- 26 Kasım 2013
- 491
- 573
- 63
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Anlayamıyorum annenin durumu iyiymiş madem demi evler falan bahsediyorsun.
Annen de sonuna kadar fedakar bir insan..
oğlunu torunlarını ve gelini düşünüyor kredi ödensin diye.
Nasıl olsa diğeri de kendi evi... Ödesin madem bunların kredisini ama kafası rahat olsun madem..
Anlayamıyorum..
Neden el işi falan yapıyor madem.
Diğer evlerden kira falan almıyor mu? Boş mu duruyor evler?
Aslında yorumum çok gerçekçi.
Başınıza gelirse belki hak verirsiniz yaşamadan bilinmez diye düşünüyorum.
14 sene dile kolay.
Başından kabul etmeseymiş ama kimse bu noktaya geleceğini bilemezmiş belki. Yaşadıklarını bilemiyoruz.
Asil soru abiyle gelin neden cikmiyor? Anne böyle baskaca evler varken neden buyuk bir ev alip borca girmiş? Anne biz obur eve geçelim deseydiler de kadin borca girmeseydi. Bence gelin halinden cooookkk memnun ama borc biyince memnuniyet de bitecek cocuklar da büyümüş olacagi icin asil sorun o zaman baslayacak.Umut her açıdan bakmaya çalışıyorum. annesinin durumu iyi canım başka ev ve yazlık vs de varmış. Hani çaresi de değil. Çıksın madem. Ama çıkmıyor. Neden peki?
bunu daha sonra aleyhinde koz olarak kullanacağını bilseydi söylemezdi bence.
Sen de insanların daha önceki hayatlarını yerer gibi konuşuyorsun.
Yani "önceden çalışıyordu şimdi neden çalışmıyor" demeye getiriyorsun.
Evet dediklerini anlatılanlar çerçevesinde böyle biliyoruz.Ben yorumunuzu pek gerçekçi bulmadım. Bahsettiğiniz herşey kv siyle zorla yaşamak zorunda kalan bir gelin için geçerli.
Konudaki gelin ayrı eve çıkma imkanı varken kv siyle oturmayı tercih etmiş biri.
Dolayısıyla yaşadığı herşeye baştan lades demiş oluyor.
Kv den şikayetçiymiş madem ayrı eve çıksaymış?
Kvnin ödediği kiraya, aldığı eve tamah etmeseymiş ?
Malım mülküm olsun diye kv siyle yaşamaya razı geliyorsa biraz olsun yardımcı olmaya da çalışacak en azından kendi sorumluluklarını yerinine getirecek.
Burada torununa isim koymak isteyen kvler için adını koymayı çok istiyorsa kendi doğursun bi tane diyoruz.
Konumuz olan gelin kendi doğurduğu çocuklarının bile bakımını üstlenmiyor, nefes nefese pazar poşetleriyle gelmiş kadına sırtını dönüp gidiyor bunun adı merhametsizlik sorumsuzluk aman ölme evin borcu bitsin diyecek kadar da hadsiz.
Yapmayın Allah aşkına
Ben size ne olduğunu söyliyim.
Gelinde abide annenizi sömürüyor. Ve muhtemelen 14 yıldır hiç laf etmeyen gelincik 5 yıl sonra kredi borcu bitince söylenmeye başlayacak ve annenizi kapının önüne koyacak ozaman çocuklarda büyümüş olur zaten..
yani gelinin bunu dile getirip getirmediğini bilmiyrouz ki canım.Asil soru abiyle gelin neden cikmiyor? Anne böyle baskaca evler varken neden buyuk bir ev alip borca girmiş? Anne biz obur eve geçelim deseydiler de kadin borca girmeseydi. Bence gelin halinden cooookkk memnun ama borc biyince memnuniyet de bitecek cocuklar da büyümüş olacagi icin asil sorun o zaman baslayacak.
Gelini savunmuyorum neden savunayım ki? Ne çıkarım var.Tamam arkadaşım ben yeriyorum gelinin yaptıklarını göz ardı et hep biz suçluyuz oldu mu? Sen burada anlatılanlar kadar biliyorsun madem gelini nasıl bu kadar savunabiliyorsun.
[QUOTE=". Hatta bir keresinde rahmetli babam abimi karşısına aldı oğlum sana ayrı ev açalım, bütün eşyalarını alacağım üstüme düşen her şeyi ben yapacağım dedi. Ev tutalım sana dedi abim ben hem kira verip hem ev geçindiremem ayrı ev istemiyorum dedi.''
hayata bak be.Şöyle söyleyeyim. Abim maaşıyla faturaları ve evin geçimini sağlıyor fazlasını yapamıyor maalesef. Annem de diğer daireden aldığı kiralarla ki zaten öyle çok yüksek değil tutarı semtleri öyle lüks değil yani fazla kira getiris yok. 3 çocuk okula gidiyor. Büyük yeğenimin dersaneye gidiyor onu ödüyor. Küçüğü okulda hafta sonları kursa gidiyor onu ödüyor filan. Ama işte annemin cebine yine bir şey kalmıyor harçlık olsun diye.
evleri beğenmemişlerdir muhtemelen.Asil soru abiyle gelin neden cikmiyor? Anne böyle baskaca evler varken neden buyuk bir ev alip borca girmiş? Anne biz obur eve geçelim deseydiler de kadin borca girmeseydi. Bence gelin halinden cooookkk memnun ama borc biyince memnuniyet de bitecek cocuklar da büyümüş olacagi icin asil sorun o zaman baslayacak.
[QUOTE=". Hatta bir keresinde rahmetli babam abimi karşısına aldı oğlum sana ayrı ev açalım, bütün eşyalarını alacağım üstüme düşen her şeyi ben yapacağım dedi. Ev tutalım sana dedi abim ben hem kira verip hem ev geçindiremem ayrı ev istemiyorum dedi.''
hani abiniz evi ben geçindiremem demişti ayrı eve çıkma talebi olan yengenizi babanız desteklediğinde
bence siz konunun gidiş durumuna göre yorum yapıyorsunuz ve topiğiniz lehinize gelişiyor..
yoksa bizim ilk yorumlarımız en tarafsız olanlardı.
Istese cikmislardi bence. Kim boyle firsatlar varken cikmaz ki? Ancak hayatindan memnun birisi olacak ki çıkmasın. Ve evet iyle gelinler var. En yakını eşimin teyzesinin gelini. Teyze cok bunaldigi için ayrilsinlar istiyor ama gelin ev isi cocuk bakımı kendi ustunde degil rahat diye istemiyor. Bunlar olmayacak seyler değil.yani gelinin bunu dile getirip getirmediğini bilmiyrouz ki canım.
konu Sahibi bir tek annesini övmüş. E be bu kadının 1 tane bile güzel tarafı yoksa abisi neden bunu karısı diye tutuyor evde??
kız zamanında evden çıkmak istemiş kayınbaba da desteklemiş abi kabul etmemiş bi görün artık bence.dubleks ev dubleks ev yeminle ulan istanbuldaki Kandemir Kandemir söylemi gibi..hayata bak be.
tüm masrafları karşılayan bir annenin yanından kim ayrılmak ister ki?
çocuklarının dersane parasını bile ödeyemeyecek insanlar paşa gibi hayat sürüyor,daha da kıymet bilimiyorlar.
evleri beğenmemişlerdir muhtemelen.
hazır ödenme imkanı var iken gelin hanım beğendiği bir evi aldırmıştır.
sürekli 5 senennin hesabını neden yapsın ki?
ne çirkin haince bir plan.
açıkcası ben sessiz kalamazdım bu kadar sinsiliğe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?