- 20 Ekim 2009
- 7.083
- 385
- 688
- Konu Sahibi puccakanka
-
seni anlayabiliyorum annenin bütün sosyal hayatını bitirmiştir bu durum depresyona sokar kadını dikkat et derim.Anne de olsa insanları rahat bırakmak lazım çocuk bakmak dünyanın en zor işi helede ilerki yaşlarda olan biri için.Ben ilerde çocuğum bile böyle bişeyi anneme teklif bile etmem yazık kadına onunda bi hayatı var....
ablan eşinden ayrılmış bu durum gerçekten zor bir durum ablan çocuklara baksa eve kim para getiricek bakıcı tutsa çok para ister.Çocuklar kendini kurtarana kadar annene muhtaçlar gibi gözüküyor Allah yardımcınız olsun canım annene güç kuvvet versin
Ablanız ; boşanma psikolojisini üstünden henüz atamamış sanırım . Zamanla düzelir inşaallah ...
Allahım, ne olur bana kızımın çocuklarını görecek kadar ömür ver de, üzerine para vererek bakayım, kul köle olayım yavrumun yavrularına..
valla kızlar benim ablamın iki çocuğu var annem çocuklarına bebekken de baktı yıllardır,,, şimdide bakıyo 1.5 yıldır ve parasız üstüne üstlük ablamdan bi teşekkr bile almıyor yazık sabah kalkıyo ablamın evine gidiyo bi 10dk'lık mesafe var çocukları alıyo,sonra akşam 7dede tekrar gidip evine bırakıyor sizce revamı bu anneme böyle annelerde var bakamamda diyemiyo ama nasıl bi davranış ablamınki görseniz ben artık ona yaptığının yanlış olduğunu annemin senin çocuklarına bakmak zorunda olmadığını söylemekten bıktım usandım bildiğini okuyo yazık anneminde bi sosyal hayatı var ama her istediğini rahatça yapamıyo çocuklar engel oluyo biyerde tabi,,ama ona bakmak değil ablamın böyle davranmasına dayanamıyor bi allah razı olsun çocuklarıma baktığın için dese hiç gam yemiycem diyo yazık değilmi sizce ya bırak bakma diyorum ben haksızmıyım siz olsanız böyle bi kızın çocuklarına bakarmısınız
iide 1.5 yıl oluyo ayrılalı ve onun isteğiyle bitti bu kocası istemiyordu ayrılmayı hiç,,, ablamda onun ikinci eşi olduğu için bi sorunlar oldu ayrılmak istedi ve bitti çok mutluda ayrıldığı için ben sanmıyorum
zaten teşekkür beklemiyorki sadece bi dua etse bak çocuklarıma bakıyorsun anne allah razı olsun falan dese başka hiç bişey istemiyo annem bu arada annemin kendi evi ayrı bizden çocukları bizde bakmıyor kendi evinde bakıyorEminim anneniz bunu isteyerek yapıyordur. Siz dert etmeyin. Ablanızdan teşekkür beklediğini de hiç sanmıyorum.
aynen canım bende bunları düşünüyorum anneme hayatı için haksızlık yapılıyo ama bu umrunda bile değil ablamın,,,valla bencede haksızlık, yani 51 yaş genç bi yaş değil, anneler tam kendi bebeklerini büyütüyor, okutuyor, rahat edecez derken, bi de torunlar çıkıyor karşısına, onlarda büyüyene kadar ömür bitiyor, sağlık falan kalmıyor zaten, emeklilik keyfi hiç gelmiyor, yine eve kapanıp kalıyorlar, ben üzülüyorum doğrusu, keşke ablan bakıcı tutsada annen arada gidip bakıcıyı kontrol etse. bebek bakmak zihinende yorucu çünkü heran kollamak, gözetmek, onun için tehlikeli olabilcek şeyleri hemen fark edip müdehale etmek zorundasın.
üstelik taktir görmemesinde ayrıca üzücü
bakmak zorunda değil, bakmadığı için psikolojik baskıya maruz kalmamalı anneler, bakmadığı içinde vicdan azabı çekmemeli
ama bakmak istediği için bakıyosa, kızı ya da gelinide anneyi takdir ediyorsa ne güzel ne mutlu, ama zorlamak, başkalarını örnek göstermek, duygu sömürüsü yapmak eziyet annelere
ablaniz gercekten bir tesekkür etmiyordur vs bunlara bir kenara biraktimda
siz ablanizi sevmiyor gibisiniz...belki sevmemek degil tam kelime ama onun icinde neler yasadigini cok iyi biliyorsunuz(geziyor,egleniyor,mutlu bunlari görerek diyebilirsiniz ama belkide güclü durmak istiyor)
caniniz cigerniz kendi evladiniz oluyor da icinizde ne firtinalar kopuyor yansitmiyor .
cok acimasizsiniz ablaniza karsi..1.5 yil olmus olabilir,kendi istegiyle ayrilmis olabilir hersey mümkündür ama ic dünyasindaki seyleri bilmeniz mümkün degil..
anneniz kendi karar versin bakmam diyorsa bakmasin ama siz birak bakma demeyin..
zaten teşekkür beklemiyorki sadece bi dua etse bak çocuklarıma bakıyorsun anne allah razı olsun falan dese başka hiç bişey istemiyo annem bu arada annemin kendi evi ayrı bizden çocukları bizde bakmıyor kendi evinde bakıyor
aynen canım bende bunları düşünüyorum anneme hayatı için haksızlık yapılıyo ama bu umrunda bile değil ablamın,,,
yok ya ben ablamı sevmiyor değilim onun bu tutumunu sevmiyorum ve yanlış buluyorum kim ne derse desin yanlışşşş,,daha akşam üstü oraya gidiyorduk dayımla,annemi gördüm yol üstünde nereye gidiyorsun dedim ablana ekmek almaya dedi valla pes dedim ablamın ayağı yokmu kızlar o bugün işede gitmemiş evde yani bu nasıl bi vicdan anneye jkarşı bide 15 dakikalık biyer ekmek yeri yazık valla yazık sonra ablamın evine girdik 20 dk sonra falan annem geldi hiçiiç insan bi anne ekmekler için saol zahmet oldu falan der valla yeter artık ya ne bu içime ata ata bi hal oldum nasıl demiyim anne bakma artık çocuklara diye söylermisiniz geçen annemin işi çıkmış kız yeğenim uyumumuş gelene kadar uyanmaz demiş yeni uyudu neyse ablam evi aramış kızı çıkmış ağlıyomuş telde ,sonra annemi arayıp demediğini bırakmamış nasıl yalnız bırakırsın evde diye, ee sende aramasaydın tel sesinden uyanmıcaktı ne diyim allah ıslah etsin
Ben bazı arkadaşlara katılmıyorum..
Tamam torundur candır sever ama çocuk bakmak gerçekten çok zor hele yaşı ilerlemiş bir insan için, hemde 2 çocuk..
Birde sabah evden alıp,akşam eve bırakıyor..
Benimde 2 buçuk yaşında yeğenim var..Annem mümkün olsa canını verir, o derece çok seviyor ama 1 gün baksa yeğenime, 2 gün yatıyor kadıncağız vucudunun ağrısına..Bizimki hiper aktif bi çocuk, belkide oyüzden çok yoruyor.Ama sonuç olarak çocuk bakmak genç için bile zor..
Buyüzden haklı annen..
Yalnız ablanında bi şekilde geçinmesi gerekiyor, bakıcıya bütçe ayırması mümkün değilse orasını bilemeyeceğim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?