• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme en iyi şekilde nasıl yardım edebilirim? Ben hiçbir şey bilmiyorum.

tiramis_su

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
452
Puanlar
18
Merhaba. Anneme lobuler karsinoma insitu teşhisi kondu. Meme kanseri açısından yüksek riskli bir doku var. Doktor memenin tamamını almayı uygun buldu. Şimdi sormak istediğim şey, annemin tek kızıyım. Öyle yardımcı olacak, güzelce yol gösterecek kimse yok yanimda. Evet doktor ameliyat sonrası bakımıyla ilgili gerekli bilgileri verecektir ama ben yine de en iyi, en hijyenik şekilde nasıl bakabilirim bilmiyorum. Şöyle yap, şunlara dikkat et diyecek birilerine ihtiyacım var. kendi başından geçen ya da bu durumu yaşamış yakini olan biri varsa bana önerilerde bulunabilir mi?

Sudan çıkmış balık gibiyim. Ameliyat kararı ani oldu . Onun ameliyat olacak olması bir yana, ameliyat sonrası patoloji sonucuna göre kemoterapi de alması gerekebilirmis. çok donuk hissediyorum. Kolay ağlayan biriyim, aglayamiyorum. Güçlü olmak zorundayım çünkü annemin bana ihtiyacı var. Konuyu başka bölüme taşımayın lütfen, çünkü bu benim derdim. Ve hayatımda bu kadar çok zorlandığımı hatırlamıyorum

Güncelleme: sonuçlar çıktı. Anneme meme kanseri tanısı kondu. Lütfen herkes bu durumu ciddiye alsın. Kendinizi muayene etmeyi unutmayin, yıllık takiplerinizi yaptırın. En ufak bir değişiklik fark ettiğinizde hemen bir doktora gidin. Bu durum kesinlikle ihmale gelmiyor.

Son düzenleme:
Çok çok geçmiş olsun umarım güzel sonuçlar alırsınız.
Hemen karalar bağlanmayın lütfen henüz net bir şey yok.
Moral tüm tedavilerin üzerindedir.
Mutluluk hormonu diye bir şey var ve o hormon kötü huylu hücrelerle savaştığı gözlenmiştir.

Siz sonuca göre aksiyon alacaksınız şimdiden daha sağlıklı beslenmesine özen gösterebilirsiniz.

çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. yukarıda söylendiği gibi moral çok önemli. sizin için zor olsa da yüksek tutmaya çalışın.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim anneminde benzer bir süreci olmuştu ama tiroidi alınmıştı. Çok şükür patoloji raporu sonrasında iyi çıktı. Şu anda da gayet iyi.
Siz de bolca dua edin,moral herşeyden önemli annenizin moralini yüksek tutun çıkan sonuç ne olursa olsun çok ileri seviye olmazsa yüksek ihtimalle tedavisi mümkün olur.
Ameliyat sonrası için de şunu söyleyebilirim. Hijyen açısından vs doktor ne zaman duşa girebileceğini falan söyleyecektir. Hareket kıstlılığı yaşayacağı için yanında bulunup ona yardımcı olursunuz zaten. Açıkta bir yara olmadığı için hijyen açısından sizin ekstra dikkat etmeniz gereken bir şey olmayacak muhtemelen. İlaçları olursa onları düzenli kullandırırsınız. Hareket kısıtlılığı zamanla geçecek zaten kendi işlerini rahatlıkla yapmaya başlayacaktır. Düşündüğünüz kadar zor bir süreç olmayacak merak etmeyin

Merhaba. Anneme lobuler karsinoma insitu teşhisi kondu. Meme kanseri açısından yüksek riskli bir doku var. Doktor memenin tamamını almayı uygun buldu. Şimdi sormak istediğim şey, annemin tek kızıyım. Öyle yardımcı olacak, güzelce yol gösterecek kimse yok yanimda. Evet doktor ameliyat sonrası bakımıyla ilgili gerekli bilgileri verecektir ama ben yine de en iyi, en hijyenik şekilde nasıl bakabilirim bilmiyorum. Şöyle yap, şunlara dikkat et diyecek birilerine ihtiyacım var. kendi başından geçen ya da bu durumu yaşamış yakini olan biri varsa bana önerilerde bulunabilir mi?

Sudan çıkmış balık gibiyim. Ameliyat kararı ani oldu . Onun ameliyat olacak olması bir yana, ameliyat sonrası patoloji sonucuna göre kemoterapi de alması gerekebilirmis. çok donuk hissediyorum. Kolay ağlayan biriyim, aglayamiyorum. Güçlü olmak zorundayım çünkü annemin bana ihtiyacı var. Konuyu başka bölüme taşımayın lütfen, çünkü bu benim derdim. Ve hayatımda bu kadar çok zorlandığımı hatırlamıyorum
Merhaba annem meme kanseri geçirdi bütün süreçte yanindaydim dilerseniz özelden numaramı bile verebilirim size

Canım ameliyat sonrası bakımı bir tık kolay sayılır. Kemoterapi süreci ağır maalesef. Koltukaltı lenflerinde sıçrama var mı? Eğer yoksa normal hayata daha kolay adapte olacak. Eğer lenf nodlarına sıçradıysa o kolun hiçbir şekilde yorulmaması, ağır taşımaması, o kolla çok yoracak bir iş yapmaması lazım

Cok gecmis olsun simdiden.
Bakımla ilgili bir sey diyemeyecegim ama bakim veren olarak kendinizi de ihmal etmeyin demek istiyorum.
Gecen ay annemin beynine pihti atti. Tek cocugum. Dort gunde uc kilo verdim sifir uyku sifir yemek yuzunden. Annemin iyilesme sureci bitene kadar kendimi o kadar tuttum ki annem iyilestiginde uc gun 4,5 tansiyonla yattim, vucut birden çöktü.

O nedenle annenize iyi bakabilmek icin kendinize de hem fiziken hem mental olarak iyi bakmaniz gerekiyor demeye geldim.

Merhaba annem meme kanseri geçirdi bütün süreçte yanindaydim dilerseniz özelden numaramı bile verebilirim size
Ne kadar incesiniz çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Canım ameliyat sonrası bakımı bir tık kolay sayılır. Kemoterapi süreci ağır maalesef. Koltukaltı lenflerinde sıçrama var mı? Eğer yoksa normal hayata daha kolay adapte olacak. Eğer lenf nodlarına sıçradıysa o kolun hiçbir şekilde yorulmaması, ağır taşımaması, o kolla çok yoracak bir iş yapmaması lazım
Koltukalti lenfleri temiz. Lenfler alinmayacak. Ameliyatı kabullendim ama kemoterapiden çok korkuyorum. Annemi o şekilde görmek istemiyorum. yazilmişsa da kaçış olmadığını biliyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Cok gecmis olsun simdiden.
Bakımla ilgili bir sey diyemeyecegim ama bakim veren olarak kendinizi de ihmal etmeyin demek istiyorum.
Gecen ay annemin beynine pihti atti. Tek cocugum. Dort gunde uc kilo verdim sifir uyku sifir yemek yuzunden. Annemin iyilesme sureci bitene kadar kendimi o kadar tuttum ki annem iyilestiginde uc gun 4,5 tansiyonla yattim, vucut birden çöktü.

O nedenle annenize iyi bakabilmek icin kendinize de hem fiziken hem mental olarak iyi bakmaniz gerekiyor demeye geldim.
Çok teşekkür ederim çok haklısınız. Kendime dikkat ediyorum, ona moral verebilecek ve destek olabilecek güçte olmam için benim de iyi olmam gerekiyor. Tuhaf bir şekilde güç enjekte edilmiş gibi hissediyorum. Evet çok üzgünüm çok korkuyorum. Ama yine de dayanıklı hissediyorum. İnşallah pataloji sonucu temiz çıkar da birlikte iyilesiriz zaten. Size ve annenize çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın.

Koltukalti lenfleri temiz. Lenfler alinmayacak. Ameliyatı kabullendim ama kemoterapiden çok korkuyorum. Annemi o şekilde görmek istemiyorum. yazilmişsa da kaçış olmadığını biliyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Geçici bir süreç olduğunu unutmayın. Çok şükür başka bir organda yoksa çok şanslısınız.
Kemoterapi ilacına göre yanetkileri değişir. Beslenme çok çok onemli. Doğal paketli olmayab gıdalar. Mevsim sebzeleri meyveleri.. yoğurt. Çok geçmiş olsun

Geçici bir süreç olduğunu unutmayın. Çok şükür başka bir organda yoksa çok şanslısınız.
Kemoterapi ilacına göre yanetkileri değişir. Beslenme çok çok onemli. Doğal paketli olmayab gıdalar. Mevsim sebzeleri meyveleri.. yoğurt. Çok geçmiş olsun
Evet şükürler olsun. Allah'ım beterinden korusun. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Çok teşekkür ederim size

Çok geçmiş olsun öncelikle, kayinvalidem son 10 ay içinde meme kanserinden 2 kez ameliyat olmak durumunda kaldı. Ilkinde kanserli doku alındı kemo başlandı. Kürler bitince pet sonucunda yeniden kanser türemiş ve geçen haftalarda meme tamamen alındı. Yeni patoloji sonucunu bekliyor. Süreçte moral çok önemli. Bizimki maşallah bu kısmı iyi geçirdi elden geldiğince destek olduk. Bakım konusunda beslenme moral çok önemli. Hatta şakayla karışık ameliyata girerken ona anne gel silikonda ismarliyim sana 60 yaşında beyonce olursun kız neyin eksik demisligim var da kahkaha atarak gitti sedyede. Kemoterapi ilk 24 saat çok bulantı/ ishal yapıyordu onda o yuzden kemo oncesi gun yemeğini hazırlığını yapar 2 gun yatakta kalmak için kendini ayarlardi. Onun dışında bir sorunu olmadı. Hatta onun genetik kaşları yok dencek kadar azdı gidip kaş yaptırırdı mecbur. kemo sonrası dökülen kaşlar bir coştu ki ona dahi çok mutlu. Tum saçlar simsiyah çıktı tek beyaz yok. Mutasyonu ben geçirdim kanser değil diyor.😀 anlayacağınız moral çok önemli. Umarım sizde kanser dahi çıkmaz.

Çok geçmiş olsun. Annemde imflamatuar meme ca çıktı. O kadar kötüyüm ki hep soru işareti. Günlerdir bakıyorum bir çaresi var mı yok. Dün pet/ct çekildi ön görü rapor yok metastaz dendi. Bu kadar gözlerinin içine bakarken dayanamıyorum. Kalbim ağrıyor. Allahım bütün annelerimize şifa versin

Çok geçmiş olsun. Annemde imflamatuar meme ca çıktı. O kadar kötüyüm ki hep soru işareti. Günlerdir bakıyorum bir çaresi var mı yok. Dün pet/ct çekildi ön görü rapor yok metastaz dendi. Bu kadar gözlerinin içine bakarken dayanamıyorum. Kalbim ağrıyor. Allahım bütün annelerimize şifa versin
Amin size çok büyük geçmiş olsun kolaylıklar diliyorum. Bugün itibariyle bizde sürecin içine girdik. Teşhis invaziv lobuler karsinom. Beynim uyuşuyor hiç iyi degilim

Amin size çok büyük geçmiş olsun kolaylıklar diliyorum. Bugün itibariyle bizde sürecin içine girdik. Teşhis invaziv lobuler karsinom. Beynim uyuşuyor hiç iyi degilim
Acil şifa diliyorum size. Allahım yardımcımız olsun. Lütfen moralinizi bozmayın. Annem ilk duyduğunda üzüldü ve atlatacağım, geldiği yere geri
Gidecek dedi. İnanın moral çok önemli. Mesela Annem bugün karaciğerden biyopsi oldu ve 75 yaşında. Allahtan ümidinizi asla kesmeyin. Size sevgilerimizi yolluyoruz annemle birlikte. 💐🩷🤍

Çok geçmiş olsun benim annemde de triple negatif meme kanseri teşhisi kondu. Beni de bilgilendirir misiniz. Yarın ilk kemoterapisini alıcak

Çok geçmiş olsun benim annemde de triple negatif meme kanseri teşhisi kondu. Beni de bilgilendirir misiniz. Yarın ilk kemoterapisini alıcak
Annemin hormon reseptörleri pozitif. Pozitif olması daha kötü diye biliyorum. Allah yardımcınız olsun. Annenizin evre kaç? Yayılım var mı lenflere sıçrama olmuş mu? Ve kaç kur kemoterapi alacak

Back
X