende sormam. istememiş ki aramamış.

benim akşam evde suyum patladı annemde bizdeydi doktorumu aradım hemen hastaneye dedi apar topar hazırlandık annem dedi ki bende geleyim mi şimdi gülüyorum ama sinir bozucuydu. sen bilirsin dedim. bende geleyim mi nedir ya ben mi gel demeliyim.

Aynen böyle düşünüyorum

Ben öyle düşünmüyorum. Sebep neden bilmeden bu sekilde yargıyı da normal bulmuyorum. Açıkca sormalıydı
Orada garip bisi olmuş cunku

Görümcem baska bir şehirde yaşıyor. Doğum için buradaydı. Eskisi gibi bir bağ hissetmiyorum artık anneme karşı
İçinizdeki öfke veya hayal kırıklığınını dışa vurmadan rahatlayabileceğinizi düşünüyorsanız, siz bilirsiniz. Ama aksi halde ona değil size zararı olur.

Bebeğiniz hayırlı olsun öncelikle
Annenizi arayıp açık açık konuşun yada yanına gidin, bir derdi illa ki var yoksa neden böyle yapsın, yanınızda olmanası gerçekten üzücü ama bu şekilde kafanızda sorularla daha çok üzüleceksiniz

annenin boyle yapacagi belliymis, ben olsam kendim yollardim, simdi herkes gormus oldu. teyzene falan da sordurmussun..

Keşke annenize tepki koymadan önce sebebini sorsaydınız.Benim annemle evim arasında yürüme 5 dakikalık mesafe var.Buna rağmen benim babamda beni ve oğlumu oğlum 1 aylıkken görmeye geldi.Annem sürekli kızmış torununu merak etmiyormusun diye.Babam sürekli geçiştiriyoyormuş.En sonunda annemin ısrarına dayanamayıp beni o halde görmeye dayanamayacağını söylemiş.Ne zamanki kendimi tamamen toparladım o zaman geldi.Annenizinde mutlaka vardır bir sebebi.

Anlattıklarınıza bakılırsa,anenizin bu davranışı her zamankinden farklı gelmiş,
Anneniz kaç gündür sizdeydi doğuma kadar,
Birde sizin farketmediğiniz bir söz kırmış olabilir mi,hamileyken kırıcı gelmeyen fakat sonrasında kafama dank eden kirdigimi düşündüğüm sözler aklıma geliyor mesela benim de...Doğuma kadar sabretmis ve sorumluluğu devretmek istemiş olabilir.

Benim de annem yoktu babanne vardı mesela yanımda.kadin çok strese girdi.kapida ağladı panik oldu.annesi doğumda ölmüş.Hep doğumun stresini yaşadı.Aklina doğumum geldiğinde hep ağlar,gayet güzel geçti doğum ama annem gibi olacak diye çok korktum der.Bence mutlaka açıklaması vardir

Sizi üzmek için bunları yazmiyorum ama bana çok tuhaf geldi ya Benim 65 yaşındaki annem ikizlerime hamile kaldım 9 ay sırt üstü yattım camasirimdan bulaşığima herseyime yardım etti dogum yaptim 6 ay bende geçeli gündüzlü kaldı ben of dedim o demedi demek ki anneden anneyede degisiyomus bu isler kendinizi üzmeyin Allah sahipsizzin sahibidir

bu kisi kaynananız mı yoksa öz anneniz mi üzülmeyin yıpratmayın kendinizi

Annenizin davranışları hiç normal değil. Keşke sebebini sorsaydınız.Elinde olmadan yapmış olabilir ne bileyim strese girmiş, panik olmuştur belki

Benim annemde aynısı hatta dahada beteri diyebilirim ikizlere hamileyim erken doğum riskim var yataktan kalkamıyorum ne birgün gelip evimi süpürdü nede bir tas yemek yaptı birde ablam var oda saolsun yavaş yavaş sen yaparsın işlerini diyor oysa ben wc yatak arası zor gidip geliyorum doğuma bir ay kaldı doğumda yanımda kalıcak insan bile yok ev aldı başını gitti çantam bile hazır değil Allah yardım etsin hepimize

ha birde ilk bebeğimi doğuma yakın kaybettim bunuda bilmelerine rağmen ailem saolsun hiç yardımcı olmuyor Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin yazdıkça haşadıklarım aklıma geliyor

Bir yakininızi araya sokup sordurabilirsiniz. Ben bile merak ettim. Mantiksız olmus cidden. Bebegi kiskanmamiştır herhalde ne diyeyim ilginc. Alinmakta sonuna kadar haklisiniz. Bir de malesef dogum zamani olan iyilikler de unutulmuyor kotulukler de. Yani omur boyu gorumcenize dua eder annenize de kırginliginizi unutmazsiniz malesef

Normal anne kız gibiydik. Bir sorunumuz yoktu. Bir sebebi yok etrafa da söylediği. Psikolojim kaldırmadı demiş.
Annenizi kırmış olabilir misiniz? Ters davranıp.. Bana biraz şımarık geldiniz açıkçası, sezaryen doğumda hiç kimseden ped istemedim ben mesela. Her işinizi kendiniz görün, beklentiye girmeyin daha mutlu olursunuZ.

Sizin yaşadığınız manevi istek bu ,bende 3 ay önce doğum yaptım lohusalık ve üstüne gelen gereksiz şeyler insanı mahvediyor. Ama bir annenin böyle yapmasi normal değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…