• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem :(

sohrabbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
1.680
766
133
slm kızlar
Annemle alakalı bir derdim var bilemedim ben mi yanlış düşünüyorum şimdi sizlerle paylaşayım da bi akıl verin :)
ben yeni mesleğime başladım tabi bazı aileler de olduğu maddi beklenti oluştu ailemde en çokta annemde bu yüzden de hemen evlenmemi pek istemedi ama ben aşık oldum ve evlendim. evlenmeden önce ki süreçte aileme elimden gelen desteği verdim kardeşim üni okuyor ona her ay belli bir miktar gönderdim anneme bişeyler aldım vs tabi bunları canım ailemi çok sevdiğim için yaptım elimde olsa yine yaparım hemde daha fazla ama şimdi evliyim ve herşeyimizi kendimiz yaptık ailelerimiz pek fazla karışmadı çok fazla borç oldu haliyle ikimizin maaşıda borçlara gidiyor. ama son bi kaç aydır eşimede bana da 300 tl civarı bi para kalıyor onunla istediğimizi yapma hakkına sahibiz eşim kendisine kıyafet ayakkabı vs gibi şeyler aldı bende 250 sini kardeşime dersane parası olarak gönderiyorum bana da 50 tl kalıyor aylık :) ben elimde olsa daha fazlasını yaparım ama ancak bu kadar olabiliyor ama geçenlerde annem kardeşimin dersane ücretinin 350 olduğunu gönderdiğim paranın yetmediğini daha fazla göndermen lazımdı gibi şeyler söyledi ama kardeşim bana abla yeter de dedi hatta onuda zorla alıyor kardeşim ama annemin o tavrı sürekli bişeyler beklemesi beni çok rahatsız etmeye başladı bilemiyorum ben mi yanlış düşünüyorum :( annemi çok seviyorum ama beni böyle bazen kar elde edeceği kişi olarak görmesi canımı sıkıyor ki babamın işi gücü yerinde. benim için çok hassas bir konu fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler ...

slm kızlar
Annemle alakalı bir derdim var bilemedim ben mi yanlış düşünüyorum şimdi sizlerle paylaşayım da bi akıl verin :)
ben yeni mesleğime başladım tabi bazı aileler de olduğu maddi beklenti oluştu ailemde en çokta annemde bu yüzden de hemen evlenmemi pek istemedi ama ben aşık oldum ve evlendim. evlenmeden önce ki süreçte aileme elimden gelen desteği verdim kardeşim üni okuyor ona her ay belli bir miktar gönderdim anneme bişeyler aldım vs tabi bunları canım ailemi çok sevdiğim için yaptım elimde olsa yine yaparım hemde daha fazla ama şimdi evliyim ve herşeyimizi kendimiz yaptık ailelerimiz pek fazla karışmadı çok fazla borç oldu haliyle ikimizin maaşıda borçlara gidiyor. ama son bi kaç aydır eşimede bana da 300 tl civarı bi para kalıyor onunla istediğimizi yapma hakkına sahibiz eşim kendisine kıyafet ayakkabı vs gibi şeyler aldı bende 250 sini kardeşime dersane parası olarak gönderiyorum bana da 50 tl kalıyor aylık :) ben elimde olsa daha fazlasını yaparım ama ancak bu kadar olabiliyor ama geçenlerde annem kardeşimin dersane ücretinin 350 olduğunu gönderdiğim paranın yetmediğini daha fazla göndermen lazımdı gibi şeyler söyledi ama kardeşim bana abla yeter de dedi hatta onuda zorla alıyor kardeşim ama annemin o tavrı sürekli bişeyler beklemesi beni çok rahatsız etmeye başladı bilemiyorum ben mi yanlış düşünüyorum :KK43: annemi çok seviyorum ama beni böyle bazen kar elde edeceği kişi olarak görmesi canımı sıkıyor ki babamın işi gücü yerinde. benim için çok hassas bir konu fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler ...
Anne elimden bu kadarı geliyor de.

Açık açık söyleyin bence; anne borç harç bitince zaten elimde kalan 300 TL onun da 250 Tl sini yolluyorum, ayda 50 lirayı kendime zor ayırıyorum diyin.

Ailenizin durumunu bilmiyorum; ama bir şekilde yetiştirebiliyorlar da, el oğluna harcıyacağına bize harcasın mantığında biriyse annen, bu hoş değil.

Genelde kız anneleri değil, erkek anneleri para koparma derdinde oluyor. Annenize çok görmüyorum. Belki ona verseniz, al anne bu ay da bu sana harçlık olsun alışverişe git güle güle harca deseniz hevesi geçecek. Yani düşünüyorum da, eşim biz evlenmeden 10 sene çalışmış hep ailesine göndermiş, hatta nişanlıyken bile annesi kıskançlık yapar alışverişe çıkınca bana fırsat vermez hep kendine aldırırdı. Düğüne bir kaç ay kalaya kadar böyle gitti. Ben şuanda çalışmıyorum, yani düşünüyorum çalışınca elbette anneme kardeşime veririm. Sonuçta onlarında kızlarının gününü görmek hakkı.

Ne erkek aileleri ne de kadın aileleri çocuklarını maddiyat olarak görmemeli..
Sen evlendikten sonra vermeye devam ettiğin için annen mecburmuşsun gibi görüyor ve sen o parayı kestiğinde senden kötüsü olmayacak.. Beni böyle görmesinler diye gizli veriyorum kardeşime.. Kısa yoldan hallet derim daha kırıcı problemlere yol açabilir...

benimde eşimin ailesi bu şekildeydi evlendik bizde herşeyimizi kendimiz yaptık elşmşze dopğru düzgün para kalmıyordu benim annem ablam mutfak masrafıda çıkmasın diye yemek yolluyordu sürekli eşimin aileside tam tersi eşimden erkek kardeşi var ünv. hazırlanıyor dershaneye gidiyordu traş parasına kadar istiyorlardı şok oluyordum elimizden geliyorsa elbet yapacaz ama istenmesi bana çok ters geliyor hemde mecbur görerek.elbette durumu olmaz ay sonu gelmiştir sıkışmıştır isteyebilir ama böyle şeylerden bende hoşlanmam içinden gelerek yaptığımdan fazlasının ,istenmesi sinirimi bozuyor benim.erkek kardeşi ünv. kazandı arayıp abisinden k.kartı borcunu istiyordu ki kendi parttime çalışıyordu gece okuluna gittiği için olsa zaten veririz ki tel. giyimine alıp yolluyorduk eksik kalmasın diye ama bizimde durumumuz belli aylık borçlardan sonra 400tl zor kalırken ve bizde k.kartı yokken 500 tl ödememiz için arıyordu.yani hoş değil.

aileler okuttuk besledik büyüttük adam ettik şimdi de sıra sizde hadi artık size yaptıklarımızı ödeyim bakalım gibi gördüklerinden dolayıdır bu tarz beklentiler...

herkes için geçerli olmasa da geneli böyle,oysa anne bbalar da gençken borçları oldu eksikleri oldu bunları düşünmeliler,annene bunları demelisin şuan bende zorluk çekiyorum diye

Bunu dert edinmekte haklısın bence. Evlenmeden önce ne güzel yardım etmişsin. Evlendikten sonra da isteğin dahilinde yardım etmeye devam edersin elbette. Ben de yeni evliyim ve söylediğin gibi biz de çoğu şeyimizi kendimiz yaptık ve cok borcumuz var. Evlenmeden once ben de babamla yasadim ayni sorunlari. Ihtiyaci olmadığı halde her ay para veriyordum. Hatta o da benim hemen evlenmemi istemedi. Ama evlendikten sonra konusu bile açılmadı. Yani eminim ki daha çok yardım etmek istersin ama elinden gelen bu kadardır. Annen için söylemiyorum ama bence gerçekten ihtiyacı olan insan kolay para isteyemez.

bence eşine annenin böyle bir beklentisi olduğunu söyleme
sen kardeşine istersen para gönderirsin ama düzenli bir para göndermen eşin tarafından sorun çıkarabilir
annen yanlış düşünüyor sen evlisin kendi ailen ve yaşam şartların var

slm kızlar
ben yeni mesleğime başladım tabi bazı aileler de olduğu maddi beklenti oluştu ailemde en çokta annemde bu yüzden de hemen evlenmemi pek istemedi ama ben aşık oldum ve evlendim. evlenmeden önce ki süreçte aileme elimden gelen desteği verdim kardeşim üni okuyor ona her ay belli bir miktar gönderdim anneme bişeyler aldım vs tabi bunları canım ailemi çok sevdiğim için yaptım elimde olsa yine yaparım hemde daha fazla ama şimdi evliyim ve herşeyimizi kendimiz yaptık ailelerimiz pek fazla karışmadı çok fazla borç oldu haliyle ikimizin maaşıda borçlara gidiyor. ama son bi kaç aydır eşimede bana da 300 tl civarı bi para kalıyor onunla istediğimizi yapma hakkına sahibiz eşim kendisine kıyafet ayakkabı vs gibi şeyler aldı bende 250 sini kardeşime dersane parası olarak gönderiyorum bana da 50 tl kalıyor aylık :) ben elimde olsa daha fazlasını yaparım ama ancak bu kadar olabiliyor ama geçenlerde annem kardeşimin dersane ücretinin 350 olduğunu gönderdiğim paranın yetmediğini daha fazla göndermen lazımdı gibi şeyler söyledi ama kardeşim bana abla yeter de dedi hatta onuda zorla alıyor kardeşim ama annemin o tavrı sürekli bişeyler beklemesi beni çok rahatsız etmeye başladı bilemiyorum ben mi yanlış düşünüyorum :KK43: annemi çok seviyorum ama beni böyle bazen kar elde edeceği kişi olarak görmesi canımı sıkıyor ki babamın işi gücü yerinde. benim için çok hassas bir konu fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler ...

Kusura bakmayın fakat anneniz ziyadesi ile düşüncesiz biri.
Elinizden bu kadar geldiğini kendisine belirtin ..
Sonuçta sizde bir ev geçindiriyorsunuz, elbette çok sıkışık olurlarsa yardım etmek sizin göreviniz ama annenizin açıkça istemesi hiç hoş bir davranış değil.

Bence annen çok yanlış düşünüyor ve ileride aranızı açabilir bu durum.

İhtiyaçları yok demişsin ama ihtiyacı yoksa bile elbette göndermek isteyebilirsin. Kardeşine harçlık verirsin, annene hediye alırsın, giderken elin kolun dolu gidersin. Ama sen bunu içinden geldiği için yapmalısın, annen beklememeli. Hatta yavrum, kızım sen kendi ihtiyaçlarını al, yeni evlendin, masrafın çok, bizim her şeyimiz var demeli.

Ha ihtiyacı vardır, elbette beklenti içinde olur, kimden isteyecek evladı dururken. Ama ihtiyacı varken bile, yetmiyor vs denmesi çok üzücü. Sen zaten yapabileceğini yapıyorsun.

Bence güzelce konuş annenle, kırıldığını anlat.

Kardeşinizi okutmak sizin değil, babanızın ve annenizin görevi. Siz kendinize görev bilmişsiniz, yardım etmişsiniz, ama artık sizin de bir aileniz var, yarın bir gün çocuğunuz olacak, onu da düşünmek zorundasınız. Madem başlamışsınız sonunu getirin, dershane bittikten sonra da bir daha o şekilde para yollamayı kesin. Tamam ablasınız arada harçlık vereceksiniz, ama bunu isteyerek gönlünüzden geldiği için yaparsınız, sizin göreviniz olduğu için değil. Annenizi de kırmayın, ama geleceğinizi düşünmek zorundasınız.

Evlisiniz ve kendi sorumluluklarınız var annenizin böyle bir beklentiye girmesi yanlış bence.

çok şaşırdım...
anneniz tamamen beklenti içinde. eşiniz iyi sorun yapmıyor bunu demekki. eşiniz gönderse kendi ailesine sizde sorun olurmu bilmiyorum ama ben iki tarafa da mecbur kalınmadıkça destek verilmesini doğru bulmuyorum. sizin artık bi eviniz yuvanız sorumluluklarınız var. babanızında işi gücü yerindeymiş zaten ne gerek var ki. tavrınızı almalısınız bir an önce. bu böyle nereye kadar gider ki...

50 tl ile nasıl geçiniyorsunuz helal olsun size...
Gidin açık açık konuşun.. Anneniz çok düşüncesizmiş kusura bakmayın..

canım bence annenin tavrı yanlış sanki mecbursun gibi yapıyor ve saçma oluyor. sonuçta annesi babası olan biri olarak cocuklarının sorumlulukları onlara ait. birde yetmiyor demiş ya çok ayıp geldi bu bana

Bir an kendi annemi gördüm. O da elimde harçlık olsa az buçuk kızım anneni gormeyecen mi? diye söylenir durur :stop:
Ben de elimden geldiğince yardim ederim, ayni beklenti benim annemde de var okul bitince hemen vermem seni diyor şakayla karışık :D
Ama burada durum farklı. Bence içinde bulunduğun durumu soylemelisin.
O da anlayışla karşılar umarım.

Back
X