anneme haksızlık değilmi sizce

puccakanka

Canlarım iyiki varsınız
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.083
385
688
valla kızlar benim ablamın iki çocuğu var annem çocuklarına bebekken de baktı yıllardır,,, şimdide bakıyo 1.5 yıldır ve parasız üstüne üstlük ablamdan bi teşekkr bile almıyor yazık sabah kalkıyo ablamın evine gidiyo bi 10dk'lık mesafe var çocukları alıyo,sonra akşam 7dede tekrar gidip evine bırakıyor sizce revamı bu anneme böyle annelerde var,,, bakamamda diyemiyo ama nasıl bi davranış ablamınki görseniz ben artık ona yaptığının yanlış olduğunu annemin senin çocuklarına bakmak zorunda olmadığını söylemekten bıktım usandım bildiğini okuyo yazık anneminde bi sosyal hayatı var ama her istediğini rahatça yapamıyo çocuklar engel oluyo biyerde tabi,,ama ona bakmak değil ablamın böyle davranmasına dayanamıyor bi allah razı olsun çocuklarıma baktığın için dese hiç gam yemiycem diyo yazık değilmi sizce ya bırak bakma diyorum ben haksızmıyım siz olsanız böyle bi kızın çocuklarına bakarmısınız

Son düzenleme:
Hem de parasız!!!!!!!!!!

İnsan torunlarına parayla bakar mı yahu?

Tabii ki bakmak zorunda değil ama anneniz bu durumdan çok rahatsız olsa kızına herhalde söyleyebilir bunu.

Biraz kıskançlık kokusu alıyorum.

yok canım ya parasız dememin sebebi aslında annemin söyleyişi kızınca söyler halam var benim torununa bakmak için gelininden aylık para alırmışta ondan söyler bunu'' ben başkaları gibi senden para almıyorum ama senden tek birgün güzel bi söz duymadım diyip duruyo ablama ama tınlayan kim artı annem hergün der ablama bakıcı bul yeter artık bakmıycam ne bu yıllardır tek ii bir gün görmedim diye yanımda bas bas bağırmıştır ama ablamda diklenerek ben bulucam bakıcı onlar senden daha ii bakarlar hiç olmazsa diyo bune peki hem çocukalrına baktırıyo hemde hakaret ediyo ben dayanamıyoırum annem napıyodur hiç düşünmüyorki,,birde kıskançlık yapıcağım en son kişi ablamdır onu severim ama bu tutumundan nefret ettiriyo kendinden benimde iki çocuğum var ve annem dseve seve bakardı öyle zorunluluk olsa ama ben asle riyankar birisi değilim annem bunu çok ii biliyo canım

Son düzenleme:
seni anlayabiliyorum annenin bütün sosyal hayatını bitirmiştir bu durum depresyona sokar kadını dikkat et derim.Anne de olsa insanları rahat bırakmak lazım çocuk bakmak dünyanın en zor işi helede ilerki yaşlarda olan biri için.Ben ilerde çocuğum bile böyle bişeyi anneme teklif bile etmem yazık kadına onunda bi hayatı var....

annem 51 yaşında ve zaten kendisine zor bakıyo zayıf halsiz çabuk yoruluyo ve birde annem 4 çocuk büyütmüş dile kolay çok yıpranmış elbette 4 kardeşiz ve hepimiz arasında 3er yaş var birde ozamanlar köy yerinedeymiş 79 yılına kadar ablamları ne zorluklarla büyütmüş,,bazen diyo bana ben tam ohh rahata erdim kızlarımı evlendirdim rahatça kafamı dinliycem derken 2 torunla uğraşıyorum artık çocuk bakmak geçti benden eskisi kadar kuvvetli değilim der durur öyle içim acıyorki anlatamam bende bakma bırak anne nolur diyorum ama oda ablama değil torunlarına acıyo çünkü ablam ayrıldı eşinden ve çocuklar şevkate sevgiye muhtaç annem çok üzülüyo o yüzden elinden geleni yapıyo kendi hayatından vazgeçiyo

ablan eşinden ayrılmış bu durum gerçekten zor bir durum ablan çocuklara baksa eve kim para getiricek bakıcı tutsa çok para ister.Çocuklar kendini kurtarana kadar annene muhtaçlar gibi gözüküyor Allah yardımcınız olsun canım annene güç kuvvet versin

evet canım aynen o çalışmasa eve kim bakıcak ama biyerde o düşünce fos çıkyo nedenmi ablam kazandığı parayla evine bakmıyo kendine bakıyo çocukların doğru dürüst ihtiyaçlarını karşılamıyo bikere yeğenim benden bişey itemişti alver diye bende niye annen alıversin git söylede ona niye demiyorsun diyince annemin parası yokmuş teyze alveremezmiş demiştide kıyamamıştım bende gidip kendisine hergün 5 lira veripte sigara almasını biliyo sana 2 liralık şeyi alamıyormu demiştim valla yine kızdım ya offf

Ablanız ; boşanma psikolojisini üstünden henüz atamamış sanırım . Zamanla düzelir inşaallah ...

Ablanız ; boşanma psikolojisini üstünden henüz atamamış sanırım . Zamanla düzelir inşaallah ...

iide 1.5 yıl oluyo ayrılalı ve onun isteğiyle bitti bu kocası istemiyordu ayrılmayı hiç,,, ablamda onun ikinci eşi olduğu için bi sorunlar oldu ayrılmak istedi ve bitti çok mutluda ayrıldığı için ben sanmıyorum

Son düzenleme:
Eminim anneniz bunu isteyerek yapıyordur. Siz dert etmeyin. Ablanızdan teşekkür beklediğini de hiç sanmıyorum.

Allahım, ne olur bana kızımın çocuklarını görecek kadar ömür ver de, üzerine para vererek bakayım, kul köle olayım yavrumun yavrularına..

valla bencede haksızlık, yani 51 yaş genç bi yaş değil, anneler tam kendi bebeklerini büyütüyor, okutuyor, rahat edecez derken, bi de torunlar çıkıyor karşısına, onlarda büyüyene kadar ömür bitiyor, sağlık falan kalmıyor zaten, emeklilik keyfi hiç gelmiyor, yine eve kapanıp kalıyorlar, ben üzülüyorum doğrusu, keşke ablan bakıcı tutsada annen arada gidip bakıcıyı kontrol etse. bebek bakmak zihinende yorucu çünkü heran kollamak, gözetmek, onun için tehlikeli olabilcek şeyleri hemen fark edip müdehale etmek zorundasın.
üstelik taktir görmemesinde ayrıca üzücü
bakmak zorunda değil, bakmadığı için psikolojik baskıya maruz kalmamalı anneler, bakmadığı içinde vicdan azabı çekmemeli
ama bakmak istediği için bakıyosa, kızı ya da gelinide anneyi takdir ediyorsa ne güzel ne mutlu, ama zorlamak, başkalarını örnek göstermek, duygu sömürüsü yapmak eziyet annelere

Son düzenleme:
yani aslında annen evden alıp eve teslim etmese ne bilim ablandanda bu onuda bireaz özveri görse herşey daha güzel olur herhalde. yani torununa baksın ama akşam annesi size uğrasa sizden çocuklarını alıp evine gitse . çok ufak bi ayrıntı ama bence önemli. annenin sabahın köründe hazırlanıp ablana gidip çocuğu alması akşamda bırakması ayrı bir yorgunluk getirir 50 yaşındaki bir kadınada hergün bu acımasızlık olur. annen nasıl torunları için özveride bulunuyorsa ablanında en azından çocuklarını size bırakıp alması gibi ufak bir özveride bulunması bunu düşünmesi lazım bana göre..

Evden alıp eve mi bırakıyor bir de?

Bu fedakarlığı anlamıyorum ben, annelik böyle bir şey belki de.

Benim annem de yeğenime bakıyor ve fedakarlık yapmaya (kendini yıpratacak kadar) meyilli.

Allah'tan abimler suistimal etmezler.

ablaniz gercekten bir tesekkür etmiyordur vs bunlara bir kenara biraktimda
siz ablanizi sevmiyor gibisiniz...belki sevmemek degil tam kelime ama onun icinde neler yasadigini cok iyi biliyorsunuz(geziyor,egleniyor,mutlu bunlari görerek diyebilirsiniz ama belkide güclü durmak istiyor)
caniniz cigerniz kendi evladiniz oluyor da icinizde ne firtinalar kopuyor yansitmiyor .
cok acimasizsiniz ablaniza karsi..1.5 yil olmus olabilir,kendi istegiyle ayrilmis olabilir hersey mümkündür ama ic dünyasindaki seyleri bilmeniz mümkün degil..
anneniz kendi karar versin bakmam diyorsa bakmasin ama siz birak bakma demeyin..

Son düzenleme:
Eminim anneniz bunu isteyerek yapıyordur. Siz dert etmeyin. Ablanızdan teşekkür beklediğini de hiç sanmıyorum.
zaten teşekkür beklemiyorki sadece bi dua etse bak çocuklarıma bakıyorsun anne allah razı olsun falan dese başka hiç bişey istemiyo annem bu arada annemin kendi evi ayrı bizden çocukları bizde bakmıyor kendi evinde bakıyor
aynen canım bende bunları düşünüyorum anneme hayatı için haksızlık yapılıyo ama bu umrunda bile değil ablamın,,,

yok ya ben ablamı sevmiyor değilim onun bu tutumunu sevmiyorum ve yanlış buluyorum kim ne derse desin yanlışşşş,,daha akşam üstü oraya gidiyorduk dayımla,annemi gördüm yol üstünde nereye gidiyorsun dedim ablana ekmek almaya dedi valla pes dedim ablamın ayağı yokmu kızlar o bugün işede gitmemiş evde yani bu nasıl bi vicdan anneye jkarşı bide 15 dakikalık biyer ekmek yeri yazık valla yazık sonra ablamın evine girdik 20 dk sonra falan annem geldi hiçiiç insan bi anne ekmekler için saol zahmet oldu falan der valla yeter artık ya ne bu içime ata ata bi hal oldum nasıl demiyim anne bakma artık çocuklara diye söylermisiniz geçen annemin işi çıkmış kız yeğenim uyumumuş gelene kadar uyanmaz demiş yeni uyudu neyse ablam evi aramış kızı çıkmış ağlıyomuş telde ,sonra annemi arayıp demediğini bırakmamış nasıl yalnız bırakırsın evde diye, ee sende aramasaydın tel sesinden uyanmıcaktı ne diyim allah ıslah etsin

bence ablanin sorunlari var.benim halamin eside vefat etmis (biz cok kücüktük hatirlamiyorum)önceleri babaannemlere yakin bir yerde oturuyordu kendisi ögretmen sonra ayni binada oturdular..ama nasil diyeyim hicbirsey yapmazdi babaannem cok yasliydi hep okuldan gelir off yorgunum,hastayim der yatarti..mesela kahvaltisini hazirlardi asagidan cagirirdi bi lokma yerdi bazen uyuya kalip hazirlamasa kizar cekip giderdi..benim babaannem 76 yasinda vefat etti ve
o yasina kadar hep öyle oldu,kadin okulda mutluydu ama eve gelince hep hastaydi ogluda büyünce biraz sey yapti,sen hazirla kahvaltimi anneannem hazirlamasin dedi ama birgün iki gün oldu sonra eski düzen.tabiki babaanneimde of dedigi zamanlar oldu koaly degil 76 yasina kadr kadin ayakta öldü is yaparken düsün artik...
ama simdi halam cok pisman dedem kaldi mesela birlikte yasiyorlar bütün düzeni bozuldu kendi evini kullanmiyor ve bana dedigi aman aman sakin annen birsey yap derse yapamam edemem deme ben simdi anladim diyor..ama iste kadinin icinde kopan seyleri bilemiyoruz dedem 85 yasinda ve cok aksi simdi mecbur herseyi yapiyor yemekti
filan yani suanda belki o günlerden daha cok depresyonda kolay degil ama aman yapmayim diyemiyor..mesela babaannemde kizardi 70 yasinda filanken arardi anne su yemegi yap,su gelecek filan derdi,sonra halam annem bana hic kizmaz derdi,aslinda kadin yorulmustu ama bir türlü diyemiyordu..yani ablanizdada bir sorun var kesin
yani insan arkasina birinin varligini hissedince rahat ediyor heralde birde sorunlari varsa o sekilde oluyor annem var benim diyor..
ayrica sevmiyor dedigim seydede yani uygun bir kelime olmadigini söyledim tam birsey bulamamistim,tabiki sevmiyorsunuz filan demek istemedim..anlamiyorsunuz daha uygun belki..

Son düzenleme:
Ben bazı arkadaşlara katılmıyorum..

Tamam torundur candır sever ama çocuk bakmak gerçekten çok zor hele yaşı ilerlemiş bir insan için, hemde 2 çocuk..
Birde sabah evden alıp,akşam eve bırakıyor..

Benimde 2 buçuk yaşında yeğenim var..Annem mümkün olsa canını verir, o derece çok seviyor ama 1 gün baksa yeğenime, 2 gün yatıyor kadıncağız vucudunun ağrısına..Bizimki hiper aktif bi çocuk, belkide oyüzden çok yoruyor.Ama sonuç olarak çocuk bakmak genç için bile zor..

Buyüzden haklı annen..

Yalnız ablanında bi şekilde geçinmesi gerekiyor, bakıcıya bütçe ayırması mümkün değilse orasını bilemeyeceğim..

çok şükürki tam anlamıyla anlayan biri çıktı oyüzden diyorum işte vucüdu dayanamıyor artık çocuk bakmayı,hem küçük kız daha 4üne giricek büyük oğlansa 8 yaşında kız çok mızmız zaten azcık bağırsa ağzı kapanmıyo oğlan desen tam bi baş belası çok şımarık ve saygısız ananesine karşı ama yinede çocuklar annemde olmaktan memnunlar çünkü ablam çocuklarına ne sevgi ne ilgi gösteriyo doğru dürüst çocuğu annem akşamları evine bırakıyoda sabah alıp kendi evine gidince kız nine karnım aç annem akşam bana yemek vermedi diyomuş nasıl kıyabiliyor, çocuğun ağzında bi biberon içinde sürekli çay hemde hergün her saat ne buya çok kızıyorum kızın üst dişleri tamamen çürüdü ne kadar acı çekiyo yavrum yemek yiyemiyo ısıramıyo ağlayıp duruyo anneme ne biliyim allah ıslah etsin ablamı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…