Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
yahu annem bana dese sen yokken yapayım diye kıyamam yine gelirim hatta ona azını yaptırır ben çoğunluğu üstüme alırım nasıl kıyabiliyosun annene kaç yaşında kadın sonuçta ne kadar sağlıklı,dinç de olsa annen o senin
Senin evde olmanı niye istiyor ki annen?
Halılar kendisi yıkanacak. Badanayı ustalar yapacak.
Yardım etmen için kalmanı istiyorsa, halı ve badana için ayrılan bütçenin bir kısmı
yardım eden abla ile de paylaşılabilir.
Ben de hiç sevmem ayrıntılı temizliği.
Tabi insan bile bile annesinin kalbini kırmaz. Sen kırıl ama kırma.
mesela,badana yapılınca camlar,yerler temizlenecek.bunun için yanınd olmasını,yardım etmesini istiyor olamz mı
halı ve badana bütçesi nasıl başka bir şeyle paylaşılcak,onların ücreti bellidir zaten
14-16 yaslarinda bir kiz oldugunu tahmin ediyorum. Ergenlik bunalimlari gibi geldi.
Simdilik idare et, annenin dedigini yap, hatta arkadasini filan da cagir sIkIlmamak icin. Buyuyunce gecer bu durumlar. Kucukken az mi arkadaslarimin evini onlarla birlikte temizledim be...
Anneler (kadınlar) sanki evlendiği için bütün işler onun göreviymiş gibi görülüyor.Oysa ki ev ortak yaşam alanı.Hem erkeklere hem de böyle çocuklara üzülüyorum.Evde temizlik olunca yardım etmedikleri gibi şikayet ediyorlar.Neyin şikayeti bu?Annen bütün sene evde tek yaşayıp kendimi kullanıyor evi halıyı vs...Tabiki yardım edeceksin.Annenin evde sana yaptıkları olması gereken gibi geliyor ama o kadın yemek yapmak çamaşır bulasık yıkamak ütü yapmak zorunda değil.Ki bunları karşılıksız yapıyor.Bide en azından dışarıda bi çay istediğini düşün parayla içiyorsun.Anne ise hem temizlikçi,ütücü,çaycı,bulaşıkcı,çamaşırcı.....vs bütün statüleri bir arada götürüyor.Biraz da bu yönden bak.Biz kardeşimle anneme 4 döneriz evde elim ayağım tutmazken o bana neler neler yaptı etti şimdi o tökezlemeye başladı sıra bana geldi.Severek mi yoo hayır tabiki temizlik sevmiyorum ama olması gereken bu.
14-16 yaslarinda bir kiz oldugunu tahmin ediyorum. Ergenlik bunalimlari gibi geldi.
Simdilik idare et, annenin dedigini yap, hatta arkadasini filan da cagir sIkIlmamak icin. Buyuyunce gecer bu durumlar. Kucukken az mi arkadaslarimin evini onlarla birlikte temizledim be...
Kimse temizlik sevmez ama herkesin birlikte yaşadığı insanlarla yaşanılan yerin sorumluluklarını paylaşma zorunluluğu vardır. Nasıl ki ev arkadaşınıza "ya elektirik faturasını sen öde ben bu ay makyaj malzemesi alacağım, sevmiyorum fatura ödemeyi." diyemezseniz; annenize de "temizliği işi ben yokken yap, ben çıkıp dolaşayım, sevmiyorum temizliği" diyemezsiniz.
mesela,badana yapılınca camlar,yerler temizlenecek.bunun için yanınd olmasını,yardım etmesini istiyor olamz mı
halı ve badana bütçesi nasıl başka bir şeyle paylaşılcak,onların ücreti bellidir zaten
Mesela yani.
Beş birim halıya, 8 birim badanaya bütçe ayrılıyor ise
bi iki birim kadar da yardım eden bir arkadaşa bütçe ayrılabilir diye düşünüyorum.
Kızı diyor, anne ben yokken bu işlerle uğraşın lütfen diyor, anne ise yanımda bulun diyor.
İki birim, genişletilebilir bir bütçe payı olmalı.
Yardımcı almayacaklardır, tüm evi anne yapacaktır yeryüzünden gökyüzüne kadar katmerli haklısın. Elbette iş bölümünün büyük yüzde payını evlat yapmalıydı.
keşke bekarlığımda anneme daha fazla yardımcı olabilseymiş im. Ders çalıştığım için kadın hiç bir yardım istemiyordu ama elimden geleni yapmaya çalışıyordum yine de.. Annem için seve seve..