• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem !!!

Evet takintili ve bir kötü sozu 1000 yil unutmaz aslaaaaaa....ama hep bize yapar koca kardes ve cocuguna... Diger insanlarla sorun yapmaz.
Akıl verecegine para ver canim anam de boyuna eleştiriyorsun de.. money talks balim de.. Para iste susar. Hatta bol bol para iste. Kredi var de.

Bazı eşyaları kız tarafı alır kendi aldıklarını lüks alsaymış almadıysa da sen onu suçla siz de bana bir şey almadınız de

Evet takintili ve bir kötü sozu 1000 yil unutmaz aslaaaaaa....ama hep bize yapar koca kardes ve cocuguna... Diger insanlarla sorun yapmaz.
Dışarıya dökemediklerini size döküyor büyük ihtimal çevresinde de kimseyi beğenmiyordur. Çoğaldı böyle insanlar. Bence alttan alma kesinlikle, seni bu kadar huzursuz etmeye hakkı yok hayat senin hayatın ve sen mutlusun.

Bazı eşyaları kız tarafı alır kendi aldıklarını lüks alsaymış almadıysa da sen onu suçla siz de bana bir şey almadınız de
Zaten oyle kendi aldiklarini ovuyor. Ben o da alirken orta seyler aldirdim ileride bana yine laf eder diye kocana kiyamadin bab parana kiydin diye... Arada diyor da zaten

Ne kadar çok benim annem diyen var ben de onlardan biriyim. Bu 80 90 lar annelerinin çoğu sıkıntılı. O dönemin çocukları travmalị.
Ya cidden mi?
Aslinda arkadaslarimdan sadece birinin annesi anneme benziyor oda kardes sahibi ben tek cok yoruluyorum. Anksiyete bozukluğu olmamda büyük etken ama yok baban yuzunden diyor 😔

Annenizle irtibatı koparmayın tamam da, aynen o çığlık çığlığa çıldırışlarınıza devam bence. Konuşmaktan anlamıyorsa yapacak başka bir şey yok. İstiyorsa gelmesin evinize, telefonlaşırsınız. Yani bir anne, evladının huzurlu mutlu olmasıyla tatmin olmuyor, üstüne onun sahip olduğu huzuru da bozuyorsa, ona taviz vermemek gerekiyor. Bir de çocuğunuz var. Annenizin yarattığı bu olumsuz atmosferin ucu ona bile dokunuyordur ve dokunacak. Eşlerimizin değerini eve doldurdukları eşyaların ederi belirlemez, aramızdaki ilişkinin, muhabbetin samimiliği, uyumu belirler. Bunlara sahipseniz, dünyanın en zengin insanısınız. Paradan çok daha zor böyle bir ilişkiye sahip olmak. Kıymetini bilmek lazım bulunca. Ve anneniz bile olsa bunu bozmasına izin vermemeniz gerekiyor.

Evdeki huzur mutluluk ,satın alınan lüks eşyalardan daha önemlidir ya.anne baba için evladı mutluysa gerisi teferruat olmalı :(

ya ne saçma takıntılar.. eşya da ne ? anlamam ki huzurlu musun mutlumusun tamamdır yani. .
bugun alamazsın yarın borcun bıtınce yenılerını alırsın yada almazsın..
bence Annenize bişiy söylediğinde 3-5 gun sonra atacagım esyalara kafa yoramam de.. huzurlu olmam sana yetmıyor mu anne de.. ve bence mesafe koyun.. gelmek istediğinde evde olmadııgnızı söyleyın.. sizde gitmeyın.. yada eve komsu mısafır fln çağırın.. anlamıyorum ki bende nişanlanacağım. ve nişanlanacağım adamın evinde köşe koltuk yepyeni hiç kullanılmamış ve bi tane set üstü ocak var .. gittim gördum aaa dedim bunlar senn mi evet hayatım dedi. süper o zaman dedim bi tane 3 lü koltuk alırız yeter dedim.. set üstü ocagı da siyah beyaz esyamı da gri dusunuyodum zaten oldu bitti..
annenizn tam tersıne sevınmesı lazım ev almışsınız kirada değilsinz.. benm annem bile şimdiden inş kızım ev alın en önemlisi o huzurun olsun yeter esya yerıne gelir dio. gitsin kendi evine alsın anneniz..

Annecim birel atsanda şu evi baştan aşağıya değiştirelim keş paraya ihtiyaç var biraz versende halletsek desen.
Gerçi anında topuklayıp kaçarmı bilemem.

Merhaba arkadaşlar, sanırım bu bölüme İlk yazım. Artık bunaldım kimse tam net akıl veremediği icin sizlere danisiyorum. İnancim ve yetistirilmem bakımından anneni birak, görüşme falan demeyin yapamam. Bana akıl verin.

Bu temmuz evliligimin3. Yilina gireceğim. Cok sevdigim bir esim ve 21 aylik kizim var. Annem ve babamin tek çocuğuyum. Yakin iki sahirdeyiz aramizda 45 dakika yol var.
Annem nisandan beri bana takik, sanki beni esimden kıskanıyor. Esimin ailesi sorumsuz ve gamsiz esim kendi eliyle evlendi herseyi kendi yapti bu yuzden herseyin ortasini aldik. Annem hep en luksunu istedi ama olmadi. Surekli ailesine ve esime bilendi. Evlendik hemen ev aldik maalesef esimin maasinin neredeyse yarisi krediye gidiyor 3 sene disimizi sikmaliyiz ama annem susmuyor.
Yatagimi begenmiyor,perdelerimi,koltuklarimi,halilarimi surekli laf atiyor yeni gelin evine bak diye 3 yildir. İlk zamanlar ben seviyorum diyordum sonra alamiyoruz dedim belki durur diye ama yok arkadaslar artık dayanamadim. Biraz once ciglik cigliga bagirdim bi nevi sinir krizi gecirdim yeter diye cocugum gordu o kadar ağladi ki beni ilk kez boyle gördü. Annemde bir daha evine gelmiycem yok insallah olurum diye duyar kastı.

Kizlar zaten kac yil obsesif kompulsif tedevisi gordum yapi olarak anksiyeliyim. Esim yogun bu ara,evim merkezi degil (su an oturdugum )yeni eve tasinmadim. Birde annem artik dayanamiyorum. Bana bi akil verin!

Esimi seviyorum, evimide ama annem konisunca dayanamiyorum hep doyumsuzca konuşuyor . Bihter Yoreoglu gibi takilmami falan istiyor galiba???
Benim adım hıdır elimden gelen budur durumuma çok üzülüyorsan sen alabilirsin annecim seni üzmek istemem diyebilirsiniz. Bence ucu kendine dokunduğunu anlayınca susacaktır. Evlilik hazırlıkları sırasında eşime sürekli akıl vermeye çalışanlara eşim hep akıl değil para verin demiş. Baya sert konuşunca şimdi kimse asla onun işine karışmaz biz siz evlenirken boyumuzun ölçüsünü aldık derler.

Ay anneniz görüşülmicek bağları kesilcek bir anne değilmiş ki. Ne anneler var. Bir de benimkini görseniz. Sadece biraz mukemmeliyetci bence. Tek cocukmussunuz. Okuyunca biraz kendime benzettim bende mi böyle olcam acaba yaa o kadar antipatik miyim 😳🤭🤭
Kindar olmasi unutmamasi 100 sene oncesinin lafini ortaya koyarim ben de,aslinda hassas yapılı oldugum icin de olabilir en son annem bana baya hakaret etti ve kincisin dedi görüşmüyorum ama sizin anneniz oyle biri degil her anne cocugunun en iyi sartlarda yasamasini ister gerci sartlarinizda bisey yok sadece esyalariniz gösterişli degilmis. Aslinda ona gore guzel degilmis ev sizin zevk sizin. Ne isterseniz oo
Kizkardesim birini gösterse bu zengin mi ne is yapiyor aç insanla görüşme bu ac kabadayi,bu baba parasi altindaki arabaya kanma baba parasiyla alınmış bu neee sana guzel dugun yapabilcekmi. En son çözümü bana anlatmamakta buldu kendi aklinca simdi de instagram indaki mesajlarini karıştırmaya başladım ve benim ailem hic benim gibi degil mutevaziler bu tip seylerde of üzüldüm benim cocugum olunca kendimi tutmam lazım galiba

Değil bence bu tamamen kişilikle alakalı bir durum,benim kızımda 89 kuşağı mesela.
Çoğu dedim zaten şuraya benin annem de aynı yazan o kadar çok kadın var ki. Ayrıca sizi tabi ki tanımıyorum ama aynı soruyu kızınıza sormak lazım çünkü benim annem de gelip buraya yok canım benin kızım da 80 lerde doğdu hiç öyle bi anne değilim yazar eminim. O sıkıntılı anneler asla kendinin farkında değil.

Çoğu dedim zaten şuraya benin annem de aynı yazan o kadar çok kadın var ki. Ayrıca sizi tabi ki tanımıyorum ama aynı soruyu kızınıza sormak lazım çünkü benim annem de gelip buraya yok canım benin kızım da 80 lerde doğdu hiç öyle bi anne değilim yazar eminim. O sıkıntılı anneler asla kendinin farkında değil.

Anne kız çatışmasının yaianması kadar doğal birşey olamaz,ama şu varki ne ben onun hayatına,nede kızım benim hayatıma müdahale edemeyiz.Bu birazda bencillik ben demek üstünlük kurmak oluyor.

Kesinlikle anlamiyor. Babami çağırmış sabah almaya geldi onu dun delirdim ya giderken aglayarak bir daha gelirsem doversin dedi....
Hala anlamiyor derdimi!!!!
Ben yine delirdim masaya elimi vurdum damarim mosmor ve şiş. Babama beni kotuluyor direk hayirsizlikla itham ediyor!!!
Bende saydım ona biktim baskilamasindan onun gibi olmak istemiyorum.
Teyzemler annesiyle hic arasi yoktu diyor, bende biliyorum anneannem zavalli kadina ne bagiriyordu . Simdi boyle yaparak ben basmaya çalışıyor ama ben artik susmiycam

Anne kız çatışmasının yaianması kadar doğal birşey olamaz,ama şu varki ne ben onun hayatına,nede kızım benim hayatıma müdahale edemeyiz.Bu birazda bencillik ben demek üstünlük kurmak oluyor.
Evet evet ben senin annenim diyor BENİ dinleyeceksin, kaynanana seviye koycaksin onlari kotuliyceksin, BENİM sectiklerime güzel,BENİM redoerime red diyeceksin diyor.
Kocana oncelik venim ailem demelisin diyor !!!

Ve bunlari ben senin annenim en iyisini bilirimle yapiyor!

Evet evet ben senin annenim diyor BENİ dinleyeceksin, kaynanana seviye koycaksin onlari kotuliyceksin, BENİM sectiklerime güzel,BENİM redoerime red diyeceksin diyor.
Kocana oncelik venim ailem demelisin diyor !!!

Ve bunlari ben senin annenim en iyisini bilirimle yapiyor!

Anne olmak evladın hayatına müdahale etmek anlamına gelmemeli hiç bir zaman.
Herkes bir bireydir hayatta,tskıldığın durum olur destek istersin aile yanında olur.
Kalkıpta annenin önce BEN demesi seni ondan itip uzaklaştırır.

Anne olmak evladın hayatına müdahale etmek anlamına gelmemeli hiç bir zaman.
Herkes bir bireydir hayatta,tskıldığın durum olur destek istersin aile yanında olur.
Kalkıpta annenin önce BEN demesi seni ondan itip uzaklaştırır.
Kesinlikle anlamiyor, bence büyük bir vaka!!!

Çok beğendiğim bir hoca sohbet ediyor pcde dinliyorum: " Yaşlandıkça sinirlerim bozuldu diyen insanlar yaşlandıkça olgunlaşmali da! Neden olgunlasmak yerine insanlara zorluk cikariyorsun? Demek ki gencken boyleydin kimseye catamadin şimdi yaşından dolayi yapıyorsun" diyor.
Bana diyor ki sen o hocayı dinle annene dusman ol!

Kesinlikle anlamiyor, bence büyük bir vaka!!!

Çok beğendiğim bir hoca sohbet ediyor pcde dinliyorum: " Yaşlandıkça sinirlerim bozuldu diyen insanlar yaşlandıkça olgunlaşmali da! Neden olgunlasmak yerine insanlara zorluk cikariyorsun? Demek ki gencken boyleydin kimseye catamadin şimdi yaşından dolayi yapıyorsun" diyor.
Bana diyor ki sen o hocayı dinle annene dusman ol!

Annen hepmi öyleydi öncedende.

Back
X