Anneme çok kızdım, haksızlık mı ettim.

_Amathaunta_

Anne & Mimar & Dalgıç
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2010
660
1.181
113
Arkadaşlar merhaba, ilk defa konu açıyorum, görüşleriniz benim için değerli. Ben evliliğimden ötürü Trabzonda yaşıyorum. Pazartesi günü doğumum var ve annem yaklaşık bir hafta önce yanıma geldi. Ona minnettarım herşeyime yetişmeye çalışıyor çünkü çok zor bir hamilelik geçiriyorum. Mesele şu ki, az önce markete gitti, ordan dönerken mahallede bir manifaturacıya uğramış. Ben Adamı tanımam bile. Bizim evin alt sokağında dükkanı var. Anneme demiş teyze siz buralı değilsiniz sanırım, annemde demiş evet kızım burada evli onun yanına geldim falan işte, eşimi evimizi fln tarif etmiş, Adam da demiş ki orda çok açık giyinen bir kız var o mu bayağı açıl giyiniyor ip askılı falan? Annem de yok yok bizde öyle giyinen yok demiş çıkmış gelmiş ve bana anlattı.

Ben tabi çıldırdım, annemden beklerdim ki benim kızım veya bir başkasının giyimi neden enterese ediyor sizi? Giyer de giymez de izin mi alması gerekiyor vs diye gereken tepkiyi versin. Ama o kaçarak uzaklaşmış. Benim yadırgadığım buranın insanının hoşgörüsüzlüğü değil, öyle de tatlı aklı başında insanları mevcut yüksek oranda. Ama böyle dengesizler çıkınca da annemin ağzının payını verememesine delirdim ve kızdım ona. Evet açık giyiyorum, evet bu benim tercihim. Kimseyi alakadar etmez . Ama bunu yadırgayan bir insana karşı annem takır takır saydıracağı halde çıkmış gelmiş, ve de beni en çok yaralayan yok bizde kimse öyle giymez demesi. Kızdım bayağı hamileliğin stresin de verdiği gazla ama anacığım işte üzüldüm sonradan. İçimi dökmek istedim sizlere. Bayağı bi ağladım, sanki annem benden utanmış gibi değil mi? Oysa babam gurur duyar benimle, eğitimimle, hümanistliğim ile. Ama içim acıyor şuan. Ne yapmalıyım? Karnım burnumda olmasa gidip hesap soracağım o insandan, yediremiyorum bu olayı .

Lütfen gidin annenizden özür dileyin. Anneniz o manada söylememistir, elin ağzı leğen gibi, hepimiz biliyoruz. Sizden utandığını düşünmüyorum... Hesap soracağım diyorsunuz, yapmayın yahu altı üstü bir laf denmiş , bir daha alışveriş yapmazsınız olur biter....

Evet haksızlık etmişsiniz.
Herkes her durumda takır takır cevap veremeyebilir.
Anneniz belki ne söyleyeceğini bilemedi, belki sallamadı, uzatmak istemedi.
Adamın densizliğine kızıp annenizi üzmeseydiniz keşke.
O kadar ağlayacak bir şey de yok gerçekten, şu anki ruh halinizden dolayı etkilenmissiniz.

Napsın anneniz bilmediği yerin insanı gidip kavga mı etsin adamla?
Adamın densizliği, anneciğinizin ne gunahı var?
Kızdığınız şey konusunda haklısınız ama yanlış kişiye patlamışsınız.
Gidin sarılın, mahvetti beni bu hormonlar diyin, özür dileyin.

Karadenizliler bazen asırı sinirli olabiliyor.
Olayin nereye gidecegi belli degil.Hic tanimadigi bir adamla kavga mi etseymis oturup?
Biz de kimse oyle giyinmez demesine gerek yoktu ama konuyu uzatmayip kapatmasi iyi olmus.

Lütfen gidin annenizden özür dileyin. Anneniz o manada söylememistir, elin ağzı leğen gibi, hepimiz biliyoruz. Sizden utandığını düşünmüyorum... Hesap soracağım diyorsunuz, yapmayın yahu altı üstü bir laf denmiş , bir daha alışveriş yapmazsınız olur biter....

Evet haksızlık etmişsiniz.
Herkes her durumda takır takır cevap veremeyebilir.
Anneniz belki ne söyleyeceğini bilemedi, belki sallamadı, uzatmak istemedi.
Adamın densizliğine kızıp annenizi üzmeseydiniz keşke.
O kadar ağlayacak bir şey de yok gerçekten, şu anki ruh halinizden dolayı etkilenmissiniz.

Haksızsınız,
Yazık kadıncağız korkmuş olabilir,tepki çekmek istememiş olabilir,sapığı var manyağı var.
Anneniz utanmıyor sizden,o densizle uğraşmak istememiş.

anneniz sizin gibi hazır cvp değildir...veya da ters konuşmayı sevmiyordur....anneniz üzülmüştür....gönlünü alın...

Çok gereksiz ve yersiz olmuş kızman. Ayıp etmişsin çok. Sokakta elin adamıyla laf dalaşına girse memnun mu olacaksın. Sanki adam annenin lafıyla birden aydınlanacak

Napsın anneniz bilmediği yerin insanı gidip kavga mı etsin adamla?
Adamın densizliği, anneciğinizin ne gunahı var?
Kızdığınız şey konusunda haklısınız ama yanlış kişiye patlamışsınız.
Gidin sarılın, mahvetti beni bu hormonlar diyin, özür dileyin.

Özür diledim şimdi, teşekkür ederim yorumlarınız için. O da sizler gibi söyledi, hormonal olarak bu durumdasın diye bende farkındayım ama işte insanoğlu bazen çok nankör olabiliyor. Tekrar çok teşekkür ederim.

Sizde anne olacaksınız yakında, ve sırf siz anneolacaksınız diye yanınıza gelmiş.. Gidin annenize sarılın, çok fazla abartmışsınız. O an tanımadığı için yorum yapmak istememiş olayı kapatmış hemen..

Annenin orda adamla tartışmaya girmesi mı gerekirdi

Adam Belliki sapik evet o benim kızım dese direk adres göstermiş olur
Bizde öyle giyinen yok derken sizi o an adamdan kurtarmış zira o terbiyesiz adam annene bunu böyle söyleyebilen adam ahlak dersi de vermeye kalkardı asılmaya da kalkardı

Adamın annene bunu söylemesi annenin baya surda ev diye adamla muhabbete girmesi yanlış
Tanımadığın insanla ne muhattap oluyorsun niye ev surda diyorsun dikkat et diyebilirsin en fazla

Özür diledim şimdi, teşekkür ederim yorumlarınız için. O da sizler gibi söyledi, hormonal olarak bu durumdasın diye bende farkındayım ama işte insanoğlu bazen çok nankör olabiliyor. Tekrar çok teşekkür ederim.
Çok iyi yapmışsınız. Kimse için anne kalbini kırmaya değmez... Doğumdan sonra lohusa dönemi var şimdiden böyle olursanız zor geçer sizin için. Daha sakin olmayı deneyin.. millet konuşur , millet bakar , millet her zaman elbet bir kulp takar. Biri de bana aynısını sorsa yok derim. Niye benim evladının arkasından atıp tutsunlar. Ha bir de orada kalkıp bişey dese tutuşacaklardı kavgaya... En iyisini yapmış anneniz ...

Hümanistim demişsin ama hiç sanmıyorum hümanist olduğunu.

Verdiğin tepki de çok saçma bide ağlamışsın :)
Halbu ki gülüp geçmen lazımken, annene kızmışsın. Hiç için sızlamadı mı annene kızarken bayan hümanist?

Back
X