• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneme ağır konuştum, üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bence annen haklı, diploma herşey değil ama kültür farkı uçurumsa kapanması çok zor, illa ki size yansır, son kerteye gelmiş belli ki anne bu yüzden dozunu kaçırmış ama siz de aileyi hiç tanımıyorsunuz anladigim kadariyla, hakli çıkma olasılığı çok yüksek

Size de böyle olacak demiyorum inşallah olmaz ama sevgiliyken anneme karşı gelişlerim sevgilimi savunmak için konuştuklarım geldi aklıma. Ve evlendikten sonra (eski) eşimin ailesi için bana nasıl bağırıp çağırıp hakaret ettiği... Bundan sonra kimse için kırmam ailemi. Bunu bilir bunu söylerim

Yerini bildirmişsiniz ne demek ya ,o bir anne ...

Bence annenizin gönlünü alın.

Genel olacak ama, kk üyeleri eşlerinizden örnek alın ,anaları babaları için karılarına nasıl kızıyor laf söyletmiyorlar .Eşiniz için de olsa sakın ailenizi kırmayın yanlış yapıyorsunuz ,diyeceğiniz varsa dahi uslubu ile diyin .Bakın nerdeyse 40 olacağım annem eşimle zorla evlendirdi ,evliliğimde eşimin ailesi yüzünden çok sorun yaşadım ama 1 defa dahi anneme laf etmedim , bir sürü koca bulursunuz ama anneniz giderse geri gelmez.

Pardon ama kızan ve beğenmeyenler nesi yanlış ,yerini bildirmişsiniz demek yanlış demem mi ,uslubu çok ağır,gönül al demem mi ?
Kim ne derse desin kimse için anneye böyle ağır laf söylenmez, diyeceği varsa haklı da olsa daha sakin ve güzel izah edebilir .

Annenize söylediğiniz sert ama bence yanlış tarafı yok.Tanimadigi insanlar hakkında kötü konusmaya hakkı yok ,sadece köylü ve ilkokul mezunu oldukları içinse hiç yok.
Ama siz tanışınca aileyi iyice tanımaya çalışın,bakın ben de koyluyum,doğma büyüme ,köyü ve köylüleri iyi bilirim.Koydeki insanların arasında kadını ikinci sınıf sayan maalesef çok insan var,ne hikayeler biliyorum,duysanız sasirirsiniz.Ben kendi köyümü bildiğim için kendi köyümden kimseyle ne sevgili oldum ne arkadaşlık kurdum.Siz kadınlara verilen kıymete dikkat edin,davranışlarına ,zaten hemen anlarsınız tavırlarından.
Erkekler de kadınlar da annem bir tane ,eş bulunur ana bulunmaz diyince anlam veremiyorum.Tamam annelerimize kıymet verelim,üzmeyelim ama olayları değerlendirilirken kişilerden bağımsız yapalım,yoksa insanlara haksızlık ederiz.Bazen insan sadece haklı olduğunu duymak istiyor esinin ağzından.

Anne olmanin tek basina kutsal olduğunu düşünmüyorum. Bence bazı anneler sırf toplumsal görev bilip anne oluyorlar ne yazikki. Konu sahibinin annesini tanımıyorum hissettiği duyguyu ise çok yakından biliyorum. Benimde çevrem ve ailemden bazı kişiler nişanlımı bana layık bulmuyorlar gerçekten can sıkıyor bu durum. Insan evleneceği kişiye saygı duyulsun istiyor. Bir durum olur anne o zaman eleştirebilir bence su an yersiz olmus.

Niye anneler hata yapamaz mı?? Bunlar insanüstü varlıklar mıdır?? Hata yaptığı halde aferin anne, böyle devam et mi demeliyiz??

Arkadaşın annesi terbiyesizlik yapmış. Sırf köyden geldikleri için tanımadığı insanları aşağılamış..Kızı da biz de köydeniz,neden kendine bakmadan tanımadığın insanları aşağılıosun demiş.Neresi yanlış??? Tek hatası sesini yükselttiyse odur,ama sinir anında kimse çiçekler,böcekler halinde olamıor doğal olarak.Ses tonunu ayarlayamadıysa tabi gitsin annesinin gönlünü alsın ama laflarının arkasında durmazsa annesi tanımadığı insanları aşağılamaya devam eder.Neyse gün gelir sizi de bir kadın aşağılarlarsa ama o anne der susarsınız.
Ben " annedir , anneler ne dese haklıdır " demiyorum ki ,karşınızda ki anneniz kalp kırmadan konuşmak gerekir ,evet annelerin de çok hatası olur ,bazen yanlış karar da verebilirler ,kuşak çatışması da olabilir ama annemiz bizim yaşıtımız ya da arkadaşımız değil ,o bizim annemiz ,anne ile saygılı ,doğru bir uslupta konuşmak gerekir bunda yanlış ne var neyse ...
İyi akşamlar .

bu arada siz çok ağır konuşmamışsıniz konu sahibi, affedilmeyecek şeyler değil söyledikleriniz , çata cat munazaraya girmissiniz annenizle ki bu ilk olmuyordur tahminimce...sizin şu adil, dik duruşunuz bile anne babanızın başarısı, eğitiminin getirisidir inanın...esiniz iyi bir insan olabilir ama o çooook farklı parametrelerde yetışti, ve siz o paramrtrelerle henuz tanışmadınız bile? bence de acele etmeyin

Sevgilim de diyor.
kız ufuruktenprenses daha evlenmemişler, evlenecekler ama karı koca tiksintisi başlamamis sevgilim diyor o yuzden :-) allahım evlilik olmasa aşk ne guzel bişey aslında, canim cicim sevgilim diyince bile anliyoruz artik bekar olduklarini dimi?

Anne olmadan annenin kıymeti zor anlaşılıyor gibi geliyor bana hep. Bunu kızım olduğunda anladım. Anneler çocuklarının iyiliğini ister belki sizin görmediğiniz bir şeyler vardır. Mesela hayatımdan örnek vereyim annem bana eşimin ailesi için onlar farklılar sen yapamazsın mutsuz olursun çok negatif insan onlar mutsuzlar derdi bana hiç öyle gelmedi o zamanlar sonra nişan olduk annem hala söylüyor ama ben ters bir şey demedim hiç nişanda biraz fark ettim ki mutlu insanları çekemiyorlar sonra biraz daha nirwz daha evlendik daha çok anladım anne oldum daha çok anladım annemin o günlerde söylediğini bugünlerde çok çok anlıyorum birde böyle bakmak lazım olaaya. He ama mesela geçen gün görümcemin kızı geldi dedi ki '' yaa biliyor musun x abla annrm fakir koca bulmayın beni rezik etmeyin ailesi saygın olsun diyor '' şok oldum olay öyleyse çirkin ama değilse özür dileyin af dileyin

Bazen büyüklerimizin bakış açıları doğru üslupları yanlış olabilir
Tecrübeler deneyimler bizim görmediğiniz birçok konuda büyüklerimizi vizyon sahibi yapar
Öfkeyle kalkıp zararla oturmayın diyorum

yanlis birsey dememissin. kimseyi hor gormememiz gerektigini annelerimiz/babalarimiz ogretmiyor mu bize? anne/baba evliligi hakkinda fikrini belirtir evet ama evladininda bir birey oldugunu kabul etmesi gerekiyor (+18 oldugunu var sayarak). velev ki yanlis bir evlilik yapacak, o zamanda anne baba olarak evlatlarinin yaninda olacaklar. hepimiz bir bireyiz, yanlislari ve dogrulari kendi yolumuzla bulacagiz. bu usluple evladina yaklasan annelere maalesef saygi duyamiyorum. cocuk, anne/baba yuzunden mutlulugu kacirsa daha mi iyi olacak?

E doğru söylemişsiniz doğru konuştum aferin bana diyip gidin kendinize ve annenize kahve yapın sessizce oturun konu açılırsa yine aynısını dersiniz çünkü haklısınız ki anamiza babamiza da laf demeyeceksek yeri gelince ölelim o zaman

Sevgilim veya başka biri hiçbir farketmez, annem babam konumlarından dolayı onları aşağılarsa uyarırım ama bu kadar sert bir üslupla değil. Söylediklerinizde çok haklısınız fakat arkadaşınıza konuşur gibi konuşmuşsunuz.

Pardon ama kızan ve beğenmeyenler nesi yanlış ,yerini bildirmişsiniz demek yanlış demem mi ,uslubu çok ağır,gönül al demem mi ?
Kim ne derse desin kimse için anneye böyle ağır laf söylenmez, diyeceği varsa haklı da olsa daha sakin ve güzel izah edebilir .
Bu kk de bir güruh var ki beni benden alıyor. Anne ,baba,büyük nedir bilinmeyen . Neymiş sirf benden 20 yıl önce doğduğu için saygı duyulmayı haketmiyormus. Böyle böyle kültürümüz yok oluyor . Senden 20 sene önce doğdu demek senden 20 sene daha fazla şeyler gördü attı bilgi hazinesine demek. Yani onlara göre anneye de had bildirilebilir,yer bildirilebilir. Kimse anneler her zaman doğruyu bilir demiyor ama 9 ay taşıyıp ömrü boyunca bize hizmetçilik eden annelerimize bari saygimiz olsun .

Bu kk de bir güruh var ki beni benden alıyor. Anne ,baba,büyük nedir bilinmeyen . Neymiş sirf benden 20 yıl önce doğduğu için saygı duyulmayı haketmiyormus. Böyle böyle kültürümüz yok oluyor . Senden 20 sene önce doğdu demek senden 20 sene daha fazla şeyler gördü attı bilgi hazinesine demek. Yani onlara göre anneye de had bildirilebilir,yer bildirilebilir. Kimse anneler her zaman doğruyu bilir demiyor ama 9 ay taşıyıp ömrü boyunca bize hizmetçilik eden annelerimize bari saygimiz olsun .
Evet kimse dört dörtlük değil herkes hata yapabilir ama annemize had bildirmek bizim haddimiz değil .Büyüklerimizle konuşurken biraz saygı hepsi bu ,annesine had bildirenlerin yani anne ile konuşurken saygısızca konuşanların, kimseye saygı duyabileceğini sanmıyorum ,umarım günün birinde had bildirdikleri annelerinin kucağında ağlamazlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X