• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem :(

slm kızlar
Annemle alakalı bir derdim var bilemedim ben mi yanlış düşünüyorum şimdi sizlerle paylaşayım da bi akıl verin :)
ben yeni mesleğime başladım tabi bazı aileler de olduğu maddi beklenti oluştu ailemde en çokta annemde bu yüzden de hemen evlenmemi pek istemedi ama ben aşık oldum ve evlendim. evlenmeden önce ki süreçte aileme elimden gelen desteği verdim kardeşim üni okuyor ona her ay belli bir miktar gönderdim anneme bişeyler aldım vs tabi bunları canım ailemi çok sevdiğim için yaptım elimde olsa yine yaparım hemde daha fazla ama şimdi evliyim ve herşeyimizi kendimiz yaptık ailelerimiz pek fazla karışmadı çok fazla borç oldu haliyle ikimizin maaşıda borçlara gidiyor. ama son bi kaç aydır eşimede bana da 300 tl civarı bi para kalıyor onunla istediğimizi yapma hakkına sahibiz eşim kendisine kıyafet ayakkabı vs gibi şeyler aldı bende 250 sini kardeşime dersane parası olarak gönderiyorum bana da 50 tl kalıyor aylık :) ben elimde olsa daha fazlasını yaparım ama ancak bu kadar olabiliyor ama geçenlerde annem kardeşimin dersane ücretinin 350 olduğunu gönderdiğim paranın yetmediğini daha fazla göndermen lazımdı gibi şeyler söyledi ama kardeşim bana abla yeter de dedi hatta onuda zorla alıyor kardeşim ama annemin o tavrı sürekli bişeyler beklemesi beni çok rahatsız etmeye başladı bilemiyorum ben mi yanlış düşünüyorum :KK43: annemi çok seviyorum ama beni böyle bazen kar elde edeceği kişi olarak görmesi canımı sıkıyor ki babamın işi gücü yerinde. benim için çok hassas bir konu fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler ...

gerçekten annenizin bu tavrına anlam veremedim evet herkes evlenmeden önce belli bir yardımda bulunuyo elden geldiğince ama bu tavrı yanlış ki sizin eşiniz ile olan ilişkininiz arasını bile açabilir bu şekilde duyulur ise .nedemek ya bu anlamdım gönlünden gelir annenin yanına gidersin anneciğim al bunun ile ihtiyaçlarını gör dersin harca ama bunu seni bir bankamatik haline çevirmesine gerek yok seninde bir evin sorumlulukların var artık durumlarının da iyi olduğundan bahsediyorsun takındığı tavır yanlış gerekirse kardeşiniz anneiz ile konuşsun yaptığının yanlış olduğunu hatırlatsın.

slm kızlar
Annemle alakalı bir derdim var bilemedim ben mi yanlış düşünüyorum şimdi sizlerle paylaşayım da bi akıl verin :)
ben yeni mesleğime başladım tabi bazı aileler de olduğu maddi beklenti oluştu ailemde en çokta annemde bu yüzden de hemen evlenmemi pek istemedi ama ben aşık oldum ve evlendim. evlenmeden önce ki süreçte aileme elimden gelen desteği verdim kardeşim üni okuyor ona her ay belli bir miktar gönderdim anneme bişeyler aldım vs tabi bunları canım ailemi çok sevdiğim için yaptım elimde olsa yine yaparım hemde daha fazla ama şimdi evliyim ve herşeyimizi kendimiz yaptık ailelerimiz pek fazla karışmadı çok fazla borç oldu haliyle ikimizin maaşıda borçlara gidiyor. ama son bi kaç aydır eşimede bana da 300 tl civarı bi para kalıyor onunla istediğimizi yapma hakkına sahibiz eşim kendisine kıyafet ayakkabı vs gibi şeyler aldı bende 250 sini kardeşime dersane parası olarak gönderiyorum bana da 50 tl kalıyor aylık :) ben elimde olsa daha fazlasını yaparım ama ancak bu kadar olabiliyor ama geçenlerde annem kardeşimin dersane ücretinin 350 olduğunu gönderdiğim paranın yetmediğini daha fazla göndermen lazımdı gibi şeyler söyledi ama kardeşim bana abla yeter de dedi hatta onuda zorla alıyor kardeşim ama annemin o tavrı sürekli bişeyler beklemesi beni çok rahatsız etmeye başladı bilemiyorum ben mi yanlış düşünüyorum :( annemi çok seviyorum ama beni böyle bazen kar elde edeceği kişi olarak görmesi canımı sıkıyor ki babamın işi gücü yerinde. benim için çok hassas bir konu fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler ...
sen de artik ayri bi aile oldun, kaba tabirle el'in yanindasin, icinden gelirse veya cok muskuldelerse elbette yaparsin ama memnun olmamasi/istemesi hos degil.. anlatsan simdi yanlis da anlar.. en iyisi irdelemeden 250' gondermeye devam etmek

slm kızlar
ben yeni mesleğime başladım tabi bazı aileler de olduğu maddi beklenti oluştu ailemde en çokta annemde bu yüzden de hemen evlenmemi pek istemedi ama ben aşık oldum ve evlendim. evlenmeden önce ki süreçte aileme elimden gelen desteği verdim kardeşim üni okuyor ona her ay belli bir miktar gönderdim anneme bişeyler aldım vs tabi bunları canım ailemi çok sevdiğim için yaptım elimde olsa yine yaparım hemde daha fazla ama şimdi evliyim ve herşeyimizi kendimiz yaptık ailelerimiz pek fazla karışmadı çok fazla borç oldu haliyle ikimizin maaşıda borçlara gidiyor. ama son bi kaç aydır eşimede bana da 300 tl civarı bi para kalıyor onunla istediğimizi yapma hakkına sahibiz eşim kendisine kıyafet ayakkabı vs gibi şeyler aldı bende 250 sini kardeşime dersane parası olarak gönderiyorum bana da 50 tl kalıyor aylık :) ben elimde olsa daha fazlasını yaparım ama ancak bu kadar olabiliyor ama geçenlerde annem kardeşimin dersane ücretinin 350 olduğunu gönderdiğim paranın yetmediğini daha fazla göndermen lazımdı gibi şeyler söyledi ama kardeşim bana abla yeter de dedi hatta onuda zorla alıyor kardeşim ama annemin o tavrı sürekli bişeyler beklemesi beni çok rahatsız etmeye başladı bilemiyorum ben mi yanlış düşünüyorum :KK43: annemi çok seviyorum ama beni böyle bazen kar elde edeceği kişi olarak görmesi canımı sıkıyor ki babamın işi gücü yerinde. benim için çok hassas bir konu fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler ...

Elinden geleni yapıyorsun kardeşine karşı da... Zaten kardeşine yardımcı olman ailene de yardımcı olmandır. Annen pek empati kurabilen biri değil sanırım. Sen de elimden bu kadar geliyor anne, malum bir çok borcumuz vardı yuva kurmak kolay değil şeklinde anlatırsın annene. eğer anlamıyorsa da kendisi bilir. Sen elinden geleni yap, bazı şeyleri de duymazdan gel. Durumları da iyi diyorsun babanın işi gücü yerindeymiş. O yüzden kendine dert edeceğin bir durum yok :)

slm kızlar
Sen kardeşini okutmak zorunda değilsin..Sen doğurmadın onu annenle baban getirdi dünyaya..Bu sebeple onlar bakmak zorunda sen degil!! Babanın durumuda iyiymiş işte niye senden bekliyorlar anlamadım..Bu ne saçma iştir ya sen koskoca kadın ayda 50 lirayla geçin, birde üzerine laf işit yetmedi daha cok gönder diye..Kusura bakma ama annenin yaptığı terbiyesizlik insan o eksik kalan parayı gider kocasından alır tamamlar,çocuğuna öyle laf söylemez...Ben senin yerinde olsam inan bana 1 lira bile göndermem asla!! Herkes önce haddini bilecek bu ne ya!!!

slm kızlar
ne yazık ki bazı aileler böyle,,, benşm eşimin ailesi de böyle,,, yapılabilicek bir şey yok,,, oldduğu gibi kabul ediceksin,,, elimden gelen bu kadar diyeceksin,,,

annenin tavrı çok yanlış..herkes ailesine yardım etmek ister..ama sen ayrı bir aile kuruyorsun ve o evinde ihtiyaçları borçları oluyor..annen evliliği boyunca kardeşlerine veya ailesine para göndermişmi..açık konuş annenle anlarsa anlar anlamzsa zorlama kendi bilir...

çok teşekkür ederim arkadaşlar..
söyledikleriniz kendi düşüncemin doğru olduğunu anlamama yardımcı oldu ama yine de kendimi hep borçlu hissediyorum :( çok güzel bir evliliğim var maşallah ve eşimi çooook seviyorum ama bu durumlar canımı sıkıyor bazen evlendiğim için kendimi suçlu hissediyorum acaba aileme daha çok katkı da bulunup öyle mi evlenseydim diye düşünüyorum :(

Kendini suçlu hissetme, elinden geleni yapıyorsun.
Ama kesinlikle bir sınır çiz. Zaten ayda 50 tl ile geçinip 5 katını kardeşine veriyormuşsun.
Öncelik kendinsin bunu hiç unutma. Çünkü sen kendine önceliği vermezsen kimse de sana vermez.

Kendini suçlu hissetme, elinden geleni yapıyorsun.
Ama kesinlikle bir sınır çiz. Zaten ayda 50 tl ile geçinip 5 katını kardeşine veriyormuşsun.
Öncelik kendinsin bunu hiç unutma. Çünkü sen kendine önceliği vermezsen kimse de sana vermez.

biliyorum çok haklısın ama elimde değil işte öyle hissediyorum :(

Eğer zor durumda olsalar, 250 değil, 550 gönder. İhtiyaçları yokken, durumları iyiyken senden isteyemezler. Ben olsam dershane parasını bile göndermem, çünkü onların değil, benim ihtiyacım vardır. Ama naparım, kardeşime harçlık veririm, giderken elim boş gitmem.

Ama ihtiyaçları varsa muhakkak destek olurum, orası ayrı.

Annen bencillik yapıyor, sanırım kardeşin erkek, ilerde evlendiğinde ondanda mı bekleyecek? Valla evinde ne huzur kalır kardeşinin, ne mutluluk.

Bak özellikle belirtiyorum, ihtiyaç olmadığından böyle söylüyorum. Yaptığı cidden ayıp.

annenin tavrı çok yanlış..herkes ailesine yardım etmek ister..ama sen ayrı bir aile kuruyorsun ve o evinde ihtiyaçları borçları oluyor..annen evliliği boyunca kardeşlerine veya ailesine para göndermişmi..açık konuş annenle anlarsa anlar anlamzsa zorlama kendi bilir...

açıklamaya çalışırsam kesin küser daha kötü olur

Eğer zor durumda olsalar, 250 değil, 550 gönder. İhtiyaçları yokken, durumları iyiyken senden isteyemezler. Ben olsam dershane parasını bile göndermem, çünkü onların değil, benim ihtiyacım vardır. Ama naparım, kardeşime harçlık veririm, giderken elim boş gitmem.

Ama ihtiyaçları varsa muhakkak destek olurum, orası ayrı.

Annen bencillik yapıyor, sanırım kardeşin erkek, ilerde evlendiğinde ondanda mı bekleyecek? Valla evinde ne huzur kalır kardeşinin, ne mutluluk.

Bak özellikle belirtiyorum, ihtiyaç olmadığından böyle söylüyorum. Yaptığı cidden ayıp.

ben daha çok kardeşime kıyamayıp gönderiyorum çünkü babamdan para almaz babam onu dersaneye yazdırmıştı kardeşim bi ay bile gitmedi bıraktı babam çok uğraştı o zmanalar kardeşim istemedi ama şimdi aklı başına geldi çok düzeldi ve onun elinde olsa bana çoook daha fazlasını yapar canım kardeşim biliyorum. Düğünümde gece sabahlara kadar çalışıp bana altın parası biriktrmişti takmak için ve onun şuan benden hiçbir beklentisi yok kendi isteğimle yapıyorum ama annem beni çok yıpratıyor işte

ben daha çok kardeşime kıyamayıp gönderiyorum çünkü babamdan para almaz babam onu dersaneye yazdırmıştı kardeşim bi ay bile gitmedi bıraktı babam çok uğraştı o zmanalar kardeşim istemedi ama şimdi aklı başına geldi çok düzeldi ve onun elinde olsa bana çoook daha fazlasını yapar canım kardeşim biliyorum. Düğünümde gece sabahlara kadar çalışıp bana altın parası biriktrmişti takmak için ve onun şuan benden hiçbir beklentisi yok kendi isteğimle yapıyorum ama annem beni çok yıpratıyor işte

Anne durumum neyse, ona göre yapıyorum. Fazlasını verecek imkanım yok, kusura bakma de, geç...

Anne durumum neyse, ona göre yapıyorum. Fazlasını verecek imkanım yok, kusura bakma de, geç...[/Q
öyle söylemek dışında bi çarem yok tartışmaya girersem çok kötü olur zaten.. yorumun için çok teşekkürler

Bu dünyaya ilerde bana bakar diye cocuk getiren insanlara uyuz oluyorum... Cogunluklada böyledir, ben seni besledim ettim bu yasa getirdim, albuki o cocugu dünyaya getirirken sordunuzmu gelmek istiYormu diYe? Nefret ediYorum bu düsünceden...:KK14:

aileler okuttuk besledik büyüttük adam ettik şimdi de sıra sizde hadi artık size yaptıklarımızı ödeyim bakalım gibi gördüklerinden dolayıdır bu tarz beklentiler...

herkes için geçerli olmasa da geneli böyle,oysa anne bbalar da gençken borçları oldu eksikleri oldu bunları düşünmeliler,annene bunları demelisin şuan bende zorluk çekiyorum diye

Dünya' ya getiriyorsan tabiki besleyip, bakıp, büyüteceksin Anne ve Baba' nın bunu karşılık bekleyerek yapması demek 3. şahıslardan farkının olmaması demek gibi geliyor bana, yanlış düşünceler katılıyorum size, sonuçta kızları da yuva kurdu, ev geçindiriyor. Fazlasını beklemek, yetinmemek doyumsuzluk, sen ne yaparsan yap ben bana bakarım demek gibi geliyor bana, kendi evini nasıl geçindirirsen geçindir der gibi, arkadaş zorlansa da zorlanmasa da 2 ev düşünmek zorunda bir yer de zor bir durum..

Dünya' ya getiriyorsan tabiki besleyip, bakıp, büyüteceksin Anne ve Baba' nın bunu karşılık bekleyerek yapması demek 3. şahıslardan farkının olmaması demek gibi geliyor bana, yanlış düşünceler katılıyorum size, sonuçta kızları da yuva kurdu, ev geçindiriyor. Fazlasını beklemek, yetinmemek doyumsuzluk, sen ne yaparsan yap ben bana bakarım demek gibi geliyor bana, kendi evini nasıl geçindirirsen geçindir der gibi, arkadaş zorlansa da zorlanmasa da 2 ev düşünmek zorunda bir yer de zor bir durum..

evet zor bir durum ve eşimle aram açılacak diye korkuyorum :(

o sizin anneni sonuçta. çok da seviyormuşsunuz.
elbette elinizden geleni yapın ama artık sizind e bir aile olduğunuzu, maddi manevi kararları eşinile birlikte vermeni gerektiğini unutmayın.

benim de eşimle ban 400 tl kalıyor ayrı ayrı ben bunla anneme bdolabı ve bmakinesi ödüyorum ay sonuna yetişemiyorum. eşim diyor ki sen kendine az mı aldın??
çekiniyorum diyemiyorum bunu yaptım diye.
kardeşime de 150 gönderiyorum. evlenmeden hemen öncede 20.000 kredi çektim verdim. ama yetmedi. keşke fala olsa da yapsam ama yok.
napayım elimden bu geliyor.

o sizin anneni sonuçta. çok da seviyormuşsunuz.
elbette elinizden geleni yapın ama artık sizind e bir aile olduğunuzu, maddi manevi kararları eşinile birlikte vermeni gerektiğini unutmayın.

benim de eşimle ban 400 tl kalıyor ayrı ayrı ben bunla anneme bdolabı ve bmakinesi ödüyorum ay sonuna yetişemiyorum. eşim diyor ki sen kendine az mı aldın??
çekiniyorum diyemiyorum bunu yaptım diye.
kardeşime de 150 gönderiyorum. evlenmeden hemen öncede 20.000 kredi çektim verdim. ama yetmedi. keşke fala olsa da yapsam ama yok.
napayım elimden bu geliyor.

sen daha çok özveride bulunmuşsun canım maşallah

Back
X