Annem ve oğlum

Nesli Han

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
936
1.985
113
38
Merhaba hanımlar. Ben bir köyde ücretli öğretmenlik yapıyorum. 3.5 yaşındaki oğluma da annem bakıyor. Malum ücretli olduğum için maaşım çok az. Daha evimin eksiklerini anca kapatabildim. Anneme de ufak tefek giyecek tarzı bişeyler aldım.

Gerçi annemin bir beklentisi de yok ama yine de içime sinmiyor. Hiç bir karşılık beklemeden oğluma bakıyor ki ben sen bak demeden kendisi bakmayı teklif etmişti. Kv hiç oralı olmadı bir gün olsun oğlana ben bakayım demedi mesela.

Bu sebeple anneme bir şekilde karşılık vermek istiyorum. Ama nasıl bir karşılık vereceğim bilemiyorum. Bir hediye mi alsam yoksa direk para mı versem? Bin tl maaş alıyorum zaten dediğim gibi çok deil ama mesela anneme altın bir yüzük alabilirim. Ya da bir miktar para verebilirim. Ama miktarı ne kadar olabilir? Ya da başka birşey mi alayım? Gerçi babamın durumu iyi evlerinin bir eksiği de yok ki onu alsam.

Lütfen bana da bir el atın hanımlar. Burdaki diğer konular gibi entrikalar yok ama yine de yardıma ihtiyacım var. :)

Para verin ne istiyorsa kendi alsin.

Maasiniza gore 100 tl 200 tl verebilirsiniz. Her ay olmasa bile 2 3 ayda bir olur. Gonul isterdiki her ay daha fazlasini verin ama maasinizda ancak bu kadarina elverir.

Annenizin hizmetinin karsiligi olamaz tabi ama kendine birseyler alir. Hediye yerine gecer.

1000 tlmi...
esiniz nerde maddi durumu nasil...
1000 tl icin asla cocugumu birakmazdim yani size ne katkisi olacakki o
paranin sizin giderlerinizde oluyor orada...
calismayi idealiniz halinemi getirdiniz...
yani altin yuzuk alabilirsiniz guzel olur bence;)

Merhaba hanımlar. Ben bir köyde ücretli öğretmenlik yapıyorum. 3.5 yaşındaki oğluma da annem bakıyor. Malum ücretli olduğum için maaşım çok az. Daha evimin eksiklerini anca kapatabildim. Anneme de ufak tefek giyecek tarzı bişeyler aldım.

Gerçi annemin bir beklentisi de yok ama yine de içime sinmiyor. Hiç bir karşılık beklemeden oğluma bakıyor ki ben sen bak demeden kendisi bakmayı teklif etmişti. Kv hiç oralı olmadı bir gün olsun oğlana ben bakayım demedi mesela.

Bu sebeple anneme bir şekilde karşılık vermek istiyorum. Ama nasıl bir karşılık vereceğim bilemiyorum. Bir hediye mi alsam yoksa direk para mı versem? Bin tl maaş alıyorum zaten dediğim gibi çok deil ama mesela anneme altın bir yüzük alabilirim. Ya da bir miktar para verebilirim. Ama miktarı ne kadar olabilir? Ya da başka birşey mi alayım? Gerçi babamın durumu iyi evlerinin bir eksiği de yok ki onu alsam.

Lütfen bana da bir el atın hanımlar. Burdaki diğer konular gibi entrikalar yok ama yine de yardıma ihtiyacım var. :)Canım, benim de kızıma annem bakıyor. Kayın validem eltimin 3 çocuğu olduğu için bakamazdı. annemlerle altlı üstlü oturuyoruz. yediğimiz içtiğimiz bir olduğu için evin eksiklerini her daim alıyorum ben de eşim de. bunun yanında annem işi bıraktı çocuk için o yüzden annemin sigortasını da yatırıyorum. bir de arada bir kıyafet tencere tava halı tül gibi, avize gibi evde değiştirmek istediğim eşyaları alıyorum ya da anneme kıyafet alıyorum. ama emin ol bunların hiç birisini yapmasa kta annelerimiz çocuklarımızı severek bakıyolar. hatta benim annemle babama sevme parası vereceksiniz diyorum bazen. çünkü gerçekten çok seviyorlar. sen de anneni gözlemle sevdiğini düşündüğün birşeyi al. mesela bir ayakkabı beğenmiştir, kapalıysa bir eşarp falan gibi. bi de 2-3 ayda bir bir çeyrek falan yapıp hediye et. durumuna göre daha az daha çok yapabilirsin. yeterki gönülden yap

Canım, benim de kızıma annem bakıyor. Kayın validem eltimin 3 çocuğu olduğu için bakamazdı. annemlerle altlı üstlü oturuyoruz. yediğimiz içtiğimiz bir olduğu için evin eksiklerini her daim alıyorum ben de eşim de. bunun yanında annem işi bıraktı çocuk için o yüzden annemin sigortasını da yatırıyorum. bir de arada bir kıyafet tencere tava halı tül gibi, avize gibi evde değiştirmek istediğim eşyaları alıyorum ya da anneme kıyafet alıyorum. ama emin ol bunların hiç birisini yapmasa kta annelerimiz çocuklarımızı severek bakıyolar. hatta benim annemle babama sevme parası vereceksiniz diyorum bazen. çünkü gerçekten çok seviyorlar. sen de anneni gözlemle sevdiğini düşündüğün birşeyi al. mesela bir ayakkabı beğenmiştir, kapalıysa bir eşarp falan gibi. bi de 2-3 ayda bir bir çeyrek falan yapıp hediye et. durumuna göre daha az daha çok yapabilirsin. yeterki gönülden yap:KK54: bir öncekini yanlış yere yazdım kusura bakma:KK66:

Her ay maaşınızdan bi miktar verin. Miktarı siz belirleyin.
Canım zaten 3 aydır çalışıyorum bu ay da son aydı yani alacağım tek bir maaş kaldı. Ben zaten diğer aylarda annemde ne eksik gördüysem onları almaya çalıştım az da olsa ama başka maaşım kalmadım işte.

Para verin ne istiyorsa kendi alsin.

Maasiniza gore 100 tl 200 tl verebilirsiniz. Her ay olmasa bile 2 3 ayda bir olur. Gonul isterdiki her ay daha fazlasini verin ama maasinizda ancak bu kadarina elverir.

Annenizin hizmetinin karsiligi olamaz tabi ama kendine birseyler alir. Hediye yerine gecer.
Ben de onu düşündüm bu sefer acaba kırılır mı dedim çünkü ilk ay annacim sana para vereyim ne lazımsa al dedim ben para için bakmıyorum torunuma dedi ısrar ettim kabul de etmedi. Ama bu son maaşım olduğu için bi şekilde kabul ettireceğim.

Değer verin önem verin sevgi verin bu hepsine bedeldir anneniz zaten bir karşılık beklemez ki
Minnet duygularınızı teşekkürünüzü ondan dolayı şansınızı dile getirin inanın en pahalı hediyeden daha çok sevinecektir

Annem benim bitanem zaten her zaman değer, önem veririm. Şansımı da hep dile getiririm annem sen olmasan ben bu çocuğu nasıl büyütürdüm diye.

ilkogretimde ucretli ogretmenlik sanirim sormasi ayib saat ucreti ne kadar
Evet ilkokuldayım servis parasını çıkınca elime bin tl kalıyor . Köyde öğretmenim çünkü. Saati 9.8 tl gibi birşeye denk geliyor.

Canım, benim de kızıma annem bakıyor. Kayın validem eltimin 3 çocuğu olduğu için bakamazdı. annemlerle altlı üstlü oturuyoruz. yediğimiz içtiğimiz bir olduğu için evin eksiklerini her daim alıyorum ben de eşim de. bunun yanında annem işi bıraktı çocuk için o yüzden annemin sigortasını da yatırıyorum. bir de arada bir kıyafet tencere tava halı tül gibi, avize gibi evde değiştirmek istediğim eşyaları alıyorum ya da anneme kıyafet alıyorum. ama emin ol bunların hiç birisini yapmasa kta annelerimiz çocuklarımızı severek bakıyolar. hatta benim annemle babama sevme parası vereceksiniz diyorum bazen. çünkü gerçekten çok seviyorlar. sen de anneni gözlemle sevdiğini düşündüğün birşeyi al. mesela bir ayakkabı beğenmiştir, kapalıysa bir eşarp falan gibi. bi de 2-3 ayda bir bir çeyrek falan yapıp hediye et. durumuna göre daha az daha çok yapabilirsin. yeterki gönülden yap:KK54: bir öncekini yanlış yere yazdım kusura bakma:KK66:

Ben de bu nedenle altın yüzük düşünmüştüm çünkü çok sevdiği bir yüzüğü vardı . Çok zor bir dönemden geçiyorduk onu bozdurup elektrik faturası yatırmıştı. O hala annemin içinde uktedir. Eve bişey alamam babam çok kızar. Zaten 3 kuruş kazanıyorsun onu da kendine harca der. Ücretli değil de kadrolu olsam neler alırdım anneciğime ah şartlar işte.

2-3 ay da kalmadı işte bu son ay okul kapanıyor. :)

Evet ilkokuldayım servis parasını çıkınca elime bin tl kalıyor . Köyde öğretmenim çünkü. Saati 9.8 tl gibi birşeye denk geliyor.

Ben de bu nedenle altın yüzük düşünmüştüm çünkü çok sevdiği bir yüzüğü vardı . Çok zor bir dönemden geçiyorduk onu bozdurup elektrik faturası yatırmıştı. O hala annemin içinde uktedir. Eve bişey alamam babam çok kızar. Zaten 3 kuruş kazanıyorsun onu da kendine harca der. Ücretli değil de kadrolu olsam neler alırdım anneciğime ah şartlar işte.

2-3 ay da kalmadı işte bu son ay okul kapanıyor. :)
hımm haklısın okul kapanıyor. o zaman canım düşündüğün gibi yüzük al. Bende 7-8 yıl önce ücretli öğretmenlik yapmıştım bilirim zorluğunu.

n
1000 tlmi...
yani altin yuzuk alabilirsiniz guzel olur bence:KK66:
niye 1000 tl az parami insanin yeri geliyo 500 lira ya bile ihtiyaci oluyor yol parasi yok icinde hem kucumser gibi

çıkarıp para vermeyi doğru bulmuyorum ben de..hakaret gibi geliyor bana..
ben olsam hatırası kalacak birşey alırdım..mesela minik bir kolye ucu arkasında tarih veya torununun adı yazan..
hem size fiyat olarak dokunmaz hem de güzel bir anı olur..
pahalı şeyler alırsanız üzülür bence,aldığınız maaşı biliyor neticede..

dedigin gibi anneler torunununa parayla bakmazlar ama ben olsam arada 100 200 verirdim kendi ihtiyacini gorurdu..
İlk aylar denedim ama almadı o yüzden ben de fikir alayım dedim. Para mı hediye mi diye.

1000 tlmi...

Eşim internet kafe işletiyo maddi durumumuz aman aman çok iyi deil ama ben 2010 da fakülteden mezun oldum senelerdir atanmayı bekliyorum. Öğretmen olup da öğretmenlik yapamamak insanı gerçekten yıpratıyor. Ben eşimden para isteyemiyorum bekarken de babamdan isteyemezdim utanırdım o yüzden hiç olmazsa üstüme başıma ,evime ,anneme, çocuğuma bişeyler aldım. Zaten yaşadığım yerde daha çok kazanabileceğim bir iş de bulamazdım.

öncelikle kayınvalidenizin de annenizin de çocuğunuza bakma gibi bir zorunluluğu yok. kayınvalidem çocuğa bakmayı teklif etmedi diye kendinizi doldurmayın lütfen.
altın bir kolye alabilirsiniz diye düşündüm.
Tabi ki yok ben de olduğunu düşünmüyorum. En azından teklif etseydi ben zaten ondan bakmasını istemezdim ki. Kv mi severim zaten. Ben de altın yüzük düşündüm dediğiniz gibi.

Ben olsam öyle çıkarıp para veremezdim kendimi kotu hissederdim.
Ama şöyle degeri olan bir bileklik olur yada yuzuk olur yada kolye tarzi bir sey alir hediye ederdim.

Sanırım ben de altın bir yüzükte karar kılacağım gibi yorumlar bu yönde.

1000 tlmi...

1.000 tl için çocuğumu bırakmam diyenin cebinde + 1.000 tl olmalı ki egosu bu kadar tavan olsun..
ayrıca ideali de olabilir,öğretmen neticede bu kadın..bizlerin çocuklarını da yetiştirecek..idealist olsun ne ala..

Back
X