- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.170
- 823
- 37
- Konu Sahibi burcudeniz
-
Annemle uzun zamandır küsüm şimdi sizin mesajınızı gördüm. İçim acıdı gerçekten. Özellikle o son cümle ne kadar yaralayıcı bir cümle oldu anlatamam. Gözlerim doldu.Benim canım annem benim odama da girsin eşyalarımı da karıştırsın kurcalasın parfümlerimle yıkansın paramı da alsın malımı da atsın ne isterse yapsın.
Beni 9 ay karnında aylarca kucağın da yıllarca sırtında taşıyan canım annemin hakkını asla ödeyemem.Allah gecinden versin annem ölse ne yaparım onsuz hayat nasıl geçer o öldükten sonra neyin kıymeti varki derim hep.
Canım anamın yerini kimse dolduramaz bende. Ona böbreğim ciğerim ömrüm feda olsun.
Bence sizin sorununuz annenizle değil kendinizle.Allah'ın verdiği en güzel meziyetinizi kaybetmişsiniz SEVGİNİZ kalmamış içiniz de.
Adınıza çok üzüldüm.
Rica ederim ne demek.Annemle uzun zamandır küsüm şimdi sizin mesajınızı gördüm. İçim acıdı gerçekten. Özellikle o son cümle ne kadar yaralayıcı bir cümle oldu anlatamam. Gözlerim doldu.
Annem eve gelince özür dileyeceğim ondan, buna vesile olduğunuz için teşekkür ederim.
Annem çok düşüncesiz, sorumsuz, laftan anlamayan bir insan. Yıllardır aynı şeylerden kavga ediyoruz, güzellikle söylüyorum, baktım anlamıyor kavga ediyorum ama yine anlamıyor yine anlamıyor. İzin almadan odama giriyor, eşyalarımı kurcalıyor, hatta izin almadan kullandığı oluyor. Kafasına göre eşya atıyor evden. Sürekli yalan söylüyor. Bir saatliğine diye evden çıkıyor saatler sonra geliyor. Cüzdanımdan para alıyor bana sormadan. Az önce bu yüzden kavga ettik. Markete gidecekti 1.5 lira almış. Ne var 1.5 lira için neden böyle yapıyorsun diyor. Ama mesele 1.5 lira değil ki. Bu hırsızlık bana göre. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir insanın cüzdanından izni dışında parasını almak hırsızlık değil midir?
Tatlım sen konuyu alıp başka yerlere çarpıtıyorsun özelliklr vurguladım orada aynı evi paylaşmak ortak bütçede olmak tan bahsettim. Tabi ki evlenince annelik bitmez ama yaşadığın alan da artık yeni biri vardır onun özel alanına anneni sokamazsın. Yani bekarken ve evliyken illa farklar olur. Ha sen annemin kocamın donlarını karıştırmasından kafasına göre gelip evimde takılmasından ne ben ne kocam rahatsız olur diyorsan bişey diyemem ama tavsiyem konunun ana fikrine sadık kalıp yazman kenardan kıyıdan kelime tırnaklayıp konudan sapmadan yazman.
Aaaa :))
Evlenince anne olmuyor mu ? Tüh :))
Demek çamaşırını yıkadığı yemek yaptığı müddetçe anne oluyor.. :)
Yok efendim öyle dünya, ana her zaman anadır, vay efendim çamaşırımı yıkıyor cüzdanımı karıştırabilir, aaaa koca buldum cüzdanımı karıştıramazsın he mi? :)
Komiksiniz.. :)
Bekarkan ana da, evlenince değil sanki..
Tatlım sen konuyu alıp başka yerlere çarpıtıyorsun özelliklr vurguladım orada aynı evi paylaşmak ortak bütçede olmak tan bahsettim. Tabi ki evlenince annelik bitmez ama yaşadığın alan da artık yeni biri vardır onun özel alanına anneni sokamazsın. Yani bekarken ve evliyken illa farklar olur. Ha sen annemin kocamın donlarını karıştırmasından kafasına göre gelip evimde takılmasından ne ben ne kocam rahatsız olur diyorsan bişey diyemem ama tavsiyem konunun ana fikrine sadık kalıp yazman kenardan kıyıdan kelime tırnaklayıp konudan sapmadan yazman.
Bak benim cümlelerimi kuruyorsun cümleyi algılamada sorunun yok ama mana anlamada sorunun var. Kalıplarda kaldığın manaya ermediğin sürece de uzatmaya gerek yok sanırım
Yahu ana her işi görüyor çamaşırını bilmemnesini yıkıyor tabikide karıştırabilir demedin mi sen..
Bende dedimki sadece işini görürken mi ana, evlenincede ana değil mi dedim..
Kim neyi çarptırıyor ya..
Düz mantık kuruyorum, bekarken ana karıştırabilir, evlenince ana değil karıştıramaz.. Bu mudur olayınız? Yok aynı evdeymiş de bilmem ne de.. Özel alanıymış da.. Bu kafayla anne yanında olduğun müddetçe ana, işini gördürebildiğin müddetçe ana, yok böyle bişey ya..
O senin annen. Bu kelimenin senin içinde ne hissettirdiğini bilmiyorum ama anne deyince benim yüreğim titrer. Annemi anne olunca daha iyi anladım. Hataları olmaz mı annelerin? Olur tabiki onlarda insan. Çocuğuna %100 iyi ve doğrumu davranır her anne? kesinlikle hayır. ben çocuğunu akrabasına gönderip "siz büyütün, parasını veririm" deyip sevgilisiyle gününü gün eden bir annede tanıyorum, çocuğundan evde yediği herşeyin tek tek parasını alan bir anne de. buyüzden her anne anne değildir biliyorum. lakin şöyle bir düşün. senin annen sana ne kötülük yapıyor? mahremine saygı göstermiyor. evet bu doğru değil. ama malesef türk annesi böyledir. çocuğu ile kendi arasına bir çizgi koymaz sınır koymaz. konuşmayı tekrar dene. ama eğer işe yaramıyorsa merak etme yakında evlenince bugünleri ararsın... cüzdanından para almış, ki bu parayla ekmek aldıysa hepiniz için almış. hırsızlıkla asla suçlamamalısın. ama teorik olarak hırsızdır diyorsan ki sırf olaya bakıldığında(yani herhangi biri başka birinin cüzdanından para alıyor diye bakıldığında) haklısın. ozaman sende yaşadığın yerin kirasını ödemek elektiriğini suyunu ödemek evin temizliğini paylaşmak çamaşırlarını kendin yıkamak yemeğini kendin yapmak zorundasın. çünkü teorik olarak beleşe yaşayıp bedavadan hizmetçi çalıştırmak hiç de adil değil.Annem çok düşüncesiz, sorumsuz, laftan anlamayan bir insan. Yıllardır aynı şeylerden kavga ediyoruz, güzellikle söylüyorum, baktım anlamıyor kavga ediyorum ama yine anlamıyor yine anlamıyor. İzin almadan odama giriyor, eşyalarımı kurcalıyor, hatta izin almadan kullandığı oluyor. Kafasına göre eşya atıyor evden. Sürekli yalan söylüyor. Bir saatliğine diye evden çıkıyor saatler sonra geliyor. Cüzdanımdan para alıyor bana sormadan. Az önce bu yüzden kavga ettik. Markete gidecekti 1.5 lira almış. Ne var 1.5 lira için neden böyle yapıyorsun diyor. Ama mesele 1.5 lira değil ki. Bu hırsızlık bana göre. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir insanın cüzdanından izni dışında parasını almak hırsızlık değil midir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?