anneme haksızlık değilmi sizce

ben üniversitedeyken annem benim için çok fedakarlık yapıyordu,istemediğim halde,ablamda anneme çok kızardı,yapma çok yoruluyorsun diye,sonra benim okul bitti evledim felan,ablamın çocuğu oldu,annem bu defa ablam için kendisini yedi bitirdi resmen,hergün 1saatlik yolu gidip geliyordu,çocuğun düzeni bozulmasın diye ablamın evinde baktı,bu defa da ben sinir oluyordum içten içe,neyse benimde çocuğum olunca annem bakamıyacağını açık ve seçik ifade etti,burdan çıkan sonuç şu oluyor,anneler yapmak istedikleri zaman her türlü fedakarlığı yapıyorlar,çocuğunun ona teşekkür edip etmemesi de dünyadaki en büyük sorun değildir diye düşünüyorum,bence bunu kendinize çok dert etmeyin,rahatsızsa söyler,ablanızda başının çaresine bakar,ablanız içinde kolay değildir eminim 2 çocuğu babasız büyütmek,sizinkilerle yaşları yakınsa ve annenize bu kadar üzülüyorsanız,siz bakın yiğenlerinize,çok çocuk olunca bakım daha kolay oluyor,çocuklar birbirleriyle oynarken zaman geçiyor,teyzelik annelik gibidir benim için.

Çok Ayıp İnsan Ablası Hakkında Böyle Düşünür mü Hiç?

Benim Annemde Bakıyor, Sosyal Hayat Nerdeyse Sıfır..
Ama Emin Ol..
Torunlar Bir Anneanne, Bir Babaanne Desin..
Yelkenler Fora Oluyor..
Hatta Annem Hep Der ki;
''Ben Erken Yaşta Evlendim..Kendi Çocuklarıma Bakarken, Cahilmişim Anlamadım Bir Şey Ama..Torun Bambaşka Daha Tatlı'' Der..

Senin Dert Ettiğin Kadar Annen Etmiyordur..
Sen Girme Bakim Anayla Kız Arasına..

sorun ablanızla sızın aranızda bence...
yegenlerınıze yemek vermemesı cocukların mızmız saygısız olması vs.
bunlar ıcın ablanızı sucluyosunuz annenızın yorgunlugu ıkıncı plana kalıyor bence.
belkı ablanızı cok cok sevsenız normal bı ılıskınız olsa bu kadar gozunuze batmaz dıyorum ben.
babanem hep derki.. yorgunlugum gecer ama yeterkı gonül yorgunlugu vermeyın bana

Son düzenleyen: Moderatör:

aynen benimde söylemek istediğim o anneme yorgunluk değil gönül yorgunluğu koyuyo o bi teşekkür beklemiyo biliyorum ne diyorum ben sadce yaptığım şey için bari mutlu olsun kızım

annem çocuklarıma bakıyo allah razı olsun bakamasan çalışamazdım flan gibisine bi düşünceye sahip olsa kızxım diyo ama o napıyo annem bakıcı bul bakama artık deyince , aylık 70 liraya

bakıcılar varmış hatta ev temizliği ve yemekte yapıyormuş valla bakıcı senden daha ii bakar çocuklara diye hakaretler ediyo ama ne oluyo yine anneme kalıyo valla bana diycek o lafları .

.....neyse çocuklara annemin işi olduğu sürece zaten arasıra ben bakıyorum sorun değil ama kızıyla benim oğlum hiç anlaşamıyo benimkide 2 yaşında daha ikiside küçük olduğu için

çekemiyolar birbirlerini oyüzden bide 11 aylık kızım var benimde onlara karşı sorumluluklarım var ,oyüzden ablamın çocuklarına istesemde bakamam ve böyle insanlıktan nasibini

almamış bi kimseninde çocuklarına bakmam zaten,ben onun oğluna küçükken yineçalışıyoduda 2.5 3 yaşına kadar ben baktım ozamanlar evli değildim tabi rahatlıkla bakıyodum ozamanlar

iiydi bana bişey demeye kalktımı alıyodu cvbını ama annem hep alttan almaya çalıştıkça bazı şeyleri hep daha fazla üste çıkıp hep ezmeye çalışıyo annemi benim tek istediğim ablamın anneme

bir anneymiş gibi davranması ona karşı başka kızgınlığım yok kendiside anne ama biraz daha ağır olması lazım hergün ama hergün kalbini kırıyo annemin,nebuya sanki dünya onun üzerine

kurulu gibi ne istersem yaparım diiyo,ayrıca iki çocuğu babasız büyütmeyi kendi seçti allahı var eski eniştem çok ii bakıyordu yediği önünde yemediği arkasında ama kıymet bilemedi,hep

sorunlar ablamdan çıktı ve ailesinden izinsiz evlendiği gibi yine izinsiz ve habersiz boşandı ve annemle babamın arasını 3.kez ve bidaha asla telafisi mümkün olmayan bir şekilde açtı artık

annemle babam ablam yüzünden evde iki yabancı gibiler hergün kavga etmeler birbirlerine çocuk gibi hakaretler etmeler sırf ablam yüzünden babam anneme hayatındaki ilk tokatı attı 9 yıl

önce hemde küçücük bizlerin gözü önünde ve ogün annemi intihar etmekten biz benle küçük erkek kardeşim kurtarmıştık hiç unutamam ve buyüzden ablamı asla affetmiycem sonra annemle

babamın araları bbidaha düzelmedi ve hala kedi köpek gibiler evde ne diyim günahı boynuna bişey demiyorum bilmiyorum acaba pişmanmıdır onların arasını bulmaya hiç uğraşmadı ama ben

elimden geleni yaptım ama annem o ilk tokadı hiç unutucak gibi değil,ama bunlara sebeb olduğunu bile bile hala nasıl anneme böyle davranıyo anlamıyorum bende ona niye böyle

bağırıyorsun anneme diyince köpek gibi azarlıyo bağırıyo sanane ne karışıyorsun diyo sanki evladına bağırıyoda sen karışamazsın diyo aman yine sinirlerim bozuldu ben buraya ablam için değil annem için burdayım

Ablanız çok gaddar hem annelik yapmıyor çocuklarına hem de yapana mani oluyor sürekli kendi annesini aşağılıyor sen bakamıyosun yapamıyosun vs.madem öyle tutsun bakıcı o baksın onuda yapmıyor valla çok garip acaba kendi vicdanıylamı yüzleşiyo napıyosa insanlar bazen yapamadıklarını şeyleri başkaları yaptığında psikolojikmen onu kötü bulur. onun gibi bi şey kötü yahu sinir bozucu ben olsam ben de anneme kızardım olan o çocuklaara oluyor yazık

Ablan anlattıklarınla burnunun dikine giden ,hafif acımasız insanları idare etmekte zayıf şu an çocuklar henüz küçük asıl sorun ergenlikte başlayacak onun çocuklarıda ona karşı acımasız ve üzücü bir tutum sergileyecekler ancak o vakit anlar annene yaptığı hareketleri ,sonrada oturup ağlamasın, neyi ekersen onu biçersin

Hadi ablan suçlu, izinsiz evlendi, habersiz boşandı falan filan..
Kaldı ki tüm bunlar sana onu eleştirme hakkı da vermez ya.. hadi neyse..
E peki çocuklarının suçu, günahı ne? "yeğenlerim" diye bahsedeceğine, "oğlan" ve "kız" diye bahsediyorsun, bu ne nefret..
İnanılır gibi değil, ablanın çocuğu için "tam bir baş belası" ifadesini kullanmışsın..
"Keyfinden boşandı" gibi laflar etmişsin, sen inanıyo musun 2 çocuklu bi kadının keyfinden boşanacağına? Enişten gül gibi bakıyodu demek, tek gereken bu mu, mutfağın dolu olması mı?
Sen çalışmıyorsun ve hayat mücadelesi veren ablanın halini anlamıyorsun bence..
Şu şartlar altında annen tabi ki bakacak onun çocuklarına.. Evlat sahibi olmak kolay değil, madme kızı boşandı, çaresiz kaldı, yapacak annesi olarak gereğini.
Zaten yapıyormuş da..
Sana ne oluyor, boşuna kendini yıpratıyorsun.

inanınki okadar üzülüyorumki annamle babamın böyle sanki birbirlerinin düşmanıymış gibi davranmalarına hakaret etmelerine vede bunun tek sebebi ablamken o eve her gittiğimde onları artık

mutlu görememek beni kahrımdan öldüyo kaç kere denedim aralarını düğzeltmek için ama babam ablama okadar kızgın onu artık hiç bir şekilde hayatına müdahale etmesini istemiyo çünkü

biliyoki kızının yüzünden karısıyla arası açıldı tokadı kızının yüzünde karısına attı ve bidaha eskisi gibi olamıycaklar ablama çok kızıyıyo,ve halada annem ablamın çocuklarını savunucam diye

babamla kavga ediyo dahada soğuyorlar birbirlerinden ,mesela annem bişeyden ötürü çocuklara bağırıyo babamda niye bağırıyorsun çocuğa bakma ozaman baksın anası diyo oda babama

sanane sen mi uğraşıyorsun onlarla ben bakıyorum istediğimi yaparım gibi laflar ya kızlar ben buna defalarca şahit oldum şuan bile gözyaşlarımı tutamıyorum o halleri aklıma geldikçe :85:ben hiç

bukadar kinci görmemiştim birbirlerine karşı okadar mutluydularki yıllar önce diyordum iiki babam annemi annemde babamı seviyo ilerde evlendiğim kocamda babam gibi inşallah beni çok sever diye

örnek alıyordum ama şimdi ilerde onlar gibi olucam eşimle hemde kızımın yüzünden diye aklım gidiyo dayanamazdım heralde aynı evde öyle bi adamla offf ya niye böyle olmak zorunda herşey

eğer yeğenlerimi sevmeseydim oğlu yeni doğduğu zaman 2.5 yıl ona annelik yapmazdım ozamanda evliydi ve çalışyordu kocasının yanında ve ç

ocuğuna ben bakıyordum ve halada bana işi düştümü çocukalarına seve seve bakıyorum önemli olan o değil ben nefret ettiğim tek şeyki

sonuna kadar haklıyım sen yaşamadın bilemezsin annemle babamın birbirlerine karşı en ufak saygısının kalmadığı bi ortamda yaşıyor olması ve

her gittiğimde babamın annemle ilgili veryansınları üzüntüleri,vede annemede babamın nekadar üzgün olduğunu ve onu affet dememden

sonrası bana gözyaşı döküp kızım ben o tokatı unutamam ve babanıda affedemem demesi eğerki başka bişeyden ötürü atılsaydı otokat ve

başka nedenle bu denli olsaydı herşey ve bende bambaşka düşüncelere sahip olucaktık ama olmadı ben yeğenlerimden değil ablamdan ve

sadece bukonudaki tutarsızlığından nefret ediyorum bunu kendiside biliyo ama umursamıyo başka sorunum yok ablamla ve dediğim şeyler çok ii

bakıyodu kocası falan hep annemin bana deyişi ,,, annemde hep kızıyo sen kendine yaptın ayrılmasaydın mis gibi oturup çocuklarına bakar

çalışmak zorunda kalmazdın diye ama kendi seçimini kendi yaptı karışamam,,ama başına gelmediği için anlamıyorsun neyse fikrine saygı duyarım

Son düzenleme:

siz bunu küçücük çocuğa mı söylediniz pes yani tebrik ediyorum sizi

bence çıkışınız çok yersiz annenizn aklı fikri var sonuçta nerde nasıl konuşcağınıda bilir herhalde ablanız boşanmış 2 çocuğu var ve çalışmak zorunda herşey dışardan kolay görünür ama bide ablanıza sorun o ne ruh halinde destek olcağınız yerde bence köstek olmayın tamam annenizin sosyal hayatı bitmiş ama torun başka bişey demekki ki vazgeçemiyor onlardan bence sizde ters yapmayın

Genelde konu sahibine yüklenilmiş.
Ama ben onu tamamen haksız görmüyorum.
Bazı anneler inşaallah torunumuzu görürüz de
ona bakma mutluluğunu yaşarız demişler.
Tabi bunlar çok güzel dilekler ama bazen iş
başa gelince öyle olmuyor.
Amcamın eşinden biliyorum.
Bazı çocuklar gerçekten çok dayanılmaz oluyorlar.
İster torun olsun ne olursa olsun tahammül edilemiyor.
İnsanlar belli bir yaşı geçince iyice alınganlaşıyorlar.
Nedenini bilemiyorum ama genelde küçük çocuklar da
yaşlılardan pek hoşlanmıyorlar.
Çocuktur boşver diyemiyor insan, bazı çocuklar öyle
şımarık, saygısız ve terbiyesiz oluyorlar ki...

Tabi bu konu biraz farklı. Abla boşanmış, hayat mücadelesi
veriyor vs. Tabi ki ona destek olunmalı.
Ama torununa bakmaktan bıkmış yaşlılarımıza da önyargılı
olmayalım. Çünkü insan bıkabiliyor.

konu biraz daha farklı burda bir mecburiyet var ama bence de annelerimize kayınvalidemize çocuk baktırmamak lazım resmen ömürlerinden ömür gidiyor. biz yarı yaşlarında zorlanıyoruz çocuklarla uğraşmakta birde o yaştaki insanlar ne yapsın bakarız deseler bile baktırmamak lazım yazıktır günahtır. onlar zaten en zor zamanlarda çocuklarını bakıp büyütmüşler kimsenin yardımı olmadan çamaşırı bulaşığı süpürmeyi herşeyi kendileri yapmışlar bizim zamanımızdaki gibi herşeyin bir makinası yokmuş. daha fazla yormayalım onları. bakıcılarada güven olmuyor bu zamanda ama bilemiyorum belkide eğer durumu iyiyse çalışmaya gerek yoksa anne çocuğuna kendisi bakmalı en azından okula başlayana kadar.

İnsan torununa parayla bakmaz. Bakan varsa da ayıp. ha sizin gönlünüzden kopar harçlık niyetini her ay cebine para koyarsınız o ayrı.
Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, bu kişi kızı dahi olsa. Bakıyorsa Allah razı olsun, elleri, yüreği dert görmesin.
Ablanız, annenize minnet borçludur. Hor davranamaz.

aynen annemin aklı fikri var ve annem ablamın çocuklarına bakmak istemiyooooooooooooo buna ne diyceksin ,istemiyo işte ya istemiyo napsın ozaman ona bi akıl verin
siz bunu küçücük çocuğa mı söylediniz pes yani tebrik ediyorum sizi
evet yeğenime söyledim ve o herşeyi biliyo ve görüyo hepimiz onun yanındayken para veremiyceni söylüyo zaten sonra birine gidip sigara aldırıyo bizde sigara alcana çocuğuna bişey al diyince sinirleniyo ve yeğenim bunu duyuyo zaten ne var bunda hergün başedilmesi zor hal alıyo hep verince,çünkü bigün içinde hepimizden kimse vermedi para diye para aldığını biliyorum ben oyüzden sık vermiyorum,,
evet canım ya okadar haklısınki,çok insanın başında var bu bilmiyorum mutlu olanlarda vardır elbett bakmaktan ama annemin durumu çok farklı,sırf sizlere cvap vermek için dün anneme tekrar sordum''anne sen ablamın çocuklarıına gerçekten bakmak istiyormusun isteyerek'' cevabını koca bir ''HAYIIIIRRRRRRRR'' diye aldım evet yüksek sesle bağırarak hayır bakmak istemiyorum bıktım artık dedi,,ablam bikaçgün önce yine annem evine gitmişte dayımla(annemin yeğeni)içeri girmişler ablam sırf geldiler diye bahçe yıkamaya çıkmış annem diyo bunu,sonra oturmuşlar bakmış gelen yok dayıma hadi gidelim demiş sonrada tam çıkmışlar kapıdan ablam oğluna çay yapamadım bari kola içsinler girsinlerde nereye gidiyorlar dedittirmişsabırr,valla annemde ya gelipte bi yanımızda oturmayan yüzümüzü görmeden bahçeye iş yapmayamı çıkılır hani dayının çoık gelmesini istiyordun hep çağırıyordun böylemi yapıcaktın misafire demiş yeğenime gitmişler sinirle bide şunu söyliyim sizlere tamam hadi torununa bakmak zorunda falan diyo bazılarınız,peki kızının köpeklerine bakmak zorundamı 1 tane köpek almıştıda işyerinden yavruydu daha sırf ev sahibi kızar diye annemin bahçesine koymuştu baka diye ,annem bişey demedi baktı baktı köpek büyüdü 8-9 ay oldu sanırım hergün çocuklar biyandan köpeği besle altını temizle off ya sonra bitane daha getirdi köpek sabırrr valla onuda annemin bahçesine attı ya kardeşim sen çocuklarına bakamıyorsun daha köpek neyine senin madem annem bakıcak niye alıyosun valla anlamadım neyse annem çok kırıldığı zamanlar oldu ablama ozaman köpeği aldı götürdü ablamın evine attı bakamam artık diye sonra ötekine bakmaya devam etti,dün ablam köpeği getir buraya yıkıcam demiş anneme sonra akşama doğru annem aramış getiriyorum köpeği diye ablamda bağırmış ne köpeği bu saatte benim işim var ben nasıl yıkıycam diye bağırmış anneme yazık bana veryansın etti durdu annem,,sonra dayananamış ertesi gün götürüp bırakmış kapısının önüne kurtuldum köpeklerden diye seviniyodu kıyamam anneme ben yaaa,bide şu çocuk bakmaktan kurtulsam diyo ehh bakalım hayırlısı

bende öyle diyorum annemde sadece onu istiyoya hakkı yokmu hiç,hergün köpek gibi azarlıyo annemi sanki kendi yavrusuna bağırıyo annen o senin ya annen ,,,,anneminde bi sabrı var ve onu fena zorluyo bilmiyorum sonu ne olur yazık

Canım ben genel olarak anneanneler veya babaanneleri bıktıran, üzen torunlardan bahsettim.
Sana tamamen hak veremiyorum, çünkü sizin durumunuz biraz farklı.
Tamam annen üzülüyor diye dertlenmişsin.
Ama öbür tarafta da ablan var.
Boşanmak hiç kolay bir süreç değil bunu aklından çıkartma.
Ablanın psikolojisi bozulmuştur. Ona destek olmak zorundasınız.
Aile olmak budur.
Sana burda çok önemli görevler düşüyor.
Bu sıkıntılı zamanlarda yangına körükle gitmek yerine annene destek olmalı, onu teselli etmelisin.
"Çocuk bakmaktan kurtulsam" cümlesi biraz ağır olmuş. Allah'ın gücüne gider.
Allah size sabır versin, annenden de razı olsun.

anladım canım işte bende ondan diyorum ya dediğin gibi çocuklar bezdirmekki ne bezdirmek artık kaldıramıyor tabi ,çocuktur şımarır diyenler elbette haklı benim bebişlerimde şımarıklık yaparlar ama ben gencim anneleriyim kaldıra biliyorum ama annem zamanında zaten 4 çocuk büyütmüş evlendirmiş şimdide rahatlıycağı zaman sil baştan aynı şeyleri yaşıyo ama buna yaşı müsait değil olmuyo üzüyorlar çok ama diyorum ya annem bakar bişey demez ama keşke sizlerden gelen şu ii laflardan bikaçını annemde duysa ablamın ağzından yeticek ona ama hala değişmeye niyeti yok daha annem demin burdaydı dayımla,yine veryansın durumunda ablam ne mama paralarını veriyomuş nede çocukların hastane ilaç masraflarını karşılamış halada yok diyodu ,yani kızlar siz olsanız çocuğunuzu hastalandığında hastaneye götürdü diye kızarmısınız evet ablam çok yapıyo bunu neymiş niye çocuğu götürmüşmüş götürüyosun madem ilaçlarıda sen alsana niye benden istiyosun parasını falan şimdiye kadar hep annem aldı ilaçları hiç para mevzusu açtımı hayır ama yanında para yokmuş veriver sanki senin çocukların değil,,,neyse

Ben bu okuduklarımdan sizin ablanızı kıskandığınızı düşünüyorum.İnsan kardeşine insanlıktan nasibini almamış demez.Birde yeğenim demiyorsunuz da ablamın çocuğu diyorsunuz,çok dikkatimi çekti.Annenizin bu durumdan şikayetçi olduğunu sanmıyorum.Siz sadece annenizi bu çocuk bakma olayından nasıl soğutabileceğinizi düşünüyorsunuz gibi geldi bana.

benimde düşüncem konudaki bütün cvblarımı okumadığınız için önyargıyla yaklaşmışınız diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…