Annem ve oğlum

Merhaba hanımlar. Ben bir köyde ücretli öğretmenlik yapıyorum. 3.5 yaşındaki oğluma da annem bakıyor. Malum ücretli olduğum için maaşım çok az. Daha evimin eksiklerini anca kapatabildim. Anneme de ufak tefek giyecek tarzı bişeyler aldım.

Gerçi annemin bir beklentisi de yok ama yine de içime sinmiyor. Hiç bir karşılık beklemeden oğluma bakıyor ki ben sen bak demeden kendisi bakmayı teklif etmişti. Kv hiç oralı olmadı bir gün olsun oğlana ben bakayım demedi mesela.

Bu sebeple anneme bir şekilde karşılık vermek istiyorum. Ama nasıl bir karşılık vereceğim bilemiyorum. Bir hediye mi alsam yoksa direk para mı versem? Bin tl maaş alıyorum zaten dediğim gibi çok deil ama mesela anneme altın bir yüzük alabilirim. Ya da bir miktar para verebilirim. Ama miktarı ne kadar olabilir? Ya da başka birşey mi alayım? Gerçi babamın durumu iyi evlerinin bir eksiği de yok ki onu alsam.

Lütfen bana da bir el atın hanımlar. Burdaki diğer konular gibi entrikalar yok ama yine de yardıma ihtiyacım var. :)
Para fikri tuhaf geldi.Hani başka bir akraban olsan yapılırda anne olmaz bence.Ben torunuma para için mi bakıyorum der.Güzel bir hediye alabilirsiniz takı olur kıyafet olur.

arada hediye alabilirsin canım paranın ne önemi var o senin annen evladın onun da evladı zaten de durumu iyiymiş ihtiyacı yok diyorsun 1000 tl az bir maaş zaten annen kabul etmez bence parayı kendini sıkma gönlünü hos tut annenin

Çok teşekkürler arkadaşlar yüzük almaya karar verdim bütçeme uygun birşey bulabilirsem. En güzeli bu olacak.

bence hediye alsanız daha iyi para verdiğniizde belki başka bir ihtiyaca gider ama siz hediye alırsanz manevi değeri olur ve saklanır. Altın küpe falan olablr canm.

Haklısınız zaten çok aman aman bişeyler alamam ama belki ayarı düşük birşeyler bulabilirim. Annem kapalı çünkü kolye, bileklik takmıyor. Bir kuyumculara bakmam lazım.

Müsait oldukça çeyrek al annene, daha çok sevinecektir, hem de onunda daraldığında elinin altında bir yatırımı olmuş olur,
maaşınız çok büyük bir şeye el vermez zaten, ayarı düşük bir yüzük yerine arada bir çeyrek alırsan bir kaç ay sonra onlarla düzgün beğendiği bir şey alabilir kendine. Bu arada çalışma azmini taktir ettim, Allah rast getirsin, atanırsın inşallah. Senin gibi azimli insanları çok takdir ediyorum, az çok demeden çalışmak, körelmemek çok takdir edilecek bir durum, Allah yolunu açık etsin

Müsait oldukça çeyrek al annene, daha çok sevinecektir, hem de onunda daraldığında elinin altında bir yatırımı olmuş olur,
maaşınız çok büyük bir şeye el vermez zaten, ayarı düşük bir yüzük yerine arada bir çeyrek alırsan bir kaç ay sonra onlarla düzgün beğendiği bir şey alabilir kendine. Bu arada çalışma azmini taktir ettim, Allah rast getirsin, atanırsın inşallah. Senin gibi azimli insanları çok takdir ediyorum, az çok demeden çalışmak, körelmemek çok takdir edilecek bir durum, Allah yolunu açık etsin

Okul kapandığı için artık böyle bir şansım yok malesef keşke ilk başlayınca aklıma gelseymiş.

Amin çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

maddi durumu iyi ise ailenizin maddi bir yardım yapmanıza gerek yok zaten, çünkü anneniz yine sizin için harcar o parayı.
takı vs gibi kişisel bir hediye alabilirsiniz.
veya ev işlerinde düzenli annenize yardım edebilirsiniz, sanki bu daha hayra geçer gibi, eğer yardımcısı yoksa.
anne kız hem vakit geçirir hem de siz onun iş yükünü biraz hafifletmiş olursunuz.
yine iş yüküne yardım etmek amacıyla bazen yemekleri siz hazırlayabilirsiniz.

Merhaba hanımlar. Ben bir köyde ücretli öğretmenlik yapıyorum. 3.5 yaşındaki oğluma da annem bakıyor. Malum ücretli olduğum için maaşım çok az. Daha evimin eksiklerini anca kapatabildim. Anneme de ufak tefek giyecek tarzı bişeyler aldım.

Gerçi annemin bir beklentisi de yok ama yine de içime sinmiyor. Hiç bir karşılık beklemeden oğluma bakıyor ki ben sen bak demeden kendisi bakmayı teklif etmişti. Kv hiç oralı olmadı bir gün olsun oğlana ben bakayım demedi mesela.

Bu sebeple anneme bir şekilde karşılık vermek istiyorum. Ama nasıl bir karşılık vereceğim bilemiyorum. Bir hediye mi alsam yoksa direk para mı versem? Bin tl maaş alıyorum zaten dediğim gibi çok deil ama mesela anneme altın bir yüzük alabilirim. Ya da bir miktar para verebilirim. Ama miktarı ne kadar olabilir? Ya da başka birşey mi alayım? Gerçi babamın durumu iyi evlerinin bir eksiği de yok ki onu alsam.

Lütfen bana da bir el atın hanımlar. Burdaki diğer konular gibi entrikalar yok ama yine de yardıma ihtiyacım var. :)

Ben olsam gram altin alırdım. Hem hediye olurdu hem tasarruf hemde beni zorlamaz, 100 tl bile degil ama adi altin ;)

Altın yüzük yerine çeyrek altın alıp verebilirsin kenara koysun Biriksin her ay bi çeyrek ver

1000 tlmi...
esiniz nerde maddi durumu nasil...
1000 tl icin asla cocugumu birakmazdim yani size ne katkisi olacakki o
paranin sizin giderlerinizde oluyor orada...
calismayi idealiniz halinemi getirdiniz...
yani altin yuzuk alabilirsiniz guzel olur bence:KK66:
Ne kadar küçümsediniz 1000 tl yi maşallah

Bu son ayım yani son maaşım tek bir şey yapma şansım var. Onun için yüzük almaya karar verdim. Keşke atansam anneciğime neler alırım.

Back
X