- Konu Sahibi puccakanka
-
sorun ablanızla sızın aranızda bence...
yegenlerınıze yemek vermemesı cocukların mızmız saygısız olması vs.
bunlar ıcın ablanızı sucluyosunuz annenızın yorgunlugu ıkıncı plana kalıyor bence.
belkı ablanızı cok cok sevsenız normal bı ılıskınız olsa bu kadar gozunuze batmaz dıyorum ben.
babanem hep derki.. yorgunlugum gecer ama yeterkı gonül yorgunlugu vermeyın bana
çok şükürki tam anlamıyla anlayan biri çıktı oyüzden diyorum işte vucüdu dayanamıyor artık çocuk bakmayı,hem küçük kız daha 4üne giricek büyük oğlansa 8 yaşında kız çok mızmız zaten azcık bağırsa ağzı kapanmıyo oğlan desen tam bi baş belası çok şımarık ve saygısız ananesine karşı ama yinede çocuklar annemde olmaktan memnunlar çünkü ablam çocuklarına ne sevgi ne ilgi gösteriyo doğru dürüst çocuğu annem akşamları evine bırakıyoda sabah alıp kendi evine gidince kız nine karnım aç annem akşam bana yemek vermedi diyomuş nasıl kıyabiliyor, çocuğun ağzında bi biberon içinde sürekli çay hemde hergün her saat ne buya çok kızıyorum kızın üst dişleri tamamen çürüdü ne kadar acı çekiyo yavrum yemek yiyemiyo ısıramıyo ağlayıp duruyo anneme ne biliyim allah ıslah etsin ablamı
Ablanız çok gaddar hem annelik yapmıyor çocuklarına hem de yapana mani oluyor sürekli kendi annesini aşağılıyor sen bakamıyosun yapamıyosun vs.madem öyle tutsun bakıcı o baksın onuda yapmıyor valla çok garip acaba kendi vicdanıylamı yüzleşiyo napıyosa insanlar bazen yapamadıklarını şeyleri başkaları yaptığında psikolojikmen onu kötü bulur. onun gibi bi şey kötü yahu sinir bozucu ben olsam ben de anneme kızardım olan o çocuklaara oluyor yazık
Ablan anlattıklarınla burnunun dikine giden ,hafif acımasız insanları idare etmekte zayıf şu an çocuklar henüz küçük asıl sorun ergenlikte başlayacak onun çocuklarıda ona karşı acımasız ve üzücü bir tutum sergileyecekler ancak o vakit anlar annene yaptığı hareketleri ,sonrada oturup ağlamasın, neyi ekersen onu biçersin
Hadi ablan suçlu, izinsiz evlendi, habersiz boşandı falan filan..
Kaldı ki tüm bunlar sana onu eleştirme hakkı da vermez ya.. hadi neyse..
E peki çocuklarının suçu, günahı ne? "yeğenlerim" diye bahsedeceğine, "oğlan" ve "kız" diye bahsediyorsun, bu ne nefret..
İnanılır gibi değil, ablanın çocuğu için "tam bir baş belası" ifadesini kullanmışsın..
"Keyfinden boşandı" gibi laflar etmişsin, sen inanıyo musun 2 çocuklu bi kadının keyfinden boşanacağına? Enişten gül gibi bakıyodu demek, tek gereken bu mu, mutfağın dolu olması mı?
Sen çalışmıyorsun ve hayat mücadelesi veren ablanın halini anlamıyorsun bence..
Şu şartlar altında annen tabi ki bakacak onun çocuklarına.. Evlat sahibi olmak kolay değil, madme kızı boşandı, çaresiz kaldı, yapacak annesi olarak gereğini.
Zaten yapıyormuş da..
Sana ne oluyor, boşuna kendini yıpratıyorsun.
evet canım aynen o çalışmasa eve kim bakıcak ama biyerde o düşünce fos çıkyo nedenmi ablam kazandığı parayla evine bakmıyo kendine bakıyo çocukların doğru dürüst ihtiyaçlarını karşılamıyo bikere yeğenim benden bişey itemişti alver diye bende niye annen alıversin git söylede ona niye demiyorsun diyince annemin parası yokmuş teyze alveremezmiş demiştide kıyamamıştım bende gidip kendisine hergün 5 lira veripte sigara almasını biliyo sana 2 liralık şeyi alamıyormu demiştim valla yine kızdım ya offf
aynen annemin aklı fikri var ve annem ablamın çocuklarına bakmak istemiyooooooooooooo buna ne diyceksin ,istemiyo işte ya istemiyo napsın ozaman ona bi akıl verinbence çıkışınız çok yersiz annenizn aklı fikri var sonuçta nerde nasıl konuşcağınıda bilir herhalde ablanız boşanmış 2 çocuğu var ve çalışmak zorunda herşey dışardan kolay görünür ama bide ablanıza sorun o ne ruh halinde destek olcağınız yerde bence köstek olmayın tamam annenizin sosyal hayatı bitmiş ama torun başka bişey demekki ki vazgeçemiyor onlardan bence sizde ters yapmayın
evet yeğenime söyledim ve o herşeyi biliyo ve görüyo hepimiz onun yanındayken para veremiyceni söylüyo zaten sonra birine gidip sigara aldırıyo bizde sigara alcana çocuğuna bişey al diyince sinirleniyo ve yeğenim bunu duyuyo zaten ne var bunda hergün başedilmesi zor hal alıyo hep verince,çünkü bigün içinde hepimizden kimse vermedi para diye para aldığını biliyorum ben oyüzden sık vermiyorum,,siz bunu küçücük çocuğa mı söylediniz pes yani tebrik ediyorum sizi
evet canım ya okadar haklısınki,çok insanın başında var bu bilmiyorum mutlu olanlarda vardır elbett bakmaktan ama annemin durumu çok farklı,sırf sizlere cvap vermek için dün anneme tekrar sordum''anne sen ablamın çocuklarıına gerçekten bakmak istiyormusun isteyerek'' cevabını koca bir ''HAYIIIIRRRRRRRR'' diye aldım evet yüksek sesle bağırarak hayır bakmak istemiyorum bıktım artık dedi,,ablam bikaçgün önce yine annem evine gitmişte dayımla(annemin yeğeni)içeri girmişler ablam sırf geldiler diye bahçe yıkamaya çıkmış annem diyo bunu,sonra oturmuşlar bakmış gelen yok dayıma hadi gidelim demiş sonrada tam çıkmışlar kapıdan ablam oğluna çay yapamadım bari kola içsinler girsinlerde nereye gidiyorlar dedittirmişGenelde konu sahibine yüklenilmiş.
Ama ben onu tamamen haksız görmüyorum.
Bazı anneler inşaallah torunumuzu görürüz de
ona bakma mutluluğunu yaşarız demişler.
Tabi bunlar çok güzel dilekler ama bazen iş
başa gelince öyle olmuyor.
Amcamın eşinden biliyorum.
Bazı çocuklar gerçekten çok dayanılmaz oluyorlar.
İster torun olsun ne olursa olsun tahammül edilemiyor.
İnsanlar belli bir yaşı geçince iyice alınganlaşıyorlar.
Nedenini bilemiyorum ama genelde küçük çocuklar da
yaşlılardan pek hoşlanmıyorlar.
Çocuktur boşver diyemiyor insan, bazı çocuklar öyle
şımarık, saygısız ve terbiyesiz oluyorlar ki...
Tabi bu konu biraz farklı. Abla boşanmış, hayat mücadelesi
veriyor vs. Tabi ki ona destek olunmalı.
Ama torununa bakmaktan bıkmış yaşlılarımıza da önyargılı
olmayalım. Çünkü insan bıkabiliyor.
konu biraz daha farklı burda bir mecburiyet var ama bence de annelerimize kayınvalidemize çocuk baktırmamak lazım resmen ömürlerinden ömür gidiyor. biz yarı yaşlarında zorlanıyoruz çocuklarla uğraşmakta birde o yaştaki insanlar ne yapsın bakarız deseler bile baktırmamak lazım yazıktır günahtır. onlar zaten en zor zamanlarda çocuklarını bakıp büyütmüşler kimsenin yardımı olmadan çamaşırı bulaşığı süpürmeyi herşeyi kendileri yapmışlar bizim zamanımızdaki gibi herşeyin bir makinası yokmuş. daha fazla yormayalım onları. bakıcılarada güven olmuyor bu zamanda ama bilemiyorum belkide eğer durumu iyiyse çalışmaya gerek yoksa anne çocuğuna kendisi bakmalı en azından okula başlayana kadar.
İnsan torununa parayla bakmaz. Bakan varsa da ayıp. ha sizin gönlünüzden kopar harçlık niyetini her ay cebine para koyarsınız o ayrı.
Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, bu kişi kızı dahi olsa. Bakıyorsa Allah razı olsun, elleri, yüreği dert görmesin.
Ablanız, annenize minnet borçludur. Hor davranamaz.
Canım ben genel olarak anneanneler veya babaanneleri bıktıran, üzen torunlardan bahsettim.
Sana tamamen hak veremiyorum, çünkü sizin durumunuz biraz farklı.
Tamam annen üzülüyor diye dertlenmişsin.
Ama öbür tarafta da ablan var.
Boşanmak hiç kolay bir süreç değil bunu aklından çıkartma.
Ablanın psikolojisi bozulmuştur. Ona destek olmak zorundasınız.
Aile olmak budur.
Sana burda çok önemli görevler düşüyor.
Bu sıkıntılı zamanlarda yangına körükle gitmek yerine annene destek olmalı, onu teselli etmelisin.
"Çocuk bakmaktan kurtulsam" cümlesi biraz ağır olmuş. Allah'ın gücüne gider.
Allah size sabır versin, annenden de razı olsun.
aynen benimde söylemek istediğim o anneme yorgunluk değil gönül yorgunluğu koyuyo o bi teşekkür beklemiyo biliyorum ne diyorum ben sadce yaptığım şey için bari mutlu olsun kızım
annem çocuklarıma bakıyo allah razı olsun bakamasan çalışamazdım flan gibisine bi düşünceye sahip olsa kızxım diyo ama o napıyo annem bakıcı bul bakama artık deyince , aylık 70 liraya
bakıcılar varmış hatta ev temizliği ve yemekte yapıyormuş valla bakıcı senden daha ii bakar çocuklara diye hakaretler ediyo ama ne oluyo yine anneme kalıyo valla bana diycek o lafları .
.....neyse çocuklara annemin işi olduğu sürece zaten arasıra ben bakıyorum sorun değil ama kızıyla benim oğlum hiç anlaşamıyo benimkide 2 yaşında daha ikiside küçük olduğu için
çekemiyolar birbirlerinioyüzden bide 11 aylık kızım var benimde onlara karşı sorumluluklarım var ,oyüzden ablamın çocuklarına istesemde bakamam ve böyle insanlıktan nasibini
almamış bi kimseninde çocuklarına bakmam zaten,ben onun oğluna küçükken yineçalışıyoduda 2.5 3 yaşına kadar ben baktım ozamanlar evli değildim tabi rahatlıkla bakıyodum ozamanlar
iiydi bana bişey demeye kalktımı alıyodu cvbını ama annem hep alttan almaya çalıştıkça bazı şeyleri hep daha fazla üste çıkıp hep ezmeye çalışıyo annemi benim tek istediğim ablamın anneme
bir anneymiş gibi davranması ona karşı başka kızgınlığım yok kendiside anne ama biraz daha ağır olması lazım hergün ama hergün kalbini kırıyo annemin,nebuya sanki dünya onun üzerine
kurulu gibi ne istersem yaparım diiyo,ayrıca iki çocuğu babasız büyütmeyi kendi seçti allahı var eski eniştem çok ii bakıyordu yediği önünde yemediği arkasında ama kıymet bilemedi,hep
sorunlar ablamdan çıktı ve ailesinden izinsiz evlendiği gibi yine izinsiz ve habersiz boşandı ve annemle babamın arasını 3.kez ve bidaha asla telafisi mümkün olmayan bir şekilde açtı artık
annemle babam ablam yüzünden evde iki yabancı gibiler hergün kavga etmeler birbirlerine çocuk gibi hakaretler etmeler sırf ablam yüzünden babam anneme hayatındaki ilk tokatı attı 9 yıl
önce hemde küçücük bizlerin gözü önünde ve ogün annemi intihar etmekten biz benle küçük erkek kardeşim kurtarmıştık hiç unutamam ve buyüzden ablamı asla affetmiycem sonra annemle
babamın araları bbidaha düzelmedi ve hala kedi köpek gibiler evde ne diyim günahı boynuna bişey demiyorum bilmiyorum acaba pişmanmıdır onların arasını bulmaya hiç uğraşmadı ama ben
elimden geleni yaptım ama annem o ilk tokadı hiç unutucak gibi değil,ama bunlara sebeb olduğunu bile bile hala nasıl anneme böyle davranıyo anlamıyorum bende ona niye böyle
bağırıyorsun anneme diyince köpek gibi azarlıyo bağırıyo sanane ne karışıyorsun diyo sanki evladına bağırıyoda sen karışamazsın diyo aman yine sinirlerim bozuldu ben buraya ablam için değil annem için burdayım
Ben bu okuduklarımdan sizin ablanızı kıskandığınızı düşünüyorum.İnsan kardeşine insanlıktan nasibini almamış demez.Birde yeğenim demiyorsunuz da ablamın çocuğu diyorsunuz,çok dikkatimi çekti.Annenizin bu durumdan şikayetçi olduğunu sanmıyorum.Siz sadece annenizi bu çocuk bakma olayından nasıl soğutabileceğinizi düşünüyorsunuz gibi geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?