Kocanızın karakteri bu ya kabul edin ya şikayet etmeyin.
Ne münasebet, enayi miyim ben çekeyim bunları?
Zaten yeterince fedakarlık yapmışım...
ben boşanırken 100bin lira net borç vardı üzerimde.evi sattım borçları kapadım ona benden boşansın diye para verdim üstüne arabayı verdim kurtuldum.zengin iş adamları gibi :)
İş bu raddeye gelmez ama olur sa gelirse ben de evi satıp borçları kapatırım tabi...
Yazık zaten, yeni evlisiniz neden boşanasınız. Sizin en büyük dezavantajınız, yalnız olmamanız. Ev üstüne ev olmaz. Ama siz sürekli birileriyle içli dışlısınız. Konuyu arada takip ediyorum bana bile fenalık geliyor. Eşiniz ayrı bir evin erkeği olduğunu benimseyememiş. Kim isterki yeni kurduğu yuva bu denli kötü olsun. Eşinizde bunalmış bence.
Ayrı evimiz olmadığı için benimseyememiş olabilir.
Ben dahi benimseyemedim ki evi, başkasının kurallarını yaşıyorum, çok sıkıldım.
İlk başlarda güzel anlaşıyordunuz. Konu açmıştınız bir kaç sefer.
Tamam evlilikte daha yeni olduğunuz için çatışmalarınız vardır.
Ama aileyi temelden sarsacak konular değildi bence.
Siz şuan kendi başınıza olmadığınız için herşey üstünüze üstünüze geliyor sanırım. Yanıladabilirim
Normalde iyi anlaşırız aslında, dediğim gibi eşim yardımcıdır vs...Arada tartışmalar olur, genelde çözemeyiz yine de önemsememeyi falan öğrendik.
Şimdi yalnız olmayınca olaylar büyüyor tabi, konuşamıyoruz zçünkü.
Iyi ama siz burda kendinizi gayet güzel ifade ediyorsunuz. Aynini esinizle de yapmalisiniz.
Bana kalirsa esinizle aranizda tuhaf bir iletişimsizlik var.
Ben soylemiyim, o anlasın olmazki. Cogu erkek düz mantiklidir.
Mesela dun esim 1 saat gecikecegini soyledi. Tabi bu 1 saat 3 saate cikinca aradım. Musait olmadigi icin daha sonra arayip "ne oldu,beni aramissin canim" dedi.
Ona göre ortada olağandışı bir durum yok yani :)) Hala ne oldu diye soruyor. 2 saatlik kayip zamani unutuyor. Onu merak edecegimi akil edemiyor. E zaten nerde oldugumu biliyosun problem yok o halde gibi...
Tam olarak konusacak zaman bulamamissiniz anladigim kadarıyla. O halde tatildeyken bir mail atin.
Yalniz sizi uzmek istemiyorum ama, ben esinizde karisina düşkün, karısını önemseyen bir profil göremedim.
Olayin kayinvalideyle yasamakla hic alakasi yok zaten, onu yazmaya gerek bile yok.
Eşim laf ebesidir, her şeye haksız bile olsa cevabı mutlaka vardır.
Ben daha pazar günü söylediğim meseleden salı günü kavga ediyorsam buna düz mantık değil kalın kafalılık diyebiliyorum ancak. Hani bir hafta geçse yine neyse...
ben de pek önemsendiğimi ya da ön planda olduğumu hissedemiyorum.
Bugün mail attım ama yine her şeye bir cevap. Misal sorunların bazılarını yazmıştım, koyu renkliler onun cevapları:
Ailene o gün yaptığımız her ayrıntıyı anlatman.
hangi her ayrıntıyı anlatıyorum acaba? annem sana xxxx anlatmaz derken, sen ne anlattığımı düşünüyorsun? yeni geldik yemek yedik oturduk birazdan yatcaz demek her ayrıntıysa, annem benim sesimi duymasın ben onun sesini duymayayım mı? iyiyiz diyip kapatayım mı? nedir bu her ayrıntı?
Evle ilgili tadilat, değişiklik vb.'ne benim dahil olmamam. Pat duvar delinir, çat perde alınır, yere köpük yapıştırılır. Bana sorulmaması.
o duvara zaten vantilatör şarttı. bunun yapılması kötü bişi değil. zaten bunun için iyi oldu elinize sağlık demen gerekirken böyle bir tepkiyle gelmen de şaşırtıcı. banyo küf pas buhar olmasın diye yapılmış banyonun kalitesini koruyacak bişi o. perdeden haberim yok. o perdelerin hiçbirini ben istemedim. takarkende zor oluyor zaten ağırlar o duvardan düşcek diye aklım çıkıyor. tavan elek gibi oldu dele dele gözüküyor eski delikler ben de memnun değilim ama iyilik olsun diye alıp getirmişler ne diyebilirim? zaten getirmiş takmış. sende güneşlik oldu iyi oldu gibi bişi dedin takıldığı gün sen farkında değilsin ama falan dedin. yere yapıştırılan bir köpük yok. ısı farkı olup küf olmasın diye sadece kondu onlar. istenildiği zaman kaldırılabilinir. evden eşyalar çıkarken parkenin altında olması lazım onların. o zaman da seninle parke seçer tercih yapar ona göre tadilat yaparız.
Ailenin yardımlarını kabul edip onlara ömür boyu minnet duyup ön plana alman, erteleyememen, hayır diyememen.
ailem bana yardım etmese de ben onlara ömür boyu minnet duyarım. beni bu yaşıma onlar getirdi. bu karaktere onlar beni soktu.
bence ben soylemıyım o anlasın tavrı degıl bu
karsı taraftan cıdden tatmın edıcı bısey duymuyor sanıyorum
benım esımde boyle mesela nasıl
bır sıkıntı varsa ben benım ıcın sıkıntı, konusmaya calıstıgımda - of genemı?, - ya yinemi aynı konu, gibi şeyler duydugunu düşündüğüm için veyahut bu içerikte ve gidişatıda etkilemiyorsa haliyle içinde dökmek istediklerini belli bir uere kadar anlatabiliyor, elinde olmadan tıkanıyor
Bazen bende de böyle oluyor bazen de sinirli olduğum zamanlar saçma sapan sorular sorunca azarlıyorum. Bugün oldu mesela. Yani bizim konuşacak milyon tane konumuz varken gelmiş "Nereye gittiniz? Hangi mağazaya girdiniz? Adları ne? Başka ne yaptınız? Eğlendiniz mi? İlçenin nerelerine gittiniz" gibi sorular soruyor en son "gitik işte" diyince de konuşmak istediğini ama benim konuşmak istemediğimi söylüyor. Yahu ne yapacaksın A giyim mağazasından çıkıp B giyim mağazasına gitmişim işte. Bunu mu merak ediyorsun?
Bunun dışında konuşmalarda hep konuyu saptırır ve misilleme yapar. Doğru düzgün bir cevap alamadığım için konu benim için kapanmaz.
Tapuya şerh koydurun bunu önlemiş olursunuz
Ev benim üzerime evlenmeden önce alındı zaten.
Yani bence de ..
Hani evliginde cok asiri seyler olsa anlarim ama ihenüz bu kararı vermek için çok çok erken. .
Daha birbirinizi bile tam olarak tanıdığınız i düşünmüyorum
Biraz zaman ve şans verin evliliginize
Ben de öyle düşünüyorum...
Ya ozur dileyerek yaziyorum. Bosanma konularina genelde yazmam. konunuza denkgeldikce bakiyorum. Hayirli biseyler gorebilmek icin belki kacirdigim bisey vardir tum sayfalari okumadim ama kisaca bir analiz etmek isterim.
Siz esinizin ilgisizliginden sikayetcisiniz
esinizin ailesiyle yasiyorsunuz ama onlarla araniz iyi
esiniz evlilikte psikolojik olarak es olma gorevini ustlenmiyor bekar hayatini devam ettiriyor.
Kendince sorun gormuyor. Sizin soyledikleriniz onun icin anlamsiz abarttiginizi dusunuyor.
Genel olarak durum bu degil mi?
bir de konunun basinda gezme mevzularindan dolayi sinirle soylenmis sozler var konunun basligi gibi.
Bence siz soruna cok fazla odaklanip cozumu goremiyorsunuz. Kendinizi yipratiyorsunuz. Hemen hemen her erkek boyledir evlendigini yeni bir aile oldugunu farkedemez hele de anne babayla yasamaya devam ederken. Bence bu durumlardan yuva yikilmaz. Basit bir ornek esimle bir program izliyoruz aile uzerine. evliligimizin 2. Yada 3. Ayi . Izlerken benim aklima geldi aile ne demek ailen kim fialn diye sordum bana anne babasini anlatiyor bu adam 29 yasinda. Sok oldum ogin sakin kalip uzuuunnn bir konusma yaptim yeni bir aile oldugumuza dair. Kismen idrak etti. Hayatimizda uygulayabilmek icin de bir iki anne metodu kullandim. Isten gelince karsiladim giderken ugurladim yemek gelecegi saate ben hazirladim. geldiginde kapiyi ailemizin reisi gelmis vs gibi cumlelerle karsiladim ve cok ise yaradi. Baska bir ornek. Aliskanliklari vardi bekar hayatindan yasam tarzi filan bir muddet benim tanidigim olmadugi halde onun evli arkadaslariyla goruatum aile olarak hic hoslanmama ragmen anlamasi icin. Evimize gelince guzel taraflarini ornwk verdim. Yeri geeldi pc basindan aksam boyinca kalkmadigi pazar gun boyunca tv karsisindan kalmadigi oldu. Ben planlar yaptim ya da telde oyin mu oynuyor karsilikli online oynanabilecek oyun yukledim ikimize de sirf iletisim olsun diye. Sevmesigim filmleri izledim onunla konysacak konum olsun diye. He ertesi gun de hayatim dun senin sevdigin filmi izlesik bugun de bemin sevdigimi izleyeleim birlikte dedim vs vs vs
boyle ornwklerim cok. Sonuc Elhamdulillah simdi benim yaptiklarimi o bana yapiyor. Bir gun hic unutmam hafta sonunu kayinvalidemlerde gecirmisiz pazartesi is basi aksam uzeri eve sonuyoruz ikimizde yorginuz ama dedimki elimizdekileri birakip birlikte disari cikalim haftaya baslamadan birlikte bisey yapalim. Aldigim cevap gezmekten baska bisey suaunmiyorsun oldu. Halbuki yorgunluktan oluyorum ama onun icin istemistim. Cok zoruma gitti anlatamam sonra hic gezelim cikalim demedim ama cikmak istediginde de surat yapmadim. Sonra onun istedigi bir gun o yaptigini ona anlattim hatasini farketti. O gun bugundur kendisi der bana cikalim suraya gidelim diye. Cok uzerine gitmeyin. Sakin zamanda soyleyin sonra bir adim geri atin. Bir de hemen hemen heryerde yaziyorum ama ben duygularimi konusarak anlatamadigim zamanlarda hep yazdim. Bazen sayfalar dolusu bazen kucuk notlar cok ise yaradi. Tavsiye ederim. Kendinizi sakin zamanlarinizda daha net ifade edin. Kolay degil erkeklerin evlilge adaptasyonu ben boyle diyenlere evlenmeseydi ozaman derdim hep de oyle degilmis iste. Fitrat meselesi.
ben anlattiklarinizdan sorununuzu esinizin evliligi anlamadigini adapte olamadigini sizin psikolojik ihtiyaclarinizi anlayamadi seklinde yorumladim. sorun daha ciddide ben sayfalarin arasinda atlamissam kusuruma bakmayin.
Bir de esinizin ailesinden cok guzel bahsetmissiniz. Son care kayinvalidemle konusurdum. Anne sana buyugum olarak bisey danismak istiyorum oglun boyle boyle davraniyor uzuluyorum. Elimden bisey gelmiyor bana yardim et derdim acikcasi anlattiginiz karakterde bir kayinvalide emin ol ogluna positif yonde akil verir. Sizin konustuklarinizi da bana gelin boyle boyle dedi diye de esinize soylemes gibime geliyor.
Hayirlisi olsun hakkinizda
Bir kere bu kadar uğraşma kısmını eleyelim, çocuk yetiştirmek isteseydim bir tane doğurur ona bakardım koca adama değil.
Ben sıkılıyorum böyle şeylerden...Kayınvalidemle de konuşmam çünkü öyle bir samimiyetim yok henüz. He konuşsam-söylesem bana ne akıl verir bilemem ama zaten asla oğluna şikayet ettiğimi falan söylemez. Mezara kadar götürür onu ona eminim. Oğlunu da azarlar ama bundan dolayı bir daha gelmeyebilirler. Olayın ucu oraya gider ve adam olması gereken eşimken onların kalpleri kırılır.
Sadece senin ya da benim ya da koalina nin esin deyil canim. Erkeklerin geneli boyle. Sonra da kadinlar icin deli gibi bagiriyo derler.
Insani zivanadan cikarmayi biliyorlar ama hepsi.
Anladiklari zaman o hareketlerle
Bir yere varamiyacaklarini biraz yola geliyorlar. Ama iste en guzel
Zamanlarin didismekle
Gecebiliyor.
Evlenmeden once bence insanlarin ders almasi lazim.
Kesinlikle. Sertifika falan verilmesi lazım.
ben de çok fevri ve biriktirdiklerini bir anda patlatan biriyim. Çok sakin, suskun giderken bir olayda kaçıp göçebiliyorum.
Eşiniz sizin gibi birisiyle evli olduğu için çok şanslı, farkında değil... Ben olsam çoktan kafasına patlatmıştım tavayı...
Benim de sopamı elime almam yakındır herhalde, sabrım çok çabuk kırılıyor bu ara.
Az önce ne dediğine inanamadım.
Sorduğu soru şu: ne oldu ki şimdi? Ne yaptım YİNE?