Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

Yani sen kalmaya karar verince kaliyorlar gitmeye karar verince gidecekleri tutuyor cok ilginc ya.

Haftasonu geldigi icin gorumceye gitmiyorlar mi?

Yazliga gidiyorlarsa hem esi yalniz kalir dusunur iyi olur diye sevindim hem de anneye babaya uzuldum, o sogukta... : (

Esinizin ailesini misafir etmeniz evinizde agirlamaniz cok guzel bir davranis.
Ancak daha 1 senelik evlisiniz ve esinizle basbasa kalmaya,gezip,dolasmaya,hicbir sey yapmasanizda evinizde rahat rahat takilmaya ihtiyaciniz var.
Bu kadar cok sizde kalmasalar sizde bunalmazsiniz,boyle sorunlarda cikmaz tahminim.
Umarim hallolur her sey..

Eşinin gölünü yaparak konuşmayı denedin mi tüm üzüntünü sitem şeklinde değilde daha mağdur bir dille anlatmayı dene. Anladığım kadarıyla eşin gercekten ilgisiz biri gibi yani kafası rahat biri seviyorsan onu sevdiğini fakat bunların seni çok üzdüğünü katlanamadığını kendi evinde kendini fazlalıkmış gibi hissetiğini anlat ve lütfen tatlı dilli ol her zaman zıtlaşırsanız o da seninle artık mutlu olmadığı düşünmeye başlar.. Sanırım o da anne babsı ve senin aranda kalamktan daralmış durum da.

Koalina'nın anlattığı kadar masum gelmiyorlar bana.

Tesasufte olabilir ama bana bilincliymis gibi geldi. Kari koca basbasa birakmak istemiyorlar sanki. Evde yalniz kaldiklari gunlerde bile surekli birseyler istemeleri buna isaret. Sahsen ben o kayinvalide yada kayinleder yerinde olsam tatil gunlerinde yada evde olmadigimda bari basbasa kalsinlar diye hic ses etmem isim varsa da kendim gorurum ki istedikleri seyler anladigim kadariyla hayat memat meselesi seyler degil. Buyukler de genc oldu illa ki akil ediyorlardir yeni evli cifti basbasa birakmayi. Dahasi ilk eve tasinirlarken buyuk olan odayi oglum bana vermeye kalksa derim ki bu ev sizin biz gecici buradayiz sen artik evleniyorsun o oda gelinin olmali... Ayrica gelinin yaninda oturuyorsam milleti cumbur cemaat evime toplamam ben giderim. Cunku o evde ne kadar yasiyorsam da o ev benim degil. Illa cagiracaksam da geline sorardim bakalim o ne dusunecek diye. Bu bakis acisindan kaynananin kesinlikle koalinayi evin hanimi olarak degil aileye sonradan katilmis yan karakter olarak gordugunu dusunuyorum.

Canim seni cook iyi anlayabiliyorum bende kv lerle oturuyorum onlar seninkilr gbi kutlmya vs.de onem vermiyorlar kelin ilaci olsa basina surer hesabi bnm ki Allah bize sabir versim ne diyeyim...

Kv oturmakmı birdaha büyük konuşmayımda dilim çoooookkk fenaaa yandı İLLALLAH ....

Yorumları okumadım, arada olanları bilmiyorum ama samimi bir hissimi paylaşacağım seninle Koalina

Bu evliliğin böyle olacağını ilk konularından beri hissediyordum :(

Umarım kızmazsın bana nedense kendime, yaşadıklarıma yakın gördüm bugüne kadar seninkileri..

neler okuyoruz burda karisini kv yaninda filan iten kakan, bilmem ne yapan.. kv'ler de oyle zararli degillermis soyledigine gore.. esinin gevsekligine onlari katma.. belki esin farkinda bile degil, o kendi ailesiyle rahat ya, senin bunalmis olmani anlamiyor olabilir.. sen resti cekince aklinca acitmak istemis..
yine de cok cozumsuz gorunmedi bana Allah a sukur..

Muhtemelen aikesi var diye gerildigni zannediyor cunku olayin cikis noktasi o. Yapabilecegi birsey olmadigni ve hakli oldugnu dusundugu icin senin sinirlerin yatissin diye kendi haline birakiyor.
Hava degisimi mi istiyorsun ailenin yanina git hepsi senin tercihin diye bakiyor.

Ona aileyle esi ayiramadigni kendini siginti gibi hissettigni, ikinizin karar alma beraber hareket etme anlaminda basindan beri bazi seyleri oturtamadignizi dusundugnu, sorun cikmasin diye susup zamana birakirken artik iyice doldugunu, tum bunlarin yaninda birbirinize destek olacaginizi dusunurken onun odaya kapanmasiyla butun yuku ustunde hissettigni, desarj olmak icin konusalim beraber vakit gecirelim dediginde zaten birsey yapmiyoruz ki diyip umursamazligina kirildigini ve tum bunlari asmak icin konusalim tekliflerine kayitsizligi nedeniyle boyle oldugunu paylassan olmaz mi?
Birak hastayim diyip yatsin, esya tasi demiyorsun ya, dinleyemeyecek kadar gercekten agir hasta degildir herhalde.
Her seye tamam derken kendi kendini daha fazla geriyorsun, bu gidisle fena patlayacaksin :/

Sana bakinca ben baya dirdirci kavgaci goruyorum kendimi.
Ama konusmadan cozemedim hic... telepati kuracak kadar da iyi bir iletisime sahip degildik acikcasi.
Sadece aramiz iyiyken kelimelere gerek kalmiyor, diger turlu her seyi bambaska algiladigmiz ortaya cikiyor, aile ve abartmak gibi...
olur mu ilk söylediğim şey buydu benim. Ailesini istememek gibi bir durum olmadığını ama beni yalnız bıraktığını söyledim. Bana verdiği cevaplar tatmin edici değildi zaten, sen de gel odaya, kimse senden iş beklemyor boş yere efor sarfediyorsun, haklısın da benim kafam kaldırmıyor gibi şeyler. Bir süre bunu konuştuk ama anlayamadı durumu başka konulara kaydı ve daha bunu bile konuşamadan eve gitmemiz gerekti çünkü eve 2 saat uzaklıkta bir yer seçmişti. Haklısın dedi ama idrak edemediğini ve öyle düşünmediğini biliyorum.

olur mu ilk söylediğim şey buydu benim. Ailesini istememek gibi bir durum olmadığını ama beni yalnız bıraktığını söyledim. Bana verdiği cevaplar tatmin edici değildi zaten, sen de gel odaya, kimse senden iş beklemyor boş yere efor sarfediyorsun, haklısın da benim kafam kaldırmıyor gibi şeyler. Bir süre bunu konuştuk ama anlayamadı durumu başka konulara kaydı ve daha bunu bile konuşamadan eve gitmemiz gerekti çünkü eve 2 saat uzaklıkta bir yer seçmişti. Haklısın dedi ama idrak edemediğini ve öyle düşünmediğini biliyorum.

yazdıklarından sanki konusalım derken detaylandırmadıgını dusunuyordum.
her seye bir cevabı var...
o oyle diyince odaya gecersen ayıp olacagını dusundugunu, hatta ailesine deger verdigini, ergen gibi odaya kapanmanın ev sahibi olarak size yakısmadıgını, senin de cok zorlansan dahi beraber olmak icin ozen gosterdigini, ama o yanında olmadıgında yalnız hissettigini falan soyledin mi?
cunku onun dedigi gibi davranmamanın nedeni bunlarmıs gibi okudum.

sen tatmin olmadıkca sustun mu yoksa acıklamaya mı calıstın onu anlamaya calısıyorum ama 2saat diyorsun zaten.
en azından konusmak uzere erteleyip ertesi gun iş cıkısında aksam 8de biryere gitmek uzere orada karar alabilirdiniz?
sen mi cok suskunsun, sabırlısın, o mu cok hafif goruyor olayları o yuzden anlamıyor... bilemedim ki.

mesela konuyu okumayı soylemissin ama 40sayfa okumak yerine 40dk konussanız cok daha saglıklı bir iletisim kurmus olursunuz diye dusunuyorum...
merak eden acar okur zaten, senin okutmanla olacak iş degil. beni anlamıyorsan ac bak sorun degil diyerek burayı isaret etseydin daha iyiymis. simdi o okumadıkca (okusa bile okumamazlıktan gelebilir) sen daha da sinirleniyorsun cunku burayı ve dolayısıyla da seni/iliskinizi onemsemedigini dusunuyorsun :/

bu arada deşmek, seni sinirlendirmek istemiyorum ama anne icin tabi ki baska yar olmaz demis ya (kendince haklı olabilir, tabii ki anneler kıymetlidir ama kıyası olmayacagını anlayamıyor... ) bununla ilgili ve o aksam kafede bırakmasıyla ilgili konustunuz mu?

aranızda bir iletisim problemi var ve araya zaman girdiginde pek birsey degisecegini sanmıyorum maalesef. cunku seni kafanı dinlemen ve sakinlesmen icin kendi haline bırakıyor gibi bir tavrı var.

yazdıklarından sanki konusalım derken detaylandırmadıgını dusunuyordum.
her seye bir cevabı var...
o oyle diyince odaya gecersen ayıp olacagını dusundugunu, hatta ailesine deger verdigini, ergen gibi odaya kapanmanın ev sahibi olarak size yakısmadıgını, senin de cok zorlansan dahi beraber olmak icin ozen gosterdigini, ama o yanında olmadıgında yalnız hissettigini falan soyledin mi?
cunku onun dedigi gibi davranmamanın nedeni bunlarmıs gibi okudum.

sen tatmin olmadıkca sustun mu yoksa acıklamaya mı calıstın onu anlamaya calısıyorum ama 2saat diyorsun zaten.
en azından konusmak uzere erteleyip ertesi gun iş cıkısında aksam 8de biryere gitmek uzere orada karar alabilirdiniz?
sen mi cok suskunsun, sabırlısın, o mu cok hafif goruyor olayları o yuzden anlamıyor... bilemedim ki.

mesela konuyu okumayı soylemissin ama 40sayfa okumak yerine 40dk konussanız cok daha saglıklı bir iletisim kurmus olursunuz diye dusunuyorum...
merak eden acar okur zaten, senin okutmanla olacak iş degil. beni anlamıyorsan ac bak sorun degil diyerek burayı isaret etseydin daha iyiymis. simdi o okumadıkca (okusa bile okumamazlıktan gelebilir) sen daha da sinirleniyorsun cunku burayı ve dolayısıyla da seni/iliskinizi onemsemedigini dusunuyorsun :/

bu arada deşmek, seni sinirlendirmek istemiyorum ama anne icin tabi ki baska yar olmaz demis ya (kendince haklı olabilir, tabii ki anneler kıymetlidir ama kıyası olmayacagını anlayamıyor... ) bununla ilgili ve o aksam kafede bırakmasıyla ilgili konustunuz mu?

aranızda bir iletisim problemi var ve araya zaman girdiginde pek birsey degisecegini sanmıyorum maalesef. cunku seni kafanı dinlemen ve sakinlesmen icin kendi haline bırakıyor gibi bir tavrı var.
Tabi ki ayıp olacağını söyledim ama ona göre olmaz. Kimse neden odada diye düşünmez, neden iş yapmıyor demez...Ben kendi kendime olayı büyütüyormuşum. Bunları konuşup tatmin olmadıkça olayları sarpa sardırdı, başka konulara kaydı konu. Giderken de aklında hiç bir şeyin hallolmadığını biliyorum dedi, görünüşte biliyor ama uygulama yok. Benim konuşasım da yok normalde zatn sevmiyorum konuşmayı bu yüzden peşinde de koşmuyorum konuşmak için. Biraz kendi bir şeyler yapsın istiyorum ama o gün konuşmamızın beni tatmin etmediğini bile bile herhangi bir teklifi olmadı. Ben de bu yüzden herhangi bir şey teklif etmedim zaten 1 gün görümcemde bir gün arkadaşlardaydım.
ben okumasını istemiyorum zaten hani illa ki bir şey bulup ne biçim konuşmuşsun diyerek kavga çıkartacak çünkü ama ben buraya hemen het şeyi yazdığım ve bütün düşüncelerimi aktardığım için okuması konuşmamızdan daha iyi. Biz asla etkili konuşamıyoruz çünkü.
Ben konuyu şu şekilde açtım "sen bana annemden başka yar olmaz gibi çirkin bir şey söylerken nasıl seni benimsememi bekliyorsun? O günkü tavrının bana tek yansıması senin beni önemsemediğin ve benim kendi kendime yetmem gerektiği. Açıkçası ben bu adama güveniyorum diyemiyorum, çok alakasız şeyleri kıyaslıyorsun ve beni sokakta bırakabiliyorsun". Bana cevabı senin fevri tavırların yüzünden...yani bu tatmin edici bir açıklama mı? Bence asla değil...

İçimden bir ses sanki boşuna gittiğimi söylüyor. Eşimin anlamsız geyik halini görünce ona "bütün tatili ailemin yanında geçirecek olmamın tek sebebi sensin, bunu biliyor ve hala anlamsız bir neşe gösteriyorsun" yazdım. Bana dediği "banane ben mi aldım biletini, kalma sen de 15 gün"...
Koalina esini pataklamak istiyorum:KK62:

Haftasonu geldigi icin gorumceye gitmiyorlar mi?

Yazliga gidiyorlarsa hem esi yalniz kalir dusunur iyi olur diye sevindim hem de anneye babaya uzuldum, o sogukta... : (
yok yazlığa gidiyorlarmış işleri var orada bunlar gitmedikçe adamlar da yavaşlattığı için gidip sıkıştırmak istiyorlar...

Esinizin ailesini misafir etmeniz evinizde agirlamaniz cok guzel bir davranis.
Ancak daha 1 senelik evlisiniz ve esinizle basbasa kalmaya,gezip,dolasmaya,hicbir sey yapmasanizda evinizde rahat rahat takilmaya ihtiyaciniz var.
Bu kadar cok sizde kalmasalar sizde bunalmazsiniz,boyle sorunlarda cikmaz tahminim.
Umarim hallolur her sey..
biz bu şekilde anlaşmıştık misafirlik değil aslında, tam tersi ben misafir gibiyyim...mesele eşimin çok pasif kalması bence.

Eşinin gölünü yaparak konuşmayı denedin mi tüm üzüntünü sitem şeklinde değilde daha mağdur bir dille anlatmayı dene. Anladığım kadarıyla eşin gercekten ilgisiz biri gibi yani kafası rahat biri seviyorsan onu sevdiğini fakat bunların seni çok üzdüğünü katlanamadığını kendi evinde kendini fazlalıkmış gibi hissetiğini anlat ve lütfen tatlı dilli ol her zaman zıtlaşırsanız o da seninle artık mutlu olmadığı düşünmeye başlar.. Sanırım o da anne babsı ve senin aranda kalamktan daralmış durum da.
Gönül falan yapamam ben. Geldiğimden beri hiç bir sıkıntımı anlamadı, yardımcı olmad. Tam tersi dünyada bi sıkıntısı olan sen değilsin benim de sıkıntılarım var dedi her seferinde. Arada kalınan bir durum yok ben ailesinden ziyade eşimden şikayetçiyim.

Tesasufte olabilir ama bana bilincliymis gibi geldi. Kari koca basbasa birakmak istemiyorlar sanki. Evde yalniz kaldiklari gunlerde bile surekli birseyler istemeleri buna isaret. Sahsen ben o kayinvalide yada kayinleder yerinde olsam tatil gunlerinde yada evde olmadigimda bari basbasa kalsinlar diye hic ses etmem isim varsa da kendim gorurum ki istedikleri seyler anladigim kadariyla hayat memat meselesi seyler degil. Buyukler de genc oldu illa ki akil ediyorlardir yeni evli cifti basbasa birakmayi. Dahasi ilk eve tasinirlarken buyuk olan odayi oglum bana vermeye kalksa derim ki bu ev sizin biz gecici buradayiz sen artik evleniyorsun o oda gelinin olmali... Ayrica gelinin yaninda oturuyorsam milleti cumbur cemaat evime toplamam ben giderim. Cunku o evde ne kadar yasiyorsam da o ev benim degil. Illa cagiracaksam da geline sorardim bakalim o ne dusunecek diye. Bu bakis acisindan kaynananin kesinlikle koalinayi evin hanimi olarak degil aileye sonradan katilmis yan karakter olarak gordugunu dusunuyorum.
Değil ama babası işini ön planda tutuyor hep. Hemen olacak hemen yapılacak. Eşim yapmasa kendisi gider bırakır, alır da motosikletiyle halleder diye yapıyor. Bizim için sorun olacağını düşündüğünü zannetmiyorum. Geçen görümceme gittiğimde "annemler yıldönümünüzde sizde oldukları için kahrolmuşlardır hesaplayamadılar bence onu" dedi bana. Biz zaten dışarıdaydık dedim ben de...ben de sorması gerektiğini düşünüyorum ama pek olacak gibi değil. Bir de bu sıra laf sokmalara da başladı. Kendisi çok güzel giyinir fazlaca süslenirmiş. Gece 3.5 da kalkar makyaj yapardım, hazırlanırdım vs diyip duruyor. Ben de makyajsız falan giderim ama kime ne?

Yorumları okumadım, arada olanları bilmiyorum ama samimi bir hissimi paylaşacağım seninle Koalina

Bu evliliğin böyle olacağını ilk konularından beri hissediyordum :KK43:

Umarım kızmazsın bana nedense kendime, yaşadıklarıma yakın gördüm bugüne kadar seninkileri..
Yok canım neden kızayım...olabilir ne diyeyyim zamanla göreceğiz...

neler okuyoruz burda karisini kv yaninda filan iten kakan, bilmem ne yapan.. kv'ler de oyle zararli degillermis soyledigine gore.. esinin gevsekligine onlari katma.. belki esin farkinda bile degil, o kendi ailesiyle rahat ya, senin bunalmis olmani anlamiyor olabilir.. sen resti cekince aklinca acitmak istemis..
yine de cok cozumsuz gorunmedi bana Allah a sukur..
Benim eşim çözümsüz bir insan o umursamadıkça ben daha çok sinirleniyorum. Bu sefer normalde tepki vermeyeceğim şeylere de tepki veriyorum. O kadar sinirliyim ki tatilimde bi kafa dinleyemeeceğim için.
Bugün gidiyorsun değil mi?
evet şu an hava alanında uçağı bekliyorum...

Ben konuyu şu şekilde açtım "sen bana annemden başka yar olmaz gibi çirkin bir şey söylerken nasıl seni benimsememi bekliyorsun? O günkü tavrının bana tek yansıması senin beni önemsemediğin ve benim kendi kendime yetmem gerektiği. Açıkçası ben bu adama güveniyorum diyemiyorum, çok alakasız şeyleri kıyaslıyorsun ve beni sokakta bırakabiliyorsun". Bana cevabı senin fevri tavırların yüzünden...yani bu tatmin edici bir açıklama mı? Bence asla değil...

yok yazlığa gidiyorlarmış işleri var orada bunlar gitmedikçe adamlar da yavaşlattığı için gidip sıkıştırmak istiyorlar...

cok cok haklısın...
sana yazdıklarım da senin dusunemeyeceginden degil, onun anladıgını zannedip soylememis ustunde durmamıs olma ihtimalinden dolayı idi.

bencilligi ve aile sorunları ile cebellesirken cocuk gibi karsıma alıp anlattıgımda ancak anlatabildim, hatta icimden o zamana kadar bosuna tartısmısız diye dusundugum de oldu, tabi bunda hanımefendi cizgisini gecip iyice eli masalı olmanın etkisi de var, yani konusmanın tum bicimlerini denedim. tabii ne geregi vardı o kadar ugrasmaya işte o konuda net bir cevap veremiyorum.

işlerinin olması ve yazlıga gitmeleri cok iyi o zaman, yalnız kalıp dusunme fırsatı bulur belki, keza geri dondugunde de evdeki gerilim azalıp sadece onun davranısları soz konusu olacagı icin sorunları netlestirmek de cozmek de daha kolay olur. bu haliyle yanyana gelmemeye ozen gostersen bile aile yuzunden gulumsemek zorunda kalıyordun sonucta.

iyi yolculuklar... kendini de üzme, dinlenmeye bak ; )

cok cok haklısın...
sana yazdıklarım da senin dusunemeyeceginden degil, onun anladıgını zannedip soylememis ustunde durmamıs olma ihtimalinden dolayı idi.

bencilligi ve aile sorunları ile cebellesirken cocuk gibi karsıma alıp anlattıgımda ancak anlatabildim, hatta icimden o zamana kadar bosuna tartısmısız diye dusundugum de oldu, tabi bunda hanımefendi cizgisini gecip iyice eli masalı olmanın etkisi de var, yani konusmanın tum bicimlerini denedim. tabii ne geregi vardı o kadar ugrasmaya işte o konuda net bir cevap veremiyorum.

işlerinin olması ve yazlıga gitmeleri cok iyi o zaman, yalnız kalıp dusunme fırsatı bulur belki, keza geri dondugunde de evdeki gerilim azalıp sadece onun davranısları soz konusu olacagı icin sorunları netlestirmek de cozmek de daha kolay olur. bu haliyle yanyana gelmemeye ozen gostersen bile aile yuzunden gulumsemek zorunda kalıyordun sonucta.

iyi yolculuklar... kendini de üzme, dinlenmeye bak ; )
geri döndüğümde muhtemelen barut fıçısı olarak döneceğim çünkü cidden işim gereği boş boş oturup kimseylee konuşmak istemediğim zamanlar oluyor. Tatilimin bir haftasını kafa dinlemeye bir haftasını da aile ziyaretine ayırmıştım ama öyle olamadığı için işe yenilenmiş-dinlenmiş olarak değil dolmuş bıkkın ve sıkkın olarak başlayacağım. Bakalım, belki döndüğümde kayınvalde de döner, bi arra günü varmış gelir yine...
of çok daraldım vallahi hayırlısı diyeyim bakalım nelerr olacak...

Back
X