Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

evlendıkten sonra alınan mallar ortak
ama borc bıreyseldır
keske senın uzerıne olmasaymıs kredı ama bu seferde allah korusun kotu bı olayda adamın senden habersız evı baskasının uyzerıne gecırme hakkı var
Evlendikten sonra almadık zaten evlenmeden aldık, o yüzden benim üzerime ev.

bence ben soylemıyım o anlasın tavrı degıl bu
karsı taraftan cıdden tatmın edıcı bısey duymuyor sanıyorum
benım esımde boyle mesela nasıl
bır sıkıntı varsa ben benım ıcın sıkıntı, konusmaya calıstıgımda - of genemı?, - ya yinemi aynı konu, gibi şeyler duydugunu düşündüğüm için veyahut bu içerikte ve gidişatıda etkilemiyorsa haliyle içinde dökmek istediklerini belli bir uere kadar anlatabiliyor, elinde olmadan tıkanıyor
Sadece senin ya da benim ya da koalina nin esin deyil canim. Erkeklerin geneli boyle. Sonra da kadinlar icin deli gibi bagiriyo derler.
Insani zivanadan cikarmayi biliyorlar ama hepsi.

Anladiklari zaman o hareketlerle
Bir yere varamiyacaklarini biraz yola geliyorlar. Ama iste en guzel
Zamanlarin didismekle
Gecebiliyor.
Evlenmeden once bence insanlarin ders almasi lazim.

Koalina sakın dolduruşa gelip boşanma falan aklına getirme.
Bu saçma durumdan elbette kurtulucaksın? Biraz sabret. Martta mı yazlığa gidiyorlar sizinkiler??

Koalina yine aynı şeyleri yazacağım

Kv ve kp ile birlikte yaşıyorsunuz misafir değiller bunu hem senin gem de eşinin anlaması ve evde hem sizin hem de onların özel alanlarının olması lazım

Eşin evîn oğlu odasına çekiliyor ama her ne kadar evli de olsanız akşam 8 de yatak odasına çekilemezsiniz abes gelir ya da Kv bir şey sormaya gelir

Acilen oturma mekanı yaratın eşinizin bilgisayarının yanına gerekirse tekli koltuk koyup orada boş boş oturun fakat aynı ev içinde bağımsız hayat kurun

Misafir değiller bu nedenle marketten alış veriş yapmaları yemek yapmaları vs lütuf değil o evde yaşayıp masrafı artırdıklarını düşündükleri için haklı olarak para veriyorlar eşine fatura vs parası da verirler çünkü onlar da harcıyor

Bir de eşindeki az zamanları kaldı psikolojisi yersiz 60 yaşında beyin kanaması geçiren babaannem 93 yaşında vefat etti ve kendini idare edecek durumdaydı

Birlikte yaşasanız da senin Koalina olabileceğin bir alana ihtiyacın var kendini kısıtlama

Bir de bence eşine gidince mail değil mektup at daha ilginç olur belki hepsini okur maili vs göz ucu ile bakar geçer

Sen kendini bilen bir kadınsın güzel günler gelecek

Kocanızın karakteri bu ya kabul edin ya şikayet etmeyin.
Ne münasebet, enayi miyim ben çekeyim bunları?
Zaten yeterince fedakarlık yapmışım...

ben boşanırken 100bin lira net borç vardı üzerimde.evi sattım borçları kapadım ona benden boşansın diye para verdim üstüne arabayı verdim kurtuldum.zengin iş adamları gibi :)
İş bu raddeye gelmez ama olur sa gelirse ben de evi satıp borçları kapatırım tabi...

Yazık zaten, yeni evlisiniz neden boşanasınız. Sizin en büyük dezavantajınız, yalnız olmamanız. Ev üstüne ev olmaz. Ama siz sürekli birileriyle içli dışlısınız. Konuyu arada takip ediyorum bana bile fenalık geliyor. Eşiniz ayrı bir evin erkeği olduğunu benimseyememiş. Kim isterki yeni kurduğu yuva bu denli kötü olsun. Eşinizde bunalmış bence.
Ayrı evimiz olmadığı için benimseyememiş olabilir.
Ben dahi benimseyemedim ki evi, başkasının kurallarını yaşıyorum, çok sıkıldım.

İlk başlarda güzel anlaşıyordunuz. Konu açmıştınız bir kaç sefer.
Tamam evlilikte daha yeni olduğunuz için çatışmalarınız vardır.
Ama aileyi temelden sarsacak konular değildi bence.
Siz şuan kendi başınıza olmadığınız için herşey üstünüze üstünüze geliyor sanırım. Yanıladabilirim
Normalde iyi anlaşırız aslında, dediğim gibi eşim yardımcıdır vs...Arada tartışmalar olur, genelde çözemeyiz yine de önemsememeyi falan öğrendik.
Şimdi yalnız olmayınca olaylar büyüyor tabi, konuşamıyoruz zçünkü.

Iyi ama siz burda kendinizi gayet güzel ifade ediyorsunuz. Aynini esinizle de yapmalisiniz.
Bana kalirsa esinizle aranizda tuhaf bir iletişimsizlik var.
Ben soylemiyim, o anlasın olmazki. Cogu erkek düz mantiklidir.
Mesela dun esim 1 saat gecikecegini soyledi. Tabi bu 1 saat 3 saate cikinca aradım. Musait olmadigi icin daha sonra arayip "ne oldu,beni aramissin canim" dedi.
Ona göre ortada olağandışı bir durum yok yani :)) Hala ne oldu diye soruyor. 2 saatlik kayip zamani unutuyor. Onu merak edecegimi akil edemiyor. E zaten nerde oldugumu biliyosun problem yok o halde gibi...
Tam olarak konusacak zaman bulamamissiniz anladigim kadarıyla. O halde tatildeyken bir mail atin.
Yalniz sizi uzmek istemiyorum ama, ben esinizde karisina düşkün, karısını önemseyen bir profil göremedim.
Olayin kayinvalideyle yasamakla hic alakasi yok zaten, onu yazmaya gerek bile yok.
Eşim laf ebesidir, her şeye haksız bile olsa cevabı mutlaka vardır.
Ben daha pazar günü söylediğim meseleden salı günü kavga ediyorsam buna düz mantık değil kalın kafalılık diyebiliyorum ancak. Hani bir hafta geçse yine neyse...
ben de pek önemsendiğimi ya da ön planda olduğumu hissedemiyorum.
Bugün mail attım ama yine her şeye bir cevap. Misal sorunların bazılarını yazmıştım, koyu renkliler onun cevapları:
Ailene o gün yaptığımız her ayrıntıyı anlatman.
hangi her ayrıntıyı anlatıyorum acaba? annem sana xxxx anlatmaz derken, sen ne anlattığımı düşünüyorsun? yeni geldik yemek yedik oturduk birazdan yatcaz demek her ayrıntıysa, annem benim sesimi duymasın ben onun sesini duymayayım mı? iyiyiz diyip kapatayım mı? nedir bu her ayrıntı?

Evle ilgili tadilat, değişiklik vb.'ne benim dahil olmamam. Pat duvar delinir, çat perde alınır, yere köpük yapıştırılır. Bana sorulmaması.
o duvara zaten vantilatör şarttı. bunun yapılması kötü bişi değil. zaten bunun için iyi oldu elinize sağlık demen gerekirken böyle bir tepkiyle gelmen de şaşırtıcı. banyo küf pas buhar olmasın diye yapılmış banyonun kalitesini koruyacak bişi o. perdeden haberim yok. o perdelerin hiçbirini ben istemedim. takarkende zor oluyor zaten ağırlar o duvardan düşcek diye aklım çıkıyor. tavan elek gibi oldu dele dele gözüküyor eski delikler ben de memnun değilim ama iyilik olsun diye alıp getirmişler ne diyebilirim? zaten getirmiş takmış. sende güneşlik oldu iyi oldu gibi bişi dedin takıldığı gün sen farkında değilsin ama falan dedin. yere yapıştırılan bir köpük yok. ısı farkı olup küf olmasın diye sadece kondu onlar. istenildiği zaman kaldırılabilinir. evden eşyalar çıkarken parkenin altında olması lazım onların. o zaman da seninle parke seçer tercih yapar ona göre tadilat yaparız.

Ailenin yardımlarını kabul edip onlara ömür boyu minnet duyup ön plana alman, erteleyememen, hayır diyememen.
ailem bana yardım etmese de ben onlara ömür boyu minnet duyarım. beni bu yaşıma onlar getirdi. bu karaktere onlar beni soktu.

bence ben soylemıyım o anlasın tavrı degıl bu
karsı taraftan cıdden tatmın edıcı bısey duymuyor sanıyorum
benım esımde boyle mesela nasıl
bır sıkıntı varsa ben benım ıcın sıkıntı, konusmaya calıstıgımda - of genemı?, - ya yinemi aynı konu, gibi şeyler duydugunu düşündüğüm için veyahut bu içerikte ve gidişatıda etkilemiyorsa haliyle içinde dökmek istediklerini belli bir uere kadar anlatabiliyor, elinde olmadan tıkanıyor
Bazen bende de böyle oluyor bazen de sinirli olduğum zamanlar saçma sapan sorular sorunca azarlıyorum. Bugün oldu mesela. Yani bizim konuşacak milyon tane konumuz varken gelmiş "Nereye gittiniz? Hangi mağazaya girdiniz? Adları ne? Başka ne yaptınız? Eğlendiniz mi? İlçenin nerelerine gittiniz" gibi sorular soruyor en son "gitik işte" diyince de konuşmak istediğini ama benim konuşmak istemediğimi söylüyor. Yahu ne yapacaksın A giyim mağazasından çıkıp B giyim mağazasına gitmişim işte. Bunu mu merak ediyorsun?
Bunun dışında konuşmalarda hep konuyu saptırır ve misilleme yapar. Doğru düzgün bir cevap alamadığım için konu benim için kapanmaz.

Tapuya şerh koydurun bunu önlemiş olursunuz
Ev benim üzerime evlenmeden önce alındı zaten.

Yani bence de ..
Hani evliginde cok asiri seyler olsa anlarim ama ihenüz bu kararı vermek için çok çok erken. .
Daha birbirinizi bile tam olarak tanıdığınız i düşünmüyorum
Biraz zaman ve şans verin evliliginize
Ben de öyle düşünüyorum...
Ya ozur dileyerek yaziyorum. Bosanma konularina genelde yazmam. konunuza denkgeldikce bakiyorum. Hayirli biseyler gorebilmek icin belki kacirdigim bisey vardir tum sayfalari okumadim ama kisaca bir analiz etmek isterim.
Siz esinizin ilgisizliginden sikayetcisiniz
esinizin ailesiyle yasiyorsunuz ama onlarla araniz iyi
esiniz evlilikte psikolojik olarak es olma gorevini ustlenmiyor bekar hayatini devam ettiriyor.
Kendince sorun gormuyor. Sizin soyledikleriniz onun icin anlamsiz abarttiginizi dusunuyor.
Genel olarak durum bu degil mi?
bir de konunun basinda gezme mevzularindan dolayi sinirle soylenmis sozler var konunun basligi gibi.
Bence siz soruna cok fazla odaklanip cozumu goremiyorsunuz. Kendinizi yipratiyorsunuz. Hemen hemen her erkek boyledir evlendigini yeni bir aile oldugunu farkedemez hele de anne babayla yasamaya devam ederken. Bence bu durumlardan yuva yikilmaz. Basit bir ornek esimle bir program izliyoruz aile uzerine. evliligimizin 2. Yada 3. Ayi . Izlerken benim aklima geldi aile ne demek ailen kim fialn diye sordum bana anne babasini anlatiyor bu adam 29 yasinda. Sok oldum ogin sakin kalip uzuuunnn bir konusma yaptim yeni bir aile oldugumuza dair. Kismen idrak etti. Hayatimizda uygulayabilmek icin de bir iki anne metodu kullandim. Isten gelince karsiladim giderken ugurladim yemek gelecegi saate ben hazirladim. geldiginde kapiyi ailemizin reisi gelmis vs gibi cumlelerle karsiladim ve cok ise yaradi. Baska bir ornek. Aliskanliklari vardi bekar hayatindan yasam tarzi filan bir muddet benim tanidigim olmadugi halde onun evli arkadaslariyla goruatum aile olarak hic hoslanmama ragmen anlamasi icin. Evimize gelince guzel taraflarini ornwk verdim. Yeri geeldi pc basindan aksam boyinca kalkmadigi pazar gun boyunca tv karsisindan kalmadigi oldu. Ben planlar yaptim ya da telde oyin mu oynuyor karsilikli online oynanabilecek oyun yukledim ikimize de sirf iletisim olsun diye. Sevmesigim filmleri izledim onunla konysacak konum olsun diye. He ertesi gun de hayatim dun senin sevdigin filmi izlesik bugun de bemin sevdigimi izleyeleim birlikte dedim vs vs vs
boyle ornwklerim cok. Sonuc Elhamdulillah simdi benim yaptiklarimi o bana yapiyor. Bir gun hic unutmam hafta sonunu kayinvalidemlerde gecirmisiz pazartesi is basi aksam uzeri eve sonuyoruz ikimizde yorginuz ama dedimki elimizdekileri birakip birlikte disari cikalim haftaya baslamadan birlikte bisey yapalim. Aldigim cevap gezmekten baska bisey suaunmiyorsun oldu. Halbuki yorgunluktan oluyorum ama onun icin istemistim. Cok zoruma gitti anlatamam sonra hic gezelim cikalim demedim ama cikmak istediginde de surat yapmadim. Sonra onun istedigi bir gun o yaptigini ona anlattim hatasini farketti. O gun bugundur kendisi der bana cikalim suraya gidelim diye. Cok uzerine gitmeyin. Sakin zamanda soyleyin sonra bir adim geri atin. Bir de hemen hemen heryerde yaziyorum ama ben duygularimi konusarak anlatamadigim zamanlarda hep yazdim. Bazen sayfalar dolusu bazen kucuk notlar cok ise yaradi. Tavsiye ederim. Kendinizi sakin zamanlarinizda daha net ifade edin. Kolay degil erkeklerin evlilge adaptasyonu ben boyle diyenlere evlenmeseydi ozaman derdim hep de oyle degilmis iste. Fitrat meselesi.
ben anlattiklarinizdan sorununuzu esinizin evliligi anlamadigini adapte olamadigini sizin psikolojik ihtiyaclarinizi anlayamadi seklinde yorumladim. sorun daha ciddide ben sayfalarin arasinda atlamissam kusuruma bakmayin.
Bir de esinizin ailesinden cok guzel bahsetmissiniz. Son care kayinvalidemle konusurdum. Anne sana buyugum olarak bisey danismak istiyorum oglun boyle boyle davraniyor uzuluyorum. Elimden bisey gelmiyor bana yardim et derdim acikcasi anlattiginiz karakterde bir kayinvalide emin ol ogluna positif yonde akil verir. Sizin konustuklarinizi da bana gelin boyle boyle dedi diye de esinize soylemes gibime geliyor.
Hayirlisi olsun hakkinizda
Bir kere bu kadar uğraşma kısmını eleyelim, çocuk yetiştirmek isteseydim bir tane doğurur ona bakardım koca adama değil.
Ben sıkılıyorum böyle şeylerden...Kayınvalidemle de konuşmam çünkü öyle bir samimiyetim yok henüz. He konuşsam-söylesem bana ne akıl verir bilemem ama zaten asla oğluna şikayet ettiğimi falan söylemez. Mezara kadar götürür onu ona eminim. Oğlunu da azarlar ama bundan dolayı bir daha gelmeyebilirler. Olayın ucu oraya gider ve adam olması gereken eşimken onların kalpleri kırılır.

Sadece senin ya da benim ya da koalina nin esin deyil canim. Erkeklerin geneli boyle. Sonra da kadinlar icin deli gibi bagiriyo derler.
Insani zivanadan cikarmayi biliyorlar ama hepsi.

Anladiklari zaman o hareketlerle
Bir yere varamiyacaklarini biraz yola geliyorlar. Ama iste en guzel
Zamanlarin didismekle
Gecebiliyor.
Evlenmeden once bence insanlarin ders almasi lazim.
Kesinlikle. Sertifika falan verilmesi lazım.
ben de çok fevri ve biriktirdiklerini bir anda patlatan biriyim. Çok sakin, suskun giderken bir olayda kaçıp göçebiliyorum.

Eşiniz sizin gibi birisiyle evli olduğu için çok şanslı, farkında değil... Ben olsam çoktan kafasına patlatmıştım tavayı...
Benim de sopamı elime almam yakındır herhalde, sabrım çok çabuk kırılıyor bu ara.
Az önce ne dediğine inanamadım.
Sorduğu soru şu: ne oldu ki şimdi? Ne yaptım YİNE?

Son düzenleme:
Bugün görümceme gidecektik, kayınvalidem erkenden gitti ben de iş çıkışı gittim. Yol 2 saat sürüyor neredeyse, eşim 6 buçuk gibi gitti eve; biz de 8'e geliyordu gelebildik. Geldim yemek bekliyor benden yok sofra kur yok yemek ısıt derken onun öküz gibi oturup telefona bakmasına sinir oldum. Zaten canım çıkmış bütün gün bir işe el at yani... neyse sofra kuruldu ama kayınvalidem namaz kılıyor ben de onu bekliyorum derken babasıyla bu oturdu sofraya yediler. Ben de yemeklerini ver çayları koy bulaşık makinesini boşalt derken oturmadım. Kayınvalidem gelince oturduk ama sinirlenmiştim. Eşim kalktı sofradan aldı yine telefonu eline, oynuyor bir şeyler yapıyor. Ben de sofrayı falan kaldırdım, bulaşıkları hallettim dedim bari yıkanayım. Banyoya silikon mu çekilmiş bir şey yapılmış kayınpederin aletleri var, daha bir şey yapacak mı belli değil; eşime msj attım burası tamamsa ben temizleyeyim diye. Yıkanma sakın yazdı bana, ben de neden ne oldu falan yazdım ama cevap gelmedi banyoyu bi toparlayıp çıktım yıkanmadan. Beni görünce oturduğu yerden aaa şaka yapmıştım diyor. Ben de "sen ne kadar boş konuşmaya başladın böyle" diye bağırdım ve iyi geceler diyip yattım.
Az önce de geldi sen neden hiç yanıma gelmedin diyor, ben oturabildim de senin yanına gelmesi kalmıştı dedim; işte neden oturmadın diyor.
Neyse sonuç olarak cuma gitmeye karar verdim.

sadece şu mesajınız bile benim sinir olmama yetti, Allah yardımcınız olsun ama kocadan yana işiniz çok zor.

Koalina sakın dolduruşa gelip boşanma falan aklına getirme.
Bu saçma durumdan elbette kurtulucaksın? Biraz sabret. Martta mı yazlığa gidiyorlar sizinkiler??
Hayır tabi ki...
Bilemiyorum bir tarih konuşulmuyor. Biz zaten gidiyoruz diyorlar bir kaç haftadır ama gün belli değil.En geç Mart ayında giderler.
Koalina yine aynı şeyleri yazacağım

Kv ve kp ile birlikte yaşıyorsunuz misafir değiller bunu hem senin gem de eşinin anlaması ve evde hem sizin hem de onların özel alanlarının olması lazım

Eşin evîn oğlu odasına çekiliyor ama her ne kadar evli de olsanız akşam 8 de yatak odasına çekilemezsiniz abes gelir ya da Kv bir şey sormaya gelir

Acilen oturma mekanı yaratın eşinizin bilgisayarının yanına gerekirse tekli koltuk koyup orada boş boş oturun fakat aynı ev içinde bağımsız hayat kurun

Misafir değiller bu nedenle marketten alış veriş yapmaları yemek yapmaları vs lütuf değil o evde yaşayıp masrafı artırdıklarını düşündükleri için haklı olarak para veriyorlar eşine fatura vs parası da verirler çünkü onlar da harcıyor

Bir de eşindeki az zamanları kaldı psikolojisi yersiz 60 yaşında beyin kanaması geçiren babaannem 93 yaşında vefat etti ve kendini idare edecek durumdaydı

Birlikte yaşasanız da senin Koalina olabileceğin bir alana ihtiyacın var kendini kısıtlama

Bir de bence eşine gidince mail değil mektup at daha ilginç olur belki hepsini okur maili vs göz ucu ile bakar geçer

Sen kendini bilen bir kadınsın güzel günler gelecek
Ev özel alan olabilecek gibi değil. 2 oda bir salon ve büyük oda kayınvalidemlere ait. Bizim odamız ufak olan ve hareket edecek alan bile yok neredeyse. Salondan mutfağa geçiliyor arada sürgülü kapı yaptırmak için bir bölme var ama şimdilik açık...Yani öyle kimsenin kaçabileceği bir yer yok.

Diğer konularınızdan da hatırlıyorum sizi. Bence sizin asıl probleminiz eşinizle aranızda yeterince güçlü bir sevgi bağı olmaması. Birbiriniz için vazgeçilmez değilsiniz. Birbirinizi yeterince önemsemiyor, birbirinizi kırmaktan çekinmiyorsunuz. Her ikiniz de önce "ben" diyorsunuz. Özellikle de eşiniz.

En önemlisi de aranızda müthiş bir iletişimsizlik var ve birbirinize karşı açık değilsiniz. Samimi değilsiniz. Bu kadar yeni bir evlilikte bu kadar öfke birikmesi normal değil. Bunların siz de farkındasınız. Bu yüzden sürekli buraya konu açıyorsunuz.

Böyle devam ederse bu evlilik yürümez. Çünkü ortada ne büyük bir saygı var ne de sevgi. Buradan görünen bu.

Diğer konularınızdan da hatırlıyorum sizi. Bence sizin asıl probleminiz eşinizle aranızda yeterince güçlü bir sevgi bağı olmaması. Birbiriniz için vazgeçilmez değilsiniz. Birbirinizi yeterince önemsemiyor, birbirinizi kırmaktan çekinmiyorsunuz. Her ikiniz de önce "ben" diyorsunuz. Özellikle de eşiniz.

En önemlisi de aranızda müthiş bir iletişimsizlik var ve birbirinize karşı açık değilsiniz. Samimi değilsiniz. Bu kadar yeni bir evlilikte bu kadar öfke birikmesi normal değil. Bunların siz de farkındasınız. Bu yüzden sürekli buraya konu açıyorsunuz.

Böyle devam ederse bu evlilik yürümez. Çünkü ortada ne büyük bir saygı var ne de sevgi. Buradan görünen bu.
Diğer konulardan hatırlıyorsanız aslında hiçbirinin de eften püften dertler olmadığını biliyorsunuz.
Konu açmamdaki ana sebep kimseye bunlardan bahsetmeyip beni tanımayan insanlarla konuşmak. Genelde sorunlarımı kendi içimde hallederim, aileme zaten bahsetmem de arkadaşlarıma da kendimce çözüm bulduktan sonra bazen anlatırım.
Evlilik yeni ama ilişki yeni değil yani burada heyecanlı ve yeni bir ilişkiden bahsedemeyiz.
Doğal olarak sorunlar, birikmişlikler, kalp kırıklıklarından bahsediyoruz.
Benim hayatımda vazgeçilmez kimse yok zaten, eskiden önemsiyordum ama fazla olduğuna karar verip ilgimi azalttım çünkü ben yeterince önemsenmiyordum.
Bilemiyorum haklı olabilirsiniz, sevgi saygı olmayıp bitmeye mahkum muyuz zaman gösterecek.

canim yanlis anlama beni ama agrina gitmiyor mu esinin boyle yapmasi, ben bir Kadin olarak bana boyle yapilsa degersiz hissederim sevilmedigimi hissederim ve askimdan olsemde ceker giderim, buna ragmen caba gostermiyorsa zaten hic sevmemis demektir
Kadin ilgi ister sevgi ister yaa, boyle erkekleri anlayamiyorum.. anlatmalarindan anladigim kadariyla ailesine verdigi degerin yarisini veriyor mu sana emin degilim canim, 10 yillik evlide degilsiniz ki, ki oyle olsa bile bukadar ilgisiz sevgisiz dusuncesiz olmamali
bilemiyorum herkes bir degil basa gelmedende bilinmez ama ben olsam asla tahammul edemezdim boyle birseye:(

canim yanlis anlama beni ama agrina gitmiyor mu esinin boyle yapmasi, ben bir Kadin olarak bana boyle yapilsa degersiz hissederim sevilmedigimi hissederim ve askimdan olsemde ceker giderim, buna ragmen caba gostermiyorsa zaten hic sevmemis demektir
Kadin ilgi ister sevgi ister yaa, boyle erkekleri anlayamiyorum.. anlatmalarindan anladigim kadariyla ailesine verdigi degerin yarisini veriyor mu sana emin degilim canim, 10 yillik evlide degilsiniz ki, ki oyle olsa bile bukadar ilgisiz sevgisiz dusuncesiz olmamali
bilemiyorum herkes bir degil basa gelmedende bilinmez ama ben olsam asla tahammul edemezdim boyle birseye:KK43:
Nereye gidebilirim çekip parkta mı yatayım?
Ben de istiyorum çoğu zaman çekip gitmek ama tıpış tıpış geri döneceksem ne demeye gideyim? Aİlem yok ki canım sıkıldı geliyorum diyeyim, arkadaşım yok ki sana bir derdimi anlatayım diyeyim...

Nereye gidebilirim çekip parkta mı yatayım?
Ben de istiyorum çoğu zaman çekip gitmek ama tıpış tıpış geri döneceksem ne demeye gideyim? Aİlem yok ki canım sıkıldı geliyorum diyeyim, arkadaşım yok ki sana bir derdimi anlatayım diyeyim...

bilmiyorum canim ama sen ilimli yaklastikca, medeni bir sekilde konusmayi bekleyip sabrettikce en ufak bir degisim gostermiyor
bunun bir caresi olmali, bu dunyada senden onemli kimse yok, seni mutlu edecek bir insan yerine mutsuz edip degersiz hissettirecek bir insana niye ihtiyac duyasin

bilmiyorum canim ama sen ilimli yaklastikca, medeni bir sekilde konusmayi bekleyip sabrettikce en ufak bir degisim gostermiyor
bunun bir caresi olmali, bu dunyada senden onemli kimse yok, seni mutlu edecek bir insan yerine mutsuz edip degersiz hissettirecek bir insana niye ihtiyac duyasin
Şu an böyle bir tepki için çok ciddi kafamın atması ve plan yapmam lazım...
Belki tanıdık birileri olsa daha farklı olurdu durum bilemiyorum.

Ah koalina afedersinde okuzunun ikizide bende seni çok iyi anliyorum.
Sen susup anlamasini bekledikce, o susup bu düzene alismani bekler.
Konuşsan ne değişir hiçbirşey. Onun karakteri hayata bakisi bu.
Yeni bir aile kurmadi ailesini genisletti boyle d'usunur bizimkilerin turu bu.
Diyeceğim o ki katlanip kabullenemeyeceksen şimdiden ona gore geleceğini sekillendir.
Beni soracak olursan ben benden geçtim ..bir kizim var tesellim enerjim hepsi o

Ne münasebet, enayi miyim ben çekeyim bunları?
Zaten yeterince fedakarlık yapmışım...

İş bu raddeye gelmez ama olur sa gelirse ben de evi satıp borçları kapatırım tabi...

Ayrı evimiz olmadığı için benimseyememiş olabilir.
Ben dahi benimseyemedim ki evi, başkasının kurallarını yaşıyorum, çok sıkıldım.

Normalde iyi anlaşırız aslında, dediğim gibi eşim yardımcıdır vs...Arada tartışmalar olur, genelde çözemeyiz yine de önemsememeyi falan öğrendik.
Şimdi yalnız olmayınca olaylar büyüyor tabi, konuşamıyoruz zçünkü.

Eşim laf ebesidir, her şeye haksız bile olsa cevabı mutlaka vardır.
Ben daha pazar günü söylediğim meseleden salı günü kavga ediyorsam buna düz mantık değil kalın kafalılık diyebiliyorum ancak. Hani bir hafta geçse yine neyse...
ben de pek önemsendiğimi ya da ön planda olduğumu hissedemiyorum.
Bugün mail attım ama yine her şeye bir cevap. Misal sorunların bazılarını yazmıştım, koyu renkliler onun cevapları:
Ailene o gün yaptığımız her ayrıntıyı anlatman.
hangi her ayrıntıyı anlatıyorum acaba? annem sana xxxx anlatmaz derken, sen ne anlattığımı düşünüyorsun? yeni geldik yemek yedik oturduk birazdan yatcaz demek her ayrıntıysa, annem benim sesimi duymasın ben onun sesini duymayayım mı? iyiyiz diyip kapatayım mı? nedir bu her ayrıntı?

Evle ilgili tadilat, değişiklik vb.'ne benim dahil olmamam. Pat duvar delinir, çat perde alınır, yere köpük yapıştırılır. Bana sorulmaması.
o duvara zaten vantilatör şarttı. bunun yapılması kötü bişi değil. zaten bunun için iyi oldu elinize sağlık demen gerekirken böyle bir tepkiyle gelmen de şaşırtıcı. banyo küf pas buhar olmasın diye yapılmış banyonun kalitesini koruyacak bişi o. perdeden haberim yok. o perdelerin hiçbirini ben istemedim. takarkende zor oluyor zaten ağırlar o duvardan düşcek diye aklım çıkıyor. tavan elek gibi oldu dele dele gözüküyor eski delikler ben de memnun değilim ama iyilik olsun diye alıp getirmişler ne diyebilirim? zaten getirmiş takmış. sende güneşlik oldu iyi oldu gibi bişi dedin takıldığı gün sen farkında değilsin ama falan dedin. yere yapıştırılan bir köpük yok. ısı farkı olup küf olmasın diye sadece kondu onlar. istenildiği zaman kaldırılabilinir. evden eşyalar çıkarken parkenin altında olması lazım onların. o zaman da seninle parke seçer tercih yapar ona göre tadilat yaparız.

Ailenin yardımlarını kabul edip onlara ömür boyu minnet duyup ön plana alman, erteleyememen, hayır diyememen.
ailem bana yardım etmese de ben onlara ömür boyu minnet duyarım. beni bu yaşıma onlar getirdi. bu karaktere onlar beni soktu.

Bazen bende de böyle oluyor bazen de sinirli olduğum zamanlar saçma sapan sorular sorunca azarlıyorum. Bugün oldu mesela. Yani bizim konuşacak milyon tane konumuz varken gelmiş "Nereye gittiniz? Hangi mağazaya girdiniz? Adları ne? Başka ne yaptınız? Eğlendiniz mi? İlçenin nerelerine gittiniz" gibi sorular soruyor en son "gitik işte" diyince de konuşmak istediğini ama benim konuşmak istemediğimi söylüyor. Yahu ne yapacaksın A giyim mağazasından çıkıp B giyim mağazasına gitmişim işte. Bunu mu merak ediyorsun?
Bunun dışında konuşmalarda hep konuyu saptırır ve misilleme yapar. Doğru düzgün bir cevap alamadığım için konu benim için kapanmaz.

Ev benim üzerime evlenmeden önce alındı zaten.

Ben de öyle düşünüyorum...

Bir kere bu kadar uğraşma kısmını eleyelim, çocuk yetiştirmek isteseydim bir tane doğurur ona bakardım koca adama değil.
Ben sıkılıyorum böyle şeylerden...Kayınvalidemle de konuşmam çünkü öyle bir samimiyetim yok henüz. He konuşsam-söylesem bana ne akıl verir bilemem ama zaten asla oğluna şikayet ettiğimi falan söylemez. Mezara kadar götürür onu ona eminim. Oğlunu da azarlar ama bundan dolayı bir daha gelmeyebilirler. Olayın ucu oraya gider ve adam olması gereken eşimken onların kalpleri kırılır.

Kesinlikle. Sertifika falan verilmesi lazım.
ben de çok fevri ve biriktirdiklerini bir anda patlatan biriyim. Çok sakin, suskun giderken bir olayda kaçıp göçebiliyorum.

Benim de sopamı elime almam yakındır herhalde, sabrım çok çabuk kırılıyor bu ara.
Az önce ne dediğine inanamadım.
Sorduğu soru şu: ne oldu ki şimdi? Ne yaptım YİNE?
canim o diyaloglarin inan cok daha fazlasi bende mevcut 3 gun oncesinin mevzusunu dile getiriyorsa yine sukret. Bizimki hala 5 yil oncesinden bahsedebilir. Inan bana hic abartmiyorum. Ilk zamanlar bisey konusurken konu o kadar sacma yerlere gelirdi ki niye kizdigimi unuturdum busefer baska seylerden kavga ederdik hakli cikacak ya beyimiz. Bende hayatimda munakasaya bile girebilen bir insan olmadim. Annem eltilerinden neler cekmistir. Bir gun laf soyledigini bilmem boyle yetisince cevap vermesini de bilmiyprsun haliyle.Bir gun aldim elime kalem kagit soylediklerini not ettim kavga sebebini baska konuya gectikce yada uzattikca hooopp dedim dur orda onu sonra konusuruz simdi bu durum var boyle boyle alistirdim konusmaya. Inan cocuk gibiler. Bazen oyle sacmalardi ki sirf hakli olnak laf siylemis olmak icin dururdum o cumleni tekrar et derdim edemezdi farkina varirdi ama yine de devam. Hani bir hikaye varya anektod kari koca kavga ediyorlar kadino kadar kaybediyorki kendini kocasina bu coxuklar benden mi diye soruyor. Inan bu sacmaligi cok yasadim. Hersey senin elinde. Degistirmeye calis demiyorum sakin o ise kalkisma zaten cok yipranirsin ama varolan durumu gormesini sagla. Duygularni anlamsini sagla. Bu da bagirip cagirmakla esyaya zarar vermekle gitmeyle tehdit etmeklehatta sinir krizi gecirmekle olmiyor tecrubeyle sabit. Iyi niyet ve sakinlik konusmak baska bisey degil canim cozumu. Hani soyle dusun mermere birden su doksen ise yaramaz ama ayni yere damlaya damlaya mermeri delebilir su. Seni anliyorum hemde cok iyi anliyorum.
yardm etmek istiyorum

Ben 1buçuk senelik evliyim. Evliliğimin 1. Ayında istemediğimiz halde hamile kaldım. Tüm hamileliğîm ve lohusalığım eşimîn tavırları yüzündn buhranlarla geçti.
Eşim ve eşiniz inanılmaz benzer tavırlar içindeler. Eşime derdimi anlatmam 1 sene sürdü. Belki hamile olmasam bu kadar uğraşmazdım bile. Ben sizin kadar güçlü duramadım. Hamileliğinde verdiği psikolojiyle göz yaşları içinde anlatmaya çalıştım derdimi. O ise tıpkı eşiniz gibi bi gün önce konuştuğumuz halde hala haftanın tek iİn gününde kardeşimde gelsin beraber gezelim diyen bi adam. Bende tıpkı sizin gibi ailesine hiç bişey hissettirmeden çözmeye çalıştım. Bizdeki sorunda eşimdi çünkü ailesibden ziyade.
En son 5ay kadar önce artık pes etmem gerektiğini düşündüm. Çünkü ilk evlilik yıldönümümüzde bile size geleyim mi diyen kardeşine yarın gel bile diyemeyen bi adamdı benim kocam. Kardeşi kırılırmış çünkü:)
Bunu onada söyledim. Artık bu tavırlarına katlanamadığımı kendimi değersiz hissettiğimi söyledim. Ailemi tüm düzenimi bırakıp onun için bu şehre geldiğim için pişman olduğumu söyledim.
Sadece kızım babasını daha tanımadan ayrılsın istemedim.
Başta her zamanki serzenişlerimden sandı. Ertesi gün kalkınca işe giderken öpmeye çalıştı hatta:) çünkü ona göre hiç bişey olmamaış gibi davranınca tüm sorunlar çözülüyo.
3hafta boyunca sadece sorduğu sorulara düz cevaplar verdim. Mecbur kalmadıkça konuşmadım. Arada gelip birde ne oldu diye bile sordu. Söylediklerimde karalı olduğumu kızımız biraz daha büyüyünce boşammak istediğimi söyledim.
Anca anladı kalın kafalı kocam kapris yapmadığımı. Değişeceğine dair söz verdi. Güvenmediğimi söyledim güvenîmi kazanacağına dairde söz verdi.

Şuan iyiyiz. Hatta çok iyiyiz. Artık beni anladığını biliyorum hissediyorum. Sabrımın meyvesini aldım Allah bozmasın. Seviyorum onu onun beni sevdiğinide biliyorum. Sabretmemin sebebi de buydu zaten. Biz aştık umarım sizde aşabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla eşiniz iyi bi adam. Bişeylerin düzelmesi için ailesinin o evden gitmesi lazım. Eğer sabrınızın değeceği kadar seviliyor seviyorsanız sabredin. Kolay bulunan şeyler değil bunlar. Ve 6 ay kısa bir süre bi şans vermeye değer..
Ve size tavsiyem evle şu aşamada ailesiyle ilgili bi eleştiride bulunmayın dolaylı yoldan bile olsa. Tadilat meselesinin içinde ailesi varsa bunu erteleyin. Yada perde. Sizin esas sorununuz eşinizle vakit geçirememek onunla konuşamamak. Bunu çözdüğünüz zaman diğer meseleleri zaten halledersiniz. Çünkü siz şimdi ne derseniz diyin ailesini savunmaya çalışacaktır. İçgüdüsel olarak..
Telefondan yazınca parça pinçik oldu

canim o diyaloglarin inan cok daha fazlasi bende mevcut 3 gun oncesinin mevzusunu dile getiriyorsa yine sukret. Bizimki hala 5 yil oncesinden bahsedebilir. Inan bana hic abartmiyorum. Ilk zamanlar bisey konusurken konu o kadar sacma yerlere gelirdi ki niye kizdigimi unuturdum busefer baska seylerden kavga ederdik hakli cikacak ya beyimiz. Bende hayatimda munakasaya bile girebilen bir insan olmadim. Annem eltilerinden neler cekmistir. Bir gun laf soyledigini bilmem boyle yetisince cevap vermesini de bilmiyprsun haliyle.Bir gun aldim elime kalem kagit soylediklerini not ettim kavga sebebini baska konuya gectikce yada uzattikca hooopp dedim dur orda onu sonra konusuruz simdi bu durum var boyle boyle alistirdim konusmaya. Inan cocuk gibiler. Bazen oyle sacmalardi ki sirf hakli olnak laf siylemis olmak icin dururdum o cumleni tekrar et derdim edemezdi farkina varirdi ama yine de devam. Hani bir hikaye varya anektod kari koca kavga ediyorlar kadino kadar kaybediyorki kendini kocasina bu coxuklar benden mi diye soruyor. Inan bu sacmaligi cok yasadim. Hersey senin elinde. Degistirmeye calis demiyorum sakin o ise kalkisma zaten cok yipranirsin ama varolan durumu gormesini sagla. Duygularni anlamsini sagla. Bu da bagirip cagirmakla esyaya zarar vermekle gitmeyle tehdit etmeklehatta sinir krizi gecirmekle olmiyor tecrubeyle sabit. Iyi niyet ve sakinlik konusmak baska bisey degil canim cozumu. Hani soyle dusun mermere birden su doksen ise yaramaz ama ayni yere damlaya damlaya mermeri delebilir su. Seni anliyorum hemde cok iyi anliyorum.
yardm etmek istiyorum
Hepsi oyle bence. Benim esim asla ama asla haksiz olamaz :). Haksizligininyuzune tum delilleriyle vururum o zaman ancak susar ama ben haksizlik ettim demez. Allahtan korkuyo o yuzden onunla korkutuyorum. Hakkimi asla ama asla helal etmicem diyince tirsiyordu. Ben de oyle oyle torpuledum.

Simdi de cok iyi anlasiyoruz cunku sen bana hic bagirmiyorsun diyor :). Askim sen deyistin artik bagirmama gerek yok diyorum ben de :) uyanik yaa simdi bile oyle diyip uste cikiyor.

"anam avradim olsun" tabiri böyleleri için söylenmis demekki...
esin olacak adam uygulamali denesin diyesim var tövbe tövbe... adam ayakli seytan !!!
benide gece gece bu yorumla günaha soktu!!! :D :D

Son düzenleme:
Ben 1buçuk senelik evliyim. Evliliğimin 1. Ayında istemediğimiz halde hamile kaldım. Tüm hamileliğîm ve lohusalığım eşimîn tavırları yüzündn buhranlarla geçti.
Eşim ve eşiniz inanılmaz benzer tavırlar içindeler. Eşime derdimi anlatmam 1 sene sürdü. Belki hamile olmasam bu kadar uğraşmazdım bile. Ben sizin kadar güçlü duramadım. Hamileliğinde verdiği psikolojiyle göz yaşları içinde anlatmaya çalıştım derdimi. O ise tıpkı eşiniz gibi bi gün önce konuştuğumuz halde hala haftanın tek iİn gününde kardeşimde gelsin beraber gezelim diyen bi adam. Bende tıpkı sizin gibi ailesine hiç bişey hissettirmeden çözmeye çalıştım. Bizdeki sorunda eşimdi çünkü ailesibden ziyade.
En son 5ay kadar önce artık pes etmem gerektiğini düşündüm. Çünkü ilk evlilik yıldönümümüzde bile size geleyim mi diyen kardeşine yarın gel bile diyemeyen bi adamdı benim kocam. Kardeşi kırılırmış çünkü:)
Bunu onada söyledim. Artık bu tavırlarına katlanamadığımı kendimi değersiz hissettiğimi söyledim. Ailemi tüm düzenimi bırakıp onun için bu şehre geldiğim için pişman olduğumu söyledim.
Sadece kızım babasını daha tanımadan ayrılsın istemedim.
Başta her zamanki serzenişlerimden sandı. Ertesi gün kalkınca işe giderken öpmeye çalıştı hatta:) çünkü ona göre hiç bişey olmamaış gibi davranınca tüm sorunlar çözülüyo.
3hafta boyunca sadece sorduğu sorulara düz cevaplar verdim. Mecbur kalmadıkça konuşmadım. Arada gelip birde ne oldu diye bile sordu. Söylediklerimde karalı olduğumu kızımız biraz daha büyüyünce boşammak istediğimi söyledim.
Anca anladı kalın kafalı kocam kapris yapmadığımı. Değişeceğine dair söz verdi. Güvenmediğimi söyledim güvenîmi kazanacağına dairde söz verdi.

Şuan iyiyiz. Hatta çok iyiyiz. Artık beni anladığını biliyorum hissediyorum. Sabrımın meyvesini aldım Allah bozmasın. Seviyorum onu onun beni sevdiğinide biliyorum. Sabretmemin sebebi de buydu zaten. Biz aştık umarım sizde aşabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla eşiniz iyi bi adam. Bişeylerin düzelmesi için ailesinin o evden gitmesi lazım. Eğer sabrınızın değeceği kadar seviliyor seviyorsanız sabredin. Kolay bulunan şeyler değil bunlar. Ve 6 ay kısa bir süre bi şans vermeye değer..
Ve size tavsiyem evle şu aşamada ailesiyle ilgili bi eleştiride bulunmayın dolaylı yoldan bile olsa. Tadilat meselesinin içinde ailesi varsa bunu erteleyin. Yada perde. Sizin esas sorununuz eşinizle vakit geçirememek onunla konuşamamak. Bunu çözdüğünüz zaman diğer meseleleri zaten halledersiniz. Çünkü siz şimdi ne derseniz diyin ailesini savunmaya çalışacaktır. İçgüdüsel olarak..
Telefondan yazınca parça pinçik oldu
O derece sevilip sevilmediğimi bilemiyorum. Açıkçası artık hiç bir şeyden emin değilim. Ben değil de herhangi başka biriyle de evli olsa yine aynı adam olurdu. Benim için ekstra bir fedakarlık yaptığını da düşünmüyorum.
Ailesinin de kendisinin de canı cehenneme, ben yeterince iğrenç sözler duydum artık kim ne yaparsa yapsın.

"anam avradim olsun" tabiri böyleleri için söylenmis demekki...
esin olacak adam uygulamali denesin diyesim var tövbe tövbe... adam ayakli seytan !!!
benide gece gece bu yorumla günaha soktu!!! :D :D
elmayla armutu karıştırmayı çok seviyor.
Annesiyle eşini kıyaslayarak büyük hata yaptığının farkına ne zaman varır bilemem.

Back
X