-uzun yazı-
Annemin davranışlarını hiç sevmesem de zamanla onun kopyası olduğumu fark ettim. Bu fark ediş beni şoka uğrattı diyebilirim. Çünkü annemde beğenmediğim ne varsa aynılarını yapıyordum. Bir süre sonra annem bütün tepkilerimi ezberlemiş ve ona göre davranmaya (manipüle etmeye) başlamıştı, onu da fark ettim.
Annem baştan aşağı stres dolu bir kadın. En ufak şeyi büyütüüür büyütür dev yapar. Mesela bugün internet bağlantımız kesildi. Bu satırları da word’den yazıyorum. Çünkü internetim yok hihihi
Müşteri temsilcisini arayalım dedim. Dilini damağına vurdu ağzım kurudu dedi elleri titremeye başladı. E bu kadarı da fazla yani. Bir bayılmadığı kaldı. Sonra da bana dönüp “senin yüzünden stres oldum senin yüzünden ağzım kurudu” falan demeye başladı. Okları kendime döndürdüğüm zaman, başarısızlığıma sürekli bir kılıf uydurduğumu fark ettim. Ben hariç herkes suçlu. O suçlu, bu suçlu ama ben değilim.
Annem yabancılarla konuşurken çok stres oluyor. Eli ayağına dolanıyor. Ben de yabancı biriyle konuşurken çok stres oluyorum. Konuşmak istemiyorum resmen. Sonra da annem “kaç yaşına geldin hala telefonda konuşamıyor musun biraz özgüvenli ol” diyor. Siz zaten olay bağlantısını anladınız.
Annem teyzemde ne varsa onu kopyalamaya çalışıyor. Teyzem elbise mi aldı? Annem gider aynısını araştırır alır. Teyzem tatile mi gitti? Nereye gittiyse annem de gider. Bu durumdan sana ne diyecek olabilirsiniz doğru bana ne ama teyzem bir şey yapsa annem 10 gün bana anlatıyor bunları. "Teyzen
estetik yaptırmış çok güzel olmuş ben de yaptırıcam" deyip 2 ay boyunca doktor peşinde koşturdu beni. Bildiğiniz anneme doktor aradık. Şimdi de teyzem kaş yaptırmış, onu yaptıracakmış. Başımın etini yiyor. Çok sıkılıyorum.
Ben annemle yaşayamıyorum. Onunla yaşadığım zaman sürekli suçlanıyorum. Sürekli stres stres gerginlik pireyi deve yapma sorunları büyütme ve abartma her şey var. Annem mutluluk hapları kullanan biriydi. “sen hasta ettin beni” diyor. Yahu babamla evlenmeden önce sorunlu bi evlilik yapmış o sırada kullanmaya başlamış ilaçları. Doğmamış çocuk seni nasıl hasta etsin. Asıl ben hasta oldum, depresyona girdim.
Çözüm önerileriniz varsa bekliyorum. Teşekkür ederim.