Anneme dayanamıyorum

Kbiraz safca davraniyor.
Annenle ozel anlarini paylasmazsin. Erkek arkadasini yakin arkadasini da bu konuda aydinlatirsin.yine medeni bir ailen var. Bunlari bilip sana yokus yapip ortaligi karistiran babani sana kinlendiren bi tip olabilirdi. Annen duygularini kontrok edemiyor bide safca davraniyor . Bana oyle geldi. Kinlenmene gerek yok. Sen idare edeceksin.
Niye boyle diyorum ucundan kiyisindan kendi anneme benzettim de ondan :KK70:

İyi geceler kızlar,

Delirmek üzereyim sorun annem. Hiçbir şey paylaşamıyorum. Nasıl başlayıp nasıl devam edeceğimi bilmediğim için direkt konuya atlıyorum. 2 hafta önce sınavım vardı kendimce önemli bı sınav sınava da sevgilimle gidecektim. Hem uzun süredir görüşmedik diye hem önemli bı sınav diye yanımda olmak istedi. Meğer evlenme de teklif edecekmiş. O gün çok yakın bir arkadaşımla planlamislar. Annem de saat için izin almışlar. (Normalde akşam dışarda olamıyorum izin verilmiyor.) Eve geldim annem x beni aradı bir şey diyecekmis de telefon çekmedi filan diyor (erkek arkadaşımdan bahsediyor.) Başta anlamadım sonra annem sarilmaya filan başladı. Bir şey mi oldu anne diyorum bir şey demiyor. Diğer gün babamın yanında sonu sununla biten numara beni aradı kim acaba diyor. (Yakın arkadaşımın telefonunu diyor o olduğunu biliyor bu arada) sonra bana geldi x sana evlenme teklifi edecekmiş ama sakın bildiğini belli etme söylediğimi söyleme filan dedi. Açıkçası aşırı şekilde bozuldum söylenecek şey miydi? Söylemesinin sebebi de o gün işte haberim olmasa çirkin giyip gidermisim. (Sınavda rahat olmak için kot tişört giyecektim.)

Sonra babama erkek arkadaşımı söyleyip tanistiracaktim anneme yüz kere dedim anne sen söyleme ben demek istiyorum diye. Babama söyledim babam tinlamadi bile. Yemek yemeye devam etti. Adını dahi sormadı, isini, memleketini vs bunları da sormadi. Annesiyle tanıştığımı bilmiyordu annesiyle ne zaman tanistin diye sordu. Annemle tanışmak için kahvaltıya çağırırız diye konuşmuştuk babam da direkt pazar günü kahvaltiya çağırırsın dedi . Babama önceden demiş annem ama hala inkar ediyor. Bunu böyle diyince de babamı gaza getiriyor az tepki verdin diye jeehan sana önceden dedim sanmış çok tepki verecek suna diye. Babam bir yerden bağırıyor daha çay demlemeyi bilmezsin diye. (Evde çoğu zaman yemeği ben yapıyorum.)

*Önceden annemle erkek arkadaşımın annesi davet etmişti onlarin olduğu sehre gitmiştik (önceden onlar gelmişti.) Annem ilkten bana sakın evlerine gitmeyelim dediği için kibar bir dille erkek arkadaşıma dedim gitmedik dışarda yemek yedik filan sonra annesi çok ısrar etti kahveyi onlarda içtik. Eve geldim annem diyor ki evinde değilde dışarda yemek yedik biz öyle yapmayalım. Eeee kadın önceden demişti sen istemedin?
Erkek arkadaşım yüzüne iyi konuşuyor biz tartışınca annemle direkt başlıyor kendin gibi bı salak bulmuşsun vvsvsvs diye.

Hiçbir dediğimi anlamıyor. Bir şeyi bı kere yapma anne, yerini değiştirme anne, dokunma anne, karıştırma anne demem yetmiyor bunları en az 8-9 kere tekrar etmem gerekiyor. Mesela küçük bı masa vardı onu boyamistim gün içinde aradım anne onu yerine koyma, aparatlarını da takma daha kurumdi diye. Eve geldim takmış haliyle boyası da kalkmış. Deli gibi söylendim o gün akşam yeniden boyadım üstüne bir şey koyma yeni boyadım dedim 5-10 dk sonra üstüne ağır bir şey koymuş. Amacını anlamasam da bilerek yaptığını düşünüyorum artık.

Cevap aslında çok basit. Annen heyecanlı içinde tutamıyor. Bide bu durumlarda en elit annenin içine bile kaynana kaçıyor. Annemden biliyorum. Normalde hiç maddiyatçı bir kadın değil. Ama düğün için set aldık vay efendim tek gittin de ince set aldırdın. Sanki kendi ağarlığımda aldiricaktim. Evde olacak ona göre takım falan al diye milleti örnek gösterdi gittik takım aldık ben beğendim ala ala bunumu aldı. Yok bohçaya koya koya bana bu eşarbımı koydu. Resmen burnumdan getirdi birçok şeyi. Kayınvalidem ne yaptı bu esnada hep bir sevgi kumkuması. Ama sonrasında insan anlıyor anyayı konyayı.

Mesela hep derdim anneme genç odası istiyorum ben secicem gidip kendisi süpriz diye alıp koymuş odaya. Beni odaya soktu normalde mutluluktan ağlamamı bekliyordu ki ben sinir küpü oldum. Halada çok çatısırız. Ama çok iyi bildiğim birşey var. Ayağıma taş deyse içten üzülecek tek insan annem.
Annemin maaşını çektim cantam dan çalındı yolda nasıl aldılar anlamadım bile. Herkes paranın derdindeyken annem ne dedi biliyormusun. Kızım iyiki farketmedin ya farketseydin de sana birşey yapsalardı. Kuşak farkı nekadar birbirimizin iyi niyetini yanlış anlamamıza neden olsada onlar bizi düşünen hemde hesapsız kitapsız seven tek canlılar

İronik bir bakış açısı olmuş. Eşin annesiyle konunun ne bağlantısı var. Bakıp büyüten eşin annesi mi? Kaldı ki bu konunun kaynana olayıyla bağlantısı çok saçma. Siz bu kafayla devam edin. Şimdi erkek arkadaş diye ölmeye devam edin. Hayatta gerçekler var. Şimdi toz konduramadığınız arkadaşlarınızı evlenince aynı evde yaşayınca tanırsınız. Ve şunu demek geldi içimden, sizin gibi nankör evlatlar olacağına insanların hiç çocuğu olmasın daha iyi. Evlilik teklifini söyledi, masaya birşey koydu tekrar boyadım diye. Anne kötü biri gibi lanse edilecekse vay halimize Sizinle bu konunun konuşulamayacağı gayet ortada. ALLAH sonunuzu hayr etsin.
Konuda eş ve kv geçmiyor ki teyzecim
Niye atar yaptın? Üzdü mü evlatların seni?
Yoksa sırf kız annesi olduğun için, altın tahtlara mı layıksın ergen kızından bunu bekliyorsun everdiğinde?

Yinede anneniz var hayatta ve sağlıklı inanın hiç bir şey bundan daha değerli olamaz. Onun olmadığını düşünün ne zor ne acı.. Evlenince geçer gider. Zaman bir anda geçip gidiyor Allah aratmasın. Gülüp geçmeye çalışın.
Yaşıyorum o acıyı ben.

Ama eleştirilemeyecek kadar kutsal değil anneler.

Son düzenleme:
Bana annenizin yaptıkları hiç de kötü gelmedi. Ne var babanıza önden söylediyse adam belki ters tepki verecek anneniz damarından girdi anlattı belki babanız kızacak annenize bana niye söylemiyorsun diye gereksiz şeylere takılmışsın kardeş kavgası gibi

Bunlar bir anneye dayanamamak için geçerli sebepler değil malesef.

Aynı şeyleri sevgiliniz yapsa peki?

Bakın ikisi farklı şeyler babama anlattığını dese bu kadar tepki
İronik bir bakış açısı olmuş. Eşin annesiyle konunun ne bağlantısı var. Bakıp büyüten eşin annesi mi? Kaldı ki bu konunun kaynana olayıyla bağlantısı çok saçma. Siz bu kafayla devam edin. Şimdi erkek arkadaş diye ölmeye devam edin. Hayatta gerçekler var. Şimdi toz konduramadığınız arkadaşlarınızı evlenince aynı evde yaşayınca tanırsınız. Ve şunu demek geldi içimden, sizin gibi nankör evlatlar olacağına insanların hiç çocuğu olmasın daha iyi. Evlilik teklifini söyledi, masaya birşey koydu tekrar boyadım diye. Anne kötü biri gibi lanse edilecekse vay halimize Sizinle bu konunun konuşulamayacağı gayet ortada. ALLAH sonunuzu hayr etsin.

Yahu uyu misiniz? Yazdığım konuda sevgili delisi olacak ne dedim ya da annemi aşağılayıp canım sevgilim böyle yapmaz anlamına gelen bir şey demişim? Toz kondurma diye bir şey yok konunun erkek arkadaşımla ilgisi bile yok of

Annen sınırlarını bilmiyor. Ben böyle vıcık ilişkileri sevmem. Sana ve isteklerine saygı göstermesi lazım. Tabi senin de ona.
Ben olsam her şeyimi onunla paylaşmam. Sadece söylemem gerektiğinde söylerim.
Her konuya da ölünce ararsın, dua et hayatta falan yazılmasını anlamıyorum. Anne baba diye her şeylerine tamam mı denilecek? O insanlar hatasız mı?
Ebebeynlik de öğrenilen bir şey. Yanlış yapıyorsa evlat bu durumdan mutlu değilse biraz kendine o da dönüp bakabilmeli.

iyi de senin annen çok tatlı..Bu çocuklara da yaranılmıyor ya.Oysa biz sizi her halinizle seviyoruz

Bence abartmışsınız. Anneniz iyi yapmış önceden söylemiş babanızı hazırlamış. Bunda bir kötülük görmüyorum. Kadın da hevesleniyor kızı için belli ki.

Bence abartmışsınız. Anneniz iyi yapmış önceden söylemiş babanızı hazırlamış. Bunda bir kötülük görmüyorum. Kadın da hevesleniyor kızı için belli ki.

Tamam da dediğini bana söylesin ben söylemek için şekilden şekle girdim orda salak gibi .üstüne babama denemesi gerekenleri bile demiş

İyi geceler kızlar,

Delirmek üzereyim sorun annem. Hiçbir şey paylaşamıyorum. Nasıl başlayıp nasıl devam edeceğimi bilmediğim için direkt konuya atlıyorum. 2 hafta önce sınavım vardı kendimce önemli bı sınav sınava da sevgilimle gidecektim. Hem uzun süredir görüşmedik diye hem önemli bı sınav diye yanımda olmak istedi. Meğer evlenme de teklif edecekmiş. O gün çok yakın bir arkadaşımla planlamislar. Annem de saat için izin almışlar. (Normalde akşam dışarda olamıyorum izin verilmiyor.) Eve geldim annem x beni aradı bir şey diyecekmis de telefon çekmedi filan diyor (erkek arkadaşımdan bahsediyor.) Başta anlamadım sonra annem sarilmaya filan başladı. Bir şey mi oldu anne diyorum bir şey demiyor. Diğer gün babamın yanında sonu sununla biten numara beni aradı kim acaba diyor. (Yakın arkadaşımın telefonunu diyor o olduğunu biliyor bu arada) sonra bana geldi x sana evlenme teklifi edecekmiş ama sakın bildiğini belli etme söylediğimi söyleme filan dedi. Açıkçası aşırı şekilde bozuldum söylenecek şey miydi? Söylemesinin sebebi de o gün işte haberim olmasa çirkin giyip gidermisim. (Sınavda rahat olmak için kot tişört giyecektim.)

Sonra babama erkek arkadaşımı söyleyip tanistiracaktim anneme yüz kere dedim anne sen söyleme ben demek istiyorum diye. Babama söyledim babam tinlamadi bile. Yemek yemeye devam etti. Adını dahi sormadı, isini, memleketini vs bunları da sormadi. Annesiyle tanıştığımı bilmiyordu annesiyle ne zaman tanistin diye sordu. Annemle tanışmak için kahvaltıya çağırırız diye konuşmuştuk babam da direkt pazar günü kahvaltiya çağırırsın dedi . Babama önceden demiş annem ama hala inkar ediyor. Bunu böyle diyince de babamı gaza getiriyor az tepki verdin diye jeehan sana önceden dedim sanmış çok tepki verecek suna diye. Babam bir yerden bağırıyor daha çay demlemeyi bilmezsin diye. (Evde çoğu zaman yemeği ben yapıyorum.)

*Önceden annemle erkek arkadaşımın annesi davet etmişti onlarin olduğu sehre gitmiştik (önceden onlar gelmişti.) Annem ilkten bana sakın evlerine gitmeyelim dediği için kibar bir dille erkek arkadaşıma dedim gitmedik dışarda yemek yedik filan sonra annesi çok ısrar etti kahveyi onlarda içtik. Eve geldim annem diyor ki evinde değilde dışarda yemek yedik biz öyle yapmayalım. Eeee kadın önceden demişti sen istemedin?
Erkek arkadaşım yüzüne iyi konuşuyor biz tartışınca annemle direkt başlıyor kendin gibi bı salak bulmuşsun vvsvsvs diye.

Hiçbir dediğimi anlamıyor. Bir şeyi bı kere yapma anne, yerini değiştirme anne, dokunma anne, karıştırma anne demem yetmiyor bunları en az 8-9 kere tekrar etmem gerekiyor. Mesela küçük bı masa vardı onu boyamistim gün içinde aradım anne onu yerine koyma, aparatlarını da takma daha kurumdi diye. Eve geldim takmış haliyle boyası da kalkmış. Deli gibi söylendim o gün akşam yeniden boyadım üstüne bir şey koyma yeni boyadım dedim 5-10 dk sonra üstüne ağır bir şey koymuş. Amacını anlamasam da bilerek yaptığını düşünüyorum artık.
El kapısına gidince o anneye kurban olursunuz siz..
Ne anne babalar var ya biz normal erkek arkadaş edinemezdik o kadar rahat bir yaşantıniz varki degerini bilin
Yıllarca töre diye sizin gibi kadınları öldürdüler bak şimdi ne güzel sevgiliniz var karışan yok.

Evlilik teklifini bilseniz ne bilmeseniz ne ? Ne kadar büyütmüşsünüz .

Zaten sözlü gibi bir şey değil misiniz ee ne sürprizi bu :)

Annenizi bu kadar hirpalamayin, bu günleri çok ozleyeceksiniz.

Siz çocukken bunların onlarca katına anneniz tahammul ederek büyütmüş sizi.
Anneme bir konu da kızdığımda evlatlarimi nasıl büyüttüğüm aklıma geliyor.

Erkek arkadaşınızın evlilik teklifini kabul edip, bir an evvel evlenin ve anneniz sizden kurtulsun bence.

Kaç yaşındasın merak ettim.Ergenlik daha bitmemiş.Evlilik için biraz daha bekle bence

İyi geceler kızlar,

benim annemin benim hayatımda neden olduğu şeyleri bilsen oturur tövbe eder diz çökersin, ben bile hala da annem annem diye ölüyorum üstüne.
sen sadece 17-18 yaş mevzuları gibi şeylerden annene kin güdüyorsun çok ilginç. herkesin tahammül sınırı farklı demek ki.

Back
X