• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem !!!

Merhaba arkadaşlar, sanırım bu bölüme İlk yazım. Artık bunaldım kimse tam net akıl veremediği icin sizlere danisiyorum. İnancim ve yetistirilmem bakımından anneni birak, görüşme falan demeyin yapamam. Bana akıl verin.

Bu temmuz evliligimin3. Yilina gireceğim. Cok sevdigim bir esim ve 21 aylik kizim var. Annem ve babamin tek çocuğuyum. Yakin iki sahirdeyiz aramizda 45 dakika yol var.
Annem nisandan beri bana takik, sanki beni esimden kıskanıyor. Esimin ailesi sorumsuz ve gamsiz esim kendi eliyle evlendi herseyi kendi yapti bu yuzden herseyin ortasini aldik. Annem hep en luksunu istedi ama olmadi. Surekli ailesine ve esime bilendi. Evlendik hemen ev aldik maalesef esimin maasinin neredeyse yarisi krediye gidiyor 3 sene disimizi sikmaliyiz ama annem susmuyor.
Yatagimi begenmiyor,perdelerimi,koltuklarimi,halilarimi surekli laf atiyor yeni gelin evine bak diye 3 yildir. İlk zamanlar ben seviyorum diyordum sonra alamiyoruz dedim belki durur diye ama yok arkadaslar artık dayanamadim. Biraz once ciglik cigliga bagirdim bi nevi sinir krizi gecirdim yeter diye cocugum gordu o kadar ağladi ki beni ilk kez boyle gördü. Annemde bir daha evine gelmiycem yok insallah olurum diye duyar kastı.

Kizlar zaten kac yil obsesif kompulsif tedevisi gordum yapi olarak anksiyeliyim. Esim yogun bu ara,evim merkezi degil (su an oturdugum )yeni eve tasinmadim. Birde annem artik dayanamiyorum. Bana bi akil verin!

Esimi seviyorum, evimide ama annem konisunca dayanamiyorum hep doyumsuzca konuşuyor . Bihter Yoreoglu gibi takilmami falan istiyor galiba???
Çok saçma ya. Beğenmiyorsa yenisini alsın getirsin sende onu kullan.
Allah Allah.
Ayrıca böyle çığlık çığlığa çıldıracak bişey göremedim ben ama, kim bilir ne kadar damarınıza basmış artık.
Allahım, inanamıyorum burada okuduğum annelere, babalara ya hu.

Çok saçma ya. Beğenmiyorsa yenisini alsın getirsin sende onu kullan.
Allah Allah.
Ayrıca böyle çığlık çığlığa çıldıracak bişey göremedim ben ama, kim bilir ne kadar damarınıza basmış artık.
Allahım, inanamıyorum burada okuduğum annelere, babalara ya hu.
Canım yorumları okursan her şeyi yazdım dediğim gibi nisanimdan beri yani 3 yildir hiç değişmiyor hep ayni konular anlatiyorum anlatiyorum yok yok yok😒

Ben aradım acmıyor telefonu 5 6 gundur boyle ama aramayacagım bakalım ne yapacak cok yoruldum cunku ortada hıc bir sebep yokken küsmesi cok sacma vicdanen rahatım
Ben vicdanen iyi değilim. Acaba ben mi suçluyum cok mu sertim diye düşünüp duruyorum :( Hep yanliz başka çocuğu yok geciyor aklimdan, sinirlerim çok yıprandı:(

Ben vicdanen iyi değilim. Acaba ben mi suçluyum cok mu sertim diye düşünüp duruyorum :KK43: Hep yanliz başka çocuğu yok geciyor aklimdan, sinirlerim çok yıprandı:KK43:
Bunu yapmayın kendinize, annenizi tümüyle hayatınızdan çıkarmıyorsunuz, ki zaten et tırnaktan ayrılmaz, Allah göstermesin hasta olsa, bakıma ihtiyacı olsa evladı olarak elinizden geleni ziyadesiyle yaparsınız ama yetişkin bireyler anne baba gibi kan bağı olan kişilere karşı da sınırlarını çizebilmeli.

Annenize dur demezseniz taviz tavizi doğuracak, eşinize nasıl davranmanız gerektiğine, kıyafetlerinize, mobilyalarınıza, evinize karışıp hakimiyeti ele almak isteyecek, bu sizi boşanmaya kadar götürür ve anneniz karşınıza geçip bak ben haklıydım der, annenizin yönettiği karar verdiği bir evliliğiniz, hayatınız olmasını ister misiniz?

Annelerden fikir alınır, tecrübelerinden yararlanılır, manevi desteğine ihtiyaç duyulur ama hepsi o kadar.

Mune Mune Cuma diye aradim gayet mesafeli hemen başladı...

Bir daha buraya gelince kaynanamlara gidicekmis ve onlardan hesap sorcakmis bana neden bisiy almadilar diye. Ayrica gorumceme de kocanin parasini ailen yedi o yüzden seni bıraktı kocan diycekmis. Ben zaten hep hayirsizmisim hep ona bagirirmisim, kendisi iyi anne olup ona itaatkar kiz yetistirememis.

Bize gecen kış babam arabasını vermişti bebeğim erken dogmustu ev icin arabayi satmistik doktora rahat gidelim diye. Simdi diyor ki bizi bir kere gezdirmedi, yemege goturmedi o arabayı verdigimiz halde.

Anne- babasına nasıl davraniyorsa bizede ayni yapiyor!! Onlar vasifsiz insanlar size ne iyilikleri dokundu da onları adam yerine koyuyor kocan diyor.

Mune Mune Cuma diye aradim gayet mesafeli hemen başladı...

Bir daha buraya gelince kaynanamlara gidicekmis ve onlardan hesap sorcakmis bana neden bisiy almadilar diye. Ayrica gorumceme de kocanin parasini ailen yedi o yüzden seni bıraktı kocan diycekmis. Ben zaten hep hayirsizmisim hep ona bagirirmisim, kendisi iyi anne olup ona itaatkar kiz yetistirememis.

Bize gecen kış babam arabasını vermişti bebeğim erken dogmustu ev icin arabayi satmistik doktora rahat gidelim diye. Simdi diyor ki bizi bir kere gezdirmedi, yemege goturmedi o arabayı verdigimiz halde.

Anne- babasına nasıl davraniyorsa bizede ayni yapiyor!! Onlar vasifsiz insanlar size ne iyilikleri dokundu da onları adam yerine koyuyor kocan diyor.
Her seye bildiğin karışıyor geri durması lazım... Bütün ilişkileri alt üst edecek.. Annenizin potansiyeli nden korktum şuan

Benim annem sanki 😕
Annem sürekli laf sokar, en iyisini o bilir, en iyisini o yapar, en iyisi odur.
Kv ve ailesi ona göre vasıfsızlar, hiçbir şey beceremezler ...
Eşimin sülalesi hakkında iyi bir şey söyleesem hemen kötü olurum.
Hergün aramıyorum. Bazen o aramadan 3 4 gün geçmiş oluyor. Günlük şeylerden konuşuyorum, 3 dk felan kapatıyoruz. Yanıma gelseler zaten 2gündüz 1gece ancak duruyorlar.
Evimle alakalı şeyleri anlatmıyorum, karışınca öyle istedim diyorum. Ne kadar az anlatsam o kadar iyi oluyor.
Kabullendim annem böyle!
İyi yönleriyle yaşıyorum, yaşamaya çalışıyorum.

Her seye bildiğin karışıyor geri durması lazım... Bütün ilişkileri alt üst edecek.. Annenizin potansiyeli nden korktum şuan
Uzak durdukça bileniyor. Bence normal gormeyip her dediğini gecistirmeli... Çok kinci evlendiğimden beri kini hic sonmedi. Her yeri yakiyor. Uzak durmali ve hak vermeli...

Benim annem sanki 😕
Annem sürekli laf sokar, en iyisini o bilir, en iyisini o yapar, en iyisi odur.
Kv ve ailesi ona göre vasıfsızlar, hiçbir şey beceremezler ...
Eşimin sülalesi hakkında iyi bir şey söyleesem hemen kötü olurum.
Hergün aramıyorum. Bazen o aramadan 3 4 gün geçmiş oluyor. Günlük şeylerden konuşuyorum, 3 dk felan kapatıyoruz. Yanıma gelseler zaten 2gündüz 1gece ancak duruyorlar.
Evimle alakalı şeyleri anlatmıyorum, karışınca öyle istedim diyorum. Ne kadar az anlatsam o kadar iyi oluyor.
Kabullendim annem böyle!
İyi yönleriyle yaşıyorum, yaşamaya çalışıyorum.
Boyle yaptimmi da sinirleniyor ...hep soru soruyor surekli kendimi capraz sorguda hissediyorun. Esime de ayni soru sorubsoru soru soru ya anne sorgulama ya diyince.... A aaaa soru da sorulmuyor diyor.

Boyle yaptimmi da sinirleniyor ...hep soru soruyor surekli kendimi capraz sorguda hissediyorun. Esime de ayni soru sorubsoru soru soru ya anne sorgulama ya diyince.... A aaaa soru da sorulmuyor diyor.
Tek çocuk olduğun için tüm ilgisi sende, o yüzden sende daha fazla baskı kurabiliyor. Çok iyi anlıyorum seni. Kabulleneceksiniz önce. Eşiniz de kabullenecek. Ne olursa olsun eşinize yansıtmayaya çalışın. Çünkü siz eşinize annenizi yererseniz o da döner daha fazla yerer.
Sizi bezdirmesin, bezdirdiğini hissetmesin. "Kızım.güçlü, kendi kararları var" diye düşünsün.
Bir süre sonra alışacaktır diye düşünüyorum. Alışmasa da gururundan alışmış gibi yapacaktır.

Tek çocuk olduğun için tüm ilgisi sende, o yüzden sende daha fazla baskı kurabiliyor. Çok iyi anlıyorum seni. Kabulleneceksiniz önce. Eşiniz de kabullenecek. Ne olursa olsun eşinize yansıtmayaya çalışın. Çünkü siz eşinize annenizi yererseniz o da döner daha fazla yerer.
Sizi bezdirmesin, bezdirdiğini hissetmesin. "Kızım.güçlü, kendi kararları var" diye düşünsün.
Bir süre sonra alışacaktır diye düşünüyorum. Alışmasa da gururundan alışmış gibi yapacaktır.
İnşallah...

Annemi arıyorum açmıyor.
Mesaj atmış :" içten kirilmak ince bir sestir onu yanlizca Allah duyar."

Aradim bana senin annen yok diyor...

Bildiginiz ergen tribinde kaldı.

Annemi arıyorum açmıyor.
Mesaj atmış :" içten kirilmak ince bir sestir onu yanlizca Allah duyar."

Aradim bana senin annen yok diyor...

Bildiginiz ergen tribinde kaldı.
Bence normal davran, annen ne kadar triplerde olsa da. Ben öyle yapıyorum. Babamı doldurmak istediğinde ise babam kız bir şey yapmıyor işte diyip annemin dolduruşuna gelmiyor. Annem de yalnız başına aynı mevzuyu çok fazla uzatamayıp normal davranıyor.
Yapacak bir şey yok, böyle anne babayla yaşamayı öğreniyor insan. 🙁

Back
X