eşin yatak odasını dusunemeyen biri olabilir, fakat eve gelir gelmez ayıp olcak falan demeden hemen yeni mobilya alıp buyuk odaya tasınabilirdiniz.
keza o vitrinden rahatsızsan icindekileri guzelce bir koliye doldurur kaldırırdın. kv yazlıktan gelince sorarsa da "surekli onların tozlarını almak zor oluyordu, hem de elim ustunde olunca kırılır falan diye cekindim o yuzden kaldırdım, sonucta emanet " diyebilirdin.
eşine ne kadar benimseyememsiyle ilgili cok dogru bir tespit yapıyorsan sen de evi sahiplenmemissin koalina,
dolayısıyla esin veya herhangi biri sizin hayatınıza dair birsyler dusunurken seninle beraber ortak karar alma gereksinimi de dusunmemis, adeta kendi evinde misafir gibi gelip giden biri olmussun.
alıntı yapmadım ama dedigin gibi 1ay sonra konusmak da o kadar etkili olmayabilir fakat hic konusmamaktan da iyidir bence.
sonucta rahatsız oldugun birseyin degismesi icin tekrarlanmasını ve 2.kavgayı mı bekleyeceksin, bunun yerine sakin bir zamanınızda konusmak da bir alternatif.
mesela eşinle konusurken o cayı eline alıp bilgisayarın basına oturdugu vakit - her ne kadar yapıcı bir cumle olmasa da- "sorunum tam da şu tavrınla alakalı! " diyebilirdin...
susmayı, kendi kendine sinir olmayı secmissin yine.
o ise "zaten konusmak istemiyor, daha fazla zorlamayayım, aramız da pek iyi degil, kendi haline bırakayım, duzelir" mantıgıyla hareket etmeye devam etmis...
cunku gozunde o kadar buyutulecek bir sorun yok, senin su an fazlasıyla derin bir sorgulamanın icine girdiginin, kırıldıgının farkında bile degil.
oyle olsa bu kadar rahat olur muydu sanıyorsun?
mesela sen ailenle ilgili o kadar soruna gogus gerip onun yanına geldiginde minnet vs konusu acıldıgında "gelmeseydin" gevsekliginde verdigi cevaba karsılık tartısmanın konusunu fedakarlıklar degil de cumlenin direkt kendisine ve sana bu kadar rahatca soyleyebilmesine takılıp zamanında ona haddini bildirseydin daha sonraki tartısmanızda da "eve geliyosan gel, sokakta kalırsın" deme curetini gosteremezdi,
bilirdi ki senin bu konuya tahammulun yok, hatta boyle bir durumda evliligin de bir anlamı yok...
o yuzden dusuncelerini paylas, fakat aile konusunu ayıklarken ikiniz arasındaki sorunları da sırf meyve diye aynı sepete koymadan elma ve armutları ayırarak konus.
daha dun bir konuya yazdım, sen kafanda sorunları butunlerken o itiraz edecegi birsey gorunce senin tum dediklerini reddedip işine donebiliyor cunku kurdugun hipotez zaten yanlısmıs da arastırılacak/cozulecek birsey yok gibi goruyor.