Anneme dayanamıyorum

Seni de anlamaya çalışıyorum belli ki karakterin böyle.
Ama üslubun cok yanlış.
Burda deseydin ki ben boyle böyle bir karaktere sahibim.
Ama annem bana saygi duymuyor. Ona nasil kendimi kabul ettirim desen inan derdine care bulurdun.

Ama gel gelelim ki benim icim almadi.
Ne olursa olsun anne yani.
Belkide ben annemle cok yakinim diye tuhaf geldi.
Simdi sana ben annemle söyle iyiyim boyle yakinim diye anlatmicam konuyla alakasi yok.

Ama demek istedigim tatli dil yilani deliğinden cikarir.
Hayatinin her alaninda karşına cikar bu sorun.
Uslup her zaman önemli. Sakin sabırlı ve guzel dille karsindakine yaklasirsan kazanirsin. Diger türlü kimse seni takmaz bile.

annennin psikolojik sıkıntıları olduğu aşikardı.
soran bendim:))
konunu bu açıdan çok eksik yazmışssın ve yanlış anlaşıldı.
bütün sorun annenin karakter yapısıyla alakalı.
1.5 tl patlama noktası olmuş heralde ki yazma gereği duymuşssun oysa diğer meseleler çok daha ciddi.
yalancı ve sorumsuz olması yani.
tedavisini aksatmaması konusunda destek olun

Ben sana üzüldüm konu sahibi, gerçekten. Çünkü yaşamayan gerçekten anlayamıyormuş. Annemi çok seviyorum, şiddetini bile çok görmeme rağmen çok sevmekten hiç vazgeçmedim, bence özel hayata saygı beklemek anneyi sevmemek değildir.

Kardeşlerim de annemden ne gördülerse huy edindiler, 29 yaşındayım daha yeni yeni bağıra çağıra biraz daha saygı duyulan bir insan oldum. Gönlüm isterdi ki huzursuz olmadan bunlar olsaydı ama anlamıyorlar.

Özene bezeme takılar, kıyafetler, makyaj malzemeleri alırım. Evde hepimiz çalışan insanlar olmamıza rağmen hep benimkiler eksilir. Özellikle kardeşlerim aman Makaron'da vardır diyerek asla masraf yapmazlar takıya, boyaya. Hep derim alın kullanın asla malıma acımam sizden saklamam ama ne olur yerine koyun ve izinsiz almayın. Malımı aramaktan nefret ediyorum derim ama ısrarla tesadüfen oradan burdan bulurum eşyalarını.

Annem desem nedense benim düzenine gereksiz müdehale eder. Ben eşyalarımı sağa dizsem o gelir sola çeker böyle daha iyi der. Anne hoşlanmıyorum lütfen zevkime karışma derim, ancak benim dediğim olacak inadıyla istediği şekli verir.

Komik gelecek size belki ama evde tek çorap alan kişi benimdir. Eminönü'nden ben paketle külot, çorap alırım. Bir pakette 12 tane olanlardan. Çekmeceye hiç açılmamış dizerim. 1 ay sonra bir bakarım bir tane kalmamış. Kim aldı diye sorarım herkes inkar eder..

Ufak örnekler bunlar. İnanın sinir sistemini çok bozuyor. Ben asla izinsiz birşey alamam. İzinsiz annem ya da kardeşim diye 1 TL bile almam,kul hakkından çok korkarım.

Lütfen annedir yapar zihniyetini hoş görmeyelim, sonra kayınvalidem böyle despot annem evliliğime şöyle müdehale etti diye konular görüyoruz. Böyle minik konularda o çizgiyi çizemezsek hep devamı geliyor.

Annen ölünce kıymetini anlarsın da iş işten geçmiş olur.
Keşke annem şimdi yanımda olsaydı da her şeyimi alsaydı.

Kendisi de ilacını kullanmadan duramıyor zaten, o konuda sıkıntı yaşamıyoruz. Ama bazen saatini geçiriyor, ya da ilacı bitmiş yenisini almayı da unutmuş oluyor, o zaman o da biz de cinnet getirecek gibi oluyoruz. Zaten kendisi de diyor içmeyince yanımdakine sataşasım geliyor, rahatsız etmek istiyorum diye.

Bir de birkaç yıldır huzursuz bacak sendromu var. Uyku ilacı almadan uyuyamıyor. Sürekli uyku ilacı da insanı aptallaştırıyor. Zaten uzun süreli kullanılması asla önerilmiyor, beyin hücrelerine ciddi hasar veriyormuş. O konuda da çok kapışıyoruz, içmemeye çalış alıştın diyorum ama dinlemiyor.

O kadar iyi anlıyorum ki. Böyle tek tek olay bazında anlatınca bilmeyenlere basit geliyor sanırım ama sürekli olunca işkence.

Benim kardeşim de aslında biraz annem gibi ama benim hassasiyetime saygı duyuyor, beni üzmektense kendi isteğini dizginleyebiliyor. Annemin yapamadığı şey :) Kardeş açısından şanslıyım.

Bir de bir şeyimi vermek istemeyince pinti diyorlar bana, gülüyorlar falan. Bu kime çekti diyorlar. Size de yapıyorlardır belki bu muameleyi. Benim bünyem acayip alerjik ve makyaj malzemelerinin paylaşılması zaten hijyenik değilken ben haldır huldur kaşınmaya başlıyorum. Bir şey istediklerinde var desem dert yok desem dert. Hani maskaramı alıp sürse biri sorun değil aslında titiz biri değilim hiç. Ama gözlerim kan çanağına dönüyor, kullanamıyorum artık onu. Başkasının taktığı küpeyi takınca kulaklarım şişiyor. Vermeyince küpe esirgedi oluyorum o yüzden veriyorum mecbur. Keşke anlayışlı olsalar. Sanki bilmiyorlar mı alerjik olduğumu? Bal gibi biliyorlar.

Annemin bütün sülalesi böyle. Bir de kuzen sorunları var apayrı bir konu çıkar oradan. Ay bu çok güzelmiş diye beğendiği eşyamı alıp giden bir kuzenim var, annemin yeğeni olur.

Sizin işiniz çok daha zormuş. Kardeş bambaşka bir şey, anneye falan benzemiyor. Anneye isyan ediliyor belki ama kardeşe kıymak çok zor. Yüzü düşse benim yüzümden mutsuzluktan ölüyorum ben. Ama sizde zorunluluk olmuş artık. Bir de kardeşler doymaz, verdikçe almaya alışır. Bizi kesinlikle bizim onları düşündüğümüz kadar düşünmezler.

BaZen sabahları dolmusa binmek için bozuğum olmuyor annemin cüzdanından 2 lira alıyorum hırsız mıyım ben ? Hı baskası olsa bırakın 2 lirayı cüzdanı bile elime almam ama siz anne kızsınız . Abartmayın

Keske benim annem yasasaydıda esyalarımı cantamı cüzdanımı kurcalasaydı. Gercekten sana cok yazık. Annen seni 9 ay karnında tasırken acaba bıktım niye tasıyorum bana eziyet dedi mi acaba? Sen simdiden bunları dert ediyorsan annen insallah senin eline kalmaz. Sana muhtac bırakmasın rabbim anneni. Sen direk huzur evine falan kapatırsın kadını yazıkk

Kız burda bekar ama aynı evi paylaşıyorlar aynı evin bütçesini paylaşıyorlar konuyu saptırmışsınız siz modern olacağız diye bu kadar kasmayın bence bende evliyim ne annem ne kayınvalidem evime karışamaz ama annemle aynı evi paylaşıyorken odamı temizleyen bana yemek yapan çamaşırlarımı yıkayan bir kadına da neden odama girdin neden para aldın denemez çok rahatsızsa çıkılır kendi evine olay biter

Siz annenizin yaptığı yemekleri izin alarakmi yiyorsunuz!!!evde yaptığı sizlere karşı hizmete yok ben kabul edemem senin hakkına mi giriyorum diyorsun??Anneyi babayı yargılamak aslaa biz evlatlara düşmez..8 yaşındaki kızım dan bozuk para yada başka bir esyasini istediğimde verdiği cevap Anne bu ev bu eşyalar hepimizin değilmi bana sormadanda alabilirsin oluyor..!!bence 8 yaşındaki çocuk sizden daha mantikli geliyor bana ..k.bakmayın lutfenn..

Bir anne olarak öylesine üzüldüm ki anlatamam. Böyle düşünen evlatlara tek tavsiyem var. Yaşınızda müsaitmiş madem lütfen başka eve çıkın. Okuyorum falan demeyin hem okuyup hem çalışan var.
Benim evladım bana böyle bir tavır takınsa kapıyı gösteririm. Hem evimde yaşayacak hemde hırsız etiketi yakıştıracak. Beğenmeyen gider.

Aaaa :))
Evlenince anne olmuyor mu ? Tüh :))
Demek çamaşırını yıkadığı yemek yaptığı müddetçe anne oluyor.. :)
Yok efendim öyle dünya, ana her zaman anadır, vay efendim çamaşırımı yıkıyor cüzdanımı karıştırabilir, aaaa koca buldum cüzdanımı karıştıramazsın he mi? :)
Komiksiniz.. :)
Bekarkan ana da, evlenince değil sanki..

Annen dese ki bundan sonra tuvalete girerken her seferinde izin iste...ben yıkıyorum kirletmeyin diye..bir istersin iki istersin 3.de çok sıkıştım evde yoktun uyuyodun vs diye bahaneler uydurursun..ve olay gittikçe saçmalamaya başladığı için umursamazsın...
Aynı şey yemek için de geçerli...
Bastığın halı,oturduğun koltuk,izlediğin televizyon,konuştuğun telefon faturaları vs vs...ne sıkıcı olurdu dimi oysa kadın sana binlerce kez söylemiş olurdu..

Ben burada bir çıkarcılık seziyorum. Sunulan mantık şu: Bekarken ve annemle aynı evi paylaşıyorken annem evi temizliyor, çamaşırlarımı yıkıyor, ütümü yapıyor diye cüzdanımı karıştırabilir (işlerimi yaptığından böyle bir hakkı veriyorum kendisine) ama evlendiğimde annemle olan işim bittiğinden (işlerimi artık yapmadığından alıyorum bu hakkı kendisinden) cüzdanıma yaklaşamaz. Feci!!!

Allah ana babaya of deme hakkini bile evlatlara vermemisken sen annene sudan sebeplerden oturu dayanamiyorsun oyle mi.senin gibi evladim olacagina....neyse.

+1
Bu kizdaki mantik anne beni rahat birakin sizi hayatimda istemiyorum bu gece arkadasimda kalacağım ama donerken beni oradan almayi unutmayin kizin ergen oldeugunu dusunenler hakli bence

Cüzdanımdan para almış, canımı istese hatta istemese vereyim. Para ne lan?

Allah ıslah etsin sizi. Çok üzüldüm anneniz adına.

Başka bişey olsa neyse de. Annem cüzdanımdan para alsa nolurki. Anne sonuçta başkası değil ki. Ki ben annem benim eşyalarımı kullansa sevinen biriyim. İşine bu şekilde yarıyorum diye.
Değişik bi düşünce yapın var.
Anneni başka bi konumda görüyorsun herhalde,anne olarak değil de. Zira sorun olmayacak şeyleri sorun edinmezdin.

Bu kadar neden yüklenilmiş konu sahibine gerçekten anlamadım.
Her insanın karakteri, kişiliği farklıdır.
Siz eşyalarınızın dokunulmasından rahatsız olmayabilirsiniz, fakat kendisi olmuştur, oluyordur.
Bence konudaki tek hata hırsız kelimesi.
Ben annemin cüzdanımdan para almasından rahatsız olmazdım mesela.
Ki annem istediği zaman söyler, kendi almaz.
Konu sahibinin kızdığı da bu, bir çok kere söylemesine rağmen yine aynı şeyi yapması.
Bazı insanlar bu konuda titizdir, eşyalarına karşı.
Buna da ancak saygı duymak gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…