Annem !!!

Aynı benim annem .. Burda son zamanlarda çok var böyle konular yani yalnız degilsin. Herkes tek bir çözüm bulmuş ben dahil mümkün oldugunca azzz minimunn çok az görüşmek. Asla başka çözümü yok olamaz çünkü insan biraz bile özeleştiri yapmaz mı? Benim de hatam olabilir demez mi? Assla yoktur o bi şeyi yanlış yaptıysa şartlar onu ona zorlamıştır. Kendi kendine bile eleştiri yapamayan insani bizler zaten eleştiremeyiz ne hayırsız evlatligim kalır ne gaddarligim o yüzden ben onu hasta kabul ediyorum ve telefonda yüzeysel konular dışına çıkmaya başlarsa kapı çaldı anne vs diyip kapatiyorum. Eşim olmadan mümkün olduğunca görüşmemeye çalışıyorum. Bi de bu karakterdeki anneler genelde zayıf bulduğu çocuğuna bunu yapıyor, yani başarılı bir iş kadını olsaydiniz bunu yapamazdı ben zamanında üniversitede hocaydim o zaman benden çekinirdi, bazı sebeplerle evlenince bıraktım daha dedigim dedik oldu. İkinci bi etken eşinizi pasif bulmasi ben bu konuyu eşimle konuştum çok iyi biridir eşim ama ona karşı artık sert davraniyor ondan çekiniyor mesela.

O zaman fakirle evlenmeseydin diyor bizden bu kadar... Kizim tencerelerle oynuyor, diyorki dunya para verdim bunlara simdi alamazsin o paraya esinde cimri asla almaz cocuga verme...ne yapiim onlari? Cocuk bi sekilde aliyor kirmiyor ki ?
Sen benden kıymetli görebilirsin,ama ben kızımdan kıymetli görmüyorum eşyayı deyin,off zor uğraşmak ya

Annen hepmi öyleydi öncedende.
Ben evlenene kadar neredeyse evde yoktum diyebilirim. Okul ondan sonra iş hayatı öğretmenim..Benle çok uğraşmıyordu genelde kardeşleri ve babama yoğunlaşıyordu benle de evlenmedigim için uğraşıyordu.

Evet dediğiniz olabilir. Ben de artık öğretmenliği yapamıyorum. Eşim çok yumuşak kalplidir aileye önem verir annelere biraz hassastır. En son ona yaptıklarından sonra anneme biraz daha mesafeli ama annem yine devam ediyor bana karşı... Bu kadar insan mesafede ortak bir görüşe sahip oluyorsa ben de öyle yapacağım.

Ben evlenene kadar neredeyse evde yoktum diyebilirim. Okul ondan sonra iş hayatı öğretmenim..Benle çok uğraşmıyordu genelde kardeşleri ve babama yoğunlaşıyordu benle de evlenmedigim için uğraşıyordu.

Uğraşmak için çevresinde bir sürü kişi varmış,genel huyu bu demekki değiştirmezsin bu karakteri.
Yapacağın en güzel hareket ciddi bir mesafe koyup bazı gerçekleri görmesini sağlamak olacaktır.

Uğraşmak için çevresinde bir sürü kişi varmış,genel huyu bu demekki değiştirmezsin bu karakteri.
Yapacağın en güzel hareket ciddi bir mesafe koyup bazı gerçekleri görmesini sağlamak olacaktır.
Olabilecegim en ciddi tavrı bugun koydum.... Bunu iyi kullanıp mesafe koymaliyim.

Annen tam bir firdevs yöreoğlu. Bakın diyorum bırakın şu kayinvalide sorunlarını, anne-kız ilişkileri çok daha zor. Zira benimki de öyle. Arıyor "napıosunuz"diye, "balkonda oturuyoruz"diyorum."sizin balkonunuz mu vardı?"diyo. Allahım çok gıcıkkk. Duyan da çadırda yaşıyorum sanacak o kadar beğenmiyor ki bizi...

En güzelide bu zaten,elbet bir gün hatasını anlayacaktır.

Anliycak ama ne kadar sürer bilemiyorum.

Sorma sorma boyle laf sıkıştırması iste insanı kil ediyor esime de cok yapıyor ama lafta bizi seviyor.

5 gundur konusmuyo ruz arıyorum acmıyor babamı arıyorum annem huyunu bılmıyo musun bosver sen takılma diyor ama eminim evde o da bana sallıyodur sırf anneme ıyı gırunmek ıcın.. Tekrar aramak istemiyorum ziyarete gitmek istemiyorum ogretmenım ve yaz tatilinde bosum esimin ailesinin yanına gitsem daha fazla sorun yapacak sildi bizi diyecek yani ne yapsam bilemedim kızıma benim uygun bulmadıgım seyler soyluyor diye ona tepki gostermıs tim bu yuzden hayırsız evlat oldum bu arada sebep buydu.. Ben bisey demedim beni azarlıyor dıyomus babama
Bu arada gelinin de boyle annem hep laf sokar Bı ev alamadınız cocugunuz yok siz hayırsızsınuz VS der onlara hep herkes alttan almaktan yoruldu annem cok da yaslı degil 56 yasında ve lise mezunu zamanında ogretmenım fln yapmıs yani cahil bırı degil diyeceğim ama okumakla da olmuyor iste goruyoruz

Ahh ahh canım Allah yardımcın olsun zorrr...benim annemde 52 yasinda ama yaptiklarini yaslilar yapmaz!!!
Kendi icine kapanmaya bayiliyor ama bilemiyorum sonumuz hayir olsun

Ahh canım yaa benimde annem çok karışır bize ama haklıdır genelde ahlar sızlar sesli mesajlar atar yanına giderim aglar vs vs ama annem idare ediyorum napıyım Allah acısını göstermesin yaş ilerleyince oldu bu menepoz vs çok tetikledi sürekli konuşuyor sürekli hep takıyor Alllahhhhh başlıyor saymaya hep tartışıyoruz hep ama ANNEM varsın konuşsun bakalım gül geç elin oglu neler diyorsa sineye cekıyoruz varsın öz annen konuşsun hee tamam annecim diyip öpüp geçiştiriyorum ben çoçuk gibi oldu hep ilgi istiyor neredeyse elinden tutup parka götürcem o derece ama olsun ANNEM O BENİM ANNNEEMM o da senin annen seni doğuran seni büyüten annen varsın konuşsun boşver ahh ahh hayatta ne acılar var kimisi anne hasreti çeker kimi baba hayat işte takmayın zamanla düzelir inşallah

Esya almaktansa ev almak en mantiklisi.
Dogru olani yapmissiniz.
Borcunuz bittikten sonra yavaş yavaş.gerekli esyalari yeniden alirsiniz.
Annenize gelirsek, sasirdim.
Tamam.bi anne.her.zaman destek olur ama bu biraZ kösteğe kacmis.
HuzurunuZu bozuyorsa gorusme surelerini uzatin

Olabilecegim en ciddi tavrı bugun koydum.... Bunu iyi kullanıp mesafe koymaliyim.
Anneniz aradığında anne nasılsın deyin, iyiyim cevabını aldıktan sonra telefonu söylediklerini anlamayacak bir mesafeye bırakın, ses kesilince konuşmasının bittiğini anlar hadi görüşürüz deyip telefonu kapatırsınız, size geldiğinde de kulaklık takıp müzik dinleyin, sizi sözleriyle acıtıp incitebildiğini bildiği için konuşuyor, duymazsanız susar, dikkate alınmadığını anlar, kinlenir belki ama mesafe koymanızda epey yararı olur.

Allah sabır versin çok takmış.
Bi insan böyle kötü temmennide bulunmamalı çocuğuna

Bilmiyorum mune, tek çocuk olmama surekli vurgu yapıyor. Kardesin yok, kuzenlerin burada değil kimse evine gelmiyor anani babanida sokma bundan sonra diyor. Mutlu değil hiçbir şey ve hiç kimseden . . . Bende sanki hayattan kopuyorum hep gerginim

Çok güzel diyorsunuz da ben cocukluktan beri bu tür kaprislerleyim. Hep cektim kiyafetmi bile o alurdi dusunun öğretmenim... Benim aldıklarimi begenmezdi bende annemdir olsun o alsin derdim. Ama artik evliyim hayattimda biri var. Bu yuk agir geliyor ona yansiyor demin az kalsin kavga ediyorduk sirf annemin germelerinden Ben yoruldum.

Tek çocuksunuz diye sıkmaya hakkı yok, tek çocuğum var, ailemden uzaktayım, kızım henüz bekar ama evlense onun hayatına her an müdahil olmam, illa benimle vakit geçirsin, benim istediğim gibi davransın diye baskı yapmam, sizden başka meşgalesi yok demek ki, kendine çevre edinsin hobiler bulsun, evlat dahi olsa herkesin kendi hayatı var, anne baba büyüğünüzdür saygı hürmet tamam ama çocuğun bir birey olduğu, bir hayatı, evi, özeli olduğu unutulmamalı.

Bence bu kadar çok kafaya takmayın, anneniz değişmez zira insanın huyu asla değişmiyor ama siz kendi hayatınızın dizginlerini elinizde tutun, eşinizle olan ilişkinize, evinize, eşyalarınıza, seçimlerinize karışamaz, bir çocuğu doğurmuş olmak onun tüm hayatını elinde tutup ipotek altına almak değildir, bir çocuğunuz olsun istersiniz doğurursunuz, büyütürsünüz ve kendi hayatını kurmasına destek olursunuz, misyonunuz orada biter, sonrasında anne evlat ilişkisi farklı bir boyut alır, kıyafetlerinizi bile anneniz almış, bugün 4 yaşındaki çocuğa bile kafanıza göre kıyafet alıp giydiremiyorsunuz, sınırlarınızı çizin derim.

Evet haklisiniz evlenene kadar hic sınır cizmedim. Genelde hep okul, dershane, üniversite sonra öğretmenlik evde kalip onunla tartismadim. Çünkü hep tek çocuk olduğumu, kötülüğümu istemedigini soyledi,dramatize etti bende sese ve tartismaya gelemedigim icin sustum...

Ama artik oyle degil bunun farkinda ama asla farkinda olmak istemiyor. Esimle bi hayatim olmasi gerektigini ve onun hareketlerinin yanlis olduğunu eşimin sezdigini anladigi için ona düşman. Düşünün seni biraksin gitsin bir hafta gelmesin diyor! İki-üç gun esimsiz kaldım ama inanın burnumdan geliyor hep şikayet hep....

Bu devirde evi var babam emekli ve isi de var... İnsan daha ne isterki??? Çevresi var ama asla onlarla gidiş- gelis yapmak istemiyor. Sadece bana takmış sen gel beraber akraba ziyareti yapalim diyor.

Sizinle arasinda cok fark var! Siz akıl melekelerini kullanabilen bir insansınız o ise aşırı duygusal!

Ne yapmayı dusunuyor sunuz pekı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…