Annem ve oğlum

n

niye 1000 tl az parami insanin yeri geliyo 500 lira ya bile ihtiyaci oluyor yol parasi yok icinde hem kucumser gibi

Aslında ücretli öğretmenlik değil biz ücretli kölelik yapıyoruz. Asgari ücretten bile az para alıyoruz bu gerçek. Ama bulunduğum yerde alabileceğim en iyi para bu da başka bir gerçek. Olmayınca olmuyor dediğiniz gibi.

çıkarıp para vermeyi doğru bulmuyorum ben de..hakaret gibi geliyor bana..
ben olsam hatırası kalacak birşey alırdım..mesela minik bir kolye ucu arkasında tarih veya torununun adı yazan..
hem size fiyat olarak dokunmaz hem de güzel bir anı olur..
pahalı şeyler alırsanız üzülür bence,aldığınız maaşı biliyor neticede..

Bana da tam olarak öyle geliyor aynı düşünmüşüz sizinle. Çok teşekkür ederim.

altın yüzük için tüm maaşı yatırmanız lazım ki,eminim anneniz bu duruma çok üzülecek hatta size kızacaktır.
Haklısınız zaten çok aman aman bişeyler alamam ama belki ayarı düşük birşeyler bulabilirim. Annem kapalı çünkü kolye, bileklik takmıyor. Bir kuyumculara bakmam lazım.

Aslında ücretli öğretmenlik değil biz ücretli kölelik yapıyoruz. Asgari ücretten bile az para alıyoruz bu gerçek. Ama bulunduğum yerde alabileceğim en iyi para bu da başka bir gerçek. Olmayınca olmuyor dediğiniz gibi.

Bana da tam olarak öyle geliyor aynı düşünmüşüz sizinle. Çok teşekkür ederim.
saati 9.8 lira gercekten az biraz zam yapmalilar hele sizin gibi okumus insansa emeklere yazik oluyor.demek istedigim o maas az da olsa ihtiyaciolan yetinmeye calisanlar var onu demek istedim.

saati 9.8 lira gercekten az biraz zam yapmalilar hele sizin gibi okumus insansa emeklere yazik oluyor.demek istedigim o maas az da olsa ihtiyaciolan yetinmeye calisanlar var onu demek istedim.
Evet sözde saati 10.5 ama o kadarcıktan bile vergi kese kese bu hale getiriyorlar. Tabi ki katılıyorum size. Az ama benim birçok yarama merhem oldu. Evde otursam onu da bulamazdım. Zaaten eşimin maddi durumu çok çok iyi olsa yapmazdım bu işi.

Evet sözde saati 10.5 ama o kadarcıktan bile vergi kese kese bu hale getiriyorlar. Tabi ki katılıyorum size. Az ama benim birçok yarama merhem oldu. Evde otursam onu da bulamazdım. Zaaten eşimin maddi durumu çok çok iyi olsa yapmazdım bu işi.
cocuga anneniz degil bakici baksa oturun evinizde rahatinizi bozmayin derdim.ama yuzuk fikri iyiymis.

Canım zaten 3 aydır çalışıyorum bu ay da son aydı yani alacağım tek bir maaş kaldı. Ben zaten diğer aylarda annemde ne eksik gördüysem onları almaya çalıştım az da olsa ama başka maaşım kalmadım işte.

Ben de onu düşündüm bu sefer acaba kırılır mı dedim çünkü ilk ay annacim sana para vereyim ne lazımsa al dedim ben para için bakmıyorum torunuma dedi ısrar ettim kabul de etmedi. Ama bu son maaşım olduğu için bi şekilde kabul ettireceğim.

Annem benim bitanem zaten her zaman değer, önem veririm. Şansımı da hep dile getiririm annem sen olmasan ben bu çocuğu nasıl büyütürdüm diye.

Annecim sana birseyler almak istedim ama zevkini tutturamam diye korktum. Kucuk bir miktar zaten emeginin karsiligi olamaz diyin cebine koyun.

Daha onceden verdiyseniz bu son maasinizsa minnetinizi belirtmeniz de yeterli olur. O da farkindadir zaten durumunuzun.

Evet yüzük alabilirsiniz, hatta gümüş yüzük de olabilir. Güzel renkli taşlı bir yüzük de cok hos oluyor. :)

Ayrıca özel ders vermeyi düşünmez misiniz? Evinizde hem cocugunuz olur hem de özel ders verirdiniz. Ben burda saati 150 lira diye duymustun mesela fizik dersini. Siz ne ogretmenisiniz?

Merhabalar;
Hatıra kalacak birşey alırsanız geri çeviremez bence.
Mesela biz kardeşim ve ablamla bir yüzük almıştık taşı düştü annem yaptırdı,kırıldı yine yaptırdı ama satmadı hatıra diye.

Ücretlı ogretmenlık ıcın koye yerlestınız ve karsılıgı 1000 tl mı ? Ben olsam asla calısmam

Bence her ay ona küçük altın yapın çeyrek gibi. al anne bu benden sana küçük bir hediye diye verebilirsiniz

Annecim sana birseyler almak istedim ama zevkini tutturamam diye korktum. Kucuk bir miktar zaten emeginin karsiligi olamaz diyin cebine koyun.

Daha onceden verdiyseniz bu son maasinizsa minnetinizi belirtmeniz de yeterli olur. O da farkindadir zaten durumunuzun.
Ben de onu dükkana götürüp ona seçtirmek istedim ama itmiyor. Hep bir bahane uyduruyor. Para verirsem de alacak mı bilmiyorum.

Evet yüzük alabilirsiniz, hatta gümüş yüzük de olabilir. Güzel renkli taşlı bir yüzük de cok hos oluyor. :)

Ayrıca özel ders vermeyi düşünmez misiniz? Evinizde hem cocugunuz olur hem de özel ders verirdiniz. Ben burda saati 150 lira diye duymustun mesela fizik dersini. Siz ne ogretmenisiniz?
Yüzük fikri aklıma yattı gibi teşekkürler. Türkçe öğretmeniyim ben burası çok küçük biryer ben bursa saati 20 liraya bile öğrenci bulabileceğimi sanmıyorum. Matematik olsa belki olabilirdi.

Merhabalar;
Hatıra kalacak birşey alırsanız geri çeviremez bence.
Mesela biz kardeşim ve ablamla bir yüzük almıştık taşı düştü annem yaptırdı,kırıldı yine yaptırdı ama satmadı hatıra diye.
Ben de maddi bir durumdan ziyade maneviyatı düşünmüştüm zaten . Ona olan minnetimi gösterecek birşey olsun gibisinden. Yüzük alacağım sanırım.

Ücretlı ogretmenlık ıcın koye yerlestınız ve karsılıgı 1000 tl mı ? Ben olsam asla calısmam
Hayır köye yerleşmedim servisle gidip geliyorum. 1200 e geliyor maaşım ama 200 ü servis parasına gidiyor.

Bence her ay ona küçük altın yapın çeyrek gibi. al anne bu benden sana küçük bir hediye diye verebilirsiniz
Bu son ayım , son maaşım. Ben de küçük altını düşünmüştüm ama tek bir tane saçma olur gibi geldi.

Nesli Han Nesli Han siz deneyin yine de, Türkçe dersinden de sıkıntı yadayanlar oluyor. Üstelik sadece ilkogretime degil lise ogrencilerine de ders verebilirsiniz biraz onların müfredatına baksanız. Benim lise arkadaslarm vardi türkçeden özel ders alan.

Bence bunları deneyin derim, öğrenci cıkmazsa da kaybedecek biseyiniz olmaz.

Nesli Han Nesli Han siz deneyin yine de, Türkçe dersinden de sıkıntı yadayanlar oluyor. Üstelik sadece ilkogretime degil lise ogrencilerine de ders verebilirsiniz biraz onların müfredatına baksanız. Benim lise arkadaslarm vardi türkçeden özel ders alan.

Bence bunları deneyin derim, öğrenci cıkmazsa da kaybedecek biseyiniz olmaz.

Bikaç kere öğrenci araştırdım dediğim gibi saati 20 tlden haftada 4 saat ders verecektim ama sonradan vazgeçtiler. Kpss bir geçsin tekrar araştıracağım inşallah.

işte,zaten yazmışsınız.
Evet ilkokuldayım servis parasını çıkınca elime bin tl kalıyor . Köyde öğretmenim çünkü. Saati 9.8 tl gibi birşeye denk geliyor.

Ben de bu nedenle altın yüzük düşünmüştüm çünkü çok sevdiği bir yüzüğü vardı . Çok zor bir dönemden geçiyorduk onu bozdurup elektrik faturası yatırmıştı. O hala annemin içinde uktedir. Eve bişey alamam babam çok kızar. Zaten 3 kuruş kazanıyorsun onu da kendine harca der. Ücretli değil de kadrolu olsam neler alırdım anneciğime ah şartlar işte.

2-3 ay da kalmadı işte bu son ay okul kapanıyor. :)

işte bu. anneciğinize,sattığı yüzüğe benzer bir yüzük alabilirsiniz.para vermeyin bence de ayıp olur.

Konuda calisip calismamakla ilgili tavsiye istememis konu sahibi. Mesajiniz cok alakasiz ve kirici olmus. Sizin calismaya degmez buldugunuz para bir ailenin bir aylik gecimi olabilir.

Back
X