Son durumu belirteyim...
Malum cumartesi günü konuşacağımızı söylemişti ancak öyle olmadı. Önce evde bir takım işler yaptı babasıyla, bana inşaat pisliğini temizlemek kaldı. Saat 7 gibi motosiklete kış lastiği taktıracağını söyleyerek çıktı, gece 12 gibi geldi eve. Söylediğine göre işi bittikten sonra da adamlara yardım etmiş. Onun üzerine ne vazifeyse... Neyse geldiğinde yatmıştım ama uyumamıştım, hiç gelip bakmadı, yedi-içti babasıyla oturdu, konuştu 1 gibi geldi. Konuşmadı tabii...Ben de yarım saat bekledikten sonra kalkıp hemen memleketime bilet aldım. 2 hafta gidecektim.
Ertesi gün malum evlilik yıldönümümüzdü, dışarı çıkmayı teklif etti. İstemedim ama ısrarcı olunca tamam dedim. Öğleden sonra çıktık önce babasının işini hallettik sonra yemek yiyeceğimiz yere geldik. Ben uzun süre konuşmadım, artık konuşacak bir şey kalmadığını düşündüm. Bugünde bile hala babasının işi peşinde koşup erteleyemiyorsa, yapacak bir şey yok dedim. Neyse kendisi yine bir şekilde konuşmayı başlattı. Düşündüklerimin çok az bir kısmını söyleyebildim ve konuşabildik, bir kaç duruma "haklısın" dedi ama kalkmak zorunda kaldık çünkü eve gitmemiz 1.5 saati bulacaktı. neden böyle uzak bir yer seçtiğini de anlamadım ve aklımda pek bir şey hallolmadı ama en azından o küskünlüğümüz geçip konuşabilecek kıvama geldik.
Beni pek benimsemediğini, annesinin - babasının ihtiyaçlarını benden daha çok düşündüğünü söyledim, inkar etmediği gibi bir de üzerine "annemin mertebesine ulaşmak istiyorsan bana onun kadar ilgi gösterirsin" dedi. Kusura bakma annen olmadığım için öyle bir ilgi gösteremem sen eşinle anneni ayırt edemiyorsun daha, evlenmeseydin o zaman dedim. Benim kimlerle konuştuğumu, kimlerden akıl aldığımı sordu. Ben de buraya yazdığımı söyleyince okumak istedi. Ben de okursa belki daha iyi anlayabileceğini söyledim..
Trip atmıyorum ama konuşacak çok şeyimiz var, bir gün oturup akşama kadar konuşmamız lazım ama pek mümkün görünmüyor. Bugün kayınvalidem ve kayınbabam gideceklerini söyleyince ben de bileti bir hafta sonraya erteledim ama şimdi tekrar fikir değiştirip "kalalım bari" dediler. Ama ben 2. hafta gideceğimi söylemiş oldum şimdi vazgeçtim erken gidiyorum dersem ayıp olur mu bilemiyorum...Ayıbında değilim ama tatilimin böyle gitmesinden de hoşnut olmadım.
Son durum bu şekilde...