Anneme çok mu haksızlık etmişim? Lütfen fikir bildirin.

annem ve babam ben 3 yasimdayken ayrildi. annem hic evlenmedi, hayatinda kimse olmadi. beni buyuttu, beni okuttu. yasami sadece ben oldum. evlendim ve yurt disina gittim.
ezcumle, annelik zaten budur. cocugu gelecege yatirim olarak gormemektir.
Benim annem çıldırırdı heralde .s

Annen evlenmiş barklanmış , istediği kişiyi bulmuş .
Onunla hayatın tadını çıkarmak varken , vah benim kızım bana sözünü tutmadı mı diyecek ?
Her anne kadar çocuğunun uzakta oturmasına üzülüyordur o kadar .
Bir kaç tane ağzı gevşeğin lafıyla hareket etmeyin ...
Millet bu konuşur durur zaten işleri güçleri başkalarını acınası göstermek

Anneler evlatlarının iyiliklerini hep isterler annenizle ayrıntı bir şekilde konuş sizi anlayacak zamanla.

herkesin kizi yaninda degil bunu soyleyin annenize lütfen.cok uzaklarda olup belki yillarca gorusme imkani bile olmayan insanlar var.elbet insan evladini yakininda ister ama artik sizde bir yuva kurmussunuz.annenizden once esinizin nerde oldugu onemli sizin icin.hem oda kurmus duzenini.konusursunuz surekli firsat buldukca gorusursunuz.oda gelir esiyle sizin yaniniza.kendinizi suclu hissetmenizi gerektirecek bir durum yok bence..

Annen evlenmiş barklanmış , istediği kişiyi bulmuş .
Onunla hayatın tadını çıkarmak varken , vah benim kızım bana sözünü tutmadı mı diyecek ?
Her anne kadar çocuğunun uzakta oturmasına üzülüyordur o kadar .
Bir kaç tane ağzı gevşeğin lafıyla hareket etmeyin ...
Millet bu konuşur durur zaten işleri güçleri başkalarını acınası göstermek
Sadece o kadardır insallah hissettikleri. Daha derin takıntılar degildir umarım. Haklısınız aslında belki de iki üzüldü diye ben icimde büyütmüş olabilirim.

Benim de annem babam 2yaşındayken ayrıldılar. Görüştüğü kimse de yok. Ben 24 yaşındayım bir iki seneye evlenme planım var hala bu yaşa geldi çalışıyor gençler gibi ki benim güzel bir hayatım olsun bana eşyalar alacak diye. Ev alırım orda oturursun diyor. Sevgilimle ilişkimi destekliyor. Bırak senin için evlenmiyorumu imasını bile etmiyor. Ben de tek çocuğum. Bu kadar aynı olduğumuz için anlatıyorum. İnsanlar evlenir ve gider. Aileler bunu desteklemek zorunda. Gereksiz bir söz olmuş karşılıklı. Sonuçta annenin yüzü evlilikten gülmemiş, senle alakası yok karşısına düzgün biri çıkmamış, olabilir. Kendi için evlenmemeliydi evlenmiyorsa da. Ben de bencil buldum açıkcası annenizi.

30 yaşıma kadar evlenmeyeceğim gizi sözler vermek bana mantıklı gelmiyor..
Bu işlerin nasıl olacağı bilinmez çünkü. Ki zaten anneniz siz evlenmeden evlenmiş, yoluna bakmış..
Eeee madem annenizin eşi iyi biri artık arkaya bakmanız gerekmiyor.. Gözünüz arkada kalmaz yani.. Siz de artık kendinizi ve yeni hayatınızı düşünmek zorundasınız.. Sonuçta annenizi silmiyorsunuz ki..

Siz değil anneniz size haksızlık ediyor.
Ben böyle büyük sözler verilmesine karşıyım, hayatın olağan akışına ters şeyler.

Neyseki işler yolunda gitmiş,annenizin eşi iyi, siz evlenmişsiniz. Yani herkes mutlu.

Çoğu insan sevdiklerinden uzak yaşıyor. Ben de annemden uzaktayım, çok isterdim bir çay içimlik gideyim geleyim diye.. Ama yok. Zorunlu olarak başka şehirdeyiz.

"Aramızda dağ olsun, yeterki sağ olsun"
Bu sözü severim.. Bu felsefeyle yaşıyorum diyebilirim. Herkes yerinde iyi olsun demeyi bilmek lazım, bencil olmamalı, hele anneysen fedakarlıkta zirve yapmalısın.

Ben bu hikaye de bir sorun goremedim.

Anneniz evli esi iyi biri.

Siz evlisiniz esiniz iyi biri.

Ucakla 5 6 saate annenizin yanindasiniz.

Her gun telefonda da konusursunuz.

Annenizin bir sorunu oldugunda bir telefon yetecektir.

Sizinde kendi hayatiniz olmak zorunda.

Annenizde kurmus kendi hayatini.

Boyle seylere takilip uzmeyin kendinizi.

Anneler her zaman çocukları gözlerinin önünde dursun ister o zaten mutlu sende mutlusun daha ne olsun annene sakince tatlı tatlı konuş seni anlayacaktir

Benim de annem babam 2yaşındayken ayrıldılar. Görüştüğü kimse de yok. Ben 24 yaşındayım bir iki seneye evlenme planım var hala bu yaşa geldi çalışıyor gençler gibi ki benim güzel bir hayatım olsun bana eşyalar alacak diye. Ev alırım orda oturursun diyor. Sevgilimle ilişkimi destekliyor. Bırak senin için evlenmiyorumu imasını bile etmiyor. Ben de tek çocuğum. Bu kadar aynı olduğumuz için anlatıyorum. İnsanlar evlenir ve gider. Aileler bunu desteklemek zorunda. Gereksiz bir söz olmuş karşılıklı. Sonuçta annenin yüzü evlilikten gülmemiş, senle alakası yok karşısına düzgün biri çıkmamış, olabilir. Kendi için evlenmemeliydi evlenmiyorsa da. Ben de bencil buldum açıkcası annenizi.
Evlenip uzakta mı yasayacaksınız? Bu duruma nasil bakiyor anneniz?

Annen abartiyor. 10 sene evlenmediyse kendi tercihi. Herkes vakti gelince bir yerlere savruluyor yapacak bir sey yok. Bir komsu teyzemiz vardi 65 yasinda ikinci evliligini yapti. Su an 70 kusur. Onun da 95 yasinda bir annesi var ama ikisi ayri sehirdeler. Arada ziyarete gidip geliyolar. Birlikte olmeye ant icmemisler. Herkes kendi hayatina bakiyor. Annen neden o kadar dramatize ediyor anlamadim ama cevreyi anladim. Bazilari insanin sevincini kursaginda birakmayi hobi edinmis.

Anneler evlatları uzakta olduğunda rahat edemiyorlar, bu duygusallık ondan. Bir de anladığım kadarıyla annenizin yaşadığı talihsiz olaylarda onun tek sığınağı, can yoldaşı siz olmuşsunuz. Ama ben evlenmeyeceğim, ay bende evlenmem otururum seninle modundan ya da evlendiğiniz için vicdan azabı çekme modundan bir an evvel sıyrılın. Sizde aile kuracaksınız, sizde anne olacaksınız... Siz artık yetişkin, evli ve kendi kurumunu kurmuş bir kadınsınız, bunu unutmayın. Siz evlat olarak görevinizi yerine getirin, gerisini de takmayın. Ana yüreği, tek evlat işte duygusallık olur öyle :)

Evlenip uzakta mı yasayacaksınız? Bu duruma nasil bakiyor anneniz?

İstediğim yerde yaşayacağım istanbul ya da izmirde kendi yaşadığım yer izmir. Yani bu konuda bir sıkıntı yok sadece benim sevgilim istanbulda hayat sürdürmek istemiyor bıkmış. O yüzden izmir olabilir. Annemden ötürü olmaz.

Back
X