Anneme giderken kayınvalide ve görümce.

peki kızına gider mi kv giderken sizi çağırır mı. kızları kıymetli olur hizmet etsin istemezler genelde.
Kızı abisini arar gelin diye o da her kaynanan gittiğinde değil çağırmasada sorun yapmam zorunda değil benim rahatsız olduğum konu çağırsana benide neden çağırmadın diye laf yapması. Çünkü evin işi yemeği düzeni kadındadır genel olarak eşim çağırmadıysa eşine uymamış olabilir bu konuda söylenmesini anlamıyorum. Eşim kardeşine diyebilir çünkü kardeşler bende abime hazırlarım gel derim ya da yaparım derim ama abim çağırmayınca belki yengem uygun değil der çekinirim yani.

Ne kadar basit şeylere takıyorsunuz. İnsanlar nefes alsa altında birşey arayacaksınız yakında. Herkes sizin normalinize göre yada genel normallere göre yaşamıyor. Sizin yaşam biçiminizde birilerine ters geliyor olabilir. Neden insanları olduğu gibi kabullenmeyi denemiyorsunuz. Anneniz gibi düşünün fazladan iki tabak dışında ne zararı var size görümceyle kocasının. Birlikte hareket etmeyi seviyorlar alışkanlıkları bu demekki neden hemen müdahale etme gereği yada hakkı duyuyorsunuz.””davet edilmeyen yere böyle yapmaya alışmamaları gerekiyor, eşiminde bunun normal olmadığını öğrenmesi gerekiyor”” kim neye isterse alışır hanımefendi size ne milletin keyfinin kahyasımısınız.bir aileye gelin olarak gelince insanları değiştirmeye çalışmanız kendini ispat gayretleri nedir ya. Karşılıklı değişimler mutlaka olur da dayatmayla değil. Kocanız kaç yaşında aklı başında adam,şunu öğrenmesi gerekiyor bunu öğrenmesi gerekiyor çok çirkin bana göre, siz onun annesi misiniz öğretmeni misiniz? Bakın evlendiniz kaynana değişecek görümce değişecek eş eğitilecek...ne vasıfla,ne hakla?......aynı şey sizden beklense ben buyum saygı görmediğim yerde durmam diye konu açarsınız

Yanlış anlıyorsunuz eşimi değiştirmeye çalışmıyorum biz birlikte aynı evde yaşıyoruz ve bazı durumlarda benimde söz hakkım olması gerektiğini düşünüyorum. Eşimin akrabasına gittiğimizde bize akrabaları geldiğinde zaten sorun çıkarmıyorum müdahele etmiyorum bu beni ilgilendirmez. Lakin evimde 6 kişiyi çaya çağırmış olabilirim eşimin kuzenini kendim eşimle misafir almak istemiş olabilir kendimi görümcem olmadan daha rahat hissediyor olabilirim neden benim evime müdahele edip bizide çağırcaksın neden evine çağırmadın diye dayatmak ne kadar doğru ? Bakın orası benimde evim ve benimde düzenim var. İnsanlar benim doğrularıma göre yaşamak zorunda değiller ama eşim karısının düzenine bilmeli. Bende onun düzenine alışıyorum çünkü. Bu tarz yaptıklarında kendi alanıma sınırıma müdahele edilmiş gibi hissediyorum ve hoşlanmıyorum. Ayağım sakat annem geldi yemek yapıyor eşimle bana kadıncağız eve gidemedi babanda gelsin yiyelim kızım evimde yemek yok dedi. Ayıp olur kayınvalidenide çağır dedi. Ayakta duramıyorum anne hayır dedim. Annemin ısrarı üzerine kayınvalidemi çağırdım ayağımında sakat olduğu biliyorlar. Eşime kardeşinide çağırcaksın o da gelicek demiş. Eşim sordu sinirlendim. Birden olduk 9 kişi. Masaya sığmadık. Annem yorgun. Çay faslı derken olay misafir almaya döndü. Alışmaktan kastım bu. İnsan kendini zorla davet ettirmemeli. Çağırılması gerekse çağırılır zaten anlatabilmişimdir umarım.

Kesinlikle bu yazılanlar doğru, S Sunshine1 'nın doğru tepki verememe sorunu var , asıl kızması gereken yerlerde hep susmuş şimdi de artık kaldıramıyor çünkü sabrı tükenmiş , inşallah bundan sonra doğru tepkiler verir , yani kv ve görümce balayınıma gelseydi o dakka bırakırdım eşimi derdim Tm siz gidin ailece ben yokum, ben şunu öğrendim eğilirsen binen çok olur, kimse de demez ki yeni evli falan herkes kendi keyfine bakar .. Bide kişiye göredir bazı tavırlar öyle herkese sökmez , karşıdakinin karakteri naif ve saf ise iyice yüzsüzleşirler , Neden mi çünkü susacagini bilirler , absürt durumlarda asla susmamak lazım ...

Annen arasın dünür gel başbaşa bı yemek yiyelim . Çocuklardan bı rahat edemiyoruz desin.siz gitmicek gibi. Ya da dünür pandemi var kalabalık kimseyi kabul etmiyorum ama eşinle buyrun gelin .çok kalabalık olmadan yemek yiyelim desin

Şuan mesela o balayı için ortalığı yıkasım var ama iş işten geçti. Bazen diyorum ki söyliyim balayınıma bile geldiler artık istemiyorum ama ne anlamı varki ? Hiçkimse bana bununda yanlış olduğunu söylemedi daha 21 yaşındaydım olsun gelsinler ne olabilir ki iyi insanlar dedim. Zaten pandemi var gidemicektik hiç dedim. Saf ve salakça düşündüm. Tepki göstermedim gelin tabi dedim. Çok pişmanım. Herkes bunun için kınadı kayınvalidemi görümcemi. Hala duyanlar olsun oha diyip kınıyorlar. Denk geldiğinde eşimle biyere gidersek doğru düzgün balayıda yapamadık zaten demeyi düşünüyorum ne kadsr doğru bilemedim.

Burdan aldığım çoğunlukta bu konuda sorun yapmayacağım. Kendi alanıma sınırıma girildiğinde müdahele edeceğim :)

Sen çok iyi niyetlisin cnm , maalesef senin iyi niyetini kullanmışlar

Kanaryacim ortada bir sınır kalmamış malesef ve artik sınır çizmek için çok geç olmuş.Zaten balayında eşinin ailesi ile olman bir o kadar saçmayken bence ondan sonrasında eşine her gittiğiniz yere ailen bizimle mi gelecek diyip güzelce konuşsaydın bu olay çözülürdü.Bu saatten sonra söylersen altında birşey aranır,esin değiştiğini düşünür karım çok sabretti sabri tükeniyor demez.Sen onlarin aile yapılarını kabul etmişsin.Çünkü sen tepkini icinden veriyorsun,içinden kiriliyor,içinden sinir oluyorsun kimse duymuyor bilmiyor.Yanlis yerlerde patliyorsun..Sabrin asiri tukenmis bu cok tehlikeli,pimi çekilmiş bomba gibisin suan ve patlayacagin yer cok tehlikeli. Sana daha önce de söylemiştim birlikte yemek yemekten daha büyük sorun heryere birlikte cümbür cemaat gitmeniz.Eşine bunu çıkışarak degil düzgün bir şekilde bunun normal olmadığını anlatman lazim.Bunu annenin evine gelip gitsinler başka zaman birlikte gideceğiniz yer için söylersin.Yoksa annenin onları istemediğini düşünürler çarşı pazar karışır annene laf ederlerse belki dayanamazsın cevap verirsin kötü olursunuz.Onlar kimki benim ayağım sakatken damat görümce toplanıp gelecekler annem onlara hizmet edecek?Bir kere ben burda kıyameti koparırdım.Gorumceme abla ayağım sakat çayları bir zahmet sen doldurur musun derdim.Kayinvaliden,gencecik görümcen dururken nasil misafir olarak gelen annene kendilerine hizmet ettirir.Ailecek aşırı saygisizlar..Bir dondurma yemeye bile eşimle gidemeyeceksem neden evleniyorum,sevgili olarak devam ederdim en azindan ailesinden haberim olmazdı gelemezlerdi..Eşinle ciddi bir şekilde konuşman lazim.Bence kayınvalidenin be görümcenin tepkisinden çekiniyorsun gibi geldi.Korkma kimseden,bu kadar es ailesiyle birlikte olmak,her yere cümbür cemaat gitmek,bu kadar laf sokulması hic normal şeyler değil.Kendini çok ezdiriyorsun,sınırlarımı korumaya çalışıyorum diyorsun ama ortada sınır kalmamış.Şimdi bazı şeyleri söylemezsen ilerde patlaman kotu olur

Çok haklısın bak sana gelişmelerden bahsedeyim ifla olmak istiyorum özelden yazacağım

Annen davet edecek ve annen için sorun değil sen neden sorun ediyorsun ki saçma geldi bana bir de her hafta gelmiyolar sonuçta senede 1 defa gelse ne olur gelmese ne

Senede bir gelen insanların 2 kişi daha fazla olması hiç sorun değil. Davetiye de İki kişilik çocuksuz yazan bir düğüne gidilmiyor. İnsan dünürüne giderken kızını da götürmek isteyebilir, çok normal. Bu konuda eşinle kötü olma denilecek bir mevzu yok. Zaten 20 kişi geliyorlar, bir de 22 olmasın deseniz anlaşılır da, böylesi saçma.

Haklısınız ben o kadar çok dolmuşum ki ufak şeylerde bile rahatsız oluyorum demekki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…