Anneme güvenimi kaybettim

Kocası dahi bu durumu kabullenip olayı kapatmaya hazirken size laf düşmez , kabullenemiyorum hazmedemiyorum tarzı ergen hezeyanlar yaşayıp ortalığı karıştırmayın. Süreci babanız için daha da zorlaştırmayin .

Karışmak gibi bir niyetim zaten yok arkadaşlar. Karı koca hallettiyse bana pek bişey düşmez zaten daha fazla yüz göz olmak istemiyorum. Ama böyle kayıp hissiyatındayım sürekli bunalttı beni bu durum.
Annenizle babanızın karı koca ilişkisine zaten asla karışmayın ama bu durum şu an sizin annenizle olan anne kız ilişkinizi olumsuz şekilde etkiliyor halde. Keşke babanız sizi böyle bir duruma düşürmeseydi, kendi halletseydi sizi karıştırmasaydı. Ama olan olmuş ve şu an annenizle olan ilişkiniz etkilenmiş. Siz bu yüzden bence annenizle konuşun, belki bir yanlış anlaşılmadır belki değildir ama duygularınızı annenizle konuşun derim, onun babanızla olan ilişkisine değil sizin anne kız ilişkinize odaklanın. Ya aranızı düzeltirsiniz ya da annenizle ilişkinizi yeniden tanımlarsınız ama sizi etkileyen bu durumu ve sizin duygularınızın nasıl etkilendiğini paylaşın annenizle derim.

Annem olarak hakkını ödeyemem ne zaman ihtiyacım olsa hep yanımdaydı çok güzel annelik yaptı bana hep doğruya hep iyiye yönlendirdi yanlış anlaşılmasın annemden nefret etmiyorum. İyi insan temasında idolüm benim pusulam hep annem gibi biri olabilmekti 32 yaşındayım 2 evladım var onun öğrettiği gibi yetiştiriyorum çocuklarımıda. Belki onu kendimce bu kadar erdemli bi yere koyduğum için içimde ki o inanç sistemi sarsıldı resmen.
Babam oldum olası bencildir aslında onun bu hareketi beni çok şaşırtmadı. Bencil ve insan ilişkilerinden bir haberdir. Ve bunu evladımın hasta benim diken üstünde olduğum bir dönem söyledi zaten o yüzden onada kırgınım.
Beni bu konuda yaralayan başka bişey de annem ilişkisinde ki mutsuzluklarını dile getirdiğinde ( olaylar üzerine dertleşme şeklinde oturup babamı kesmezdi bana) mutsuzsan boşan biz ikinizinde yanında oluruz kardeşler olarak diye çok konuştuk. Hani boşanmak istediğinde de sert bir kayaya çarpmayacaktı. Babama bir kere boşanalım dese onun egosuyla zaten mümkün değil ısrar edip uğraştırmaz nasıl istersen derdi. Neden bu yolu tercih etti anlayamıyorum. Duygusal olarak muhtaç bir dönemdedir belki adam yanaştıysa karşılık vermiştir zayıf bir anında diyorum kendi kendime bir olur yanı bulmaya çalışıyorum ama nerden tutsan mide bulandırıcı.
Konuyu ikisiylede konuşmak gibi bir niyetim yok. Hatta ben hiç bilmiyomuşum gibi davranmaya eskisi gibi konuşmaya çalışıyorum buda yapmacık geliyor. Konuşsam da ne söyleyeceğim zaten kendisi de durumun gayet farkında.

Hiç kimse annesini bu durumunu görmek istemez. Sizi anlıyorum. Siz bir ailesiniz ve bu konu size intikal ettiğine göre, o ikisinin arasında diyemeyiz. Anne bu sonuçta, güvenli limanımız.

Yerinizde olsam annemle bu konuyu konuşup, çok sarsıldığımı ve aşamadığımı anlatırdım. Belki bu konuşma size iyi gelebilir. Tek başınıza sırtlanmayın olayı. Anlatın, dökün içinizi ama babanızın haberi olmasın.

Annene karşı şuan farklı şeyler hissetmen çok normal. Bişeyler gördün ve sana anlatıldı elbette güvenin sarsılır babaya üzüldüm.. bence sen daha fazla araya girme. Evlatlar anne baba arasına girmemeli. Onların kararı ne olursa olsun saygı duymak gerek. Sen edeceğin yardımı etmişsin.

Nası laf düşmez ya el insanı değil kendi annesi kolay mı böyle bir şeyi yakıştırmak. Ki kocaman kadına ben bile yakıştıramadım. İnsan bi yaştan sonra anne babasının hatasına amaan bana ne yaa diyip geçmeli mi? Şaşıramaz mı? Kırılamaz mı? Çok yüzeysel bir yorum olmuş maalesef

Hiç birşey olmamış gibi devam etmek zorunda değilsiniz. İçini soğusun, uzak durun bir süre…

Çiftlerden birisi bu durumu kabul etmeye gönüllü iken ben ebeveynimiz olsa bile olsa karisilmamasi gerektiğini düşünüyorum . Burda aldatildigini farkeden hanimlarada şayet bosanmayacaksaniz ortalıgi mikserlemeyin itibarinizi düşürmeyin deniyor . Babası belli ki üzerini örtmeye hazır. Bu şartlar altında konu sahibinin ağzını açmasi sen kocamla benim aramı açmaya calisiyorsun durumuna evrilir. Haklı veya haksız doğru veya yanlış demiyorum . Karı koca arasindaki dinamikleri -sayet şiddet, mal kaçırma,hayata kast yoksa- hickimseyi ilgilendirmez çocuklarda buna dahil bence . Kendi içinde annesine kizabilir tavirlanabilir buna bişi diyemem.

Kadın da ses etmiyor sanırım babasına. Kendi içinde kabul edememiş. Ergen hezeyanları falan demene takılmıştım aslında. İnsan kaç yaşında olursa olsun anne babaya yakıştıramaz bu durumu. En iyisi anne babasından bi müddet uzak dursun konu sahibi. Onları her gördüğünde kabul edemeyecek bu sefer babasına da saracak

Yani şayet bunlar iki yetişkin ben arada kaynarim diye dusunememek ergence bir hezeyan :) tabi ben soğuk mantikla düşünen birisiyim bir evlat olarak konu sahibi dağilabilir olabilir tabi . Ben doğduğumdan beri 80lik nineler gibi düşündüğüm için

Anne olmak başka kadın olmak başka demekki birsekilde bitmis babanizla ilişkisi kocaman yetişkin iki insan oturacak karar verecek biri birini artık istemiyorsa yan yollar ve rol yapmak yerine bu işi bitirecek.Sizede kararları açıklanacak.Olmasi gereken doğru yol bu olurdu yoksa gerisi rol yapma ile devam eder gider .Ha ayrilmalari sizi çok etkiler etkilemez bilemem orasını bu yaşananlar hoş olmamış Babanızın sizden medet ummasida annenizin kaçak göçek tavrida.Yargilamiyirum da elestrmiyorumda anne baba olabilirlet sonuçta kendi hayatları bibtaraf rol yapmaktan bıkmış da olabilir artık birde siz yetişkin olduysaniz .

Babanızın bişey var yok bilememde bu görmez tavrı sorunu rotadan kaldırmaktan çok sorunun daha iyi gizlenmesi ile sonuçlanır .Yani bitmez bu tavırla bu sorun .Annenizden nefret etmeyin bilemezsiniz neler yaşandı babanız ile yıllarca karı koca iliskisinde.Erkeklerden nefret ediliyormu babaliktan azlediliyorlarmi . Hayır çoğu durumda hayır.Siz evlat ilişkinize bakmak durumundasınız yeri gelirse fikrinizi belirtirsiniz evlat olarak evlilik ilişkilerine karışıp annemi suçlamazdım özellikle kendi ayrı bir hayatım varsa.Sonucta annede olsa oda hatası sevabıyla bir insan toplum baskısı nedeniyle ömrünü babamla tamamlamak zorunda değil.Dürüstçe bı karar vermesini isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…