Anneme dayanamıyorum

aile içinde hırsızlıkmı olur o senin annen sanki başka birisinden bahsediyorsunuz ne kadar sevgisiz cümleler kurmuşsunuz

Kendi annenize nasıl hırsız diyebildiginizi gerçekten anlamıyorum evde parası yoktur almıştır ne olacak yani bi de lafını yaptığınız paraya bakar mısınız kadın evi topluyo tabiki odanıza girebilir bence sadece kapris ve şımarıklık aynılarını benim annemde yapiyo ama asla böyle şeyler düşünmedim bile ve okuyunca da şok oldum biraz düşünürseniz saçma sapan konuştuğunuzun farkına varirsiniz

Sana can vermis o 1.5 lira alsin hepsini alsin yasin kac bilmiyorum ama cahil gordum seni.annelerin cogunlunda bu huylar var sakin ol

Annemle uzun zamandır küsüm şimdi sizin mesajınızı gördüm. İçim acıdı gerçekten. Özellikle o son cümle ne kadar yaralayıcı bir cümle oldu anlatamam. Gözlerim doldu.
Annem eve gelince özür dileyeceğim ondan, buna vesile olduğunuz için teşekkür ederim.

Sana parayi veren zaten anne baban . Yani alsa nolacak ki bugun alir yarin verir.Bence bunda sorun edecek bisey yok.

Rica ederim ne demek.
İnşaAllah herşey sizin için daha güzel ve hayırlı olur canım.
Anamın kokusu teni kimsede bulunmaz.
O öldükten sonra arkadan ağlamanın ne anlamı varki?
Yaşarken sarılmak öpmek koklamak gerek bence

ben bana sorunca üzülüyorum sormadan al anne derim onlar en kıymetli bütün maaşım onun olsun isterse. yalaan konusunda yardıma ihtiyacı var bence elinden tut profesyonel destek alsın

Bizim evde para ortak bir yerde durur. Herkes ihtiyacı kadarını alır. Cüzdanımdan da para alır annem bazen, eksik gorürsem eğer anne sen mi aldın derim ama nereye gittiğini görmek için. Asla niye aldın denen.
Onlar yeri geliyor kendileri yemeyip bize yediriyorlar. Eğer yemek fazla yoksa mesela çoğunu kardeşimle bana koyup kendine azını koyar, sonra ben de kendi tabağımda kini ona koyarım :)
Ona para değil canım feda olsun, varsın tüm malımı canımı alsın, niye aldın demem. Kalbini kırmam.
Mesela gecen gün odamı toplarken sevgilimin ilk aldığı çiçeğin kurularını atmış, ben ilk hediyem diye toplayıp kaldırmıştım. Anneme sordum niye attın diye nebiliyim dokülüyodu etrafa attım dedi. Üzüldüm biraz keşke atmasaydın dedim ama kırmadım kalbini, bir çiçek ondan değerli mi asla. Bütün çiçekler feda olsun ona. O bizi ne zorluk ne fedakarlıklarla bugüne getirdi. Varsın o beni küçük kızı olarak görsün özelime dikkat etmesin. Evlat anne gözünde büyür mü, bence büyümez. Ufacık şeyler için anne kalbi kırmaya hiç değmez.

Annen o senin,seni emziren büyüten bakan, ayaklarının altı cennette olan insandan bahsediyorsun,hırsızdan değil

ÇıkarınızIn olduğu konularda da annenizle aranıza bu mesafeyi koyar misiniz merak ettim?

Anne bu yahu anne! Buzlugumuza kışlık hazirlamaktan gireceğimiz ameliyata, üsütmeyelim diye giydigimiz patikten dogurdugumuz çocuğun bakımına kadar düşünen, karşılık beklemeden veren kadın..

Rabbim hayırlı evlatlar nasip et. Amin..

Bende esimin cebinden alırım sormadan ekmek parası fazlasini soylerim ama aldım diye eğer uyanıksa kendinden isterim bence diğer konularda haklilik payin var ve onlara olan sinirinden buda gözüne batiyo sakin düşün çok bi para değil aldigi

Tatlım sen konuyu alıp başka yerlere çarpıtıyorsun özelliklr vurguladım orada aynı evi paylaşmak ortak bütçede olmak tan bahsettim. Tabi ki evlenince annelik bitmez ama yaşadığın alan da artık yeni biri vardır onun özel alanına anneni sokamazsın. Yani bekarken ve evliyken illa farklar olur. Ha sen annemin kocamın donlarını karıştırmasından kafasına göre gelip evimde takılmasından ne ben ne kocam rahatsız olur diyorsan bişey diyemem ama tavsiyem konunun ana fikrine sadık kalıp yazman kenardan kıyıdan kelime tırnaklayıp konudan sapmadan yazman.

Yahu ana her işi görüyor çamaşırını bilmemnesini yıkıyor tabikide karıştırabilir demedin mi sen..
Bende dedimki sadece işini görürken mi ana, evlenincede ana değil mi dedim..
Kim neyi çarptırıyor ya..

Düz mantık kuruyorum, bekarken ana karıştırabilir, evlenince ana değil karıştıramaz.. Bu mudur olayınız? Yok aynı evdeymiş de bilmem ne de.. Özel alanıymış da.. Bu kafayla anne yanında olduğun müddetçe ana, işini gördürebildiğin müddetçe ana, yok böyle bişey ya..

Ha ayrıca..
Lafı artık nasıl anladıysanız.. Kayınvalidenin girip kendi oğlunun çamaşırlarıma bakmasından bahsettim... Hani anne_evlat ya mesele. O bakımdan.

Bak benim cümlelerimi kuruyorsun cümleyi algılamada sorunun yok ama mana anlamada sorunun var. Kalıplarda kaldığın manaya ermediğin sürece de uzatmaya gerek yok sanırım

O senin annen. Bu kelimenin senin içinde ne hissettirdiğini bilmiyorum ama anne deyince benim yüreğim titrer. Annemi anne olunca daha iyi anladım. Hataları olmaz mı annelerin? Olur tabiki onlarda insan. Çocuğuna %100 iyi ve doğrumu davranır her anne? kesinlikle hayır. ben çocuğunu akrabasına gönderip "siz büyütün, parasını veririm" deyip sevgilisiyle gününü gün eden bir annede tanıyorum, çocuğundan evde yediği herşeyin tek tek parasını alan bir anne de. buyüzden her anne anne değildir biliyorum. lakin şöyle bir düşün. senin annen sana ne kötülük yapıyor? mahremine saygı göstermiyor. evet bu doğru değil. ama malesef türk annesi böyledir. çocuğu ile kendi arasına bir çizgi koymaz sınır koymaz. konuşmayı tekrar dene. ama eğer işe yaramıyorsa merak etme yakında evlenince bugünleri ararsın... cüzdanından para almış, ki bu parayla ekmek aldıysa hepiniz için almış. hırsızlıkla asla suçlamamalısın. ama teorik olarak hırsızdır diyorsan ki sırf olaya bakıldığında(yani herhangi biri başka birinin cüzdanından para alıyor diye bakıldığında) haklısın. ozaman sende yaşadığın yerin kirasını ödemek elektiriğini suyunu ödemek evin temizliğini paylaşmak çamaşırlarını kendin yıkamak yemeğini kendin yapmak zorundasın. çünkü teorik olarak beleşe yaşayıp bedavadan hizmetçi çalıştırmak hiç de adil değil.

Laubaliligin sicakkanlilik, bilgi aktarmanın veya saygı sevgi sınırını belirtmenin entellik, modern olmanin hakaret olduğu bu topluluga derdinizi anlatamazsiniz. Sizin tek yanlışınız para kısmının altını çok çizip hırsız ifadesini kullanmanız. anneliği kutsalliktan tanriliga çıkarmis , doğum yapmayan kadını yarım kadın goren bir toplum aile içi saygiyi ozentilik olarak görür. Bir kadın bebeği dünyaya getirdikten sonra ona bakmak zorundadır çünkü yaparken ona sormamistir, mecburiyetten yaptığı şeyden dolayı kadını kutsallastirip evlatlarinin hayatlarını alt üst etmelerine kadar musade verirler. Bir insan 9 ay taşıdı diye 30 sene bir insanın her şeyini didik didik karıştırma müdahale etme hakkına neden sahip olsun. Burada evladın anneye bir saygısızlığı yokken annenin ben dogurdum herşeyi yaparım mantığı doğru mu. Çocuğun ozguvenli yetişmesi için anne babanın bir adım geride desteklemesi lazım ,her zaman önüne gecip engellemesi değil. Daha sonra sizler değil misiniz ozguvensiz erkekler, baskıcı kayinvalideler, müdahaleci görümceler eltiler diye şikayet eden. Bir de ısrarla konuyu anneye vefasızlık olarak carpitmaya çalışmışlar. Burada evladın bir saygısızlık yapması tavsiye edilmiyor annenin babanın bir adım geride desteklemesi ve özgür bir alan bırakmasi tavsiye ediliyor. Bu ileride anne baba için de iyidir. Ayrıca bunları bazılarının hakaret için kullandıkları modernlik adına değil ( modern olmayi hakaret olarak kullanan zihniyetten uzak durun ) aldığım pedagojik eğitiminden yola çıkarak yazıyorum. İskembeden değil yani . sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…