annemden biktim usandım

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
Bir oğlu bir kızı daha var benden başka. İkisi de isini gücünü eline almış parası arabası olan insanlar. Ama annemin nazi sadece bana geçiyor. Yemin ederim artik bağıra bağıra feryat edesim geliyor bu evde.

Her hastalandığında başı karni agridiginda midesi bulandiginda sadece bana söyler. Nazlanır da nazlanır. Hadi doktora gidelim derim onu da kabul etmez. Ablama söyle oğluna söyle onların arabası var hemen götürürler derim sırf karşıdakinin rahatı bozulmasın diye onların yaninda ağzını açmaz. Sadece beni darlar , endişelendirir.

Şimdi de kolu ağriyormus. 4 yıl önce falan lifleri koptuğu için devamlı sıkıntısını ceker. Ama ilk defa bu kadar agridigini gördüm. Yahu kalk gidelim doktora diyorum. Doktor ne yapacak gitmem diye inat ediyor. Başkasının yaninda gıkını çıkaramıyor her şey yolundaymis gibi davranıyor ama bana yaptığı bu eziyetten biktim artik. Zaten bu sabah fena patladim. Yeter artik bana dert yanma git kizinla oğlunu darla zaten sınav stresi cekitorum bi de senle mi ugrasayim diye çok kotu bağırdım. Bu doktora gitmeme inadından , sadece bana şikayet etmesinden, başkalarına karşı çok mutlu tavir takinmasından , onları endiselendirmekten cekinip ağzını acamayip benim ruh halimi gram dusunmemesinden. Biktim.

durumu siz söleseniz ablanıza kardeşinize , daha iyi olmaz mı ?

durumu siz söleseniz ablanıza kardeşinize , daha iyi olmaz mı ?
Onu da denedim. Görünürde çok ilgililer. Ama defalarca hasta olduğunu yazmama rağmen yarim ağızla hastaneye gidelim dediler. Annem hunharca reddedince goturmediler. Simdi soylememin bi faydası olmaz.

Boyle cok konu aciliyor burada. Bazi aileler bir cocugu kurban seciyor. Sizin ki de senmissin. Genelde de piyango kucuklere vuruyor gibi. Bir yere kadar degistirebilirsin durumu. Annen kirilir dediklerine ileride abine ablana sikayet eder onlar bir de annemizi uzuyorsun diye seni azarlarlar. Yapabilecegin en dogru seye umursamamak.

Onu da denedim. Görünürde çok ilgililer. Ama defalarca hasta olduğunu yazmama rağmen yarim ağızla hastaneye gidelim dediler. Annem hunharca reddedince goturmediler. Simdi soylememin bi faydası olmaz.
atsan atılmaz satsan satılmaz , annenizdir.. böle düşünmektense daha çözümcül düşünmelisiniz bence

İnsan naz niyazı sevdiğine yapar. Demek ki kardeşlerinizin ilgileneceğini düşünmüyor, sizi yakın görüyor. Evladım halimden anlar diyor. Bu kadar tepki verilecek bir şey yok aslında. Sesinizi yükseltmeseydiniz keşke annenize. Üzüldüm. Çok sıkıldıysanız da "hıhı" diyip geçiştirir, işinize devam edebilirsiniz. Kadın kötü bir şey yapmamış ki.

Suç tamamiyle annenizde ve kardeşlerinizde sen ne kadar söylersen söyle annen durumunu soylemedikten sonra ne yapsanız boş
Sonra annenizi istemediğiniz sonucu çıkacak
Kardeslerde annemiz rahatı sağlığı keyfi yerinde sansin

atsan atılmaz satsan satılmaz , annenizdir.. böle düşünmektense daha çözümcül düşünmelisiniz bence
Kendimi yirttim doktora gitmek için. Güzellikle anlattım yok bağırdım cagirdim yok bari devamlı şikayet edip benim moralimi bozmasin madem iyileşmek istemiyor.

Sizde bundan sonra her hastayım dediğinde hmm iyi deyip odanıza çekilin belki kendine gelir böylelikle..

Kendimi yirttim doktora gitmek için. Güzellikle anlattım yok bağırdım cagirdim yok bari devamlı şikayet edip benim moralimi bozmasin madem iyileşmek istemiyor.
biraz sakin kalmayı deneyin, doktora gitmek istemiorsa üstelemeyin, kendi işinize dönün belki daha farklı sonuçlar olur

Ya ben mi tam hislerimi anlatamadim ama gerçekten her hafta bir yeri agriyor. Bir hafta boğazı bir hafta başı bir hafta midesi. Ve öyle basit bir şekilde dile getirmiyor bunu. İnsani endişelendirecek şekilde anlatıyor. Mesela bu gece mide bulanyisindan uyuyamadim, marketten dönerken basım dondu düştüm vs gibi. Ve sürekli böyle. Daha bir gün iyiyim dediğini bilmiyorum. Ve çok uzuldugumu biliyor. Doktora gitmiyor israrlarima rağmen. İnsan bi düşünür ya bu kızın da bir hayatı var bari üzmeyeyim moralini bozmayayim der. Ya da inadı bırakıp hastaneye gider. En çok kizdigim şey benim yanımda ölecek kadar hasta ama ablamlar geldiğinde dipçik gibi.

Aynen öyle. Resmen kurban muamelesi yapılıyor bana.

Ne yapsanizda memnun edemezsiniz Anneniz ilgi bekliyor kardeşlerinizden görmediği sevgiyi ilgiyi sizden bekliyor
Sürekli onla ilgilenmenizi istiyor
Kardeşlerle konuşup annem çok üzgün sizden ilgi bekliyor açısı benden çıkıyor deyin

Ya o da olabilir ama gerçekten hasta olduğunu biliyorum. Kol kaslarının agridigi ortada çünkü lifleri kopmuştu . ilgi meselesine gelirsek ben çok ilgileniyorum ama istediği benim ilgim değil ki. O yüzden bu durum benim için sadece eziyet.

Benim annem de öyle o yüzden söyledim zaten. Her gün hasta. Her gün bir yeri ağrıyor, başı dönüyor, midesi bulanıyor vs. Eskiden yalvarıyordum, ağlıyordum gidelim diye. Gitmiyordu. Sonra baktım ki cidden iyi aslında. Bazı kadınlar var ya hastalık yarıştırır. Ne yazık ki annelerimiz bize karşı böyle. İlgi çekmek için desem anne kız ben evlenene kadar gayet yakın bir ilişki içindeydik. Sebebini bilmiyorum. Psikolojik temelleri var sanırım. O yüzden bunun değişeceğini düşünmüyorum. Böyle yaşamaya alışıyorsun zamanla. "Anne nasılsın?" "Çok halsizim, çok kötü kalktım." Konuşma devam eder. İki gibi filan buluşur gezeriz, kahve içeriz. Akşam ararım. "Ateşim var gibi" :) Diğer çocuklarını üzmek istemediğinden değildir o ya. Nazını size geçiriyordur. Krdeşleriniz "yav he" diyip geçiyordur. Ben her seferinde "şunu yap, bunu iç, şöyle de yaptın mı, bir şey olursa ara, doktora gidelim" diyorum. Görev tamamlanıyor. Napayım annedir kıyılmaz.

dr a gidek diyom gitmiyon daha nooruyum ben anne tip mi bitirdim de
şaka bir yana çok can sıkıcı bir durum
acaba çocuklarının içinde en çok sizi kendisine yakın hissediyor olabilir mi bir de diğer kardeşlerin evli ise o yüzden de rahatsız etmek istemiyor olabilir

Demekki en yakın sizi görüyor bi de iyi tarafından bakın

Biri evli biri bekar. Daha yeni evli olanın yanından geldi. Anne niye soylemedin kolunun ağrısını hastaneye götürürlerdi dedim. Verdigi cevap "aman onların işi başından aşkın" . rahatsız etmek istememiş. Ama günde 6 saat ders çalışan 4 saat özel ders veren bendeniz rahatsız edilebilir sorun yok. Ki isleri başından aşkın dediği de günde 5 saat çalışıyorlar öğretmenler. Düşünün 10 gündür onların yaninda idi ama konudan bahsetmemis bile. Öteki zaten allahlık. Gidip teklif etmezsen asla yardımcı olmaz. Zaten uzun zamandır konusmuyorum. Kısaca kurban benim. Kimin ne derdi varsa gelip beni darlıyor. Ben uzuleyim endişeleneyim canım sıkılsın sorun değil ama başkalarının rahatı bozulmasın. En çok bu ayrımcılık kanıma dokunuyor.

İyi de uzakta olana söylenmezse ne bilecek ki

Annem kokum ağrıyor demezse götürmezler tabii

Sen de ağrıyorsa doktora git ya da unutalım bu konuyu de

Umursama

Demekki annen senden ilgi bekliyor, ona ilgi gösteren kimse yok. Evlenince aklına gelecek keşke bağırmasaydım keşke bir dediğini iki etmeseydim annemin diyeceksin. Öyle bi anlayacaksın ki annenin değerini kıymetini ama o zaman da üzüleceksin.
Bazen insanlar sadece ilgi ister. Biraz sev ilgi göster hemen iyi olur emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…