Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

Allah yardımcın olsun... Kv ile yaşamıyorum ama yazın eşimin ablası kocası 3 çocuğu hollanda'dan bize 5 haftalığına kalmaya gelmişlerdi de kafayı yememe az kalmıştı! Daha 1 yıllık evli olmama ragmen yatak odamızı bile onlara vermiştik rahat etsinler diye , sonra yine de en kötü insan ben olmuştum! Yani diyeceğim o ki insanlara ne yaparsan yap yaranamıyorsun . Ne güzel hizmet hürmet ediyosun sanki kendi ailen gibi ( kocan bilgisayarla oynarken ) ...
Bence eşinle güzelce konuş rahatsız olduğun konuları söyle , onunla özel vakit geçirmek istediğini vs. Anlamazsa da sen dışarı çık gez evde ne halleri varsa görsünler...
Ama daha temel atılmadı, eşim geçen en az 3 sene sürer bu diyordu, şoka uğradım "şaka mı yapıyorsun:KK57:" demişim o an boş bulunarak:KK51:
Gitseler de kalsalar da eşimin huyu-suyu böyle demek ki, değişmiyor.
En çok da ben bekarken anneme bu kadar iş yapmadım şimdi elin kadınına hizmet ediyorum diye üzülüyorum.
Neden bilmiyorum, çok saçma bir düşünce ama öyle işte. Ara tatilde gidince evi bir temizleyeyim, yemek falan yapayım:KK59:

canım sen fazlasıyla dolmuşşsun evet ama erkekler biraz dik düşünürler öyleyse öyledir
o an senin haklı olduğun bi konuymuş ama onu orda bırakınca hemen üste çıkmış hep yaptıkları şeyler madem eşinin ailesi 9 10 ay gidecekler o zaman oturur konuşursun biraz onunla ikili dialogtan kaçın bence
öğretmen mişsin aktif birisin anladığım kadarı ile faaliyetlere katıl o şu an aklınca ders vermeye çalış ne düşündüğünü önemsememeye çalış arkadaş aklunca sana ders vermeye çalışıyor sende ona sesliğinle ders ver o zaman seni anlamak için çaba gösterecek ama uzun ayrı kalmak pek iyi olmaz gibi senn bileceğin iş tabi

Koalinacım seni çok iyi anlıyorum ama eğer evliliğini yürütmek istiyorsan bir süre bu duruma katlanmak zorundasın. Eşin henüz evli olduğunu kavrayamadı bu durumlardan dolayı. Zaten sizinkiler en fazla bir iki ay daha aklıp yazlığa geçerler. Evin bitmesine ne kadar kaldı?

Kayınvaliden iyi bir insana benziyor, seni anlar gibi. Onunla dertleşmez misin hiç anne kız gibi? Bu durumları onunla paylaşırsan seni anlar gibi geliyor. Oğlunun kulağını çekebilecek potansiyelde bir kadın izlenimi uyandırdı bende. Benim de eşim zor bir insandır. Beni çok zorladığı zamanlar ablasıyla dertleşiyorum. Anında kulağı çekiliyor kuzu kuzu benim istediğim gibi davranmaya başlıyor. Bir erkeği parmakta oynatmanın, dediğini yaptırmanın en kolay yolu en karşı koyamadığı yakınıyla yakın olmaktır.
Annesi evet kulağını fena çeker ama yanlış anlayıp bozulabilir, inanılmaz alıngan, buluttan nem kapan biri. Tek kelimem yeter yanlış anlamasına.
Evleri henüz başlamadı bile ama benim derdim aslında kökten çözüm bulmak. Hani ne bileyim dünyanın binbir türlü hali var. Yaşlı insanlar bunlar, elden ayaktan düşerlerse ve bize gelirlerse ne olacak? Ölene kadar eşim öyle sadece yatınca konuştuğum bir adam mı olacak? Ya da diyelim ki evleri bitmedi 3-5 yıl sürdü, yine sürekli bizde toplanıldı hep mi böyle yapacak? Biraz adam olsa sorun falan yok aslında.
Benim en çok büyük görümcemle aram iyi onun da bu sıra kendi problemleri var. Hiç anlatıp yük olmak istemiyorum zaten "öküz benim kardeşim, sallama sen onu, ne istiyorsan söyle yapsın, bırakacak tabi seni işe, memleketinden getirmeyi biliyorsa..." gibi şeyler söylediği için eşim pek dinlemez onu. Aslında eşim ailesini bile dinlemez, herkesi sever, düşkündür ama işine gelirse "karışmayın size ne" der çekilir.

Temizlee :KK59:
Ay ne diyeceğimi şaşırdım 3 sene miii :KK57:
Çocuk yapma:stop:
Bazen de diyorum madem bizde kalıyorlar yapayım bir çocuk, kayınvalide baksın ele avuca gelsin :KK12:

canım sen fazlasıyla dolmuşşsun evet ama erkekler biraz dik düşünürler öyleyse öyledir
o an senin haklı olduğun bi konuymuş ama onu orda bırakınca hemen üste çıkmış hep yaptıkları şeyler madem eşinin ailesi 9 10 ay gidecekler o zaman oturur konuşursun biraz onunla ikili dialogtan kaçın bence
öğretmen mişsin aktif birisin anladığım kadarı ile faaliyetlere katıl o şu an aklınca ders vermeye çalış ne düşündüğünü önemsememeye çalış arkadaş aklunca sana ders vermeye çalışıyor sende ona sesliğinle ders ver o zaman seni anlamak için çaba gösterecek ama uzun ayrı kalmak pek iyi olmaz gibi senn bileceğin iş tabi
Zaten onlar geleli 1 ay oldu aslında çok bir zaman olmadı ama geçmiş konularıma baktım hep bu tarz durumlardan şikayet etmişim.
Uzun ayrılık derken ara tatil mi? Eşim nadiren erken gelir işten normalde 19.30-20.00'dir gelme saati. Ara tatil boyunca tatilde olmama rağmen erken kalkıp kahvaltı hazırladığımı akşama kadar eşim gelecek diye beklediğimi düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum. En iyisi okul kapanır kapanmaz kaçıp pazar gecesi dönmeko_OArkadaşlarım, kuzenlerim, akrabalarım, kardeşlerim derken zaman akıp gider ben de deşarj olurum.

Annesi evet kulağını fena çeker ama yanlış anlayıp bozulabilir, inanılmaz alıngan, buluttan nem kapan biri. Tek kelimem yeter yanlış anlamasına.
Evleri henüz başlamadı bile ama benim derdim aslında kökten çözüm bulmak. Hani ne bileyim dünyanın binbir türlü hali var. Yaşlı insanlar bunlar, elden ayaktan düşerlerse ve bize gelirlerse ne olacak? Ölene kadar eşim öyle sadece yatınca konuştuğum bir adam mı olacak? Ya da diyelim ki evleri bitmedi 3-5 yıl sürdü, yine sürekli bizde toplanıldı hep mi böyle yapacak? Biraz adam olsa sorun falan yok aslında.
Benim en çok büyük görümcemle aram iyi onun da bu sıra kendi problemleri var. Hiç anlatıp yük olmak istemiyorum zaten "öküz benim kardeşim, sallama sen onu, ne istiyorsan söyle yapsın, bırakacak tabi seni işe, memleketinden getirmeyi biliyorsa..." gibi şeyler söylediği için eşim pek dinlemez onu. Aslında eşim ailesini bile dinlemez, herkesi sever, düşkündür ama işine gelirse "karışmayın size ne" der çekilir.
O kadar uzun sürecekse bu ev meselesi kiraya çıkmayı düşünmez misiniz? Yok mu öyle bir imkan? Evliliğin ilk yılları, en güzel zamanları heba olacak böyle.
Elden ayaktan düştüklerinde şimdiki gibi olmayacak. Siz ikiniz evliliğinizi kendi dört duvarınız içinde yaşamaya başladığınızda kendi düzeniniz olacak. Eşin de belli bir süreden sonra evliliğe adapte olmuş olacak ve bu sorunlar olmayacak. Ama bu kendi düzeninizi kurma olayı ne kadar uzun sürerse eşinin adaptasyonu o kadar imkansızlaşacak. Evliliği de bu düzen içinde oturtursanız geri dönüşü ya olmaz ya çok zor olur.

sen nekadar iyi sabirli anlayisli bir insansin, hayran kaldim masallah ve tebrikler

dusundum dusundum ben olsam kayinvalide kayinpederde yaninda olabilir ama esim yokken, ayni senin basinda olan durumu baskasindaymis gibi anlatirdim
arkadasimin kayinvalide kayinpederi hic bas basa birakmiyormus, eside anlayis gostermiyormus vs vs yuzumu karartip anlatirdim valla biraz anlasinlar onlarda

O kadar uzun sürecekse bu ev meselesi kiraya çıkmayı düşünmez misiniz? Yok mu öyle bir imkan? Evliliğin ilk yılları, en güzel zamanları heba olacak böyle.
Elden ayaktan düştüklerinde şimdiki gibi olmayacak. Siz ikiniz evliliğinizi kendi dört duvarınız içinde yaşamaya başladığınızda kendi düzeniniz olacak. Eşin de belli bir süreden sonra evliliğe adapte olmuş olacak ve bu sorunlar olmayacak. Ama bu kendi düzeninizi kurma olayı ne kadar uzun sürerse eşinin adaptasyonu o kadar imkansızlaşacak. Evliliği de bu düzen içinde oturtursanız geri dönüşü ya olmaz ya çok zor olur.

Zaten 1600 lira ev kredisi+650 bedelli kredisi ödüyoruz, kirayı da ödeyemeyiz maalesef. Ev de bizim olunca kiraya çıkmak anlamsız oluyor. Kendi düzenimiz, kurallarımız, saatlerimiz hiç olmayacak bu gidişle...Evin temelleri atılacak da, bitecek de...
Çok zaman olmadı ama çok bıktım gerçekten güçlü duracağım diye kasmaktan.

Bazen de diyorum madem bizde kalıyorlar yapayım bir çocuk, kayınvalide baksın ele avuca gelsin :KK12:

Zaten onlar geleli 1 ay oldu aslında çok bir zaman olmadı ama geçmiş konularıma baktım hep bu tarz durumlardan şikayet etmişim.
Uzun ayrılık derken ara tatil mi? Eşim nadiren erken gelir işten normalde 19.30-20.00'dir gelme saati. Ara tatil boyunca tatilde olmama rağmen erken kalkıp kahvaltı hazırladığımı akşama kadar eşim gelecek diye beklediğimi düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum. En iyisi okul kapanır kapanmaz kaçıp pazar gecesi dönmeko_OArkadaşlarım, kuzenlerim, akrabalarım, kardeşlerim derken zaman akıp gider ben de deşarj olurum.

eşin gözü dışarda bir tip değilse cinsellikle terbiye etcen
annen uyanık baban gelir falan diye

Eşiniz çok uyanik geldi bana:)

Mesela saat 7de gidelim mi demesi... Bence zaman geçip sorarsa gitmeyeceğini biliyordu... Ama sormazsa kizarsiniz diyerek topu size atti ve daha uygunsuz bir saatte sorup "e ben dedim sen gitmedin"e getirdi konuyu.

Ve sizin istemediğiniz yere gitmek istemedi ama simdi o yağmurda ben kendim cikarsam söylenmesin diye güya hadi bak istedin ciktik gibi yapip babasinin isini halletti.. Sonra siz söylenince "e ama cikmak istedin ciktik ne yapim" oldu durum..

Bu yüzden tepkinizi direkt söyleyin su üstüne cikmasina firsat vermeden.

Canım bu kentsel dönüşüme güvenip bu şekilde hareket etmeseydiniz keşke. Eşin dengeyi kuramıyor ya böyle kabul edeceksin ya da annesine konuyu açacaksın. Anne gibi yar olmazda ne demek sacmalamış resmen. Daha ikinizin yerinin farklı olduğunu ve kıyaslamanın abes olduğunu bile anlamamış ki eşin

Kaynanam ve kayın pederim çok iyi niyetli demişsin ama çok düşüncesizler canımm..Bende düğünden sonra mecburen kayın validemle 1 ay oturdum ve kayın validem çıkın gezin derdi eşime kız sıkılmasın gezdir der dururdu, bizi baş başa bırakmak için akşamları akrabalara giderdi oturmaya:nazar: Yani kaynananın düşünmesi lazım böyle şeyleri canım :KK14:

Koalina yorumlarini okuyunca yalniz olmadgmi hissediyorum yapilrmz cok benziyor ben bisey deyincde suclu konumuna dusuyorum

Kızlar çok komik bir şey oldu...
Az önce kapıyı açtım eşim geldi zannederken bir baktım kayınpederim gelmiş.
Kaçtım geldim diyor...

Kaolina bence biriktirmek ilişkinizi çıkmaza sokuyor. Sürekli alttan alıyorsun, susuyorsun ve senin isteklerin olmayınca bir yerden sonra çileden çıkıyorsun ki bence çok normal. Saat 7de gidelim mi dedi, gidin.

Çocuk sesi çekemiyorsa görümcen çocukları bırakmak istediğinde "ben çok isterim ama eşim çocuk sesi çekemiyor" deyin.

Atın biraz sorumluluğu üstünüzden. Sürekli düzgün davranmaya çalışmak bile bunaltıyor insanı. Belki çocuklaşacaksınız, belki tartışacaksınız ya da kovalaşacaksınız evde.

Taaa Temmuzda açtığım bir konudan alıntı. Şimdi böyle yol bilmem, iz bilmem modunda değilim neyse ki. Kaçıp göçebiliyorum bile... Ama o zamandan beri konuşarak çözemediğim bir sorun bu. Artık konuşmaktan bıktım ve yoruldum gerçekten.
Ciddi bir sorun mu? Bence evet, benim gibi kafası attığında hadi gideyim de bir çay içeyim diyebileceği bir arkadaşı bile olmayacak kadar yalnız biri için evet...

Konuşa konuşa alıştıracaksın emin ol :)
4,5 senelik evli biri söylüyor bunları :)
Ayrıca bence, sen gayet sakin sakin, mantıklı mantıklı anlatıp anlamasını istiyorsun gibi geldi.
Dedim ya bazılarına asillik yaramıyor koalinacım anladıkları dilden vericeksin.

Dediğim gibi sorun en baştan eşin.
Misal o kapıyı açtığında aaa markette amma da geç kaldın diye güle güle, pişkince olayı ört pas ediyorsa, sen de ne marketi ya, bıraktın beni mal gibi dışarda ardını arayıp sormayı da bilmiyorsun gecenin şu saati, kadın başıma çıktım geldim diyeceksin. Ondan sonra bak yapabiliyor mu öyle bişey.

İnan şunları söylemek çok ağırıma gidiyor ama bazıları hak ediyor canım. Dedi deliyi görünce çomağını saklarmış.
Çokta iyi bişey söylüyormuşum gibi hallere bak. Ama bazen öyle şeyler yapıcaksın ki eşin gözlerinde çakan şimşeği görünce neler yapabileceğini anlayıp yapmaktan çekinecek.

Yanına sürekli birilerini çağırdığında mesela gülerek aaa bu kadar az oldu zaten 30 senelik evliyiz biz, yalnız kalmak yaraşır mı bize, sülaleyi de çağırsaydın da hep beraber olsaydık diyeceksin. Sen laf mı çarpıtıyorsun gibi bi laf dediğinde de aslında kaya attım ama ancak anlamışsın helal kocama diyip susucan :) sen delirmicen onu delirtcen yani

Hülen kocam 4,5 senedir bana neler yaptırmışsın bee
:)

Kızlar çok komik bir şey oldu...
Az önce kapıyı açtım eşim geldi zannederken bir baktım kayınpederim gelmiş.
Kaçtım geldim diyor...

Allah sabır versin. Ben sırf vıcık vıcık aile ilişkileri yüzünden memleketime gitmek istemiyorum. Tayini de başka yere isteyeceğim.

Yeni evilerin aralarında ne işi var kv kp onlar hiç sıkıkmıyorlarmı bu durumdan? Benim ruhum daraldı resmen okuyunca.

2 ablası var işte, tek ve son erkek olunca gerçekten çok şımarık.
Hala ailesi eline para sıkıştırıp destek olarak toparlamaya çalışıyor.
Eşim de kendini onların bazı işlerini yapmaya mecbur hissediyor. Daha önce söylemişti, babam bize çok destek oldu-oluyor; ben de onun bazı işlerini yapmak zorundayım diye. Olmasınlar efendim o zaman. Yani o kazandığı paradan eşime verdi diye gece 00.30'da arayabilecek, biz yattıktan sonra odanın kapısına gelip "o işi halletmeyeceksen ver ben yarın hallederim" diyerek eşimi kaldırmak da mantıklı gelmiyor.

ailesine de haliyle daha fazla minnet duyuyo böyle olunca ama size de minnet duyması gerek.sizde destek oluyosunuz onun için bişeyleri kabul ediyosunuz,çalışıyosunuz çabalıyosunuz.madem böyle desteklerine karşı ne isterlerse her an yapıyo sizde bundan sonra ailesinin en ufak desteğini kabul ettirmeyin.kendi yağınızda kavrulursunuz koca koca insanlarsınız.illa ailesinin desteğine ihtiyacınız yoktur sanırım.sizin yerinizde olsam eşime de biraz sesimi çıkarırım artık.onun için herşeyine evet demem.

Yaklaşık bir aydır oldukça mutsuzum. Sebep malum...Özet geçeyim hemen; yaklaşık bir aydır kayınvalidem ve kayınpederim bizdeler, ara ara kızlarına gidip geri geliyorlar. Bu süreç içerisinde gelen giden de oldu, yoğun günler geçirdik. Kayınvalidem ve kayınpederim asla para hesabı yapmayan, gönülleri açık, yardımcı olmayı seven hoşsohbet ve ilgi bekleyen insanlar.

Bu özetten sonra esas meseleye geliyorum, uzun fakat anlatmam gerek.

İlk defa bu kadar uzun süre ailemden başka birileriyle vakit geçirdim. Ben sürekli ev işi yapmaktan ve hizmet etmekten yoruldum. Bunun yanında ben sürekli bir şeyler yapıp eşimin sülalesini ağırlarken eşimin odaya gidip bilgisayar başına geçmesi, çocuk gürültüsünü çekemiyorum demesi, kendi başına takılması ve günlerce sadece yatmadan yatmaya muhabbet etmemiz beni daralttı. Düşünün ki ciddi bir hesap yapmamız ve paraları ona göre dağıtmamız gerekirken dahi 2 gün odamıza çekilip bi yarım saat bu hesabı yapamadık. Ben ne zaman odaya gitsem illa kayınvalidem bir şey sormak için çağırdı. Ben buna çok sinirlendim ama kendimi sakinleştirmeye çalıştım hep. Eşimi de gözlemlemeye başladım. Kendi kendime eşim düşünemiyorsa ben teklif edeyim de bari biraz dışarı çıkalım, değişiklik olsun, dinleneyim diye düşündüm. O gün de YİNE ablasının geleceği tuttu. Ayıp olmasın diye evde kalıp kayınvalidemle bir şeyler hazırladım. Eşime de 5 gibi çıkalım hem planımız bozulmaz hem ablana ayıp olmaz dedim, onayladı. Saat 5'e geliyor eşimde tık yok, ben de ses çıkarmadım çünkü dokunsan patlayacak durumdayım. Saat 7 olunca herkesin içinde "çıkalım mı dışarı" diye sordu bana. Bu saatten sonra nereye gidebiliriz dedim ve kaldı öylece. Sonrasında da zaten annesi ve babası kızlarına gitti. Sonraki gün ben yine surat yapmayayım, pazar günümüz var çıkalım, gezelim diye düşündüm. Öğlen olmuş artık hazırlanmaya başlayacağız bir telefon. Babası evde bir şeyini unutmuş da getirebilir miymiş...Ablasının arabası var, atlayıp gelebilirdi yani...Neyse ben artık sinirlendim çünkü onun gidip gelmesi en az 2 saat. Yine günümüz gitti ve artık hava karardıktan sonra gelen eşime de çıkmayacağımı söyledim. Yani ne kadar iyi insanlar olursa olsun bunaldım, daraldım...Bu olaydan sonra ben artık negatifleştim...

Geçen cumartesi günü için ben Dolmabahçe sarayına gitmek istemiştim, yine salak gibi neşeli ve sinirimi çaktırmayayım modundayım, kayınvalidemler döndü çünkü. Beyefendi geç kalktı, kahvaltı yaptık ve yağmur başladı zaten. Bana "bu havada gidilmez oraya" dedi, tamam dedim. Ben de haliyle ev işlerine koyuldum. Bir kaç saat uğraştıktan sonra bana el kol hareketleri yapmaya başladı. Hadi hazırlan gidiyoruz diye. Ben gerçekten anlayamadım sebebini ve daha 2 gün önce gittiğimiz semte tekrar neden gittiğimizi, madem gidecektik bütün günü neden geçirdiğimizi algılamaya çalışırken hemencecik çıktım. Çıktım ama içimde fırtınalar kopuyor, dokunsan elektrik çarpacak. Hala yağmur yağıyor, madem çıkabilecektik neden benim istediğim yere gitmedik, yahut kendisi başka yere gitmek istiyordu neden zamanında söylemedi, şimdi biz oraya neden gidiyoruz diye türlü türlü sorular.
Kendisi de beni güldürmeye çalışıyor ama mümkünatı yok, on karış suratımla iki yumruk atmamak için zor tutuyorum kendimi. En sonunda "oraya gittiğimizde neden gitmek istediğin belli olur, o zaman hesabını sorarım" dedim sadece. Ve gerçekten babasının yaptırılması gereken bir elektronik aleti varmış da onu yaptırmak için gelmiş. Bunu da söylemiyor bana ve ben ancak aleti tamir edecek kişiye teslim ettiğinde gördüm ve idrak ettim. Haliyle bende ipler koptu, biraz atıştıktan sonra asla anlamayacağını fark ettim ve direk dönüş otobüsüne bindim ve gittim. Evin yakınlarına gittiğimde şimdi tek başıma eve dönmüş olmamı soracaklarını hiç de laf anlatacak halde olmadığımı düşündüm ve bir kafeye girip oturdum. Gelince bana haber verdi, yerimi söyledim. Hala ve hala saf gibi, salak gibi, su katılmamış bir aptal gibi benimle konuşup sakinleştireceğini düşünürken gelir gelmez ilk söylediği şey "hadi eve gidelim" oldu. Ben de annesinin yanına gitmek için neden acele ettiğini falan sordum, ne var evde diye sorguladım. Olay daha da büyüdü ben kalktım ve artık eve gelmeyeceğimi söyledim. Kendisi de beni öylece bırakıp eve gitti, saat 9. Ben daha fazla sinirlendim ve havaalanına otobüs beklemeye başladım. Eve gittikten sonra bana yazmaya başladı, söyledikleri yenilir yutulur şeyler değil. "sırf sen sus, laf etme diye seni de çağırdım, gez istedim, banane bu saatte sokaktaysan kocaman kadınsın, anladım ki bana annemden başka yar yokmuş, hemen gelmezsen annemle babam anlayacak, onlara bu yüzden bir şey olursa seni asla affetmem" gibi şeyler söyledi. Ben de beni bu saatte tek başıma sokakta bırakıp annesinin dizinin dibine giden adamdan koca olmayacağını, büyümesini, sahip çıkması gerektiğini, bazı ayrımların farkında olması gerektiğini ve benim de ağaç kovuğundan çıkmadığımı, ailemin beni tek bıraktığını öğrenirse onu parçalayacaklarını söyleyip memleketime gideceğimi söyledim. Annemi-babamı arayıp haber vereceğini, bu saatte tek başıma gezdiğim için sorumluluk alamayacağını söyleyince kardeşime haber vermek durumunda kaldım. Az buçuk olayı çıtlatınca beni biraz sakinleştirdi. Ben de tıpış tıpış eve döndüm. Kapıyı açan salak kocamın suratında kocaman bir gülümseme. "Geç kaldın" diyor bana utanmadan gülerek ve gayet içten gülerek. Evdekilere markette olduğumu falan söylemiş, onlar da yemiş gibi davrandılar. Ertesi gün hava güzel diye dışarı çıkmak istedi ama ben istemedim. Dün arkadaşıma gittim ve akşam 10 gibi döndüm eve. Kendisi buna bozulup bir de surat yapabildi.
Neticede bir kaç gündür konuşmuyoruz, bugün de kayınvalidemler kızlarına gitmişler, yarın ya da diğer gün gelirler gibi. Yani yalnızız bugün. Siz olsanız ne yapardınız? Bu arada bu haftasonu ilk nikah yıldönümümüz. Kayınvalidemler bizde olurlarsa bir şekilde ya dışarı çıkmak ya da evde kutlamak durumunda kalırız; kendileri böyle şeylere pek önem verirler çünkü. Ama olmazlarsa ne kutlamayı düşünüyorum ne de yüzüne bakmayı. Ta ki kendi konuşana kadar. Hoş konuşsa ne konuşacak, neyi açıklayacak? Açıkladığı şeye ben inanacak mıyım?Bilemiyorum çok daraldım, aileme hiç bahsedemiyorum, erkek kardeşime sadece kavga ettiğimizi ve sebebini söyledim. Bana söylenenlerden bahsetmedim. Sizler dışında bu kadar ayrıntıyı bilen kimse yok...
Önceki konum da burada...http://www.kadinlarkulubu.com/forum...n-kutlamalar-her-gun-ailenin-aranmasi.780573/

Koalinacim,
Esinde malsef bircok erkekte olan seyleri gordum.
Benim esim de buna benzerdi bazi konularda.
Anlamiyorlar evliligin ne demek oldugunu.
Ve kayinvalideniz evden ayrilmadigi surece, esinin de sizin artik ayri bir aaile oldugunuzu idrak edemedigi surece bu boyle gider.
Senin yerinde olsam istikrarli birsekilde onun seninle yapmaktan hoslanacagi seyleri yapmazdim.
Evlilikten onun kazancini sifirlardim, cunku seninki sifirlanmis.
Bunlari yapmadigin surece kocan akillanmaz canim.
Ya da akillanmasi baya uzun surer.
Ama bunu yaparken, sinirlerine cok iyi birsekilde hakim olman lazim,
asla ama asla ailesine bir gram laf soyleme, yada onlar yuzunden sunu yapamiyoruza gelmesin olay.
Esin suclu oldugunu icten ice biliyor, ve akillica ailesinin yaptiklarini, yada yasliliklarini sebep gostererek sana karsi sorumluluklarindan kurtulmaya calisiyor.
Bu firsati eline verme.
Esine bir konuda kizdiysan, benzer sekilde canini nasil acittiysa, ona caktirmadan sen de onun canini acit.
Bazi seyleri yapma ki keyfi kacsin, yaptiklarinin acisi ondan ciksin senden deyil.

Su an kendini evli deyilmis gibi dusun, ve beklentilerini sifirla.
Simdilik ailesi oyle onu bunu mu yapmak istiyor, birak yapsin.
Gorumcen yada baskalari devamli size mi geliyor, guzel yuz goster yagla balla, sonra da bir sebep gosterip cik git evden.
Uzaklastir kendini akillica.
Sanki sevgili donemindeymissiniz kadar sana yaklasabilsin herkes.

Ben sorunlarinin yavas yavas cozulecegini dusunuyorum.

Back
X