- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi burcudeniz
-
annenin evinde yaşıyorsun muhtemelen. her hareketin için ondan yani ev sahibinden izin alıyor musun? mesela yemek için, duş almak için, odanı kullanmak için vs?Ve istemediğim şeyleri yapma hakkına sahip öyle mi? Benim hakkıma girebilir yani rahatlıkla?
yorumlarınızı beğeniyorum ama bu konuda size hak vermiyorumNeden sizi ve sizin gibi düşünenleri anlamadığımı açıklamaya çalışıyorum, lütfen kişisel algılamayın olur mu? Sizi alıntılayıp duruyorum sürekli
Her 2 kızım da doğdukları günden itibaren takılan altınlarını, doğum günlerinde takılan altınları, bayram ve kandil paralarını, karne paralarını her ikisinin adına biriktirdim.
Tek kuruşuna dokunmadım.
Onları ben doğurdum, o yüzden geldi bu altınlar, paralar diye düşünmedim.
Onlara yedirdiklerimin, üstlerine aldığım kıyafetlerin hesabını yapmıyorum. Onlara emek vermek vermek başka, kişisel haklarına saygısızlık yapmam başka.
Öncelikle yorumlarımı beğendiğiniz iltifatınıza çoookkk teşekkür ediyorum.
Ama yukarıda yazdığınızı anlayamıyorum, gerçekten.
Ben 9,5 yaşındaki kızımın kumbarasından bile izinsiz para almıyorken, annesinin parası olmadığı için aldığı bahanesine mantığım yatmıyor ne yazık ki.
Odasının kapısına "girilmez" yazısı astığı için 9,5 yaşındaki kızımın odasına girmediğim için bu yazdıklarınızı anlayamıyorum.
Hele de kızım bana "yapma" dese, o hareketi hayatta bir daha yapmam. Bugün ben kendi kızıma saygı göstermiyorsam yarın da o bana göstermez.
İşin kötüsü yarın evlense ve birileri sınırlarını tecavüz etse, bunu normal zannedebilir, iş hayatı olur, evlilik hayatı olur fark etmez. Ben bunu ona öğretmeliyim ki ileride üzülmesin, kırılmasın, kendine saygısını kaybetmesin.
yorumlarınızı beğeniyorum ama bu konuda size hak vermiyorum
hiç paranız olmasaydı markete gitmek için kuruş sayıyor olsaydınız yine de açlıktan ölelim kızlarımın parasına dokunmam dermiydiniz
siz yine o parayla kızlarınız için markete giderken kızınız size hırsız yalancı falan dese canınız hiç yanmaz mıydı
Aslında doğru olan sizin yaptığınız.
Ama bu kızın annesinin ne koşullarda yetiştiğini nasıl yetiştirildiğinizi bilmiyoruz.
O yüzden bu tür şeyler için anneye hırsız,yalancı damgası vurmak ağır benim için.
Yarın çocuğumun eşyalarını karıştıran bir anne olmayı ben de istemiyorum. Kapısına vurmadan da girmem mesela.
Ama çoğu çocuğun gencin zaten doğru düzgün odası yok,yaşanılan standartlar çok iyi değil.Anne de bazı şeyleri yapmak zorunda kalmış olabilir. Ne koşullarda yaşıyorlar ve annenin neler düşündüğünü neden böyle davrandığını bilmiyoruz.
Biz ve bizden sonraki anneler çocuklarına küçül yaştan itibaren özsaygıyı ve özel hayatı kendi yaşam alanına dair şeyler verebiliriz belki.Ama bizim annelerimizde çokta mevcut değildir bu tür şeyler.
Bende çok zorluklarla büyüdüm annem 15 lirası varsa 10 ununu verirdi ve ben kalanını kumbaraya atardım.Ama annem zorda kalınca alınca mesela. Ya da lise sona kadar düzgün kendime ait odam olmadı hiç. Kıyafetlerimi de alsın giysin isterdim çünkü annem kendine hiçbişey almazdı.Öncelik hep bendim.Bu tür koşullarda yaşayan bir çocuksa şayet annenin çilesini görmeden yargılıyorsa bu bana göre şımarıklık.
Üniversitede okurken bile ailesi zorla para gönderdiği halde savruk harcayıp,arkadaşlarıyla kıyaslayıp ailelerini beğenmeyen bir kesim var.Ben okurken çalıştığım için belki de bilmiyorum ama ortalıkta ben yetişkinim deyip hala harçlık alan insanlar görünce sen mi büyüdün git bak o zaman kendine demek istiyorum.
Yani kısacası burda konu sahibinin anlatımı yanlış belkide.Hırsız vs demeden annem sınırlarımı tanımıyor,her şeyi mi karıştırıyor uyarsamda bir sonuç alamıyorum. Annemle nasıl konuşmalı ne yapmalıyım dese hemen hemen yanıtlar aynı olabilirdi.
Ama böyle anlatınca herkes kendi annesini düşünüyor haliyle zor şartlarda büyütülmüş çocuklarda annelerimiz fedakar ama sen körsün diye deliriyor çünkü bende annemle kıyaslayınca sinirleniyorum. Ama bir baba konusu olsa bu kızı tutardım çünkü kendi babamla kıyaslayınca bağımız olmadığı için bana birşey hissettirmezdi.
Çok çok özgür bırakıp her şeyine tamam demeden çocuğu kendi yaşamına bırakmalıyız ama ben anne kız arasında hele ki ergen yaşlarında ve sonrasında 15sonrası yani,bir bütünlük olsun istiyorum. Çocuk annenin cüzdanından korkmadan beş lira alsın üç lira alsın ya da annede alabilir.Ama akşam söylesin ihtiyaç duydum aldım gerekirse cüzdanımdan alabilirsin diye bu anne çocuk arasındaki yakın bağ ve güzel bir şey.
İki taraf birbirini suçlamasa her şey daha güzel olur. Ama kızın anlatımı hoş gelmedi bana ve ister istemez herkes sinirle o annr olmasa sanki cüzdanında o para olacaktı dedi olay bu.
Neden sizi ve sizin gibi düşünenleri anlamadığımı açıklamaya çalışıyorum, lütfen kişisel algılamayın olur mu? Sizi alıntılayıp duruyorum sürekli
Her 2 kızım da doğdukları günden itibaren takılan altınlarını, doğum günlerinde takılan altınları, bayram ve kandil paralarını, karne paralarını her ikisinin adına biriktirdim.
Tek kuruşuna dokunmadım.
Onları ben doğurdum, o yüzden geldi bu altınlar, paralar diye düşünmedim.
Onlara yedirdiklerimin, üstlerine aldığım kıyafetlerin hesabını yapmıyorum. Onlara emek vermek vermek başka, kişisel haklarına saygısızlık yapmam başka.
Aynı şeyi konuşuyoruz.
Ben konu sahibinin annesine hırsız demek istemediğini, ama "hırsız GİBİ" demek istediğini düşünüyorum.
O 1,5 tl yol parası da olabilirdi ve evden çıkıp dolmuşa binebilirdi konu sahibi. Elini cüzdanına atınca da para olmadığını görse?
Kötü bir durum.
Annesi ile sağlıklı ilişkileri olmuş olsa idi geçmişten bu yana, böyle tepki vermezdi. Konunun geçmişi var diye düşünüyorum.
Evli insanla,bekar insanın haklarının bir olmadığının düşünenler var ya ne güzelmiş,işte birey olamamal bunu gerektirir,evin tapusu kiminse o zaman o kişi her odaya girip istediğini yapsın hakkı çünkü di mi,kimse de ses edemesin,çok değişik kafalar...
mesele 1. 5tl değil desen de mesele o olmuş yorumlara bakılırsa:))Annem çok düşüncesiz, sorumsuz, laftan anlamayan bir insan. Yıllardır aynı şeylerden kavga ediyoruz, güzellikle söylüyorum, baktım anlamıyor kavga ediyorum ama yine anlamıyor yine anlamıyor. İzin almadan odama giriyor, eşyalarımı kurcalıyor, hatta izin almadan kullandığı oluyor. Kafasına göre eşya atıyor evden. Sürekli yalan söylüyor. Bir saatliğine diye evden çıkıyor saatler sonra geliyor. Cüzdanımdan para alıyor bana sormadan. Az önce bu yüzden kavga ettik. Markete gidecekti 1.5 lira almış. Ne var 1.5 lira için neden böyle yapıyorsun diyor. Ama mesele 1.5 lira değil ki. Bu hırsızlık bana göre. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir insanın cüzdanından izni dışında parasını almak hırsızlık değil midir?
ha evet üyelerin mantığına göre konu sahibi de anne ev senin evin kalabilir miyim diye izin almalıannenin evinde yaşıyorsun muhtemelen. her hareketin için ondan yani ev sahibinden izin alıyor musun? mesela yemek için, duş almak için, odanı kullanmak için vs?
annen o yabancı veya hırsız değil. sadece düşüncesiz. katlanamıyorsan kendi evine çık. anneni hırsız tutmandan iyidir.
Haklı olabilirsiniz. Anneme küçüklüğümden beri ayılıp bayılmam. Annem bile bebekken kucağımdan kaçardın der. Hatırladığım bir sebebi yok ama bir 0-3 yaş travmam olabilir. Bu da benim suçum mudur artık orasına siz karar verin.
benimde annemde bu huyların çoğu vardr hatta belki daha fazlası. ama ben ne olrsa olsun anneme hırsız veya yalancı gibi laflar edemem.yıllarca birlikteydik anneciğimle ve huyuna alıştım onu öyle kabl ettim.elimden geldiğnce ne onu üzdüm nede kendim üzülmeme izin verdim. sana tavsiyem anneciğini olduğu gbi kabl etmeye çalş.bak ben şimdi ondan çok uzaktayım kokusuna hasretim 1 yıldr evliyim tatilde yanına gittim ama 1 haftacık yetmiyokiAnnem çok düşüncesiz, sorumsuz, laftan anlamayan bir insan. Yıllardır aynı şeylerden kavga ediyoruz, güzellikle söylüyorum, baktım anlamıyor kavga ediyorum ama yine anlamıyor yine anlamıyor. İzin almadan odama giriyor, eşyalarımı kurcalıyor, hatta izin almadan kullandığı oluyor. Kafasına göre eşya atıyor evden. Sürekli yalan söylüyor. Bir saatliğine diye evden çıkıyor saatler sonra geliyor. Cüzdanımdan para alıyor bana sormadan. Az önce bu yüzden kavga ettik. Markete gidecekti 1.5 lira almış. Ne var 1.5 lira için neden böyle yapıyorsun diyor. Ama mesele 1.5 lira değil ki. Bu hırsızlık bana göre. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir insanın cüzdanından izni dışında parasını almak hırsızlık değil midir?
konu sahibinin mantığı öyle olabilir.ha evet üyelerin mantığına göre konu sahibi de anne ev senin evin kalabilir miyim diye izin almalı
şu saatte duş alacağım acaba banyo uygun mu diye sormalı
yok öyle istediği saatte evden istediğini yemek ne yiyorsa parasını vermeli
18 ini geçtikten sonra anne istemiyorsa eve de almayabilir kızını para da vermek harçlık vermek zorunda da değil
Annen cüzdanindan 1 bucuk Lira aliyo izinsiz diye sen annene hirsizmi diyorsun Ben annemin annemde benim cantami cüzdanimi telefonumu icimi disimi bilir nedir bu ya Annen o seninAnnem çok düşüncesiz, sorumsuz, laftan anlamayan bir insan. Yıllardır aynı şeylerden kavga ediyoruz, güzellikle söylüyorum, baktım anlamıyor kavga ediyorum ama yine anlamıyor yine anlamıyor. İzin almadan odama giriyor, eşyalarımı kurcalıyor, hatta izin almadan kullandığı oluyor. Kafasına göre eşya atıyor evden. Sürekli yalan söylüyor. Bir saatliğine diye evden çıkıyor saatler sonra geliyor. Cüzdanımdan para alıyor bana sormadan. Az önce bu yüzden kavga ettik. Markete gidecekti 1.5 lira almış. Ne var 1.5 lira için neden böyle yapıyorsun diyor. Ama mesele 1.5 lira değil ki. Bu hırsızlık bana göre. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir insanın cüzdanından izni dışında parasını almak hırsızlık değil midir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?