- 13 Temmuz 2016
- 1.167
- 1.879
- 48
- Konu Sahibi burcudeniz
-
annennin psikolojik sıkıntıları olduğu aşikardı.Beni anlayabilen arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.
Fakat ne yazık ki çoğunluk yine konunun özünü kaçırmış. Daha önce konunun 1.5 tl olmadığını defalarca yazdığım için oraya tekrar girmek istemiyorum. Benim anlamadığım şey şu; tamam anneler çok özel, her şeyi yapma hakkına sahip, döver de sever de falan filan amaa atıyorum benim rujlarım şurada duruyor lütfen dokunma dendiğinde o rujlara dokunmadan duramamak çok zor ve eziyetli bir şey mi? Anne olunca dokunmadan duramıyor muyuz, illa evin dört bir tarafına savurmamız mı gerekiyor onları? Vallahi koskoca 3 ayı burada geçirecek olmama rağmen 2 parça eşyayla geldim bu yaz ailemin yanına, sırf bir şeylerim kaybolmasın da yarım dönmeyeyim İstanbul'a diye. Böyle bir şeyi benim mantığım asla almıyor, bu ve buna benzer herhangi bir harekette anneliğe ait bir kutsallık da göremiyorum. O da benim eksiğim olsun, kötü bir evlat olmuşum demek ki.
Şuna da açıklık getireyim öyle çok parasızız, annem 1.5 lirama muhtaç kaldı gibi bir durum da yok. Eskiden daha iyiydik, şimdi kötüceyiz ama 1.5 lira sıkıntısı yaşamadık ve yaşamıyoruz. Annem biraz savurgandır parası bitince kardeşime ve bana dadanıyor. O para düşündüğünüz gibi ekmek parası falan değildi. Kardeşim pasta istemişti annem de malzeme alıp yapacaktı. Kendi bozuk paralarına ek olarak benim 1.5 liramı da indirmiş ki açıp bakmadım bilmiyorum ama cüzdanındaki son paranın o bozuk paraları olduğunu da sanmıyorum. Benim 1.5'um olmasa açlıktan ölmüyorduk yani.
Annemin nasıl biri olduğunu sormuş bir arkadaşımız, psikolojik sorunları olup olmadığını. Annemin yıllardır psikolojik sorunları var. Çoook eskiden, bana hamileyken hastalanmış ve o zamandan beri antidepresan kullanıyor. İlaç içtiği zamanlar çok iyi, gayet neşeli, çevresi tarafından sevilen, çok pozitif birisidir. Ama benimle yaşadığı sorunlara benzer sorunları kardeşimle, babamla ve anneannemle de yaşıyor. Özellikle anneannemle sık sık kavga ediyorlar ve benim yakındığım her şeyden anneannem de aynı şekilde yakınıyor. O da tıpkı benim gibi annemin yalancı ve sorumsuz olduğunu düşünüyor. Evde benim kadar tepki gösteren yok, kardeşim arada sinirleniyor ama çok uzatmıyor. Babam elinden geldiğince alttan alıyor. Aslında onlara bana yaptıkları kadar yapmıyor. Ben büyük çocuk olmaktan da çekiyorum biraz.
Son olarak, annemle aramız kötü değildir. Ben onlardan hiçbir zaman hiçbir şey gizlemedim. Bunu kendisi de hep söyler ve takdir eder. Yani odama girmesi ve kurcalaması beni araştırmaya çalışmasından değil. Böyle olsa bunu bile anlayabilirim ama bu sebep de ortada yokken anlayamıyorum. Yaşam tarzıma karışmaz, yıllardır sigara içiyorum ve biliyor. Hayatıma biri girse bilir. Gece dışarı çıksam İstanbul'dayken bile, bilmesine hiç imkan yokken yine de haber veriyorum. Hani düşündüğünüz gibi evladıyla ilgili ve onu korumaya çalışan annenin ailesini hiçe sayan hayırsız kızı değilim.
Uzun oldu farkındayım ama teker teker cevap yazmaktansa toplu yazayım dedim çünkü çok zor olacaktı.
annennin psikolojik sıkıntıları olduğu aşikardı.
soran bendim:))
konunu bu açıdan çok eksik yazmışssın ve yanlış anlaşıldı.
bütün sorun annenin karakter yapısıyla alakalı.
1.5 tl patlama noktası olmuş heralde ki yazma gereği duymuşssun oysa diğer meseleler çok daha ciddi.
yalancı ve sorumsuz olması yani.
tedavisini aksatmaması konusunda destek olun
Ben sana üzüldüm konu sahibi, gerçekten. Çünkü yaşamayan gerçekten anlayamıyormuş. Annemi çok seviyorum, şiddetini bile çok görmeme rağmen çok sevmekten hiç vazgeçmedim, bence özel hayata saygı beklemek anneyi sevmemek değildir.
Kardeşlerim de annemden ne gördülerse huy edindiler, 29 yaşındayım daha yeni yeni bağıra çağıra biraz daha saygı duyulan bir insan oldum. Gönlüm isterdi ki huzursuz olmadan bunlar olsaydı ama anlamıyorlar.
Özene bezeme takılar, kıyafetler, makyaj malzemeleri alırım. Evde hepimiz çalışan insanlar olmamıza rağmen hep benimkiler eksilir. Özellikle kardeşlerim aman Makaron'da vardır diyerek asla masraf yapmazlar takıya, boyaya. Hep derim alın kullanın asla malıma acımam sizden saklamam ama ne olur yerine koyun ve izinsiz almayın. Malımı aramaktan nefret ediyorum derim ama ısrarla tesadüfen oradan burdan bulurum eşyalarını.
Annem desem nedense benim düzenine gereksiz müdehale eder. Ben eşyalarımı sağa dizsem o gelir sola çeker böyle daha iyi der. Anne hoşlanmıyorum lütfen zevkime karışma derim, ancak benim dediğim olacak inadıyla istediği şekli verir.
Komik gelecek size belki ama evde tek çorap alan kişi benimdir. Eminönü'nden ben paketle külot, çorap alırım. Bir pakette 12 tane olanlardan. Çekmeceye hiç açılmamış dizerim. 1 ay sonra bir bakarım bir tane kalmamış. Kim aldı diye sorarım herkes inkar eder..
Ufak örnekler bunlar. İnanın sinir sistemini çok bozuyor. Ben asla izinsiz birşey alamam. İzinsiz annem ya da kardeşim diye 1 TL bile almam,kul hakkından çok korkarım.
Lütfen annedir yapar zihniyetini hoş görmeyelim, sonra kayınvalidem böyle despot annem evliliğime şöyle müdehale etti diye konular görüyoruz. Böyle minik konularda o çizgiyi çizemezsek hep devamı geliyor.
Kız burda bekar ama aynı evi paylaşıyorlar aynı evin bütçesini paylaşıyorlar konuyu saptırmışsınız siz modern olacağız diye bu kadar kasmayın bence bende evliyim ne annem ne kayınvalidem evime karışamaz ama annemle aynı evi paylaşıyorken odamı temizleyen bana yemek yapan çamaşırlarımı yıkayan bir kadına da neden odama girdin neden para aldın denemez çok rahatsızsa çıkılır kendi evine olay biterKocam annesinin lafına bakıyor ona çok sık gidiyor diye ağlayan tipler ana ilahisi kesilmiş konuda.. :) Gelsin bakiyim yatak odanıza oğlumun iç çamaşırlarına bakıcam çekil dese bakiyim ne oluyor o zaman.. O da bi ana dimi en nihayetinde? :)
Bence konu anlaşılmadı.. Kişisel şeylere dokunulmaz bu kadar net bu..
Annem de olsa cüzdanımı karıştıramaz yahu.. Bende onunkini karıştıramam.. İstesin veririm, istiyim verir.. Kıza hakaretler edilmiş sayfalarca bu ne canım..
Kız burda bekar ama aynı evi paylaşıyorlar aynı evin bütçesini paylaşıyorlar konuyu saptırmışsınız siz modern olacağız diye bu kadar kasmayın bence bende evliyim ne annem ne kayınvalidem evime karışamaz ama annemle aynı evi paylaşıyorken odamı temizleyen bana yemek yapan çamaşırlarımı yıkayan bir kadına da neden odama girdin neden para aldın denemez çok rahatsızsa çıkılır kendi evine olay biter
Aaaa :))
Evlenince anne olmuyor mu ? Tüh :))
Demek çamaşırını yıkadığı yemek yaptığı müddetçe anne oluyor.. :)
Yok efendim öyle dünya, ana her zaman anadır, vay efendim çamaşırımı yıkıyor cüzdanımı karıştırabilir, aaaa koca buldum cüzdanımı karıştıramazsın he mi? :)
Komiksiniz.. :)
Bekarkan ana da, evlenince değil sanki..
Annem çok düşüncesiz, sorumsuz, laftan anlamayan bir insan. Yıllardır aynı şeylerden kavga ediyoruz, güzellikle söylüyorum, baktım anlamıyor kavga ediyorum ama yine anlamıyor yine anlamıyor. İzin almadan odama giriyor, eşyalarımı kurcalıyor, hatta izin almadan kullandığı oluyor. Kafasına göre eşya atıyor evden. Sürekli yalan söylüyor. Bir saatliğine diye evden çıkıyor saatler sonra geliyor. Cüzdanımdan para alıyor bana sormadan. Az önce bu yüzden kavga ettik. Markete gidecekti 1.5 lira almış. Ne var 1.5 lira için neden böyle yapıyorsun diyor. Ama mesele 1.5 lira değil ki. Bu hırsızlık bana göre. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir insanın cüzdanından izni dışında parasını almak hırsızlık değil midir?
+1Siz annenizin yaptığı yemekleri izin alarakmi yiyorsunuz!!!evde yaptığı sizlere karşı hizmete yok ben kabul edemem senin hakkına mi giriyorum diyorsun??Anneyi babayı yargılamak aslaa biz evlatlara düşmez..8 yaşındaki kızım dan bozuk para yada başka bir esyasini istediğimde verdiği cevap Anne bu ev bu eşyalar hepimizin değilmi bana sormadanda alabilirsin oluyor..!!bence 8 yaşındaki çocuk sizden daha mantikli geliyor bana ..k.bakmayın lutfenn..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?