Anneme düşkünüm

O paranın çoğunu ben biriktirdim kendisi 5 ay falan çalışmıştır.

O zaman beş aylık parasını ayırın kardeşinize verin. Hesaplamak çok zor olmaz. Çeyiz parasını da dilediği gibi kullansın. 3000 lira da maaş annenize ve kardeşinize bu dönemde köyde yeter. Siz de birikmiş paranızın üzerine Çeyiz paranızı ekler biraz da kredi çeker ev alırsınız. 3+1 olmaz da 2+1 oluverir. Ne olacak? Kardeşinizi ikna etmeye uğraşmayın herkes parasını gönlünce harcasın. Gönülsüz verse de hayrı olmaz boşverin.
 
Evet haklısınız ama işte bende başka türlü düşünemiyorum. Bu konu da çok hassasım elimde değil. Engel olamıyorum.
Hayatta bukadar hassas olmaya gücümüz yetmez
Benim için de çok zor bazı zamanlar ama yarım saatlik mesafede lütfen bunu yapmayın kendinize..
Önce kendimize yetebilelim zihin ve ruhsal olarak sora ancak başkalarına yetisebiliriz.
Kendine yaparsın ancak bu şekilde..
Hayatını bunları düşünerek geçirme sağ iseler aç açıkta degilseler bunada sukur

Ben bu şekilde ilişkileri güvenli bağlanma görmüyorum zararli bı bağlanma sekli..(yarım saatlik mesafeye ithafen )
 
Her çocuk ailesine bakmakla yukumlu degil. Ne demek bir zahmet yardımcı olacak? Zurna zırva dusunceler..
Allah kimseyi sizin elinize düşürmesin, demek geldi içimden.
Çocuğunuz yok sanırım ? Umarım evlatlarınız sizin için aynı seyleri düşünmez, ihtiyacınız olunca..

Belki art niyetli değilsiniz ama kurduğunuz cümleler resmen zehir zemberek.
Ayrıca kardeşinin parasına göz dikmemiş konu sahibi 29 yasşındayım yıllardır çalışıyorum diyor. yani 50 bin param var ise bunun 30-35 milyarı zaten benim diyor.
 
Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin. Ben evli degilim. Evlenmeyi dusunmuyorum cocuk sahibi olmayı da. Belki bu yuzden empati yapamadım. Tesekkurler.
 
Bende farkındayım ama engel olamıyorum. İlk sene daha kötüydü. Şu an çok daha iyiyim. Belki de geç ama zamanla alışıyorum. Belki de beyin olarak evlenmeye hazır değildim bu yüzden böyle oldu. Allah eşim anlayışlı istediğim zaman gidiyorum. Kafamı dağıtıyorum. İlk zamanlar her hafta gidip 1 gün kalırdım zaten çalısıyorum işe giderdim. Şimdi kalmaları kestim bir hafta gidip bir hafta gitmiyorum duruma göre değişiyor. Tabi kimse farkında değil ben kendi içimde yaşıyorum bunları.
 
Reactions: H M
Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin. Ben evli degilim. Evlenmeyi dusunmuyorum cocuk sahibi olmayı da. Belki bu yuzden empati yapamadım. Tesekkurler.
Kesinlikle bu yüzden bence.. 30 yaşındayım.27 yaşında evlendim. Çocuğum yok ama aileme manevi borcum var. Çünkü annem ve babam dışarıdan herhangi biri değil. 8 yaşından 25 yaşına kadar beni okutmuş, eğitimimi tamamlatmış, üzerine bir de 1 kuruş almadan çeyizimi yapıp evlendirmiş insanlar.
Babam geçenler de bir araba aldı, her ay 2000 TL babama para veriyorum. Ve bunu yaparken hiç gocunmuyorum. Evlat, evlat iseee durumu olduğu kadar gücü yetebildiği kadar ailesine yardım etmek zorundadır! bana göre.. Teşekkürler.
 
Ne kadar çabuk alistirirsaniz okadar iyi olur sizin icin zamanla duzelicek gibi inşallah
Rabbim başımızdan eksik etmesin hiçbirini.
 
Ya niye dram yaratiyorsunuz? Kadin hasta, elden ayaktan dusmus ya da acta acikta degil ki cocugu onun bakimini ustlensin. Mevzu konu sahibinin, annesinin rahatini dusunmesi. Sanki zor durumda birakmis gibi cevaplar yaziyorsunuz
 
Ya niye dram yaratiyorsunuz? Kadin hasta, elden ayaktan dusmus ya da acta acikta degil ki cocugu onun bakimini ustlensin. Mevzu konu sahibinin, annesinin rahatini dusunmesi. Sanki zor durumda birakmis gibi cevaplar yaziyorsunuz
Dram ? pardon ne dramı ?
Yazımın tamamını okuyun isterseniz ' belki art niyet yok, ama kurduğunuz cümleler zehir zemberek '
Siz de yorum yapmışssınız sizi alıntılamadım mesela, o kadar sert bir uslupla konuşmamışsınız. Benim yadırgadığım konu yorumu yapan arkadaşın çok sert tavırları. Değişik geldi. Belki de benim aile yapıma ters bilemiyorum.
 
Koydeki ev size ayitse, kaloferli sistemli sobalar var. Soba dışarıya kuruluyor ve evin içine borular geçirip, sıcak su kaloferleri ısıtıyor. Kayın valide min evlerinde var ve çok guzel de ısınıyorlar.
 
1+1 bir ev alabilirsin 2 si de sığar nasılsa düğünden önce hallet en azından işe girer şehirde düzen oturtursunuz
 
Zehir zemberek? Sadece erkek bunlari yapinca nasil ki yanlis geliyor, bencillik geliyor, ayni seyi kadin yapinca da oyle oluyor onu soylemek istiyorum. Yukarida da yazdim Kv ye yapilsa demedigimizi birakmayacagimiz olayda, konu sahibinin annesi oldugu icin gariban anaya merhametli davranan guzel kalpli insan oluyor konu sahibi, onu soyluyorum
 
Konu sahibi bence siz kendi paranız ile ( kardeşinizin çalıştığı birikim yaptığı parayı ona geri iade ederek ) annenizin köyde ki evini düzene sokun, köyler de de kaloriferli sobalar oluyor eşimin köyünden biliyorum.
Yazları kendi evinde köyde durur, kışın da işte atıyorum aralık-ocak-şubat gibi sizin yanınıza gelir. Alabiliyorsanız ufak çaplı da bir araç alın kendinize, istediğiniz zaman gider görür gelirsiniz.

Annenizin ve kardeşinizin sürekli sizde kalmasıda doğru olmaz çünki, nasıl ki kv ile yaşamak istemiyor isek bence ne kadar sevsekte saygı da duysak ben annem ile de aynı evde eşim kardeşim yaşayamam. Bir süreden sonra illaki sorun olu diye dşünüyorum..
 
:)
Ben size demedm ki zehir zemberek diyeee
Onu anlatmaya çalışıyorum sizin cümleleriniz zaten normalll.. benim alıntı yaptığım arkadaş o kadar keskin ve zehir gibi cümleler kurmuş ki... ben ona şaşırdım. Size bir şey zaten dememiştim
 
Güzel düşünmüşsünüz bende sizin gibi ailesine düşkün biriyim anlıyorum o yüzden, evlendikten sonra aileni yaşadığın şehir merkezine taşımakta mantıklı aklın onlarda kalmıcak istediğin zaman görüp yardımına koşabilceksin, ama bi annenle de konuş derim sonuçta bir düzeni var eşi dostu komşusu , şehirde görüştüğünüz akrabalarınız var mı annen birden beton yığını içine giricek uğraşcak bahçe işi yok ya da köydeyken yaptığı işler varsa onlar olmıcak birden yalnız kalıp boşluğa düşmesin sonuçta kardeşin okula gidicek , eğriyi doğruyu düşünmek lazım
 
ne kadar birikmisten bahsediliyor simdi burada,
annenizin maasi da cok dusuk degil,
cok kucuk bile olsa bir ev alinabiliyorsa bence guzel olur, hem anneniz koyde yasamaya devam etmek isterse o evi kiraya verir, sonra kardesiniz lise yasina gelince sehre tasinir.

sizin dugununuz cok yakinmis,
ama yine de dugunden sonra ailenize yardim edemeyecekmissiniz gibi dusunerek plan yapin bence, evlenene kadar gerekirse son kurusuna kadar ailene harca, ama evlendikten sonra bir sekilde bunu bitir veya cok cok aza indir.
 
Tamam simdi anladim sukur bugun masallahim varmis benim belli oldu ahahaha
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…