Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

Oturt pc başına zorla. Açsın okusun, görsün sende açtığı yaraları. Biz kadınlar en ufak sorunları çözmeye uğraşırken bu erkeklerin vurdumduymaz tavırları insanı çileden çıkarıyor. Günlerdir diyalogunuz kopuk, insan bir merak eder okur ya :)
Hayır bir de bir çok olayda buraya yazıyorum ve yazdığımı biliyor. Çoğu zaman da "koş hemen yaz kadınlar kulübüne" diyor. Nicki de şifreyi de biliyor hatta daha önce bana konu açtırtmıştı. Ben olsam bu ne yazmış neye bozulmuş, nicki şifreyi biliyorum bi okuyayım" derim ama yok. Bana link at bir ara okuyayım dedi dün bana...

Aynen öyle. Oturup konuşamıyoruz, sadece sorunları değil normal herhangi bir şeyi bile konuşamıyoruz...
Neden böylesiniz canım ya bildiğim kadarıyla daha yeni de evlisin. Acaba ikinizde çok dik ve inatci misiniz :) bende çok inatçıyim ama eşim sakindir genel olarak. O yüzden dengeleniyoruz. Bence al eşini cik dışarı gözden uzak bir yere. Açık açık konuş madem öyle anlamıyor. Sonra oluruna bırakırsin. Birden sende pes etme. Böyle hiç konuşamamak insanı daha çok yıpratır içine atma.

Hayır bir de bir çok olayda buraya yazıyorum ve yazdığımı biliyor. Çoğu zaman da "koş hemen yaz kadınlar kulübüne" diyor. Nicki de şifreyi de biliyor hatta daha önce bana konu açtırtmıştı. Ben olsam bu ne yazmış neye bozulmuş, nicki şifreyi biliyorum bi okuyayım" derim ama yok. Bana link at bir ara okuyayım dedi dün bana...

Koalinacım her zaman bu kadar iyi olmak zorunda mısın? Belki de ana sebep bu. Aman şu olmasın bu olmasın ayıp olmasın ona buna. E senin yaşadıkların ne olacak ? Bir ara okurum demek çok incitici bence. Düşme üstüne , gerekirse git tek başına tatile çık kafa dinle. Bu kadar fedakar olmak zorunda değilsin hiç kimse için. Önemli ve özel olan sensin.:KK60:

Ayni evde olmak coook zorr insan esiyle yabanci gibi oluyo Allah yardimcin olsun cnm

Yani kızına gidince söylüyor aslında. Giderken mutlaka dip köşe temizleyip gidiyor, o kadar yoruldun bugün de ayaklarını uzat dinlen istedim diyor. Biliyor ama kendisi de yapıyor bir şeyler. Normal bir anne gibi ama sonuçta eşimle kendi ailemin yanında da uzun süre kalsam rahat edemezdim. Cinsellikte sorun yok derken elbette eskisi gibi rahat değiliz öyle samimi davranmalar falan yok ama hareketler kısıtlanmış bir şekilde devam ediyor. Zaten doğum kontrol hapı dolayısıyla bi isteksizlik mevcut bende o yğzden bana çok dokunmuyor açıkçası:)
yazdıklarını okuyunca bıldıgın sınırlendım
yanı hafta sonu olanları okuyunca
yahu bu ınsanlar ne kadar dusuncesız pes resmen hayatınıza ambargo koymuslar
senın 2 hafta tatılın var gıtsınler ıste sen 1 hafta evınde esınle kal
hayır bunu aıle dusunmuyor esınınde hıc umurunda degıl
tamam sen beraber oturmayı vs kabul etmıssınde ne bılım bıraz ınsana nefes aldırtmaları gerekıyor

Neden böylesiniz canım ya bildiğim kadarıyla daha yeni de evlisin. Acaba ikinizde çok dik ve inatci misiniz :) bende çok inatçıyim ama eşim sakindir genel olarak. O yüzden dengeleniyoruz. Bence al eşini cik dışarı gözden uzak bir yere. Açık açık konuş madem öyle anlamıyor. Sonra oluruna bırakırsin. Birden sende pes etme. Böyle hiç konuşamamak insanı daha çok yıpratır içine atma.
mesele çıkacak vaktimizin olmaması... akşam 7 buçuk gibi geliyor en erken.yemek yiyip yatıyoruz normalde ama hani evde kimse olmasa konuşuruz tabi...ben bir kaç kere söyledim ama olmadı, yapım gereği bir şeyi kırk kere tekrar etmem çıkar ya da çıkmaz artık kendi bilir diyerek işime bakıyorum.

Koalinacım her zaman bu kadar iyi olmak zorunda mısın? Belki de ana sebep bu. Aman şu olmasın bu olmasın ayıp olmasın ona buna. E senin yaşadıkların ne olacak ? Bir ara okurum demek çok incitici bence. Düşme üstüne , gerekirse git tek başına tatile çık kafa dinle. Bu kadar fedakar olmak zorunda değilsin hiç kimse için. Önemli ve özel olan sensin.:KK60:
Benim şu an tek derdim kafa dinlemek gerçekten o kadar sıkıldım ki... evimde yalnz kalıp ayaklarımı uzatmak, dizi izlemek, kitap okumak istiyorum. Zaten onlar gitmeyecek olurlarsa ben giderim de net bir şey de söylemiyorlar. Drek sormak da olmuyor:) her zamanki gibi muallaktabekliyorum:)

yazdıklarını okuyunca bıldıgın sınırlendım
yanı hafta sonu olanları okuyunca
yahu bu ınsanlar ne kadar dusuncesız pes resmen hayatınıza ambargo koymuslar
senın 2 hafta tatılın var gıtsınler ıste sen 1 hafta evınde esınle kal
hayır bunu aıle dusunmuyor esınınde hıc umurunda degıl
tamam sen beraber oturmayı vs kabul etmıssınde ne bılım bıraz ınsana nefes aldırtmaları gerekıyor
Bana da öyle geliyor. Yazın pek gelmediler ama zaten ben bunu bilerek böyle bir işe kalkıştım. Benim için bir fedakarlık değil yani. Biz evlenmeden önce de aralık gibi gelip mart gibi giderlerdi, eşim senenin çoğunu yalnız geçirirdi. En azından tatillerde biraz rahat olmatı bekliyorum gerçekten. Zaten gitseler bile eşimin hafta sonu açıköğretim sınavı varmış ona çalışacak hafta sonuna kadar. Hafta sonu da sınavlara gidecek yine bir şey yapamayız. Hafta içi işe gidiyor ve geç geliyor bir şey yapamayız. Diğer hafta sonu da ben gidiyorum yine bir şey yapamayız. En azından ben kafa dinleyeyim. Böyle saçma bir haldeyim yani...

ama olsun ılla bısı yapmaya gerek yok kı
yanı ne bılım atarsın bacak bacak uzerıne alırsın cıpsınıc ekırdegını ıkı dızı ızlersın bak fılm demıyorum zahmetsız bısey.
tabi bunu akıl edemıyorlar akıl verende olmuyor ne gorumce ne es
zaten erkekler evlendıkten sonra kadınlar ıcın aıle babaında fedakarlık yapmıyor yapanlarınkıde karılar cok fena artık ya adamın seyını kesecek kadın yada o aıleye rest cekılecek oyle dusunuyorum .

buarada yazıcaktım unuttum
esın yemekte bıle telefonla sonra hem bilgisayarla
napıyor allah askına bu kadar?

rahatsız olduğunu belli et bari yani gidin deme ama yanlarında durma iş yap filan ne bileyim

ama olsun ılla bısı yapmaya gerek yok kı
yanı ne bılım atarsın bacak bacak uzerıne alırsın cıpsınıc ekırdegını ıkı dızı ızlersın bak fılm demıyorum zahmetsız bısey.
tabi bunu akıl edemıyorlar akıl verende olmuyor ne gorumce ne es
zaten erkekler evlendıkten sonra kadınlar ıcın aıle babaında fedakarlık yapmıyor yapanlarınkıde karılar cok fena artık ya adamın seyını kesecek kadın yada o aıleye rest cekılecek oyle dusunuyorum .

buarada yazıcaktım unuttum
esın yemekte bıle telefonla sonra hem bilgisayarla
napıyor allah askına bu kadar?
Kendisinin model araba koleksiyonu var sürekli onlara bakıyor. Motosiklet var aksesuar bakıyor, internet işi yapıyor zaten onlara bakıyor.
bu arada bomba haber de dün geldi... eşimin samimi kız arkadaşı dün aramış, bize gelmek istiyorlarmış. Hanımefendi artık bebekle çıkabiliyormuş. Eşim de ailesinin burada olduğunu, ara tatilde benim olmadığımı ama tatil dönüşü olabileceğini söylemiş.
sinir sinir üstüne Allahım :D

Kendisinin model araba koleksiyonu var sürekli onlara bakıyor. Motosiklet var aksesuar bakıyor, internet işi yapıyor zaten onlara bakıyor.
bu arada bomba haber de dün geldi... eşimin samimi kız arkadaşı dün aramış, bize gelmek istiyorlarmış. Hanımefendi artık bebekle çıkabiliyormuş. Eşim de ailesinin burada olduğunu, ara tatilde benim olmadığımı ama tatil dönüşü olabileceğini söylemiş.
sinir sinir üstüne Allahım :D
Neyseki sen yokken gelmelerını soylememıs
benımde esımın boyle kopamadıgı bır arkadası var
ama bızım olaylar cok farklı
kopamadıgı kısı erkek ama
nısanlısı benım hakkımda muhtıs bır dedıkodu ve ıftıra attı dıyım
hala bu yuzden kavga edıyoruz :s

buarada gene unutmusum ben bu konuyu okudugumda banlıydım
o sebeble hepsını okudum usenmeden vakıt coktu
esın hafta sonunkı konusmadan sonra herhangı bır degısıklık varmı?
senın ona kızgınlıktan 2 hafat gıtmeye calıstıgını fark ettımı? suan gıtmedıgını bılıyorum ama

Yaklaşık bir aydır oldukça mutsuzum. Sebep malum...Özet geçeyim hemen; yaklaşık bir aydır kayınvalidem ve kayınpederim bizdeler, ara ara kızlarına gidip geri geliyorlar. Bu süreç içerisinde gelen giden de oldu, yoğun günler geçirdik. Kayınvalidem ve kayınpederim asla para hesabı yapmayan, gönülleri açık, yardımcı olmayı seven hoşsohbet ve ilgi bekleyen insanlar.

Bu özetten sonra esas meseleye geliyorum, uzun fakat anlatmam gerek.

İlk defa bu kadar uzun süre ailemden başka birileriyle vakit geçirdim. Ben sürekli ev işi yapmaktan ve hizmet etmekten yoruldum. Bunun yanında ben sürekli bir şeyler yapıp eşimin sülalesini ağırlarken eşimin odaya gidip bilgisayar başına geçmesi, çocuk gürültüsünü çekemiyorum demesi, kendi başına takılması ve günlerce sadece yatmadan yatmaya muhabbet etmemiz beni daralttı. Düşünün ki ciddi bir hesap yapmamız ve paraları ona göre dağıtmamız gerekirken dahi 2 gün odamıza çekilip bi yarım saat bu hesabı yapamadık. Ben ne zaman odaya gitsem illa kayınvalidem bir şey sormak için çağırdı. Ben buna çok sinirlendim ama kendimi sakinleştirmeye çalıştım hep. Eşimi de gözlemlemeye başladım. Kendi kendime eşim düşünemiyorsa ben teklif edeyim de bari biraz dışarı çıkalım, değişiklik olsun, dinleneyim diye düşündüm. O gün de YİNE ablasının geleceği tuttu. Ayıp olmasın diye evde kalıp kayınvalidemle bir şeyler hazırladım. Eşime de 5 gibi çıkalım hem planımız bozulmaz hem ablana ayıp olmaz dedim, onayladı. Saat 5'e geliyor eşimde tık yok, ben de ses çıkarmadım çünkü dokunsan patlayacak durumdayım. Saat 7 olunca herkesin içinde "çıkalım mı dışarı" diye sordu bana. Bu saatten sonra nereye gidebiliriz dedim ve kaldı öylece. Sonrasında da zaten annesi ve babası kızlarına gitti. Sonraki gün ben yine surat yapmayayım, pazar günümüz var çıkalım, gezelim diye düşündüm. Öğlen olmuş artık hazırlanmaya başlayacağız bir telefon. Babası evde bir şeyini unutmuş da getirebilir miymiş...Ablasının arabası var, atlayıp gelebilirdi yani...Neyse ben artık sinirlendim çünkü onun gidip gelmesi en az 2 saat. Yine günümüz gitti ve artık hava karardıktan sonra gelen eşime de çıkmayacağımı söyledim. Yani ne kadar iyi insanlar olursa olsun bunaldım, daraldım...Bu olaydan sonra ben artık negatifleştim...

Geçen cumartesi günü için ben Dolmabahçe sarayına gitmek istemiştim, yine salak gibi neşeli ve sinirimi çaktırmayayım modundayım, kayınvalidemler döndü çünkü. Beyefendi geç kalktı, kahvaltı yaptık ve yağmur başladı zaten. Bana "bu havada gidilmez oraya" dedi, tamam dedim. Ben de haliyle ev işlerine koyuldum. Bir kaç saat uğraştıktan sonra bana el kol hareketleri yapmaya başladı. Hadi hazırlan gidiyoruz diye. Ben gerçekten anlayamadım sebebini ve daha 2 gün önce gittiğimiz semte tekrar neden gittiğimizi, madem gidecektik bütün günü neden geçirdiğimizi algılamaya çalışırken hemencecik çıktım. Çıktım ama içimde fırtınalar kopuyor, dokunsan elektrik çarpacak. Hala yağmur yağıyor, madem çıkabilecektik neden benim istediğim yere gitmedik, yahut kendisi başka yere gitmek istiyordu neden zamanında söylemedi, şimdi biz oraya neden gidiyoruz diye türlü türlü sorular.
Kendisi de beni güldürmeye çalışıyor ama mümkünatı yok, on karış suratımla iki yumruk atmamak için zor tutuyorum kendimi. En sonunda "oraya gittiğimizde neden gitmek istediğin belli olur, o zaman hesabını sorarım" dedim sadece. Ve gerçekten babasının yaptırılması gereken bir elektronik aleti varmış da onu yaptırmak için gelmiş. Bunu da söylemiyor bana ve ben ancak aleti tamir edecek kişiye teslim ettiğinde gördüm ve idrak ettim. Haliyle bende ipler koptu, biraz atıştıktan sonra asla anlamayacağını fark ettim ve direk dönüş otobüsüne bindim ve gittim. Evin yakınlarına gittiğimde şimdi tek başıma eve dönmüş olmamı soracaklarını hiç de laf anlatacak halde olmadığımı düşündüm ve bir kafeye girip oturdum. Gelince bana haber verdi, yerimi söyledim. Hala ve hala saf gibi, salak gibi, su katılmamış bir aptal gibi benimle konuşup sakinleştireceğini düşünürken gelir gelmez ilk söylediği şey "hadi eve gidelim" oldu. Ben de annesinin yanına gitmek için neden acele ettiğini falan sordum, ne var evde diye sorguladım. Olay daha da büyüdü ben kalktım ve artık eve gelmeyeceğimi söyledim. Kendisi de beni öylece bırakıp eve gitti, saat 9. Ben daha fazla sinirlendim ve havaalanına otobüs beklemeye başladım. Eve gittikten sonra bana yazmaya başladı, söyledikleri yenilir yutulur şeyler değil. "sırf sen sus, laf etme diye seni de çağırdım, gez istedim, banane bu saatte sokaktaysan kocaman kadınsın, anladım ki bana annemden başka yar yokmuş, hemen gelmezsen annemle babam anlayacak, onlara bu yüzden bir şey olursa seni asla affetmem" gibi şeyler söyledi. Ben de beni bu saatte tek başıma sokakta bırakıp annesinin dizinin dibine giden adamdan koca olmayacağını, büyümesini, sahip çıkması gerektiğini, bazı ayrımların farkında olması gerektiğini ve benim de ağaç kovuğundan çıkmadığımı, ailemin beni tek bıraktığını öğrenirse onu parçalayacaklarını söyleyip memleketime gideceğimi söyledim. Annemi-babamı arayıp haber vereceğini, bu saatte tek başıma gezdiğim için sorumluluk alamayacağını söyleyince kardeşime haber vermek durumunda kaldım. Az buçuk olayı çıtlatınca beni biraz sakinleştirdi. Ben de tıpış tıpış eve döndüm. Kapıyı açan salak kocamın suratında kocaman bir gülümseme. "Geç kaldın" diyor bana utanmadan gülerek ve gayet içten gülerek. Evdekilere markette olduğumu falan söylemiş, onlar da yemiş gibi davrandılar. Ertesi gün hava güzel diye dışarı çıkmak istedi ama ben istemedim. Dün arkadaşıma gittim ve akşam 10 gibi döndüm eve. Kendisi buna bozulup bir de surat yapabildi.
Neticede bir kaç gündür konuşmuyoruz, bugün de kayınvalidemler kızlarına gitmişler, yarın ya da diğer gün gelirler gibi. Yani yalnızız bugün. Siz olsanız ne yapardınız? Bu arada bu haftasonu ilk nikah yıldönümümüz. Kayınvalidemler bizde olurlarsa bir şekilde ya dışarı çıkmak ya da evde kutlamak durumunda kalırız; kendileri böyle şeylere pek önem verirler çünkü. Ama olmazlarsa ne kutlamayı düşünüyorum ne de yüzüne bakmayı. Ta ki kendi konuşana kadar. Hoş konuşsa ne konuşacak, neyi açıklayacak? Açıkladığı şeye ben inanacak mıyım?Bilemiyorum çok daraldım, aileme hiç bahsedemiyorum, erkek kardeşime sadece kavga ettiğimizi ve sebebini söyledim. Bana söylenenlerden bahsetmedim. Sizler dışında bu kadar ayrıntıyı bilen kimse yok...
Önceki konum da burada...http://www.kadinlarkulubu.com/forum...n-kutlamalar-her-gun-ailenin-aranmasi.780573/
Ahh canım kıyamam ya . İnsan değil eşin kusurabakma . Bi kere kendi ailesini çok tutarsa problemler yaşanabilir. Ki tutuyor bayağı. Neymiş o babasının ewde unuttuğu eşya çok önemli bir ihtiyacmıymış ki 2 saatlik yolu gidip geldi. Ki yalnız gitmiş seni de yanına alabilirdi

buarada gene unutmusum ben bu konuyu okudugumda banlıydım
o sebeble hepsını okudum usenmeden vakıt coktu
esın hafta sonunkı konusmadan sonra herhangı bır degısıklık varmı?
senın ona kızgınlıktan 2 hafat gıtmeye calıstıgını fark ettımı? suan gıtmedıgını bılıyorum ama
evet biliyor. Benden kaçıyorsun demek dedi o kadar, gitmem pek dert değil bence. Şimdilik bir değişiklik görmüyorum, dün gece geldi yine babasıyla annesiyle muhabbet...

vallahi koalina seni güçlü baskın bir karakter diye hayal ettimdi ben sen nasıl bir eve çıktın hala hayretimde yeminle.
Ben de güçlü olduğumu ve başarabileceğimi düşündüğüm için kabul ettim ama pek öyle olmadı. Daha doğrusu eşimin böyle yapacağını tahmin etmemiştim. Biz nişanlıyken sürekli ailesiyle beraberdik, evli değiliz ki odamıza geçelim, ayıp okur yemeğe eve gidelim diyip dururdu. Şimdi evlendik bir şey değişmedi...

Ahh canım kıyamam ya . İnsan değil eşin kusurabakma . Bi kere kendi ailesini çok tutarsa problemler yaşanabilir. Ki tutuyor bayağı. Neymiş o babasının ewde unuttuğu eşya çok önemli bir ihtiyacmıymış ki 2 saatlik yolu gidip geldi. Ki yalnız gitmiş seni de yanına alabilirdi
kendisi teklif etti ama ben gidersem bir de orada oturmak durumunda kalacaktık ve gideceğimiz yer o taraf değildi zaten. Planımız vardı.
İğne ucuydu götürdüğü şey, eczanelerde 100lük paketler halinde satılıyor.

Canim nasil bukadar sabirli olabiliyorsun.. bukadari fazla benim dusuncem.. kv ile konus sor acik acik gitmeyecekmisiniz diye ne var canim kendisi madem akil edemiyor sende sor ne isterse onu dusunsun

kendisi teklif etti ama ben gidersem bir de orada oturmak durumunda kalacaktık ve gideceğimiz yer o taraf değildi zaten. Planımız vardı.
İğne ucuydu götürdüğü şey, eczanelerde 100lük paketler halinde satılıyor.
Allah sabir versin sana.
Annemin seviyesine cik ta oyle benden ilgi anlayis bekle mealine gelen cumlesi beni kopardi.
Sorunlarinizin cozulmesi muhtemelen baya uzun bir zaman alicak gibi gorunuyor.

Muhtemelen kayinvalidenler yazliga dondugunde rahatliyacaksiniz biraz, ama geri geldiklerinde ki kendi evlerine bile
Ciksalar ayni seyler tekrar edicek gibi. Ki bir de kiz kankasi var.

Esini deyistirebilecegini dusunmuyorum.
eain ancak cevresinde baskalari kalmadigi zaman tam anlamiyla sana yonelicek gibi gorunuyor.

Sen sorun olarak gorup bu gibi seyleri (ki aslinda haklisin) cozmeye calistikca o ke disini nimetten goruyor.
Birak Allah askina ne halt ederse etsin.
Icindeki kirginligi da at bir sekilde, terapiye gitmeni tavsiye ederim. Kendine yetebilirsin, kendi hayatini yasamayi
Dene bir sureligine. Kayinvalidenlere ayip
Olur diye dusunme bence. Birak dusunmeyi. Hayatini yasa biraz. Esini de birak naparsa yapsin. Surat bile yapma. Sen sadece kendine odaklan.

Ancak o zaman kiymetli
Olucaksin.

Bi de samimi kız arkadaş çıktı başına, ne diye geliyo ki şimdi??
Bence sen 1 hafta annenlere, 1 hafta da şöyle kaplıca maplıca bişeyler yapp iyice düşünür dinlenirsin.

Koalina tatile git gel, sonra eve yeni bir düzen kur. Üçüncü odada ne var orayı oturma odası yap maddi olarak sıkışıksınız ama bir kanepe bir sehpa bîr tv yeter hatta bence Tv'ye de gerek yok
Arada salonda arada oturma odası da takılırsın
Bir de bence eşin dolduruluyor ben bu yaşta kadınımher şeyi yapıyorum ama Koalina üşeniyor denmiş gibi geldi bana
Senin eşin îki ayrı örtüyü kabul etmiyordu evlendik diye şimdî ayrı yatıyor, fazla şekil i geldî
Kv de bence özellikle sana ve eşine göstererek iş yapıyor diye düşünmeye başladım
Sıkma canını

Back
X