- 15 Eylül 2025
- 38
- 8
- 1
- 26
- Konu Sahibi isimsizbiri34
Kızlar merhaba. Konu annem çok saçma ama annemin içten içe bana bir düşmanlığı olduğunu düşünüyorum. Bunu zaten çocukluğumdan beri düşünüyorum annemin davranışlarından dolayı. Biz 2 kardeşiz küçük kardeşim erkek. Annem her zaman sanki tek onun annesi gibi davrandı beni küçük yaşta doğurmuş belki de o yüzden bana karşı tam anlamıyla bir annelik hissedemiyor bilmiyorum ama kardeşimle ilgilendiği gibi asla benimle ilgilenmedi şimdiye kadar. Bu konular bir yana son birkaç olay beni çok üzdü. Ben yeni bir dükkan açtım babamla beraber ve babamın dükkanına çok yakın. Yakın olduğu için ben sıkıldıkça babamı arıyorum baba gel kahve içelim sohbet edelim diyorum ama annemin bu durumdan çok rahatsız olduğunu fark ettim. O kadar ki yani babam yanıma geldiğini neredeyse gizliyor. Beni gün içinde annem birkaç kere arayıp baban orada mı diye kontrol ediyor. Neden problem ettiğini sorduğumda da kendi dükkanında dursun diyor çağırıp durma diyor. Bunun yanında bir de nişanlımla yaşadığımız problem var. Annem normalde nişanlımı çok severdi bana hep bula bula bunu buldun salaksın gibi şeyler söylese de sürekli nişanlımı arar konuşurdu. Bundan 1 ay önce nişanlımla büyük bir kavga ettik. Sebebi de şu annem nişanlılık sürecimde bana hiç yardımcı olmadı ve beni hep yalnız bıraktı. Ne benimle ev bakmaya geldi ne eşya bakmaya geldi ne bir parça bir şey aldı koydu ben her şeyimi kendim yaptım. Tabii ki annemin bir şey yapmasına gerek yok ama insan kızının evini de mi merak etmez hangi koltuğu aldı diye de mi bakmaz. Nişanlım da bana dedi ki normalde kız tarafının annesi de gelir bu tarz işlere seninki biraz ilgisiz gibi. Nişanlım böyle diyince ben hemen başladım bağırmaya çağırmaya ağzıma ne gelirse söyledim hakaretler ettim küfürler ettim sen anneme nasıl ilgisiz dersin diye neredeyse olay nişan atmaya gitti. Nişanlım benden özürler diledi konuştuk hallettik ama içten içe de hak veriyordum bu arada nişanlıma yani annem o dönem kardeşimin üniversite sonucundan dolayı benimle hiç ilgilenmedi beni çok yalnızlaştırdı sürekli bana evleneceğim için suçlu hissettirdi. Bu olay ciddileşince aileme anlatmak zorunda kaldım ve annem şimdi nişanlıma da bilendi ondan da nefret ediyor hiç istemiyorum diyor. Anneannem teyzelerim babam herkesin aklına girdi herkes bana ayrıl diyor. Evde fısıldayarak teyzemlere sürekli ayıramadım yapamadım söz geçiremiyorum diyor ve benim anneme dertleşmek için anlattığım ne varsa her şeyi kendi kardeşlerine annesine anlatıyor. İlişkimle ilgili de hiçbir özelim kalmadı herkes her şeye yorum yapıyor. Annem yüzünden herkes benden uzaklaşıyor ne yapacağım bilmiyorum gerçekten.